Jump to content

Молитве у разним приликама

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

МОЛИТВЕ СВЕТОГ НИФОНТА, епископа Константијане Александријске

Молитва болесника пред Божанственим Причешћем

Господе Боже мој, Који чиниш чудеса, Ти ме, једини Боже, подигни из болести ове, како бих се удостојио и ја да постанем причасником светих тајни Твојих. Јер силно зажеле душа моја да се непорочне Твоје плоти насити и часне Ти крви напије.

Молитва исцељенога пред Божанственим причешћем

Слава Ти, Свети, Трисвети, Наднебесни Боже Сведржитељу, јер чуо си ме грешника и даровао ми окрепу душе и тела. И сада ме, Господе мој Исусе Христе, удостој да се причестим страшним и бесмртним и животворним Твојим тајнама, за опроштај грехова и препород унутрашњега мог човека.

Благодарење после ручка Слава Ти, Христс Боже, јер наситих се добара Твојих. Не лиши ме ни небеских блага Својих, велике милости Своје ради.

Молитва за опроштај

Помилуј ме, Господе, сагрешившег. Опрости ми блудном, скверном, окаљаном и поведи ме путем Својих заповести, јер га зажелех.

Молитва за избављење од сујете

Боже, Боже мој, не допусти да ми се име прослави међу људима, не дозволи да ми поштовање или почасти приносе, него ми радије даруј Своју славу која претрајава У векове векова. Јер тако ће починути дух мој пред лицем Твојим, радујуће се. Јер ти знаш, Господе, да је пријатељство према свету непријатељство према Теби, моме Богу.

Молитва скрушености и покајања

Помилуј ме, Боже, палога и не одврати се од смиренога и посрамљеног, убогог и јадног и скрушеног, него ми покажи састрадавање, Ти Који си богат милошћу и благ у жалости. Јер Ти знаш, Добри и Човекољубиви, људску слабост, као и ништавност и страдање. Исцели ме, Господе, и исцелићу се и благодаћу Твојом, умно ћу се обновити и благорасудан постати, како бих могао избећи тајне своје грехе, и од туђина поштеди слугу Својега.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 413
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Молитва за децу

О , Исусе Христе , најсавршенији Господине , који си био дете и који си волео и благосиљао децу ,имај милости за децу нашег времена и спаси их , да би они који нису крштени били крштени и да би они који су крштени могло бити учвршћени у вери према Теби,Вечна Истино ,и љубави према Теби , неизмерна Љубави.

О , Господе , спаси ону децу чији неверујући родитељи корумпирају их са безбоштвом и вуку их од Тебе ,  који си једини Спаситељ и њихов Спаситељ.

Свемилостиви , спаси и ону децу коју зли учитељи , безбожни и бездушни , одстрањују од Тебе , њиховог Творца и убрајају их у друштво прокажених .

О , Господе , спаси ону децу чије су чисте душе упрљане неморалом улице , развратом филма , телевизије и позоришта , спаси их од свих нечистих ствари .

Господе , спаси сирочад која падну у руке грубих тутора и маћеха : спаси их од слушања безбожних речи и гледања злих дела.

Господе Исусе , који си као новорођенче избегао мач цара Ирода , помози данас српској ратној сирочади , дај им утехе за изгубљеним родитељима и учини да израсту у добре и честите људе.

О , Сине Божији , спаси синове синова људских , који се тренирају разним физичким вежбама и забавама , док су истинита вежбања Твога светог Закона , чистих мисли и милости , и добрих праведних радњи сакривена од њих.

Нека би било , кроз молитве твоје пречисте Матере и твојих светитеља , да би деца овог доба могла узрасти , да буду синови Божији , и грађани неба , кроз своје вечно спасење , а у твоју славу и хвалу . Амин.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Господе, отвори нам срца и очи да ви смо увек брзо могли да увидимо потребе ближњих, и похитали да саслушамо и утешимо оне који су у болести и тузи. Нека би свагда били спремни да добровољно и с љубављу притекнемо у помоћ потребитима у славу Имена Твога. Амин.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Наш живот је у Твојим рукама, Господе. Помози нам да Твоме старању предамо свој ум, своје срце, и своје руке, да би чинећи све Тебе ради, творили вољу Твоју у смирењу, вери, и изнад свега, у љубављи. Амин.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ти који нас истински познајеш, Господе, видиш да смо немоћни да сами себи помогнемо. Дај нам снагу и духовни разум да би смо се одбранили од рђавих помисли и дела, од свега и свакога ко омета наш труд да те поново нађемо на путу кроз Часни пост. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Свемилостива Владичице моја Пресвета Госпођо, Свепречиста Дјево Богородице, Маријо, Мајко Божија, несумљива и једина моја надо, не гнушај се мене, не одбаци ме, не остави ме заступи умоли, услиши, призри Госпођо, помилуј, опрости, Пречиста. 

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Благодаримо Ти, Господе, што си нас довео до овде на нашем путу тражећи да Те наново нађемо. Опрости нам где год сагрешисмо. Укрепи нас да сачувамо мир у души ове последње седмице нашег пута, да би смо имали удела у радосном и славном дану Васкрсења Твога. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Боже, Ти си увек спреман да нам се откријеш пре него што смо ми кадри да видимо дела руку Твојих: отвори очи наше како би увек око себе видели знаке Твога присуства. Буди већма близу нас Господе, чак и када се ми својим гресима удаљујемо од Тебе – буди близу Господе, и дај да осећамо Твоје присуство, иако смо незаслужни и недостојни! Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Господе помилуј и оне који нас мрзе , не дозволи да пропадну због нас грешника.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА ЧАСНОМЕ КРСТУ

Слава Господе, Крсту Твоме Часноме!

Нека васкрсне Бог, и нека се развеју непријатељи Његови, и нека беже од Лица Његова они који га мрзе.

Нека ишчезну као што ишчезава дим, као што се топи восак на домаку огња;

тако нека изгину ђаволи пред лицем оних који љубе Бога и осењују се крсним знаком, и који радосно говоре:

Радуј се, пречасни и животворни Крсте Господњи, који прогониш ђаволе силом распетог на теби Господа нашег Исуса Христа,

који је сишао у пакао и сатро силу ђаволску,

и који нам је даровао тебе, Крст Свој Часни, за прогањање сваког противника.

О, пречасни и животворни Крсте Господњи,

помажи ми увек са Светом Владарком, Дјевом Богородицом,

и са свима Светима занавек.

Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Свакодневна молитва

Господе дај ми снаге да издржим напор данашњега дана и све што ми се у току дана догоди.

Управљај мојом вољом и научи ме да се молим, да верујем, да се надам, да трпим, да праштам и

да волим. Амин.

Молитва пред спавање

Крсти Боже ово место, где ја спим, да заспим, да никаквог зла не сним.

С крстом лежем, с крстом устајем, крст ме чува до поноћи, Анђели од поноћи, а сам Бог до века

мог. Амин.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

помолимо се да

Он који са крајева земље сабира воду у облацима, заустави је заповешћу својом, и пошаље ведрину на земљу. Господе, немој нас савим предати пропасти и глади и погибији, и нека нас силна вода не поплави, него се у гневу опомени милости и, мада нисмо заслужили, сажали се на нас ради доброте своје, и као добар помилуј створења своја и дело руку својих, и брзо избави од свакога зла.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...