Jump to content

Шта ЈА тренутно слушам...

Оцени ову тему

Oglo

Препоручена порука

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Средином осамдесетих, конкретно лета 85-те, завршио сам 4-ти и спремао се да кренем у 5-ти разред основне школе.. Времена била тква, у малим срединама се музике гледе, слушало оно што се зове новокомпонованом музиком (не турбофолк-тада га јошп није било). Кад боље размислим, музичког укуса, тј. музике коју сам слушао-то нисам ни имао... Између сонгова таста од бившег министра војног и песмуљака жене данас бившег тенисера, а који тада беху нарочито популарни, ја сам ћутао...

Постојало тада беше и неко "сокоћало", грамофоном звано, па тек када се у локалном маркету (тада се то звало Робна Кућа) деси да је нека та винилска плоча на распродаји, моја мајка (не замерам јој, хвала мајко што си ме одгајила) је куповала и понеки тај винилски примерак. Тако сам сем побројаних и Наде Обрић приде, "чуо" да постоји и Статус Кво (било на распродаји) и "нека" Азра...

Да се разумемо, била тда Рибља Чорба, знао сам за њих, али ми се нису нешто посебно дојмили... Ипак, кад Мирослав запева "Смеј се, смеј"...

А онда, као у бунилу, опи*ило ме сунце тог постПетропавловског дана 85-те, те уђох у бабину кућу, у ту хладовину њене куће и тај мирис детињства који и данас волим да "призовем"... Укључих ТВ и тада се деси МАГИЈА... Тадашњи РТБ 1 је преносио Лајв Ејд!...

"Ишао" пренос из Лондона, Филаделфије, Москве и Сиднеја... Помоћ за гладну децу Африке... Би(ј)о неки Гелдоф Боб-он је за све "крив"... И кад је ред дошао на "ЈРТ Пул", тј. на Југословенску радио телевизију, Младен Поповић је из београдског студија пустио песму због које се и дан данас најежим... За милион година... Учествовали тада беху у том "пројекту", тада за мене незнавени људи... Трудио сам се да их у будућем веку "упознам"...

0.jpg

Почев од Оливера Мандића, Серђа Блажића, Жељка Бебека, Марине Перазић, Бајаге и Ксеније, Акија и Зорице Конџе, Слађе Милошевић, Даде Топића, Масима Савића, Здравка Чолића, Хуса, Аски, Дивљих јагода, Цукића, Љубе Нинковића, Леба и Сола, Ање Рупел и Дорис Драговић, Идола, Пеђе д` Боја, Предина и Џакарте...

И сад се најежим кад` их чујем...

Подели на овим сајтовима

"Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo."

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...