JESSY Написано Април 26, 2019 Пријави Подели Написано Април 26, 2019 „Običan, najobičniji prozor (drveni krst sa bravom u sredini) ali objašnjenje vremena i prostora. Dve večnosti (jedna od Boga, jedna od Đavola), kao dve letve prozora. Vreme gde se vreme i večnost seku bilo je označeno ručicom. I tu je ležala tajna, ili ključ života, tu se, u preseku vremena i večnosti, nalazio sadašnji trenutak, gde jedino ima života, jer se u tom preseku vreme zaustavlja. Moglo se, dakle, zaključiti, da na pitanje, odakle dolazi vreme?, odgovor glasi: vreme dolazi od smrti. Jer, dokle god bude smrti biće i vremena. Kad nestane smrti neće više biti ni vremena. Smrt dakle, kao pauk, ispreda naše vreme. Jer, ako je život tamo, gde vreme stoji, zaustavljeno u trenutku sadašnjosti, onda je smrt u oblasti gde vreme teče. Znači, vreme teče kroz smrt i zaustavlja se u životu.“ Milorad Pavic geronymo, Натан and Панарет је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 26, 2019 Пријави Подели Написано Април 26, 2019 „Није истина ван тебе, већ у теби! Нађи себе у себи, овладај собом и угледаћеш истину. Није у стварима та истина, није ван тебе, и није негде преко мора, већ пре свега у твом сопственом раду на себи.“ Достојевски ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Септембар 23, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2019 On 26.4.2019. at 19:08, JESSY рече „Običan, najobičniji prozor (drveni krst sa bravom u sredini) ali objašnjenje vremena i prostora. Dve večnosti (jedna od Boga, jedna od Đavola), kao dve letve prozora. Vreme gde se vreme i večnost seku bilo je označeno ručicom. I tu je ležala tajna, ili ključ života, tu se, u preseku vremena i večnosti, nalazio sadašnji trenutak, gde jedino ima života, jer se u tom preseku vreme zaustavlja. Moglo se, dakle, zaključiti, da na pitanje, odakle dolazi vreme?, odgovor glasi: vreme dolazi od smrti. Jer, dokle god bude smrti biće i vremena. Kad nestane smrti neće više biti ni vremena. Smrt dakle, kao pauk, ispreda naše vreme. Jer, ako je život tamo, gde vreme stoji, zaustavljeno u trenutku sadašnjosti, onda je smrt u oblasti gde vreme teče. Znači, vreme teče kroz smrt i zaustavlja se u životu.“ Milorad Pavic Или: ''Има сеоба. Смрти нема!'' Црњански JESSY, Поет, Milica Bajic and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 Русија не може бити православна као „Трећи Рим”... Православље је негација Рима, јер је Православље синтеза Рима-Атине-Јерусалима, синтеза која је могућа само као благодат Духа Светога! (а не као државна или чак војна творевина!) (Жарко Видовић, "Српски завет") Млађи Катон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 Пре сат времена, Натан рече Русија не може бити православна као „Трећи Рим”... Православље је негација Рима, јер је Православље синтеза Рима-Атине-Јерусалима, синтеза која је могућа само као благодат Духа Светога! (а не као државна или чак војна творевина!) (Жарко Видовић, "Српски завет") Kad bi ovo pročitao Aleksandar Dugin, filozof i mistik koji je oblikovao Vladimira Putina bi pao u nesvest. Млађи Катон and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 пре 1 минут, Bernard рече Kad bi ovo pročitao Aleksandar Dugin, filozof i mistik koji je oblikovao Vladimira Putina bi pao u nesvest. Немој бре да чачкаш мечку, одма ће ови русофиличари да се узбуне... Кад ти експерт за мечке каже... Milica Bajic and Bernard је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Новембар 10, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2019 Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad. Kojekude ? ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 7, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2019 “Kada bi sve nestalo sa zemlje, a on bi jedini ostao na njoj, opet bih imala želju da postojim. Ali kada bi on nestao, ili kada nas više ne bi bilo… svet bi postao za mene stranac i to moćan, razoran.” – ORKANSKI VISOVI, Emili Bronte Душица and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 15, 2020 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2020 “Dvorac Svetog Nikole Mesec Božićno jutro Draga Suzi Klemens, Primio sam i pročitao sva pisma koja su mi poslale tvoja mama i dadilje, a koje ste im diktirale ti i tvoja mala sestra. Takođe sam pročitao sva pisma koja ste mi vi, mali ljudi, napisali svojeručno jer, iako vi ne koristite slova kojima se služe odrasli, vi pišete znacima koje razumeju sva deca svuda na svetu. Kako su sve moje mušterije na mesecu deca i koriste isključivo takva slova, jasno ti je da sam bez problema razumeo sve što ste ti i tvoja mala sestra napisale. Ipak, imao sam problema da razumem pisma koje ste vi diktirale mami i dadiljama jer, ja sam stranac i ne razumem najbolje engleski jezik. Videćeš da nisam napravio nijednu grešku kada su u pitanju pokloni koje ste ti i tvoja sestrica naručili u svojim piscima – ušao sam kroz dimnjak u ponoć dok ste spavale i lično sam ih ostavio. Obe sam vas poljubio jer ste vi dobra deca, lepo vaspitana i odnegovana i spadate u najposlušnije male ljude koje sam ikada video. Ipak, u pismu koje ste diktirale, bilo je nekih reči koje ne poznajem i nekoliko narudžbina koje nisam mogao da isporučim jer su nam nestale zalihe. Naša poslednja kuhinja za lutke je otišla siromašnoj devojčici na Severnjači, hladnoj zemlji iznad Velikog Medveda. Neka ti mama pokaže tu zvezdu, a ti možeš da kažeš: “Mala Pahuljice” (jer tako se devojčica zove) “Drago mi je da si ti dobila nameštaj jer ti je potreban više nego meni”. Tj. napiši to svojim snovima, i Pahuljica će ti odgovoriti. Ako samo budeš odgovorila, možda te ne čuje. Neka tvoje pismo bude lako jer putuje daleko, a poštarina je skupa. U pismu tvoje mame bilo je nekoliko reči koje nisam razumeo. Da li je pisalo “kamion pun odeće za lutke”? Pozvoniću na tvoja kuhinjska vrata oko 9h ovog jutra da proverim, ali ne niko ne sme da me vidi osim tebe. Kada čuješ zvono, zaveži Džordžu oči i pošalji ga da otvori vrata. Moraš mu reći da mora da hoda na vrhovima prstiju i ne govori ni reč ili će jednog dana umreti. Ti moraš da odeš do sobe tvoje sestrice i popneš se na stolicu ili na dadiljin krevet i prisloniš uvo na cev koja vodi do kuhinje. Kada čuješ da sam zviznuo kaži u cev: “Dobrodošao, Deda Mraze!”. Onda ću te pitati da li su naručila odeću. Ako kažeš da, zanimaće me koje boje želiš da bude. Neka ti mama pomogne da izabereš lepu boju jer moraš da mi kažeš svaki detalj koji želiš da dobiješ. Na kraju, kada budem rekao: “Zbogom i srećan Božić moja mala Suzi Klemens”, ti moraš da odgovoriš: “Zbogom, dobri, stari Deda Mraze i molim te kaži Pahuljici da ću noćas gledati u njenu zvezdu i ona mora da gleda dole na mene – biću kod zapadnog prozora i svake vedre večeri gledaću ka njenoj zvezdi i govoriti: ‘Znam da je tamo neko kao ja.’” Onda moraš da do biblioteke i kažeš Džordžu da zatvori sva vrata osim onih izlaznih i svi morate da budete mirni i tihi još nekoliko trenutaka. Otići ću na mesec da uzmem tvoje stvari i za nekoliko trenutaka ću se spustiti niz dimnjak i ostaviću ti poklon. Ljudi mogu da pričaju ako žele sve dok ne čuješ moje korake u hodniku. Onda im kaži da budu tihi sve dok se ne popnem uz dimnjak. Možda me uopšte nećeš ni čuti – ako se to desi, slobodno virni kroz ključaonicu vrata u trpezariji i u jednom trenutku ćeš videti svoj poklon pod jelkom. Ako ostavim sneg u holu, kaži Džordžu da to obriše, ali ne metlom nego krpom. U suprotnom će jednom umreti. Moraš da ga nadgledaš kako ne bi učinio neku glupost i izložio se opasnosti. Ako ostavim tragove čizama na mermeru, Džordž ne sme da ih obriše. Neka ostanu kao znak sećanja na moju posetu. Kada god ih pogledaš ili nekome pokažeš, setićeš se da treba da budeš dobra devojčica. Zbogom za nekoliko minuta, tj. dok ne dođem i zazvonim na tvoja kuhinjska vrata. Voli te, Deda Mraz (koga ljudi nekada zovu i “Čovek sa meseca”)” Mark Tven napisao svojoj devojcici Suzi je koja je umrla od meningitisa Душица је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 25, 2020 Пријави Подели Написано Март 25, 2020 "Nema mjesta koje čoveku pruža veći mir i spokojstvo nego što je to njegova duša, naročito ako je ona takva da, čim se u nju povuče, odmah naiđe na savršeni mir. A kad kažem “mir“, mislim samo na savršeni sklad." Marko Aurelije - SAMOM SEBI Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Март 25, 2020 Пријави Подели Написано Март 25, 2020 @Ayla Hahah, dereta mala bela knjizica stoji kod publicistike kosta oko 400 banke. Za kevu zavrsavam popus. Uzmi citaj ako mozes Platona - Gozba ili o ljubavi. Ayla је реаговао/ла на ово 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 25, 2020 Пријави Подели Написано Март 25, 2020 Budi kao voda. Ona uvek ide pravo i ne osvrće se nazad da vidi ko iz nje pije. Svoje prepreke probije ili mudro zaobiđe. Nijedan joj kamen dorastao nije. Čehov Jecić, Ayla and Поет је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 25, 2020 Пријави Подели Написано Март 25, 2020 " Često sam odlazio. I okretao se. I kažu, tada poželiš da se nekad vratiš. I vraćao sam se. Ništa nije bilo isto. Ni pejzaži, ni ljudi, ni ja... Shvatio sam. Ne treba se vraćati. Ono što je bilo lepo, neka zauvek ostane u snovima. Večno će trajati." Sergej Jesenjin Milica Bajic, Jecić and Ayla је реаговао/ла на ово 2 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Март 26, 2020 Пријави Подели Написано Март 26, 2020 Цитат Nije bilo druge. Kišobran je morao biti spaljen. Mislilo se da u ugljenisanom stanju, lišen kobnog trozubačkog oblika, neće predstavljati nikakvu opasnost. Međutim, tih dana je kao za pakost padala kiša. Tri dana nije prestajala. Porodica je verovala da je i to maslo satanskog amrela. Ako je umeo da ubija, zlostavlja i obara već potpisana unapređenja, zašto ne bi mogao izazvati provale oblaka? Pogotovu ako mu se o glavi radilo. Kiša je za njega predstavljala malenkost, tešku jedino što je uzgred donosila blagodet usevima, što za jedan đavolski kišobran, kako se god okrene, nije bila beznačajna dilema. Preovladao je nagon održanja, i tako, kiša je padala bez prestanka. Prestravljena porodica odluči da više ne čeka. Da se spali u kući nije dolazilo u obzir. Urok bi bio veliki. Adam će kišobran odneti u Opštinu i u klozetu spaliti benzinom. Na vratima Opštine, maresciallo Dagllione uhapsio je Adama. Po naređenju karabinijerskog pukovnika koji ga je video kako prolazi ispod zastave ne pozdravljajući je i držeći obema rukama svoj satanski ekstremitet. Борислав Пекић, Како упокојити вампира Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dimitrije Написано Март 26, 2020 Пријави Подели Написано Март 26, 2020 ˇ"Ne volim da čitam nadgrobne natpise. Večito jedno te isto. Na ploči pored mene nalazio se ne pojedeni sendvič: glupo i neumesno. Bacio sam sam ga na zemlju,jer to nije hleb,nego sendvič. Uostalom, mrviti hleb na zemlju nije grešno, grešno je na pod. Treba proveriti u Suvorinovom kalendaru." Dostojevski "Bobac" „Poznato je da na svetu ima mnogo takvih lica kod kojih priroda nije mudrovala kad ih je gradila, nije upotrebljavala nikakve fine istrumente,kao: turpije,burgijice i ostale,nego je prosto tesala iz sve snage: udarala jedanput sekirom-izašao nos,udarila drugi put-izašle usne,velikim svrdlom provrtela oči i,onako neodeljano ,pustila na svet,rekavši:„ nek živi!” Gogolj “Mrtve duše” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука