Jump to content

Молитве у разним приликама

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Молитва св. Јована Дамаскина, коју изговарај указујући на своју постељу:

Човекољубиви Господару, неће ли ми ова постеља бити гроб или ћеш душу моју бедну још обасјати даном? Ето, преда мном је гроб; ето, преда мном стоји смрт! Господе, бојим се Твога суда и бескрајних мука, а не престајем чинити зло; Тебе, Господа Бога свог свагда разгневљујем, и пречисту Твоју Матер, и све небеске Силе, и мог светог Анђела Чувара. Знам, Господе, да сам недостојан Твога човекољубља, а достојан сам сваке осуде и муке. Но, Господе, хтео ја или не, спаси ме. Јер ако праведника спасеш, то није ништа нарочито; и ако чистога помилујеш, то није ништа чудновато, јер су достојни Твоје милости. Али, на мени грешном учини чудо милости Своје; у томе покажи чудо човекољубља Свог, да не надвлада моја грешност Твоју неисказану доброту и милосрђе; и како хоћеш уради са мном.Амин.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 413
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Gospode, Veliki, Milosrdni, u svima mojim delima i rečima upravljaj mojim mislima i osećanjima, u svim nepredviđenim okolnostima ne daj mn da zaboravim da sve potiče od Tebe.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Vladiko sveti, Bože vaseljene,

Blagoslovi molitvom nas

I daj pokoj duši smirenoj

U nepodnošljivo strašnom času

I kraj ivice groba

Udahni u usta slugu Tvojih

Vanljudske snage

Da se molimo krotko za neprijatelje.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Буди ми помоћник, Владико свих, Христе; заштити моју душевну немоћ, да бих се ослободио од овог мрског и греховног растакања, и постао слободан од окова греха. Да не борави у мени мучитељна злоба, и да мноме, као заробљеником, силом греха не влада злобни демон, него нека дође на мене Царство Божанског и свеслављеног Духа Твога, коме се клањамо, да би се удаљиле од мене нечисте страсти које сада владају и царују у мени. Јер си Ти Бог милосрђа и човекољубља и доброте, и Теби славу узносимо са беспочетним Твојим Оцем и Свесветим и благим и животворним Твојим Духом, сада и свагда и у векове векова. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Помилуј, Господе, оне који ме мрзе и завиде ми. Помилуј и оне који ме опадају и клевећу. Нека нико од њих, ни у овом веку, ни у будућем, не претрпи ни најмању штету ради мене нечистог, већ их просвети милосрђем Твојим, и покриј благошћу Својом, о, Свеблаги!

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Мала молитва Богородици

Помилуј ме, Благоухање хришћанско, Благодатна, Свенепорочна, и помози ми великом својом милошћу, Прослављена, Пресветла, Надо оних који се кају.

Подели на овим сајтовима

Помилуј Господе и оне који нас мрзе и не дозволи да пропадну због нас грешника. Амин.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Господе, отвори нам срца и очи да ви смо увек брзо могли да увидимо потребе ближњих, и похитали да  саслушамо и утешимо оне који су у болести и тузи. Нека би свагда били спремни да добровољно и с љубављу притекнемо у помоћ потребитима у славу Имена Твога. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Наш живот је у Твојим рукама, Господе. Помози нам да Твоме старању предамо свој ум, своје срце, и своје руке, да би чинећи све Тебе ради, творили вољу Твоју у смирењу, вери, и изнад свега, у љубављи. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Господе, појачај наше уздање да би смо положили све своје бриге на Тебе, знајући да нас Ти љубиш и да се о нама стараш. Помози нам да своје грехе исповедимо у смирењу и вери, да би се обновљени вратили Теби. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Господе! Твоје име је Љубав: не одбаци ме заблуделог! Име Ти је Сила: оснажи ме јер малаксавам и падам! Име Ти је Светлост: просветли моју душу помрачену житејским страстима! Име Ти је Мир: умири пометену душу моју! Име Ти је Милост: не престај да ме милујеш!

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВЕ СВЕТОГ НИФОНТА, епископа Константијане Александријске

Молитва болесника пред Божанственим Причешћем

Господе Боже мој, Који чиниш чудеса, Ти ме, једини Боже, подигни из болести ове, како бих се удостојио и ја да постанем причасником светих тајни Твојих. Јер силно зажеле душа моја да се непорочне Твоје плоти насити и часне Ти крви напије.

Молитва исцељенога пред Божанственим причешћем

Слава Ти, Свети, Трисвети, Наднебесни Боже Сведржитељу, јер чуо си ме грешника и даровао ми окрепу душе и тела. И сада ме, Господе мој Исусе Христе, удостој да се причестим страшним и бесмртним и животворним Твојим тајнама, за опроштај грехова и препород унутрашњега мог човека.

Благодарење после ручка Слава Ти, Христс Боже, јер наситих се добара Твојих. Не лиши ме ни небеских блага Својих, велике милости Своје ради.

Молитва за опроштај

Помилуј ме, Господе, сагрешившег. Опрости ми блудном, скверном, окаљаном и поведи ме путем Својих заповести, јер га зажелех.

Молитва за избављење од сујете

Боже, Боже мој, не допусти да ми се име прослави међу људима, не дозволи да ми поштовање или почасти приносе, него ми радије даруј Своју славу која претрајава У векове векова. Јер тако ће починути дух мој пред лицем Твојим, радујуће се. Јер ти знаш, Господе, да је пријатељство према свету непријатељство према Теби, моме Богу.

Молитва скрушености и покајања

Помилуј ме, Боже, палога и не одврати се од смиренога и посрамљеног, убогог и јадног и скрушеног, него ми покажи састрадавање, Ти Који си богат милошћу и благ у жалости. Јер Ти знаш, Добри и Човекољубиви, људску слабост, као и ништавност и страдање. Исцели ме, Господе, и исцелићу се и благодаћу Твојом, умно ћу се обновити и благорасудан постати, како бих могао избећи тајне своје грехе, и од туђина поштеди слугу Својега.

Подели на овим сајтовима

Молитва за децу

О , Исусе Христе , најсавршенији Господине , који си био дете и који си волео и благосиљао децу ,имај милости за децу нашег времена и спаси их , да би они који нису крштени били крштени и да би они који су крштени могло бити учвршћени у вери према Теби,Вечна Истино ,и љубави према Теби , неизмерна Љубави.

О , Господе , спаси ону децу чији неверујући родитељи корумпирају их са безбоштвом и вуку их од Тебе ,  који си једини Спаситељ и њихов Спаситељ.

Свемилостиви , спаси и ону децу коју зли учитељи , безбожни и бездушни , одстрањују од Тебе , њиховог Творца и убрајају их у друштво прокажених .

О , Господе , спаси ону децу чије су чисте душе упрљане неморалом улице , развратом филма , телевизије и позоришта , спаси их од свих нечистих ствари .

Господе , спаси сирочад која падну у руке грубих тутора и маћеха : спаси их од слушања безбожних речи и гледања злих дела.

Господе Исусе , који си као новорођенче избегао мач цара Ирода , помози данас српској ратној сирочади , дај им утехе за изгубљеним родитељима и учини да израсту у добре и честите људе.

О , Сине Божији , спаси синове синова људских , који се тренирају разним физичким вежбама и забавама , док су истинита вежбања Твога светог Закона , чистих мисли и милости , и добрих праведних радњи сакривена од њих.

Нека би било , кроз молитве твоје пречисте Матере и твојих светитеља , да би деца овог доба могла узрасти , да буду синови Божији , и грађани неба , кроз своје вечно спасење , а у твоју славу и хвалу . Амин.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Господе, отвори нам срца и очи да ви смо увек брзо могли да увидимо потребе ближњих, и похитали да саслушамо и утешимо оне који су у болести и тузи. Нека би свагда били спремни да добровољно и с љубављу притекнемо у помоћ потребитима у славу Имена Твога. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Наш живот је у Твојим рукама, Господе. Помози нам да Твоме старању предамо свој ум, своје срце, и своје руке, да би чинећи све Тебе ради, творили вољу Твоју у смирењу, вери, и изнад свега, у љубављи. Амин.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...