Нифада Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 "Велики човек суди (процењује) човека по његовим врлинама,мали суди по манама." Јован Дучић Натан and feeble је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 "Поступајте према људима као да су оно што би требало да буду,и помозите им да постану оно што могу да буду." Гете Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 "Ništa čovjeku nije važnije od svog mira i od sreće koju sâm stvori. Zato je treba čuvati, tu svoju sreću, opkoliti je šančevima, i nikome ne dozvoliti da je ugrozi. Niko drugi neka me se ne tiče, život je surov, ljudi zli, i treba ih držati na odstojanju. Neka budu što dalje od svega što je tvoje i što ti je drago." ~ Meša Selimović Имена Ми Мога Јована, Жедни and ines је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Ako nekog mrzimo, onda u njegovom liku mrzimo nešto što je usađeno u nama samima. Ono što nije u nama samima, to nas ne uzbuđuje.~ Herman Hesse ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Mislim da ljudi prave decu iz milion različitih razloga - ponekad iz iskonske želje da neguju novi život, ponekad u nedostatku drugih izbora, ponekad kako bi ispunili želju svom partneru ili obezbedili sebi naslednika, ponekad bez nekog naročitog razloga. Nisu sve želje za potomstvom iste, niti su svi razlozi za to uvek sebični. Baš kao što ni sve želje za nemanjem dece nisu iste. Niti su svi razlozi za to uvek sebični. **** Zavisnost je odlika svake veze koja se zasniva na osećanjima. Sve počinje kada vam predmet vašeg obožavanja udeli tu opojnu, halucinogenu dozu nečeg što nikada ne bi priznali da želite - emotivnu injekciju, strasnu ljubav i neizmernu ushićenost. Ubrzo počinjete da žudite za tom silnom pažnjom, sa opsesivnom glađu svakog narkomana. Kada dejstvo ljubavne droge prođe, brzo postajete bolesni, razdražljivi i prazni (da ne spominjem ravnodušnost dilera koji vas je pre svega navukao na nju a sada odbija da vas i dalje snabdeva istom - uprkos činjenici da vi znate da ju je negde sakrio, do đavola, zato što vam ju je dotad davao besplatno). U sledećoj fazi ste mršavi i drhtite u uglu, sigurni samo u to da biste prodali dušu ili orobili svog komšiju samo da dobijete dozu, bar još jednom. U međuvremenu, predmet vašeg obožavanja počinje da vas prezire. Posmatra vas kao nekog koga nikada pre nije sreo, a ne kao osobu koju je nekada strasno voleo. Da ironija bude veća, zbog toga ne možete da ga krivite. Mislim, pogledajte se samo. Pretvorili ste se u patetičnu masu koju više ni sami ne možete da prepoznate.I tako. Zapali ste u poslednju fazu zaljubljenosti - krajnje i nemilosrdno obezvređivanje samog sebe.Činjenica da sada ovo mogu tako mirno da pišem moćan je dokaz da vreme leči sve, upravo zato što nisam dobro prihvatila u vreme kada mi se dešavalo... Elizabeth Gilbert - Jedi, moli, voli ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 "Žena je kao knjiga, koja se, bila dobra ili loša, mora najpre svideti naslovnom stranom. Ako ta stranica nije zanimljiva, neće pobuditi želju za čitanjem, a ta je želja upravo tolika koliko je zanimanje što ga naslov podstiče. Naslovna strana kod žene ide odozgo do dole, baš kao kod knjige; pa tako i njene noge; koje zanimaju sve muskarce kojima su ukusi slični mojima, imaju istu privlačnost kao i oprema knjige. Medjutim, većina ljubitelja ili premalo ili nikako ne pazi na ženske noge, baš kao što većina čitalaca ne mari za izdavača knjige. Stoga žene s pravom posvećuju toliku brigu licu, odeći i držanju, jer samo time mogu u onima koje priroda nije pri porodu obdarila slepoćom potaknuti radoznalost i želju da ih pročitaju. Ali kao što ljudi koji su pročitali mnogo knjiga požele na kraju nove, pa bile i loše, tako se i muškarac koji je upoznao mnogo krasnih žena na kraju zaželi ružnih, samo neka su nove." Kazanova Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Jedne Nove godine, ne secam se vise koje, izadjoh pred jutro na ulicu.Bilo je to u ono daleko vreme dok je jos padao sneg i jelke bileprave, a ne plasticne.Ulica je bila zasuta slomljenim staklom i odbacenim sarenim kapamaod kartona. Ucini mi se da u snegu vidim jednu palu, izgubljenu zvezdu.Jesam li rekao da je ulica bila pusta, i duga, i bela, i bez zvuka?Tada je ugledah kako ide prema meni. Bila je ogrnuta belim kaputomispod koga je svetlucala duga vecernja haljina, tako nestvarno tanka,i tako pripijena uz njeno telo, kao da je sasivena od magle i paucine.Gazila je sneg u lakim sandalama, koje su uz nogu drzala samo dvajedva vidljiva zlatna kaisica. Pa ipak, njene noge nisu bile mokre.Kao da nije dodirivala sneg. Jednom rukom pridrzavala je ovratnikkaputa, a u drugoj nosila malu barsku torbicu od pletenog alpaka,istu onakvu kakve bake ostavljaju u nasledstvo najmilijim unukama.Jesam li rekao da je plakala i da su joj se suze ledile na licu,poput najfinijeg nakita?Prosla je pokraj mene ne primetivsi me, kao u snu. U prolazuobuhvati me oblak nekog egzoticnog mirisa. Nikad ga posle nisamsreo. Nikada je posle nisam sreo. Da, bila je plava. Ne, crna. Ne,ridja! Imala je ogromne tamne oci; u to sam siguran.Zasto je napustila pre vremena novogodisnje slavlje? Da li jeneko ko je te noci bio s njom zaspao ili odbio da je prati? Da lise napio i bio prost?Da li je to, u stvari, bila Nova godina? Jesam li mozda jedanod retkih nocnih setaca koji je imao srecu da je vidi licno?Ili je to bila Snezana kojoj su dojadili pijani patuljci?Ali, zasto je plakala?Jesam li vec rekao da sam ovu pricu napisao samo zbog toga daje ona mozda procita i javi mi se telefonom?Vec vise od petnaest godina razmisljam o tome zasto je plakalaone noci.Snezana-Momo Kapor Драгана. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 "Vrata mojih snova su odskrinuta... Udji, tiho i polako... Stepenice su vrlo strme, ali na kraju njih pruzicu ti ruku. Ne plasi se... I ostani tu dok snovi plove tiho u noci..." Драгана. and Имена Ми Мога Јована је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 "Волела сам Стефана. Много сам га волела. Више него пре. Више него што сам мислила да се може волети. Волела сам га зрело. Потпуно. Као жена. Као мајка његове деце. Као пријатељ. Повереник. Као састрадалник. И као девојчица ослоњена на њега. Честитог. Поузданог. Стефан ме ничим својим није преварио. Ничим изневерио. Испунио је сва моја очекивања. Све снове. Наде. Био је немоћан. А ја сам се поред њега осећала заштићено. Толика је била снага његове љубави. Сав наш живот могао би да се искаже са неколико обичних речи. Живели смо у беди, од туђе милости и милостиње. Али живели смо заједно, у складу, љубави и вери, и то је било најважније."("Запис душе") Жедни, Радосна, Натан and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Натан је реаговао/ла на ово 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Радосна Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Један од лепих делова у дивној и ванвременској Селимовићевој Тврђави: "Искуство ме је научило да оно што се не може објаснити самоме себи, треба говорити другоме. Себе можеш обманути неким дијелом слике који се наметне, тешко изрецивим осјећањем, јер се скрива пред муком сазнавања и бјежи у омаглицу, у опијеност која не тражи смисао. Другоме је неопходна тачна ријеч, зато је и тражиш, осјећаш је негдје у теби, и ловиш је, њу или њену сјенку, препознајеш је на туђем лицу, у туђем погледу, кад почне да схвата. Слушалац је бабица у тешком порођају ријечи. Или нешто још важније. Ако тај други жели да разумије." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Улизице - то су за мене најгори људи на свијету, најштетнији, најпокваренији. Они подржавају сваку власт, они и јесу власт, они сију страх без милости, без икаквог обзира, хладни као лед, оштри као нож, као пси вјерни свакој држави, као курве невјерни сваком појединцу, најмање људи од свих људи. Док њих буде нема среће на свијету, јер ће уништити све што је истинска људска вриједност. Меша Селимовић Имена Ми Мога Јована је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 "Bože, kako si mi se učinila lepom, one nedjelje, u ljubičastoj haljini. Oh, kako si snažno pogodila sva moja maštanja! Zašto si toliko tražila da ti kažem ono što sam hteo da ti izrazim samo pogledom? Misli te vrste gube riječima. Htio bi da predam iz duše u dušu plamenima jedan pogled! A sada, moja obožaana, ma što ti pisao gonjen vremenom tužan ili veseo, znaj da u mojoj duši postoji beskrajna ljubav, da ti ispunjavaš moje srce i moj život, da ništa neće izmjeniti tu ljubav iako je uvijek dobro ne izrazim; da će cvjetati sve ljepša, novija, ljupkija, jer je to prava ljubav a istinska ljubav stalno raste. Ti si moja snaga, ti to vidiš."Onore De Balzak, Evelini Hanskoj ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Spletkarenje sa sopstvenom dušom (M. Jovanović)-Nekada davno, živela jedna tužna devojka...-A zašto je bila tužna?-Polako, nemoj me odmah prekidati, sve ću da ti ispričam po redu.Zato što je bila usamljena i bez ikoga na svetu...-Je l' ni mamu nije imala?-Nije imala nikog, sama samcita. Sedela jednog dana ta tužna devojka na obali sinjeg mora.- A zašto sinjeg, kad je more plavo?-Dobro, plavog mora, kad je ugleda Bog sa nebesa i sažali se na nju. Kako se ona igrala sa kamenčićima, on reši da jedan pretvori u kamen sreće. Iznenada, kamenčić koji je ona uzela, snažno je zasijao na njenom dlanu, lepše od bilo kog dragulja.- A ona?- Isprva se silno obradovala, ali je pomislila: možda ima još ovakvog čarobnog kamenja na plaži, pa je pažljivo spustila svoj i krenula da traži drugo.- I onda?- Išla tako, išla, spustio se mrak i ona shvati da je kamen samo jedan jedini, i pravljen samo za nju, pa brže potrči nazad, ali više nije mogla da ga nađe.- A sutra , kada je bio dan, je l' ga onda našla?- Nije, more ga je odnelo sa sobom.Suzice se skupljaju (bajka treba srećno da se završi, šta je sad ovo?)- A zašto ga je more odnelo?- Zato što nije bila dovoljno dobra. Bog joj je spustio sreću u ruke, a ona nije znala da je zadrži. Polakomila se i htela još. Ali tu nije kraj bajke. More čuva taj kamenčić sreće i izbaciće ga pred neku drugu devojku koja ga bude zaslužila i koja će znati da ga sačuva.- A meni je,ipak, žao i one devojke što ga je izgubila - kaze pospani glasić.( I meni je.)- Šta je sa njom dalje bilo?- Ne znam. Nije ni važno; samo ti lepo sanjaj.(Znam, ostala je na obali i još uvek moli more da joj vrati njen dragi kamen). ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Vas je prijatelj zadovoljenje vasih potreba. On je vase polje koje zasijavate s ljubavlju, a zanjete sa zahvalnoscu.On je vasa trpeza i vase ognjiste. Jer dolazite k njemu gladni i istete od njega spokoja. Kad vas prijatelj iznosi svoje misljenje, ne bojite se reci "ne", niti se suzdrzavate od "da". I kad on suti vase srce ne prestaje osluskivati njegovo srce...jer bez rijeci u prijateljstvu sve se misli, sve ceznje, sva iscekivanja radjaju i dijele s radoscu koja se ne izvikuje. Kad se oprastate s prijateljem ne zalostite se...jer, sto najvise volite u njemu moze biti razgovjetnije kad je odsutan, kao sto je planina planinaru razgovetnija iz doline. I neka u prijateljstvu ne bude druge svrhe osim produbljivanja duha.Jer ljubav koja trazi ista drugo do ocitovanja vlastite tajne nije ljubav nego bacena mreza: hvata samo sto je beskorisno...i neka vase najbolje bude za prijatelja...i ako mora upoznati vasu oseku neka upozna i vasu plimu...jer sto vam je prijatelj da biste ga trazili da s vama ubija vreme? potrazite ga uvek da ozivite vreme...jer njegovo je da vam ispuni potrebu a ne prazninu...i neka u slatkoci prijateljstva bude smeha i dobre radosti...jer u svezini sitnica srce nalazi svoje jutro i okrepljuje se...halil dzubran ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука