Jump to content

Молитве у разним приликама

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

ДУГАЧКА СКРУШЕНА МОЛИТВА
Свети Нифонт, епископ Константијане Александријске

Владико Господе, Боже небеског и земног, видљивог и невидљивог, види и почуј блудног и грешног, који још једном стоји пред Тобом, спутан мноштвом сагрешења својих. Помилуј ме, дакле, Милосрдни, оскврњеног душом и телом, и смилуј се греху мом. Јер много га је и он тежином превазилази небо и земљу, скврнећи синове људске. Не одбаци ме стога, Господе Мој, од Свога лица и Своје помоћи, Велики и Страшни у свој васељени, него као што си благословио Авраама и Исаака и Јакова, благослови и мене, Чудотворче и Милосгивче, освештај ми душу и тело, ум и срце, усне, очи и уши, чувајући ми сва чула од примеса туђих покрета.

Да, Господе умних сила, небеских војски које окружују страшни Твој Престо у неисказаној хвали и непрестаном славословљу Свесветога Ти Имена, не презри ме, страст срамну и злосмрадну, и не остави ме без заштите, него помози мојој ништавности и лењости, Владико милостиви. Ти, Који си снишао Јакову у Египат и чедо Своје Јосифа из мржње братске и злога порива Египћанкиног избавио и царом Египта показао, покажи и мене царем над сваком скверни плоти и духа, избављајући ме од прељубничкога греха и беде нечистих страсти.

Почуј ме, Свети и Трисвети. Ти, Који си узвеличао Своје Свето Име у слузи Своме Јову, узвеличај силу Царства Свога и на мени злосмрадном, Свеблаги. Ти, Који си израиљски народ из египатскога ропства кроз Мојсеја избавио, а ступом огњеним и облаком повео их у земљу обећану, исти си и сада, Господе, Боже свега. Пружи дакле, руку Своју невидљиву, страшну, силну, прослављену и благослови ме, Боже мој, Спаситељу мој, Животе мој и Светлости моја. Обрадуј ме у божанственој Својој љубави. И ако шта сагреших или погреших, вољно или невољно, као благи и човекољубиви Бог опрости, покажи састрадавање, милосрђе, смилуј се, сажали се, отпусти, остави, Једини Безгрешни. Удостој ме да прођем безбедно злим морем сујетнога овог живота и да упловим у блажену земљу бестрашћа и живота вечнога.

Уместо ступом огњеним, Духом Својим Светим осветли ми пут. Место облака, премудрост Своју излиј и у спокој Свој поведи ме. Уместо Мојсеја, Ти само једнородно Слово Очево, десницом Својом прихвати ме и уведи у велику ложницу небеских чудеса и непојамности, извукавши и избавивши ме од геенскога огња, као Старатељ мој многоблагоутробни.

Господе, Боже сила, Који си Захаријину крв примио као жртву чисту, прими као чисто и јаднога мога срца слово на умни и бескрвни Свој жртвеник. Обасјај и осијај ме и бестрасним учини ме. Ти, Који си лик светих апостола разаслао у целу васељену, рекавши им: ”Пођите и научите све народе, крштавајући их у име Оца и Сина и Светога Духа”, молитвама њиховим уразуми ме, освети, учини добрим, укроти окамењену ми душу која свагда страда од мноштва сагрешења мојих.

Владико Господе, Боже, Ти Који си Петра првоврховним међу блаженим апостолима и великим кључарем Царства Небескога показао, заступништвом његовим отвори ми двери раја, отвори ми утробу састрадавања Својега, утврди ме на стени чврстој и непоколебљивој заповести Својих, а која си Ти, Христе, Боже, Спаситељу мој. Јер пијаху, каже Писмо, од духовне стене која их је следила, а стена беше Христос. На тој ме стени утврди, Христе Боже, да ме не поколеба у вери у Тебе лукава змија, мене који Ти кличем славопој: Свет си, Господе, и Теби славопоје свака сила небеска.

Ти, Који си пресветога Павла првоврховним међу апостолима и великим учитељем слатким и медоточним рода хришћанскога показао, сам, Владико Христе Боже, молитвама његовим учини и мене богословом свесветлим, преслатким и сваком мудрошћу украшеним, Духом Својим чинећи ме сасудом часним, непорочним, изабраним, таквим да га љуби Твоје Божанство, запаливши ме тако да чистотом блистам као светлост небеска.

Господе, Боже ангела, Прослављени и Превасходни, послушај ме јадног и грешног. Исусе, пренепорочни Породе Очев, Који си Мојсеју богоисписане плоче уручио и тајну грма потврдио, удахни и у мене Дух Свој Свети и покажи ме целога боговидним, чистим, нетакнутим, испуњеним благодаћу и истином и мудрошћу и познањем Бога.

Милостиви, Свети, Који си Исусу Навину трубе дао, којима је он јерихонске зидине срушио, даруј штедро и мени, Боже, премудрост Своју, да њоме оборим злочасне демоне и скршим их као сасуде грнчарске. Ти, Који си из Ааронових руку огањ као чист примио, прими и јаднога мога срца слово као чисто у благоухању великом. Ти, Који си по чину Мелхиседековом првосвештеник, молитвама блаженога тог мужа покажи и мене Својим подражаваоцем, да као што си Ти постао бесмртном Свом Оцу послушан до смрти, и то смрти крсне, тако и ја спремно будем Твојим заповестима до смрти послушан.

Владико Господе, Боже, преузвеличани и хваљени, Који си Илију у огњеној кочији што се у ваздух узнела примио, прими и мене, Животодавче, из таме греха у светлост правде. Ти, Који си Јелисеју двоструку радост пружио, пружи и мени ту благодат устостручену, у живот вечни уводећи ме. Ти, Који си Јеремију пророка из нечисте јаме избавио, Христе Боже, избави и мене из јаме блуда, из прелести и обмане и блата сујете. Ти, Који си Давиду утробу и чула распалио чежњом Својом и љубављу према Твојој благости, тако да је блажени горео жудњом према Теби, Који силно волиш оне који чезну за Твојом моћи, молим Твоје велико Божанство, Човекољупче, распали и моје бубреге и срце, и сва ми чула ражези да Те љубим и чезнем за Тобом, да, горећи огњем Утешитељевим, појем Теби, Који надзиреш све и испитујеш срца и бубреге. Запали се, срце моје, у мени и у размишљању моме сагореће огањ. А огњем тим називам великога Утешитеља, Духа истине.

Господе мој Исусе Христе, најпревасходнија Насладо, Која бестрашћу водиш моју убогост, Који си Исаију највелегласнијом страшном трубом показао која громогласно и велико кличе, покажи и мене, Исусе Боже мој, трубом која гласно труби тајне домостроја Твога, да сажежем њом мрачне демоне. Врати скверну и сујетну моју душу покајању и спасићу се. Ти, Који си лик пророка и апостола и свих светитеља Својих овенчао, почаствовао и освештао, заступништвом њиховим, Боже мој, Царе мој, спаси сваку душу рода нашега хришћанског, а посебно свакога монаха, против којега страшно војују лукави демони.

Дај починак, Боже, онима који су се ка Теби преселили из привременога овог живота. Олакшај, Владико, и бреме непосвећених. И врати, Господе мој, сујетне и распусне ка покајању, од којих сам први ја, грешни и злосмрадни. Свима учини добро, све помилуј, све обасјај и осијај, поштеди све који Те познају као Бога истинитог, Христа Божију силу и Божију премудрост, да једним устима од свих се славопоје Свечасно и Веледостојно Име Твоје, сада и увек и у векове векова. Амин.

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 413
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

МОЛИТВА УСАМЉЕНОГА

Хтео бих да волим Господе. Сам сам, а хтео бих да нас је двоје. Говорим, а нема никог да ме слуша. Живим, а нема никог да узбере мој живот. Зашто сам толико богат, кад немам кога да обогати? Хтео бих да волим, Господе.

- Чуј ме сине! Умири се - она коју тражиш на путу је к теби. Чекај да она покрај тебе прође. Твоје срце створио сам за њено. Њено срце створио сам за твоје. Чувај себе за њу као што и она чува себе за тебе. Ја вас чувам једно за друго.

Нема више начина на које се може волети; волети увек, у ствари, значи оставити себе и поћи другима ...

Волети - значи заборавити себе ради другога, умрети за себе да би се живело за другог. Волети, понекад је то болно јер, запамти добро: волети значи распињати себе за другог. Амин!

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА У ТУЗИ ДУШЕВНОЈ

Господе Исусе Христе, помози ми.

Тешком чамотињом притиснут сам; животне невоље и искушења, и многобројне нужде и туге витлају ме и придављују; тужна је душа моја, не одвајај се од мене, Светлости Незалазна, него свагда борави у мени, јер без Тебе је - мука и невоља, а са Тобом - успокојење и радост.

Свемогућом силом Својом учини да од мене побегне мрачни облак смућујућих ме мисли и нерасположења, да ишчезне јад и туга срца. Господе, нека ме не смућује бреме греховно, и нека се у Теби, Спаситељу нашем - оправдам, јер си Ти - "умилостивљење за грехе наше" (1 Јн.2,2) - пострадали на крсту ради грехова наших.

Нека ме не смућују житејске невоље и напасти, световне бриге и главобоље, јер си Ти једини Добар и Човекољубив; дао си утеху верним слугама Својим, говорећи: "нећу те оставити, нити ћу од тебе одступити" (Јевр. 13,5); "може ли жена заборавити пород свој...? А да би га и заборавила, ја нећу заборавити тебе" (Ис. 49,15). Ти си кроз уста апостола Твог рекао: "Понизите се под силну руку Божију, да вас узвиси када дође време. Све бриге своје пренесите на Њега, јер се Он брине за вас" (1 Петр. 5,6-7).

Господе, ево ја многогрешни, сву муку своју, све бриге и главобоље своје преносим на Тебе, Спаситеља мог, и јецајући вапијем Ти: укажи ми благовремену помоћ Твоју у свим искушењима и невољама мојим, које Сам знаш, и све уреди на Добро, по светој и спасоносној вољи Својој.

Нека ме не смућују људске неправде и увреде; опрости ближњима мојим све те неправде и увреде, а мене грешног помилуј, опрости ми грехе, и не лиши ме заштите Твоје и милостивог благослова Твог, да бих могао смело говорити: "Господ је помоћник мој, и нећу се бојати, шта ће ми учинити човек?" (Јевр. 13,6).

О, жалостиви Господе, почуј тужну душу моју; Умири је и избави је; Сачувај је под кровом доброте Твоје у све дане живота мога, и Сам управи живот мој ка спасењу, Молитвама Владичице Богородице и Свих Светих Твојих. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

MОЛИТВА ЗА УСРДНИЈУ И ТОПЛИЈУ МОЛИТВУ

Боже свесилни, који седиш на престолу вечне славе, који си невидљив, а све видиш, и нечујан, а све чујеш, с ангелима Ти се поклањам и са свецима молим, не одбаци створење Твоје због греха но прости, помилуј и спаси.

Обдари ме даром молитве, да молитва моја буде у срцу мом као свећа која се не гаси.

Да се и ја умем молити Теби онако како Ти се молила Пресвета Богородица на земљи: да име Твоје свето не излази из срца мојега.

Да се и ја могу молити Теби онако као сви свети Твоји: да с дисањем изговарам име Твоје велико и слатко.

Да ми молитва буде чиста и несмешана са светским помислима.

Да не иштем у молитви од Тебе ништа непотребно и излишно што ми може бити искушење и камен спотицања.

Да иштем од Тебе пре свега спасење душе, а потом хлеба насушна и здравља свима својима и себи.

Одагнај од мене непоменика врага, који ми смућује мисли и страши ме.

О свеци Божји, узнесите молитве ваше за меде недостојнога, да ми Господ ваш и мој даде дар усрдне и топле молитве вазда за вазда, до гроба и до праведнога Суда.

Ангеле Божји, окади златном кадилницом молитве свих светих за све молитвенике, и за мене гршешног.

Слава Ономе Kоји седи на вечном престолу славе, слава Му навек. Амин.

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Помени, Господе, оце и браћу нашу уснуле у нади на васкрсење у живот вечни и све упокојене у побожности и вери, и опрости им свако сагрешење, хотимично и нехотично, што сагрешише речју, или делом, или мишљу.

Усели их у места светла, у места свежине, у места одмора, одакле одбеже свака мука, жалост и уздисање, где гледање лица Твога весели све од века свете Твоје.

Даруј им царство Твоје и учешће у неисказаним и вечним твојим добрима, и наслађивање у Твом бесконачном и блаженом животу. Јер си Ти живот и васкрсење и покој уснулих слугу Твојих, Христе Боже наш, и Теби славу узашиљемо са беспочетним Твојим Оцем и Пресветим и благим и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

candle.gif

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Господе Боже наш, помени слуге Твоје преминуле у вери и нади вечног живота, и као добар и човекољубив, праштајући грехе и бришући неправде, ублажи, отпусти и прости им сва сагрешења вољна и невољна; избави их вечних мука и огња пакленог, и даруј им да се наслађују вечним добрима Твојим, спремљеним за оне који Те љубе, јер иако сагрешише, они не одступише од Тебе, Оца и Сина и Светог Духа, Бога у Тројици слављеног, и све до последњег даха исповедаху Јединицу у Тројици, и Тројицу у Јединству. Стога буди милостив према њима и њихову веру у Тебе Ти им урачунај уместо дела, и као милосрдан упокој их са Светим Твојим. Јер нема човека који би поживео а не би сагрешио. Само си Ти једини без икаквог греха и правда је Твоја правда вечна

И Ти си једини Бог доброте сажаљења и човекољубља. И Теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу сада и увек и у векове векова. Амин!

flickeringcandlebyfroggy.gif.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Молитва Мајци Божијој.

Блага Мајко , благога Цара , пречиста и благословена Богородице Маријо , милост Сина Твога и Бога нашег излиј на моју страсну душу , и твојим молитвама упути ме на добра дела , да би остало време живота свога провео без порока и са Тобом рај нашао , Богородице Дево ,једина чиста и благословена.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Молитва Архангелу Рафаилу

(да се нађе невеста)

О, свети Архангеле Рафаиле!

Најусрдније те молим да будеш мој путеводитељ у животу,

сачувај ме од свих видљивих и невидљивих непријатеља,исцели моје

душевне и телесне болести,

управи мој живот ка покајању за грехе и ка творењу добрих дела.

О,свети велики Рафаиле Архангеле!

Услиши мене грешног који ти се молим

и удостој ме да у садашњем и будућем животу благодарим

и славим нашег заједничког Творца у бесконачне векове векова.

Амин.

Подели на овим сајтовима

Молитва за Божију заштиту.

Владару Господе Боже мој , у чијим је рукама судба моја , заштити ме по милости својој и не допусти да пропаднем са безакоњима својим , нити да идем за вољом тела које похотом војује против духа .

Твоје сам створење , не презри дело руку својих. Немој се одвратити од мене, сажали се ,а не понизи . Слаб сам , немој ме презрети ,Господе, јер теби прибегох, заштитнику своме Богу ;исцели душу моју , јер сагреших Теби.

Спаси ме ради милости своје , јер сам ти одан од младости своје . Нека се постиде они који теже да ме одгурну од Тебе помоћу нечистих дела, ружних помисли , некорисних осећања . Удаљи од мене сваку нечистоту , свако зло , јер си ти једини свет , једини силан , једини бесмртан , у свему беспримерно моћан и свима дајеш снагу за борбу против ђавола и његових војски.Јер Теби приличи свака слава , част и поклоњење , Оцу и Сину и Светоме Духу сада и у векобе векова . Амин

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВЕНИ УЗДАСИ ГОСПОДУ ИСУСУ ХРИСТУ Светога Тихона и епископа Јустина

Исусе, Сине Божји, помилуј ме. Привуци ме да би дошао к Теби. У тамницу сам закључан, Господе, изведи ме из тамнице да бих дошао к Теби. Изведи из тамнице душу моју да се исповедам имену Твоме. Тама ме окружава, Господе; одагнај таму да видим Светлост Твоју. Окован сам, Господе, многим гвозденим оковима. Поломи ове окове, Господе, да будем слободан. Дај ми уши да Те слушам. Дај ми очи да Те видим. Дај ми укус да те окусим. Дај ми мирис да Те омиришем. Дај ми ноге да дођем к Теби. Дај ми уста да говорим о Теби. Дај ми срце да се бојим и љубим Тебе. Постави ме, Господе, на пут Твој и ићи ћу у истини Твојој, Ти си пут, истина и живот. Одузми од мене што је моје и дај ми вољу да творим Твоју вољу добру. Скини са мене старо, па ми дај ново. Одузми од мене срце камено, па ми дај срце мекано, које ће Тебе да љуби, Тебе да поштује и Тебе да следује. Дај ми око да видим љубав Твоју. Дај ми око да видим смирење Твоје и да му подражавам. Дај ми око да видим кротост и трпљење Твоје и да се њему учим. Реци реч и биће све, јер Твоја реч дело постаје. Верујем, Господе, помози моме неверству.

Исусе, Сине Божји, помилуј ме:

Буди храна и пиће души мојој!

Буди извор жедној души мојој!

Буди светлост помраченој души мојој!

Буди ми освећење против нечистоте моје!

Буди ми премудрост против безумља мога!

Буди ми мир и покој против зле савести моје!

Буди ми саветник против неразумевања мога!

Буди ми укрепљење у слабости мојој!

Буди ми сила противу немоћи моје!

Буди ми вођа на путу моме!

Буди ми радост у жалости мојој!

Буди ми весеље у тузи мојој!

Буди ми избављење од ропства мога!

Буди ми заступник против клеветника мојих!

Буди ми штит против гониоца мојих!

Буди ми победа против непријатеља мојих!

Буди ми судија против тужиоца мојих!

Буди ми цар против ђаволскога царства!

Буди ми заступник против гњева Божијега!

Буди ми жртва за грехе моје!

Буди ми оправдање против грехова мојих!

Буди ми, сиромаху Отац вечни!

Буди ми заступник у часу смрти!

Буди ми живот против смртности моје!

Буди ми покровитељ по смрти мојој!

Буди ми живот вечни по васкрсењу моме!

Исусе, Сине Божји, помилуј ме!

Дај славу имену Твоме , а мени спасење вечно!

Не нама, Господе, не нама, но имену Твоме дај славу!

Амин.

недостојни епископ Јустин

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Mолитвена песма светог Амвросија, епископа Медиоланског

Тебе Бога хвалимо, Тебе Господа исповедамо, Тебе превечнога Оца сва земља велича. Теби сви анђели, Теби небеса и све силе, Теби херувими и серафими непресталним гласовима кличу: Свет, свет, свет је Господ Бог Саваот, пуни су небо и земља величанства славе Твоје. Тебе преславни збор апостола, Тебе хваљени број пророка, Тебе хвали пресветла војска мученика. Тебе по свој васељени исповеда Света Црква, Оца недостижнога величанства, Твога истинитога и јединороднога Сина Коме се поклањамо, и Светога Утешитеља Духа. Ти, Царе славе Христе, Ти јеси Очев вечни Син. Ти, узимајући на се спасење човека, ниси се згнушао Девојачке утробе. Ти си, одолевши жалцу смрти, отворио вернима Царство небеско. Ти који седиш с десна Богу у слави Очевој, верујемо да си Судија који ће доћи. Тебе, стога молимо: Помози слугама Твојим, које си искупио часном Својом крвљу. Удостој нас да са светим Твојима у вечној слави Твојој царујемо. Спаси народ Свој, Господе, и благослови наслеђе своје, усправљај га, и узноси га у векове. У све дане ћемо Тебе благосиљати, и хвалићемо име Твоје у векове, и у векове векова. Удостој нас Господе, да се у овом дану сачувамо од греха. Помилуј нас, Господе, помилуј нас. Да буде милост Твоја, Господе, на нама, како се уздасмо у Тебе. У Тебе се, Господе, поуздамо, да се не постидимо до века. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА ЗА ПОЧИВШУ ДЕЦУ

Господе Исусе Христе, Боже наш, Владико живота и смрти! Утешитељу ожалошћених! Са скрушеним и умилним срцем припадам к Теби и молим Ти се: помени Господе у Царству Твоме преминулога раба Твојега (рабу Твоју) чедо моје (ИМЕ) и учини му (јој) вечни спомен. Ти си ми, Владико, живота и смрти подарио ово чедо, и по Твојој премудрој воји си благоизволео узети га од мене. Нека је благословено Име Твоје, Господе. Молим Те, Судијо неба и земље, бесконачном љубављу Твојом к нама грешнима, опрости преминулом чаду мојему сва сагрешења његова, вољна и невољна, учењена речју, делом у знању и незнању. Опрости милостиви и наша родитељска сагрешења, да не пребивају она на чедима нашим: јер као што мноштво грехова учинисмо пред Тобом, мноштво тога и не учинисмо што си нам Ти заповедио. Ако преминуло чедо наше, нашом или својом кривицом, боравећи у овом животу и телу своме, радећи у свету није марило за Тебе, Господа и Бога Својега, ако је заволело прелести овога света, а није марило за речи Твоје и заповести Твоје, ако се предаваше сластима житејским, а не беше у скрушености због грехова својих, и не упражњаваше бдење, пост и молитву, већ их забораву предаваше, молим Те усрдно опрости, преблаги Оче, чеду мојему сва таква сагрешења његова, опрости и ублажи, ако и какво друго зло учини у животу своме. Христе Исусе! Ти си васкрсао кћер Јаирову по вери и молитви оца њенога, Ти си исцелио кћер жене Хананејке по вери и молби мајке њене: услиши тако и ову молитву моју, не презри мољење моје за чедо моје. Опрости Господе, опрости сва сагрешења његова, и опростивши и очистивши душу његову избави га вечних мука и насели га са свима светима Твојим, који су у векове благоугодили Теби, тамо где нема болести, ни туге, ни уздаха, већ живот бесконачни: јер нема човека који је живео а да не сагреши, једини си Ти изван свакога греха: да када будеш судио свету, чедо моје чује најжељенији глас Твој: продјите благословени Оца Мојега и наследите припремљено вам Царство од настанка света. Јер си Ти Отац милости и дарежљивости, Ти си живот и васкрсење наше, и Теби славу узносимо са Оцем и Светим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВЕ ПРИ ИЗЛАСКУ ИЗ КУЋЕ
светог Јована Златоустог

Одричем се тебе, сатано, све гордости твоје и служења теби; поклањам се Теби Христе, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Молитва пред полазак на пут
Господе Боже, који управљаш корацима људским, погледај милостиво на мене и опрости ми сваки намерни и ненамерни грех, благослови моју добру намеру и управљај мојим путовањем у одласку и повратку, усрдно Ти се молим, услиши и помилуј ме.
Господе, као што си Исаку и Товији послао анђела сапутника и тиме учинио да им је путовање мирно и срећно протекло, тако и сада пошаљи мени анђела мира, да ме упућује на свако добро дело и избавља од видљивих и невидљивих непријатеља и од сваке зле напасти, да се здраво, мирно и срећно вратим на славу Твоју, усрдно Ти се молим: услиши и смилуј ми се.

или

Господе Исусе Христе, Боже наш, који си Пут, Истина и Живот, који си био сапутник угоднику Твом Јосифу и сачувао га и узвисио у Египту, који си послао Твог анђела мира слуги Твом Товији да му буде сапутник, који си ходио по води као по сувом и који ваздушним пространствима господариш, који си Твоје свете ученике Луку и Клеопу и остале апостоле удостојио да им будеш Сапутник, Ти сам, Господе, смилуј се и на мене грешног и недостојног слугу Твог и на сву браћу моје путнике, и буди сапутник мени и њима на овом путу. Сачувај нас све од сваког искушења, од сваке замке и пакости злих духова и злих људи; огради нас светим анђелима Твојим; одржи нас у правди и истини Твојој по светим заповестима Твојим, да се вратимо с пута у здрављу душе и тела, испуњени благословима Твојим. Дај Господе, Ти који си нам отворио пут ка Оцу Небеском, да и ми, путујући земаљским путевима нашим, не залутамо и изгубимо се, него као сви светитељи Твоји - путници земаљски ка Небу, достигнемо у Царство Твоје Небеско.

Мoлитва за оне који путују
Тропар, глас 2.
Ти који си Пут и Истина , Христе, пошаљи за сапутника Ангела Свога слугама Својимсада, као некада Товији, да их чува и неповредне сачувана славу Твоју од свакога зла у свакој доброј срећи, молитвамаБогородице, једини Човекољупче.
Кондак, глас 2.
Луки и Клеопи сапутникбио Си, ходи сада заједно са слугама Твојим који да путујужеле, од сваке их зле напасти избављајући. Јер Ти као Човекољубацсве можеш.

Молитва Господу Исусу Христу
Господе Исусе Христе,Боже наш, Истинити и Живи, Који си изволео да путујеш сатобожњим оцем Својим Јосифом и Пречистом Дјевом Мајком Својому Египат и Који си сапутник Луки и Клеопи био! И сада Тесмерно молимо, Владико Пресвети, са слугама Својим путујблагодатно. И као слуги Твоме Товији Ангела Чувара пошаљи, да нас чува и избавља од свакога злог нападаја видивих и невидивих непријатеља и на испуњавање заповести Твојих упућује, и да нас мирно и срећно и здраво проведе и безметежно кући врати. И дај слугама Твојим да сву своју добру намеру заблагоугађање Теби срећно у славу Богу испуне. Јер Твоје је да милујеш и спашаваш нас и Теби славу узносимо са Беспочетним Оцем Твојим и са Пресветим и Благим и Животворним Твојим Духом, сада и свагда и у векове векова. Амин.

Молитва за возаче
Господе, Боже, који си прави Пут, Истина и Живот, смилуј се на мене недостојног и буди ми сапутник на овом путу. Сачувај ме од искушења, од сваке преваре и пакости злих духова и злих људи. Одржи ме у правој вери и истини по заповестима Твојим, да се вратим у здрављу душе и тела. Јер је Твоје царство и сила и слава, Оца и Сина и Светога Духа сада и увек и у све векове. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА У ЧАСУ КАДА СЕ ПРИСТУПА К СВЕШТЕНИКУ РАДИ ИСПОВЕДАЊА СВОЈИХ ГРЕХОВА

Исусе Христе, Боже мој, ево ја приступам да исповедим своје грехе. Просветли ми памет зраком Твоје милости, да познам све своје мане, да се известно покајем, те горко оплачем своју злоћу. Подај ми крепост језику да слободно, одрешито, и потпуно искажем своје грехе. Хоћу да учиним све што стоји у мојим силама, а да изгубим из срца све жиле греха, и сталан у тој одлуци хоћу да се држим тачно свих наређења мога духовника, те нећу се устручавати пред никаквом жртвом.

Пресвета и Предобра Мати Божја, обрати к мени Своје милосрдне очи и буди ми у помоћи у часу ове моје исповести.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...