Jump to content

Препоручена порука

On 11. 12. 2013. at 13:06, jupiter рече

Pa koga da pitam, kad si ti postavio te " mudrosti " o mudrosti i komentarises kako je " to - to ", evo sada si izbacio jos kineskih mudrosti koje blage veze sa stvarnoscu nemaju. Kinezi su " izmislili " formulu po kojoj svako moze da tvrdi sta god hoce i nema nikakvu potrebu da to argumentuje. :aplauz:

Ne postoje dve iste osobe, " prazan / vredan " razgovor je subjektivno misljenje, niko nema objektivan argument da je neki razgovor " prazan " ili

" neprocenjiv ". Odredjivanje da li cemo ucestvovati u necemu ili ne je takodje subjektivan stav, neko mora da ucestvuje u necemu, a neko drugi ne mora.

ajoj, šta si navalio na mene jadnog, hahahaha, pa gdje sam ja napisao da to smatram mnogo realnim, pametnim i mogućim, vidiđiš da sam još tamo dopisao da bih najvjerovatnije doživotno morao zanijemit ako bi se po tom ravnao, ahahahaha.

:))

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 13:50, jupiter рече

Osobe koje obozavaju da vode takve razgovore su konzumirane i ispunjene takvim razgovorima, bar je Srbija prepuna ogovaranja, opanjkavanja, optuzivanja, omalovazavanja i ostalih vrsta razgovora koji za te i takve ljude imaju neopevanu vrednost posto prosto obozavaju da vode takve razgovore.

Da li ti stvarno ne razumes sta je razlika izmedju subjektivnog misljenja i cinjenica, posto sve gledas iz svoje subjektivne tacke gledista kojim svoje misljenje pokusavas da aplikujes kao vrednost koja je univerzalna.

" Treba imati mudrost " ? zar se mudrost moze kupiti ?

Zar postoji osoba koja moze da bude mudrija ili gluplja nego sto jeste ?

Zmije mudre ? Golubovi bezazleni ? ( koliko mi je poznato u BG-u ih zovu " leteci pacovi ", zbog zaraza koje mogu da prenesu )

Уопште не покушавам своје мишљење да апликујем као универзалну вредност и разумем шта је разлика између мишљења и чињеница.

Имаш доста питања, а овде постоји доста тема у којима можеш наћи одговоре на иста.

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 14:13, Zayron рече

ajoj, šta si navalio na mene jadnog, hahahaha, pa gdje sam ja napisao da to smatram mnogo realnim, pametnim i mogućim, vidiđiš da sam još tamo dopisao da bih najvjerovatnije doživotno morao zanijemit ako bi se po tom ravnao, ahahahaha.

:))

Nisam " navalio na tebe ", nema niceg licnog u mojim replikama tvojih postova, samo pricamo.

Koja je onda poenta ponavljanje reci koje ne predstavljaju realno, pametno, moguce, kad niko ovde ne tvrdi suprotno ?

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 14:32, Зорица Бубало рече

Уопште не покушавам своје мишљење да апликујем као универзалну вредност и разумем шта је разлика између мишљења и чињеница.

Имаш доста питања, а овде постоји доста тема у којима можеш наћи одговоре на иста.

Tema je o " praznim razgovorima ", ti tvrdis ( a ne da iznosis misljenje ) i jos pominjes " argumente " koje ne vidim  :

" Чињеница је да су оговарања празни разговори, приче ко је са ким имао спавао........ "

Samo pricamo, nisi na optuzenickoj klupi. Imam pitanja i niko, pa ni ti, nije odgovoran ako nema odgovor, samo ostaje cinjenica da ga nema. Pricao sam sa tobom, nemam potrebu da lutam po forumu trazeci odgovore na ta pitanja. O misljenjima i verovanjima nemam sta da kazem ali na tvrdnje da je necije misljenje ili verovanje - cinjenica, a ja znam da nije - imam.

Opusteno, ne bi trebalo da se osecas neugodno, sve price su " prazne price " ( u smislu da nikome ne spasavaju zivot ), sve nam ostaje je istina ili neistina.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 14:48, jupiter рече

Tema je o " praznim razgovorima ", ti tvrdis ( a ne da iznosis misljenje ) i jos pominjes " argumente " koje ne vidim  :

" Чињеница је да су оговарања празни разговори, приче ко је са ким имао спавао........ "

Samo pricamo, nisi na optuzenickoj klupi. Imam pitanja i niko, pa ni ti, nije odgovoran ako nema odgovor, samo ostaje cinjenica da ga nema. Pricao sam sa tobom, nemam potrebu da lutam po forumu trazeci odgovore na ta pitanja. O misljenjima i verovanjima nemam sta da kazem ali na tvrdnje da je necije misljenje ili verovanje - cinjenica, a ja znam da nije - imam.

Opusteno, ne bi trebalo da se osecas neugodno, sve price su " prazne price " ( u smislu da nikome ne spasavaju zivot ), sve nam ostaje je istina ili neistina.

Samo znam da sve sto valja i sto je dobro da je u nasem drustvu bolesno!Vazno je dobro se napit i pobit se i najveca si faca, i svugdje si pristao! slava Bogu

Подели на овим сајтовима

Заиста су празни разговори нешто безвезе и треба их избегавати, али мислим да не треба да будемо престроги према себи. Мислим да је најбитније причати чистог срца, немати мржњу према ближњима ( а по могућству ни према коме), и онда ћемо сами осетити шта су глупости, а о чему вреди причати.

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 14:48, jupiter рече

Не осећам се неугодно само ти имаш доста питања и дискусија би се развукла.

Ево предлажем ти да одеш у храм Св. Александра Невског на Дорћолу ако си из Бг. Тамо имаш разговоре о вери, циклус траје две недеље после вечерње службе. 

Добићеш одговоре од компетентних људи ако си уопште заинтересован да стварно чујеш одговоре.

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2013. at 8:09, Зорица Бубало рече

Ево предлажем ти да одеш у храм Св. Александра Невског на Дорћолу ако си из Бг. Тамо имаш разговоре о вери, циклус траје две недеље после вечерње службе. 

Добићеш одговоре од компетентних људи ако си уопште заинтересован да стварно чујеш одговоре.

Znajući zoricu sa skupa forumaša ona umesto da praznoslovi ode i opere sudove za nas 20 koji čavrljamo kao da smo u kafani....

Ja bi je ozbiljno saslušao šta ima da kaže! poz zorice :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2013. at 8:17, Volim_Sina_Bozjeg рече

Znajući zoricu sa skupa forumaša ona umesto da praznoslovi ode i opere sudove za nas 20 koji čavrljamo kao da smo u kafani....

Ja bi je ozbiljno saslušao šta ima da kaže! poz zorice :)

:) поздрав и теби. 

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 21:52, Igor87 рече

Samo znam da sve sto valja i sto je dobro da je u nasem drustvu bolesno!Vazno je dobro se napit i pobit se i najveca si faca, i svugdje si pristao! slava Bogu

Sve je to zemljace Bozija Volja, mi nismo kreirani da sudimo. Ovo jeste ubedljivo najgora drzava u kojoj sam ziveo, ali je i dalje volim vise od bilo koje druge.

Ja sam prvo srbin pa onda sve drugo, ne optuzujem nikoga, a svoj rod najmanje.

On 12. 12. 2013. at 8:09, Зорица Бубало рече

Zivim u Novom Sadu gde sam i rodjen bez mogucnosti verovanja. Temeljno sam proucavao Sveto Pismo 25 godina i dan mi je ulepsan kada neko pocne da me ubedjuje sta u Svetom Pismu pise.

Ja sam srbin i postujem SPC, tako da ja nemam poterbu da svestenstvu SPC objasnjavam sta je levo a sta je desno u Pismu.

Sta ima veze sa recima Isusa Hrista a sta nema.

Ovo je tema o " praznim razgovorima ", u Pismu pise da nikakav razgovor nikoga nece spasiti smrti, i da ce ljudi koji sude druge ljude ( recimo za druge kazu da vode " prazne razgovore ) biti sudjeni istom merom.

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2013. at 9:18, jupiter рече

Sve je to zemljace Bozija Volja, mi nismo kreirani da sudimo. Ovo jeste ubedljivo najgora drzava u kojoj sam ziveo, ali je i dalje volim vise od bilo koje druge.

Ja sam prvo srbin pa onda sve drugo, ne optuzujem nikoga, a svoj rod najmanje.

Zivim u Novom Sadu gde sam i rodjen bez mogucnosti verovanja. Temeljno sam proucavao Sveto Pismo 25 godina i dan mi je ulepsan kada neko pocne da me ubedjuje sta u Svetom Pismu pise.

Ja sam srbin i postujem SPC, tako da ja nemam poterbu da svestenstvu SPC objasnjavam sta je levo a sta je desno u Pismu.

Sta ima veze sa recima Isusa Hrista a sta nema.

Ovo je tema o " praznim razgovorima ", u Pismu pise da nikakav razgovor nikoga nece spasiti smrti, i da ce ljudi koji sude druge ljude ( recimo za druge kazu da vode " prazne razgovore ) biti sudjeni istom merom.

Па да по тој твојој логици не треба човек да се школује да би нешто правилно научио/схватио, довољно је да узмеш књигу и сам схватиш поенту.

Или рецимо можеш да будеш хирург читајући литературу.

Подели на овим сајтовима

On 12. 12. 2013. at 10:00, Зорица Бубало рече

Па да по тој твојој логици не треба човек да се школује да би нешто правилно научио/схватио, довољно је да узмеш књигу и сам схватиш поенту.

To nije moja logika, posto nista slicno nisam rekao. Kakve veze ima egzaktna nauka odnosno stvarnost, sa tumacenjem biblije koje sa stvarnoscu nema dodirnih

tacaka ?

Ponovicu ti sada da ne bi dolazila konstantno u zabunu : nikome ne govorim sta da radi.

Cisto da obratis paznju kada ti krenu reci o tome " kako sam ja rekao da neko nesto treba ili mora ". :bendoff:

Подели на овим сајтовима

UStvari ovo može i to veoma dobro, ja da sam vreme koje sam proveo u školi učeći razne nepotrebne i meni ne zanimljive stvari iskoristio da učim nešto konkretno što me zanima sam, mnogo bih više naučio. Jedini efekat koji je škola pravila kod mene je odbojnost ka učenju, umesto da bude obrnuto. Retki su predmeti u školi koji su me zapravo naučili nešto, mnogo, mnogo više stvari je naučeno čitajući sa strane nego li u školi. Tako da 1 godiina učenje iz dobrih knjiga neke konkretne stvari koja te zanima, po meni je mnogo bolje provedena godina nego ona provedena u školi.

Ovo je samo stvar što se nikome ne može verovati na reč, pa kao dokaz znanja se uzima diploma završenog fakulteta, mada ni ona često ne predstavlja količinu znanja koje neko poseduje. 

Подели на овим сајтовима

On 11. 12. 2013. at 14:34, jupiter рече

Nisam " navalio na tebe ", nema niceg licnog u mojim replikama tvojih postova, samo pricamo.

Koja je onda poenta ponavljanje reci koje ne predstavljaju realno, pametno, moguce, kad niko ovde ne tvrdi suprotno ?

Koja je onda poenta? U konfrontaciji stavova je "poenta" u čemu dalje bi bila, čuo si negdje za konfronraciju, sučeljavanje različitih stavova. A ja sam samo iznio šta o tom misli jedna strana kultura, recimo kineska da imamo šta konfrontovat. Kako misliš bez te prezentacije i konfrontacije odlišnih stavova razgovarati o nečem? Pokaži nam to, nečem novom se priučimo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...