Jump to content

Шта ЈА тренутно слушам...

Оцени ову тему

Oglo

Препоручена порука

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Она ми је пружила своју нежну, бледу руку... а ја сам је сурово и грубо одгурнуо. На младом, љупком лицу оцртала се недоумица; младе добре очи гледају ме прекорно; чиста, млада душа не разуме ме.

- Шта сам скривила? – шапћу њене усне.

- Шта си скривила? – Ни најсветлији анђео с најсјајнијих висина небеских није недужнији од тебе.

Па ипак, нанела си ми велику кривицу. Желиш ли дознати за ту тешку кривицу коју ти не можеш схватити, а ја нисам кадар да ти објасним?

Ево је: Ти си – младост, ја – старост.

- И.С.Тургењев

• Волим 1

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...