Биљана Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 За данас сам нам изабрала ову молитву! Прелијепа је! О Пресвета Госпођо Владичице Богородице! Са страхом, вјером и љубовљу припадамо часној икони Твојој, молимо Те: не одврати лице Твоје од нас који Ти притичемо, умоли, милосрдна Мати, Сина Твога и Бога нашега, Господа Исуса Христа, да сачува мир у земљи нашој, Цркву Своју Свету да непоколебиву сачува од невјерја,јереси и раскола. Немамо друге помоћи, немамо друге наде, сем Тебе, Пречиста Дјево: Ти си свесилна Помоћница и Заступница хришћана. Избави све,који Ти се с вјером моле, од грјеховног пада, од замки злих људи, од свих искушења,мука, невоља и од напрасне смрти: даруј нам дух скрушен, срце смирено, помисли чисте, живот исправан и опроштење грехова, да се сви, захвално пјевајући величанству Твоме,удостојимо Небеског Царства и тамо са свима светима прославимо пречасно и величанствено име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. мирођија, Олимп, javor and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Молитва 1. Анђеле Христов, чувару мој свети и покровитељу душе и тела мога, опрости ми све што Ти сагреших у данашњи дан и избави ме од свакога зла непријатељског ми противника, да не бих никаквим грехом разгневио Бога мог, но моли се за мене грешног и недостојног слугу, да ме покажеш достојна доброте и милости Свесвете Тројице и Матере Господа мога Исуса Христа и свих Светих. Амин. Молитва 2. Cвети анђеле Христов, падајући ничице пред тобом молим ти се, Чувару мој свети, који си мени грешноме дат од светога крштења, да ми чуваш душу и тело. Својом лењошћу и својим рђавим навикама ја разгневих твоју пречисту светлост, и отерах те од себе свим гадним делима, лажима, клеветама, завишћу, осуђивањем, охолошћу, непокорношћу, мржњом на браћу, злопамћењем, среброљубљем, прељубом, јарошћу, тврдичлуком, ненаситим преједањем, опијањем, брбљањем, рђавим и лукавим мислима, гордељивошћу, и похотљивим беснилом, имајући вољу за сваку телесну пожуду. О, да зле наклоности моје, какве нема ни у неразумних животиња! Та како можеш погледати на мене, или пристутшти мени као смрдљивом псу? Каквим ћеш очима, Анђеле Христов, погледати на мене када сам се ужасно заплео у одвратна дела? Та како ћу већ моћи да молим опроштај за своја горка, зла и рђава дела, у која падам даноноћно и сваког часа? Но молим ти се, падајући ничице пред тобом, Чувару мој свети. смилуј се на мене грешног и недостојног слугу свог (име); буди ми помоћник и заштитник од мог злог противника, светим твојим молитвама, и учини ме учесником у царству Божјем са свима Светима, свагда, и сада и увек и кроза све векове. Амин. Биљана and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Молитва на дан светог причешћа Вјерујем, Господе, и исповиједам да си Ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свијет да грешнике спасеш, од којих сам први ја. Још вјерујем да је ово само пречисто Тијело Твоје, и да је ово сама пречиста Крв Твоја. Стога Ти се молим: помилуј ме, и опрости ми сагрешења моја, хотимична и нехотимична, учињена ријечју, делом, свјесно и несвјесно, и удостој ме да се без осуде причестим пречистим Тајнама Твојим на отпуштење гријехова и на живот вјечни. Прими ме данас, Сине Божји, за причасника Тајне Вечере Твоје, јер нећу казати Тајну непријатељима Твојим; нити ћу Ти дати цјелив као Јуда, већ као разбојник исповиједам Те: Помени ме, Господе, у царству Твоме.Нека ми причешће светим тајнама Твојим, Господе, не буде на суд или осуду већ за исцјељење душе и тијела. Амин. Олимп and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 28, 2013 Пријави Подели Написано Август 28, 2013 Молитва послије светог причешћа Слава Теби Боже! Слава Теби Боже!Слава Теби Боже!Твоје свето Тијело, Господе Исусе Христе Боже наш, нака ми буде на живот вјечни и пречиста Крв Твоја на отпуштење гријехова. Нека ми ово причешће буде на здравље, радост и весеље; и на Твом страшном другом доласку удостој мене грешника да станем с десне стране славе Твоје, заступништвом пречисте Мајке Твоје и свих светих Твојих.Владару Христе Боже, Царе вијекова и творче свега, благодарим Ти за сва добра која си ми дао и за причешће пречистим и животворним Тајнама Твојим. Молим Те, Благи и Човекољубиви, сачувај ме под кровом Твојим и у сијенци крила Твојих, и даруј ми да се чистом савјешћу до последњег даха свог достојно причешћујем Светињама Твојим на отпуштање гријехова и на живот вјечни. Јер си Ти хљеб живота, извор светиње, давалац добара, и Теби славу узносимо са Оцем и Светим Духом, сада и увијек и у вијекове вијекова. Амин. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Дневне Молитве У име Оца и Сина и Светога Духа. Амин Слава Теби, Боже наш, слава Теби. Царе Небесни, Утјешитељу, Душе Истине, Који си свуда и све испуњаваш; Ризницо добара и Животодавче, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте, и спаси, Благи, душе наше. Свети Боже, Свети Крепки, Свети Бесмртни, помилуј нас. Свети Боже, Свети Крепки, Свети Бесмртни, помилуј нас. Свети Боже, Свети Крепки, Свети Бесмртни, помилуј нас. Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увијек и у вијекове вијекова. Амин. Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе очисти гријехе наше; Владико, опрости безакоња наша; Свети, посјети и исцијели немоћи наше, имена Твога ради. Господе помилуј. Господе помилуј. Господе помилуј. Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увијек и у вијекове вијекова. Амин. Оче наш, који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја, и на земљи као и на небу; хлеб наш насушни дај нам данас, и опрости нам дугове наше, као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од злога. Амин Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Отче наш сущий на небесах! Да святится имя Твое Да приидет Царствие Твое Да будет воля Твоя На земле, как на небе Хлеб наш насущный дай нам на сей день И прости нам долги наши как и мы прощаем должникам нашим; И не введи нас в искушение но избавь нас от лукавого. Аминь Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2013 МОЛИТВА СВЕТОГ ЈОВАНА ДАМАСКИНА Расијани мој ум сабери, Господе и ишчупај из срца мога сваки зао коријен. Као Петру, подари и мени покајање, као царинику уздисаје, као блудници сузе, да би Те дозивале: Помози ми и од рђавих помисли ме избави. Јер безакоња моја устају на мене као морски таласи и помисли моје потапају ме као лађу на пучини: и Ти ме упути, Господе, покајањем у тихо пристаниште и спаси ме. Јер силна ме туга обузима због немоћи мога ума и против своје воље трпим промјене које ме сналазе: колебања, буре и бродоломе. Ради тога Ти вапијем: Беспочетна Света Тројице помози ми и уведи ме у сигурно пристаниште добрих мисли и осјећања. Амин! javor and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 11, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2013 МОЛИТВА СВЕТОМ ЈОВАНУ КРСТИТЕЉУ Крститељу Христов , проповиједниче покајања, не презри мене покајника, него, удружен са небеским војницима, моли се Господу за мене недостојног, утученог, немоћног и тужног, запалог у многе невоље, измученог бурним мислима ума мог, јер сам ја пећина злих дјела, те нема краја мојој грјеховној навици. Ум је мој прикован за земаљске ствари. Шта ћу чинити? Не знам.И коме да прибјегнем ,да спашена буде душа моја? Само теби Свети Јоване који си имењак благодати, јер знам да си послије Богородице највећи пред Господом између рођених од жена; јер си се удостојио да додирнеш главу Цара Христа, Јагњета Божијег, које узима гријех свијета. Моли Њега за моју грешну душу , да бар од сада, у једанаести час, понесем благи терет и примим плату са последњима . О Крститељу Христов, часни Претечо , последњи пророче, први мучениче, постника и пустињака наставниче, учитељу чистоте и присни пријатељу Христов, тебе молим ,теби прибјегавам: не одреци ми твоју помоћ, него ме подигни палог многим гријесима; обнови ми дусу покајањем као другим крштењем, јер си зачетник и једног и другог : крштењем умивајући прародитељски гријех, а покајањем очишћујући свако рђаво дјело; очисти ме оскрнављеног гријесима и уведи ме тамо где ништа нечисто не улази - у Царство Небеско. Амин.Свети Јоване Претецо, моли Христа Бога за нас! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Молитве при узимању Богојављенске водице Молитвама Светих Отаца наших, Господе Исусе Христе, Боже наш, помилуј нас. Амин!Царе Небесни, Утешитељу, Душе Истине, Који си свуда и све испуњаваш; Ризницо добара и даваоче живота, приђи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоће, и спаси, Благи, душе наше. Свети Боже, Свети Крепки, Свети Бесмртни, помилуј нас.Слава Оцу и Сину и Светоме Духу. И сада и увек и у векове векова. Оче наш који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као на небу; хлеб наш насушни дај нам данас; и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од зла.Господе помилуј (12 пута)Ходите, поклонимо се Цару нашем Богу! Ходите, поклонимо се и припаднимо Христу Цару нашем Богу! Ходите, поклонимо се и припаднимо самоме Христу, Цару и Богу нашем.Псалам 50 Помилуј ме, Боже, по великој милости Својој,и по обиљу милосрђа Свога очисти безакоње моје. Опери ме добро од безакоња мога, и од греха мога очисти ме. Јер безакоње моје ја знам, и грех је мој стално преда мном. Теби јединоме сагреших, и зло пред Тобом учиних. Да се оправдаш у речима Својим, и победиш када Ти суде. Гле, у безакоњима се зачех, и у гресима роди ме мати моја. Гле, истину љубиш, и јављаш ми непознатости и тајне мудрости Твоје. Покропи ме исопом, и очистићу се; опери ме, и бићу бељи од снега. Дај ми да слушам радост и весеље, да се обрадују кости потрвене. Одврати лице Твоје од грехова мојих, и сва безакоња моја очисти. Срце чисто саздај у мени, Боже, и Дух прав обнови у утроби мојој. Не одбаци ме од лица Твога, и Духа Твога Светога не одузми од мене. Дај ми радост спасења Твога, и Духом владалачким утврди ме. Научићу безаконике путевима Твојим, и безбожници ће се обратити к Теби. Избави ме од крви, Боже, Боже спасења мога, обрадоваће се језик мој правди Твојој. Господе, отвори усне моје, и уста моја казиваће хвалу Твоју. Јер да си хтео жртве, ја бих Ти принео; за жртве свеспаљенице не мариш. Жртва је Богу дух скрушен; срце скрушено и унижено Бог неће одбацити. По благовољењу Своме, Господе, чини добро Сиону, и нека се подигну зидови Јерусалимски. Тада ћеш благоволити жртву правде, приносе и жртве свеспаљенице, тада ће принети на жртвеник Твој теоце. Тропар Добросрдни и једини милостиви Господе, који имаш чашу непресушну дарова, дај и мени жедном да захватим воду за опроштај грехова.Слава Оцу и Сину и Светоме Духу. И сада и увек и у векове векова. Дјево чиста, палато Христова, молим те да моју душу, ослабљену грехом, учиниш домом Пресветога Духа, водом са животворног извора, да бих те благодарно славио.Господе помилуј! (30 пута)Господе Исусе Христе Боже наш, који си један са беспочетним и бесмртним Tвојим Оцем, и који си увек заједно са беспочетним и вечним Твојим Светим Духом и који си Својим пречистим и Светим Крштењем осветио ову воду, и сада освети нас грешне и недостојне слуге Твоје, који те призивају.Ти сам, Господе, учини сада да ова Света вода, освећена присуством и благодаћу Твога Светог Духа, буде у мени, слузи Твоме, који од ње пије, на просвећење душе, освећење тела, умртвљење страсти, одбацивање лукавих помисли, одбацивање и чување од сваке сатанске напасти, исправљање живота и учвршћивање у творењу заповести Твојих и на сваку спасоносну корист.Тако да благодаћу ове Свете воде будем заклоњен од сваког сатанског насртаја, и останем неповређен, на славу Твога преблагога и најсветијег Имена. Молитвама Пресвете и славне Владарке наше Богородице и Приснодјеве Марије и свих Светих Твојих. Амин!ТропарЗа време Твог крштења у Јордану засведочено је поклоњење Светој Тројици. Јер глас Очев сведочио је о Теби, назвавши Те љубљеним Сином, а Дух у виду голуба објављиваше истинитост тих речи. Христе Боже који си се јавио и свет просветио, слава Ти!Слава Оцу и Сину и Светоме Духу. И сада и увек и у векове векова. Кондак Данас си се Господе јавио васељени и светлост Твоја обасја нас, који Ти разумно певамо: Дошао си и јавио се вечна Светлости!Сада се пије вода, у три гутљаја. Први гутљај: У име Оца; Други: И Сина; Трећи гутљај: И Светога Духа! У јутро на таште срце!Слава неисказаној и неиспитаној доброти, слава неизмерном и кротком дуготрљењу, слава Твоме милосрђу што си сада и мене грешнога и недостојнога слугу Твога, удостојио да пијем од ове освећене и Свете воде.Ради тога окрепи живот мој, сачувај ме неповређенога, учини да ме не обману непријатељи и да не будем заробљен нечистим помислима. Него ме обновљеног управи по Твојој вољи и оснажи за добра дела.Удостој ме да се неосуђено причестим и светим, бесмртним и животворним Тајнама Твојим, за опроштење грехова и на живот вечни. Јер си Ти радост душа наших и Теби славу узносимо са беспочетним Твојим Оцем и пресветим и благим Твојим Духом, сада и увек и у векове. Амин!Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и свенепорочну и Матер Бога нашега. Часнију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима, Тебе што Бога реч непорочно роди ваистину Богородицу ми Те величамо.Слава Оцу и Сину и Светоме Духу. И сада и увек и у векове векова. Амин!Господе помилуј! (3 пута) Отпуст Господе Исусе Христе Сине Божији, ради молитава пречисте Твоје Матере, преподобних и богоносних Отаца наших и свих светих, спаси ме грешног. Амин! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Молитва покајника светог Симеона Новог Богослова Господе, Ти све видиш, и нема ничега што Ти не би видео. Ја, иако сам дело руку Твојих ипак нисам чинио дела по заповестима Твојим, него сам по великом безумљу свом чинио свако зло, не помишљајући да си Ти, Творац мој и Бог, колико добар толико и правосудан. А сада, сетивши се тога, мене спопада страх, и ја не знам шта да чиним. Осећам осуду Твоју, и не налазим речи оправдања у устима својим. Немам никакве врлине и нисам учинио никакво дело покајања, које би заслуживало да ми се због њега опрости макар једна празна реч уста мојих. Осим тога, и онај који има све врлине и чини сваковрсна добра дела, чини то као слуга и дужник; у свему томе он неће наћи откуп за Грех свој: ту једино милост Твоја притиче. Грех је смрт, и ко од оних који су кроз њега умрли може васкрснути сам себе? Ваистину нико. Једини си Ти умро и васкрсао, зато што греха ниси учинио и превара се не нађе у устима Твојим. И ето, Господе Сведржитељу, починивши много злих дела, ја се кајем. Али само покајање немоћно је да ме оправда. Покајање је познање грехова својих, а скида их милост Твоја. Ти видиш, Сведржитељу Господе, да ја сада ништа немам осим тела; но за мене нема никакве користи од тога што сам оставио свако богатство. Ја сам сав - једна рана; у мени није остало никакве наде на спасење, и пакао је готов да ме прогута живог. Ти ме једини можеш спасти и излечити патње срца мога. Рука Твоја може све; она досеже до самих дубина бездана, и све бива по мигу Твоме. Не усуђујем се говорити: помилуј ме, Господе! Јер сам недостојан милости Твоје, као онај који с правом заслужује сваку муку. А Ти, Господе, знаш све, и како зна Човекољубље Твоје поступи са мном, недостојним и самог живота. Да буде света воља Твоја у свему. Амин. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2013 Угасих светилник душе своје“ краљице Јелене Јаој мени грешној како погубих време кајања и не знам ста да чиним. Тешко мени јер, задремавши тешким сном, угасих светилник душе своје, јер не знам кад це доћи глас Господњи који каже: Ево женик, ево се дворана свадбена отвара, и женик Христос зове говорећи: Продјите благословени Оца мога. Овај слатки глас слушајући, они који су Богу послужили у овом сујетном животу са радошћу ће се пожурити у живот вечни. А шта ћу ја јадна учинити? Где ли ћу сакрити множину својих грехова? Стазу спасења не налазим нигде. Стога Ти, Царе векова, бесмртни Господе, који хоћеш да се сви спасу, даруј и мени недостојној начин да се пре смрти Теби покајем. Мени је довољно ако и два дана будем робиња Теби, Владици моме Христу, и дух свој ти предам не постав робиња бесовима и греху. Јер ево сунце излази на тврди своје, хотећи осветлити васељену, а ја грешна не чекам да Те видим где залазиш, јер боље би ми било да се нисам ни родила. Свако дисање и свако створење слави Те, Господе, а ја једина заборавих да славим име Твоје. Шта да чиним? Зато обраћам се и молим Те: Не одврати лица Твога од мене, и не затвори ми срце човекољубља Твојега, да се и до последњег даха свога клањам и прослављам свето и великолепно име Твоје. Написала: краљица Јелена, 1317. Према: Данило Пећки (око 1270-1337) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 МОЛИТВЕ СВЕТОГ НИФОНТА, епископа Константијане Александријске Мала молитва Богородици Помилуј ме, Благоухање хришћанско, Благодатна, Свенепорочна, и помози ми великом својом милошћу, Прослављена, Пресветла, Надо оних који се кају. Молитва болесника пред Божанственим Причешћем Господе Боже мој, Који чиниш чудеса, Ти ме, једини Боже, подигни из болести ове, како бих се удостојио и ја да постанем причасником светих тајни Твојих. Јер силно зажеле душа моја да се непорочне Твоје плоти насити и часне Ти крви напије. Молитва исцељенога пред Божанственим причешћем Слава Ти, Свети, Трисвети, Наднебесни Боже Сведржитељу, јер чуо си ме грешника и даровао ми окрепу душе и тела. И сада ме, Господе мој Исусе Христе, удостој да се причестим страшним и бесмртним и животворним Твојим тајнама, за опроштај грехова и препород унутрашњега мог човека. Благодарење после ручка Слава Ти, Христс Боже, јер наситих се добара Твојих. Не лиши ме ни небеских блага Својих, велике милости Своје ради. Молитва за опроштај Помилуј ме, Господе, сагрешившег. Опрости ми блудном, скверном, окаљаном и поведи ме путем Својих заповести, јер га зажелех. Молба за помоћ против искушења Господе Боже мој, Који си све разумно устројио, Који си разапео небу и земљу узвеличао свекрепком Својом силом, Ти Који у шаци држиш васцелу творевину, даруј ми снагу против духова злобе, како бих их скршио, крепљен Светим Твојим Духом. Молитва за избављење од сујете Боже, Боже мој, не допусти да ми се име прослави међу људима, не дозволи да ми поштовање или почасти приносе, него ми радије даруј Своју славу која претрајава У векове векова. Јер тако ће починути дух мој пред лицем Твојим, радујуће се. Јер ти знаш, Господе, да је пријатељство према свету непријатељство према Теби, моме Богу. Молитва у помислима неверја Верујем у једнога Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље, и свега видљивог и невидљивог. И у Једнога Господа Исуса Хрисга, Сина Божијег Једнородног, Творца и Владику својега. И у Духа Светога, Славног и Просветљујућег, Који је говорио кроз пророке. Господе мој Исусе Христе, не разгневи се на мене, велике милости Своје ради, не одгурни мене сквернога који осрамотих Свето Име Твоје. Јер Ти знаш, Господе, како ме сколи непријатељ, погружавајући ме сада у неверје зло. Стога опрости мени који сам искушао трпељиво човекољубље Твоје, Преблаги и Дуготрпељиви, Који се кајеш због зала људских. Молитва покајања и повратка Прими, Оче, мртвога и погинулог душом. Прими брлог греха. Прими хулнога, лукавог, бестидног, срамног, оскврњеног и душом и телом. Прими онога којег су свладала сва демонска зла. Смилуј се на блудника, прељубника, кваритеља деце, крадљивца, преступника, гнусобу греха. Смилуј се на мене Ти, Који свагда точиш богату милост, и не одврати благо Своје лице од мене. Не реци, Владико: "Не знам те, не познајем те." Не реци: "Где си досад био?" Не узгнушај се дима, блата, трулежи, ругобе, срамоте, гнусобе, трулежи, лешине демонске, саблазни људске. Не одврати се од Мене, Владико, него почуј ме и спаси. Јер знам, Човекољупче, да не желиш смрти грешника, него да се врати и да жив буде. Нећу Те пустити, ако се не смилујеш на мене, ако ме не примиш. Молитва за врлине Боже, Боже мој, Који си простро небо као кожу и украсио га звездама, сунцем, месецом и облацима, украси и мене уместо звездама сваком врлином. Уместо сунца, Свети Твој Дух нека засија у разуму моме. Место месеца, премудрост Своју улиј у мене. Место у облак, обуци ме у светост, кротосг, праведност, опаши бедра моја истином и обуј стопе моје да се припреме да благовесте мир Твој. Боже, Боже мој, Који си штедро излио ваздух да се раствара и да га људи удишу, излиј штедро благодат и дар Животворног и Светог Свога Духа на мене, свега ме боговидним, свесветлим и чистим, свега часним и слатким чинећи од горе до доле, пуним благодати и истине, мудрости и знања духовнога. Молитва за избављење од страсти Господе, Боже мој, Који си свету Матер Своју часнијом показао од Небеских Сила, молитвама многожељене Дјеве опрости грехе моје и одагнај од мене сваки блуд, прељубу, оговарање, мржњу, завист, гнев, огорченост, немар, сујету, гордост, среброљубље, немилосрдност, свађу, спорење, непријатељство, распаљење плоти, окамењеност душе, стомакоугађање, пијанство, похоту, кривоклетство и беславну и прегорку славу људску. Да, Боже мој, све то одагнај од мене и учини да ме људи сматрају ништаријом и подобијем гнусобе. Нека се не нађе нико да ме хвали на земљи, нити ко да ме велича, Човекољупче, и нека нема никога да говори да сам свет и да ћу се, Господе мој, оправдати. Избави ме од славе људске, Човекољупче, ослободи ме од човекоугодништва, Милостиви. Молитва христословна Боже неба и земље, Којега се ужасава и од Кога дрхти све видљиво и невидљиво, погледај на молитву некорисног слуге Свога који у безакоњима многим живи. Јер Ти си, Господе, Онај Који је сишао из Отачкога крила, од Којега се ниси одвојио, непојамно и за Небеске Силе, и уронио у непорочну материцу прослављене Матере Своје Марије Богородице. О, ново чудо и богодолично. Јер девствености Њене затворена врата јасно проходи Господ. Наг на уласку, плотоносан се показа на изласку Бог, а врата остају затворена, како беху и пре рађања. Јер ушао си као савршени Бог и изашао као савршени човек у двема природама и двама суштаствима, у једној ипостаси, а са двема вољама. Један си, Господе Исусе Христе, Слово си и одблесак Очев, и образ слуге примивши, подобан си Оцу Своме по свему, осим по нерођености, а подобан и нама постао си, изузев у греху. Тако си са људима живео, страшна чудеса савршио као доказ и потврду непорочнога Свога Божанства. Не дозволи, стога, да погинем, Господе мој Исусе Христе, због мноштва безакоња својих, него ми се јави, Владико, у часу овом, у милости и састрадавању, осењујући ме Духом Својим Светим. Ходи, Милосрдни и Свеблаги, на призив јадне ми душе и учини да замиришем славом Твојом и лепотом Твојом. Молитва скрушености и покајања Помилуј ме, Боже, палога и не одврати се од смиренога и посрамљеног, убогог и јадног и скрушеног, него ми покажи састрадавање, Ти Који си богат милошћу и благ у жалости. Јер Ти знаш, Добри и Човекољубиви, људску слабост, као и ништавност и страдање. Исцели ме, Господе, и исцелићу се и благодаћу Твојом, умно ћу се обновити и благорасудан постати, како бих могао избећи тајне своје грехе, и од туђина поштеди слугу Својега. Драгана П. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Нађох овде http://www.svetosavlje.org/listarhiva/Home.aspx/Topic?topicId=18847 Господе Исусе Христе,чуј искрени глас срца мога који ти говори: Верујем да постојиш,али због немоћи моје не осећам то снажно. Знам да ме гледаш,да ме чујеш да ме познајеш као мој Творац боље него што сам себе знам,али ја Тебе не познајем онако како би требало.Чуо сам од других за тебе,читао сам учио сам о теби али немам чврсту личну везу са Тобом. Гледам добре људе који су пријатељи Твоји и који те поштују и воле,и живот је њихов испуњен Тобом док се ја још двоумим јер немам заједницу са Тобом. У свом свакидашњем животу,у невољама али и у природи и у читавој творевини Твојој осећам присуство Твоје,а ипак не верујем несумњиво у тебе. Увиђам да без Тебе без благодати Твоје,без васкрсења Твога и без љубави Твоје живот мој,мој живот нема никаквог смисла.А ипак настављам да живим далеко од Тебе уместо да се у свом животу саобразим заповестима Твојим. Помози ми да у Тебе верујем што дубље.Води ме да Те нађе и да се зарадује душа моја.Научи ме да Те волим да би из те љубави произтекла истинита радост и смисао у мом безумном животу. Испуни срце моје истином Јеванђеља Твога,васкрсења Твога.Просветли ме светлошћу Твога истинитог знања. Дођи.Ти једини знаш како,и посети ме да бих задобио твој једини и неуспављиви мир.Призови ме љубави Твојој да би у мени било побеђено себељубље,мој егоизам и да бих лагано победио све страсти моје. Знам, Господе,да све ово не може да се оствари за тренутак,нити без стрпљења и напора.Али ако ме Ти омекшаш мекоћом благодати Твоје,све ће то бити лако.Ако Ти дођеш и благословиш живот мој,тада ћу,наравно,прихватити и овај свет и имаћу наду за будућност. Ако Ти живиш са мном и ја са Тобом,тада ћу се радовати лепоти и величини свога жовота,мом односу према другим људима,према мојој породици, према мојој садашњости и будућности које су без Тебе испразне и немају смисла. Ако ме Ти посетиш,тада ћу моћи да изађем пред Тебе и да живим светим и чистим животом као толики свети Твоји који су живели раније,без греха и одбацивања Тебе. Ако ме Ти посетиш и останеш у дому душе моје,тада ћу се борити да и браћи мојој лако опростим ако ми шта згреше. Трудићу се да не осуђујем своју околину него да следујем искуству и заповестима отаца,да будем "строг према себи,а благ према другима" Да живим животом који је Теби угодан,животом који ће ме свагда водити к‘ Теби и ближњима мојим. Ако ме посетиш,осетићу величину вере Твоје,свете Православне цркве Твоје.Моћи ћу да разумем свете врлине Твоје,да се уздржавам,да постим и да се молим.Желећу да трчим светом храму Твоме,да учествујем у светим тајнама Твојим,да се покајем и да исповедим грехе свештеницима Твојим и ако сам достојан у складу са Твојим путеводитељством и мојом припремом,да се причестим пречасним телом и крвљу Твојом. Али све ово Господе још увек ми недостаје.Опрости ми што Тебе увек нема у моме животу,у мојим делима,речима,у мислима мојим. Помози ми да устанем. Помози ми да се очистим. Помози ми да се исцелим. Помози ми да Те нађем. Господе Исусе,просветли ме. Господе Исусе,благослови ме. Господе Исусе,помилуј ме грешног! Биљана and ПЧЕЛИЦА је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Молитва за међусобни мир Господе Боже добри, ослободи нас од магле грехова, па нам дај мир Твој и сачувај народ свој у једнодушности. Искорени из нас мржњу и завист, и све остале страсти које нарушавају братску љубав – усрдно Те молимо, омилуј се. Издање: Православни молитвеник, Издање Православне Духовне академије Светог Василија Острошког - Србиње, Аспровалта, Јелада, 1996. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 16, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2013 Молитва за стомакоугодника Господе, најслађо храно наша, која никада не пропадаш, него у вечном животу пребиваш, очисти слугу Твог од скверни стомакоугађања, који се сав у тело претворио и од Духа Твог отуђио, и даруј му да спозна сладост твоје животворне духовне хране, твога Тела и Крви и свете, живе и делотворне Речи Твоје. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука