Jump to content

Човек настао од мајмуна.....

Препоручена порука

Хаха, па нормално да ми смета....Не видим шта је у томе чудно, заиста. prstgore Али, ок. Ја тебе потпуно разумем, кад узмем у обзир да си атеиста.

I zasto bi ja kao ateista imao neki interes u tome da smo nastali od majmuna?

А ко је рекао да имаш интерес? Ти немаш други начин да објасниш јер не верујеш у Бога и самим тим искључујеш да је могуће да нас је Бог непосредно створио.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 167
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

У ком тренутку је Бог спустио душу у мајмуна/човека? У којој фази ''преображења''?

Бог не смешта душу у човека, душа није нешто материјално (механичко) па да се смешта било где. То није неко парче ектоплазме (или како год да га називају парапсихолози). Ми смо хришћани и не смемо доживљавати душу тако гностички. Душа је наша личност онако каквом је Христос памти у вечности. Као што искуцках у свом претходном поусту да ако хипотетички узмемо да Бог заборави неког човека, тај човек губи душу...

Da, duša je ličnost čovekova, odlično rezonovanje! Ja ne verujem da postoji duša koja će posle smrti da se odvoji od tela, kako neki naučavaju. Duša je sam čovek jer kad se kaže na primer "izginulo je 100 duša" zapravo se misli "izginulo je 100 LJUDI." Možda je ovo malo off topic, ali morala sam da se uključim pošto mi je učenje o nekakvoj duši koja će živeti posle smrti, potpuno van pameti. Veliki  :( za vas!

Подели на овим сајтовима

Хаха, па нормално да ми смета....Не видим шта је у томе чудно, заиста. joooj Али, ок. Ја тебе потпуно разумем, кад узмем у обзир да си атеиста.

А ко је рекао да имаш интерес? Ти немаш други начин да објасниш јер не верујеш у Бога и самим тим искључујеш да је могуће да нас је Бог непосредно створио.

Хвала, Рале.... prstgore

Хаха, па нормално да ми смета....Не видим шта је у томе чудно, заиста. :) Али, ок. Ја тебе потпуно разумем, кад узмем у обзир да си атеиста.

Apsolutno nema veze sa tim - oces beskrajan spisak hriscana naucnika koji isto tvrde?

Не, нисмо настали од мајмуна....!

Ponvljaj jace i zazmuri i jaaako pozeli to, mozda ti se i ostvari  greengrin

Ма дај молим те, ко мало мозга употреби схватиће да човек није настао од мајмуна! Амин. У сваком случају био бих ти захвалан за списак. :(

Помоли се Богу да ти отвори очи, вероватно ће ти услишити молбу... :bla:

Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Подели на овим сајтовима

А ја у Дарвиновој књизи ''Порекло човека'' не прочитах нигде да је он то написао..... Hristos vaskrse

Naravno takvu glupost samo opste neznalice mogu da proture kao tvrdnju evolucione biologije. Ili

oni koji iz nekih kretenskih idologija zele da ometaju razvoj biologije pa onda na takav pamfletiski

nacin sabotiraju ucenje iste.

Подели на овим сајтовима

vaistinu Ако... И треба да види. Њега и чекам да ми да оно право објашњење....

Од 5 разреда наставници су нас тровали да је то Дарвинова изјава....Свремена на време та ''теорија'' постала је догма. Ето, клео сам човека ни кривог, а ни дужног.... Hristos vaskrse

Da to je uzasna nesreca sto imam takve kadrove u prosveti da je to strasno. I posle se

cudimo odakle toliki pseudonaucnici.

Sve u svemu super je sto si uvideo kakve je to besmislica sto se prica za evolucionu biologiju.

Подели на овим сајтовима

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10521.0.html

Ovu temu sam vec dosta puta postavljao pa bi voleo da cujem Petra i Ivicu.

Ovo je isto stav nauke pa me intresuje da li cemo kao vernici ovo da prihvatimo

zato sto tako kaze nauka?

Zasto? Ovo samo odbacuje hipotezu po kojoj nematerijalni deo covekovog bica ima centralnu poziciju

u genereisanju svih misli i dela. Ako ga shvatimo kao modularnu komponentnu jednog deleko sireg sklopa

to uopste nije u koaliziji sa ovim split brain eksperimentom.

Подели на овим сајтовима

Nauka nam jasno govori da je priroda oduvek umirala.Priroda moze prevazici smrtnost kroz sjedinjenje u Logosu,i kroz slobodni pristanak coveka,ali to jos uvek nije bilo ucinjeno.

Ја се само плашим,да нам наука ,једном не каже и да Бог одумире, или још горе,да није ни постојао...

Nauka nam to moze reci taman koliko i fudbal ili poslasticarstvo. Nema nauka nikakve mehanizme za donosenje

takvih sudova.

Подели на овим сајтовима

Ne brini se.nece ti reci jer se nauka ne bavi Bogom.

па тога се и плашим...

A sto se ne plasis cinjenice da se Hristos vaskrse, fudbal, muzika ne bave Bogom? Da pogadjam?!

Pa recimo zato sto se ti bavis tim stvarima i znas sta su dok ti je nauka totalno strane i

o njoj pricas samo kroz neka rekla kaza nagadjanja.

Подели на овим сајтовима

Na osnovu cega evolucionisti svrstavaju neku vrstu, nekog predhodnika coveka, u lanac evolucije? Pominje se na primer "karika koja nedostaje" u lancu evolucije coveka. Zanima me na osnovu kojih kriterijuma ce uvrstiti, na primer neki fosil koji pronadju, na to mesto u lancu? Na osnovu kojih pravila ili cega vec?

Koncept lanca je bio u vreme Aristotela sada imamo koncept drveta poznatijeg kao filogenetsko stablo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Phylogenetic_tree

Na osnovu morfologije, mapiranje genoma, ERVa.

Подели на овим сајтовима

Zanima me na osnovu kojih kriterijuma ce uvrstiti, na primer neki fosil koji pronadju, na to mesto u lancu?

Na osnovu morfologije, mapiranje genoma, ERVa.

Фосил не може да се класификује на основу генома и ЕРВ-а зато што немаш ДНК. Морфолигија се обично своди на скелет (и можда пар оскудних информација о меким ткивима), а често и само на делу скелета.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

vaistinu Ако... И треба да види. Њега и чекам да ми да оно право објашњење....

Од 5 разреда наставници су нас тровали да је то Дарвинова изјава....Свремена на време та ''теорија'' постала је догма. Ето, клео сам човека ни кривог, а ни дужног.... Hristos vaskrse

Da to je uzasna nesreca sto imam takve kadrove u prosveti da je to strasno. I posle se

cudimo odakle toliki pseudonaucnici.

Sve u svemu super je sto si uvideo kakve je to besmislica sto se prica za evolucionu biologiju.

Hvala, brate...Eto, sam rek'o da covek nece da se naljuti. Normalno da je sve bilo u skladu njegove volje da li ce mi odgovoriti ili ne, a ne mog zahteva da mi odgovori...;-)  

Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...