Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

link=topic=9729.msg292154#msg292154 date=1290184471]

Постављена слика

Док народ у сузама рони, ви се шалите на овај начин?Боже сачувај, шта је ово.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Није ствар дал мој оптимизам има основе или не (мислим да има док вјерујем у Бога и њега чудеса), ствар је у томе да требамо коректно користити реч РАСКОЛ а не да је користимо за манипулације разне.

Није исто рећи да је неко расколник, или да тоне у раскол, али исход је исти, као онај који пада са литице, или онај који је пао на дно и разбио се. Оптимиза да ће наићи неки авион који ће покупити оног који пада, или да ће се нека грана испречити наравно има смисла, али чињеница је чињеница да онај који пада, пада....

Поукшајем да се насилно успостави поредак по својој вољи мимо Св.Архијерејског Сабора, и противно његовим одлукама, јесте пут у раскол, што не значи и неминовно раскол. Можебити да Сабор још једном позове вл.Артемија на покајање, и да се овај предомисли, па да се онда све реши, иначе у супртоном је зло. Наравно ако неко мисли да је Сабор у расколу, онда Артемије није заиста у расколу, али то је логика ревнитеља која је бесмислена и тотално сулуда.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@ semberac

ovo je poster...

a ti se šališ bolje od mene...evo citiram te

ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ НИЈЕ У РАСКОЛА СА СПЦ И ПРЕСТАНИТЕ ДА ГОВОРИТЕ НЕИСТИНЕ!!!

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/797752/%D0%A1%D0%9F%D0%A6%3A+%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%90%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA.html

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=9729.msg292154#msg292154 date=1290184471]

Постављена слика

Даје бре није то ово примерено ситуцији. Батали ово. Кад је весеље онда је весеље, када је ствар озбиљна онда је озбиљна.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Да будем јаснији: забрана не значи одузимање благодати већ једноставно - забрану коришћења благодати.

ili da budem dorečenija: kad će vladika artemije opet smjeti da koristi blagodat?

Када му (и ако) то пуноћа Цркве (Свети сабор архијереја) поново дарује. Мислим да је брат Александар овде говорио стриктно о свештенослужитељској односно евхаристијској благодати.

hoćeš reći da crkva (sveti sabor arhireja) daruje evharistijsku blagodat, pa su mu sad uzeli, ali možda bidne pa je vrate?a možda i ne bidne?

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

У расколу ће бити онај који неће показати братску љубав. АМИН

Ако је СА сабору стало да јединства, нека опрости владици!!!

И наравно то важи и за другу страну.

Ја би волио да балансирам ствар, али нисам у могућности. Да је један патријарх Павле на челу СПЦ овога неби било. Његово праштање ближњима није имало границе, али данас изгледа да има...жалосно.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Да будем јаснији: забрана не значи одузимање благодати већ једноставно - забрану коришћења благодати.

To sam hteo i ja reći.  facenew22222222

je li možeš i ti da nam kažeš, kad će vladika artemije opet smjeti da koristi blagodat?

Hajde ne pravi se naivna. Imaće blagodat kad se vrati u jedinstvo sa Saborom arhijereja SPC. Tačka.

Како сада епископи могу мирно седети у Београду? Све ми се чини да сам ја један од њих, не бих издржао, сео у кола и правац доле, макар и тајно! Морамо бити свесни да се овде ради о спасењу душе и то не само једног човека! Какви ћемо бити хришћани ако пустимо да људи пропадну, а нисмо учинили све што смо могли?! Људи смо, нисмо звери! Треба се погледати у очи, поразговарати, па и по цену нашег гордељивог достојанства.

Сетимо се како је то учинио патријарх Павле са расколом у Америци. Ова препуцавања преко саопштења за јавност и новинарских конференција ништа неће помоћи, само ће потпиривати страсти све више.

Prvo, otkud ti ideja da sede mirno?

Drugo, šta su radili svih ovih godina na zasedanjima Sabora nego pričali, oči u oči?

I da li je zaista potrebno stalno iznova i iznova isticati KO je uvek prvi trčao u štampu, i koga je Patrijarh pre par dana prekorevao zbog toga?

Па што нешто не ураде и каналишу тај свој немир, него издају само изјаве за јавност?! Нећу да грешим душу, не знам шта раде и да ли раде, али ја сам изнео своје мишљење и тако бих поступио.

Очигледно није било довољно нити квалитетно када се овако завршило.

И не схвати ме погрешно, мислим да је и пре овог душепогубног чина владика Артемије направио доста погрешака и да се није понео како је требало. Тако је и за ово истрчавање у штампу.

A otkud tebi ideja da ne čine ništa? Zar su oni dužni da sve daju u saopštenja za javnost? Kako se uvek nalaze ljudi koji umeju bolje da vode Crkvu od Sabora? I ponavljam ti, kakvo suočavanje, pa suočavali su se s vl. Artmijem GO-DI-NA-MA!

Подели на овим сајтовима

Citao sam ranije neka dela vladike Artemija,i nikada mi se nje svidjali negovo razmisljanje!

isto je pisao kao neki starokalendarac,psevdozilot!

Covek jednstavno ima izvitopereno shvatanje vere i to je rezultovalo ovim njegovim potezima!

\

Upravo tako. Onbaj nesretni casopis Sveti Knez Lazar je bio ruglo na policama teoloskih casopisa.

A Vladika Artemije samo pokazuje sta ce ti se desiti kada ti mrznja prevlada ljubav. Juce se borio protiv komunista, pa protiv Milosevica, pa albanaca, pa kada je ponestalo neprijatelja ismilsio ih je u svima nama i nazvao nas raskolnicima. pridruzujem se svakako onoj ideju, da bi mu bilo bolje da se nije rodio.  facenew22222222

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Slava Bogu i Svetome Vasiliju, da je danas uspostavljen, od ekumenistickih jeretika, poremecen red u eparhiji rasko prizrenskog.

Slava Bogu da se pravoslavni vladika odvojio od jeretika. Daj Boze da se i par ostalih pravoslavnih vladika odvoji od jereticke parasinagoge, koja stoluje u beogradskoj patrijasiji.

Vi cete ovo sigurno da izbrisete, zar ne.

Brisite, ali Vukman Cejovic a i mnogi drugi, sa jeretickom i bezblagodatnom beogradskom parasinoagogom, nece imati nista vise.

Niti ce imati ista vise sa poglavicom ove parasinagoge, takozvanim patrijahom Irinejom.

Radujete se, jer je srpski narod danas opet dobio svoju Crkvu.

Па, наравно, биће и оваквих мишљења  facenew22222222

Господине Чејовићу, немамо разлога да бришемо Ваше мишљење које показује своју духовну основу. Радовати се расколу, "цепању хитона" за које је преосвећени епископ Артемије ЛАГАО рекавши да то никада не би урадио (на жалост, знали смо да је лагао)? Нема овде разлога да се било ко радује и да ликује - нарочито они који ће да отпадну од Цркве Христове. Где су светоотачки примери за ово понашање господине Чејовићу (и остали који овако мисле)?

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

ili da budem dorečenija: kad će vladika artemije opet smjeti da koristi blagodat?

Када му (и ако) то пуноћа Цркве (Свети сабор архијереја) поново дарује. Мислим да је брат Александар овде говорио стриктно о свештенослужитељској односно евхаристијској благодати.

hoćeš reći da crkva (sveti sabor arhireja) daruje evharistijsku blagodat, pa su mu sad uzeli, ali možda bidne pa je vrate?a možda i ne bidne?

Отприлике. Ево мог лаичког схватања: пуноћа Цркве му је, апостолским пријемством рукоположења, даровала благодат да предводи стадо Христово и да буде литург у име Христово. Будући да се пуноћа Цркве остварује само у евхаристијском општењу свих литурга једних са другима, онај литург који оптадне (кога Црква стави под епитимју/одлучи) самим тиме прекида то општење па сходно и губи благодат Св. Духа без Кога св. Евхаристија свакако не може да постоји као таква.

Подели на овим сајтовима

Sada vladika Artemije, sa jos par vladika, treba da rasicini bezblagodatnog kvazi patrijaha Irineja, toboznjeg episkopa Rista Radovica, Irineja Bulovica, Atanasija Jevtica i jos barem 50% takozvanih vladika beogradske patrijasije.

da ova izjava nije glupava u ovoj meri ,obrisao bi je ,ali ipak cu je ostaviti da se u ovom teskom trenutuku malo nasmejemo!
Подели на овим сајтовима

Sada vladika Artemije, sa jos par vladika, treba da rasicini bezblagodatnog kvazi patrijaha Irineja, toboznjeg episkopa Rista Radovica, Irineja Bulovica, Atanasija Jevtica i jos barem 50% takozvanih vladika beogradske patrijasije.

facenew22222222 Ма важи!  мајкл

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

A otkud tebi ideja da ne čine ništa? Zar su oni dužni da sve daju u saopštenja za javnost? Kako se uvek nalaze ljudi koji umeju bolje da vode Crkvu od Sabora? I ponavljam ti, kakvo suočavanje, pa suočavali su se s vl. Artmijem GO-DI-NA-MA!

Па не видим да ишта паметно раде за сад. Ако си пажљиво прочитао моју поруку, видео си и да сам се оградио, јер не знам, али имам само такав утисак.

Знам за суочавање на Сабору и посебно ми је било криво што +Артемије није хтео да се састане са митрополитом Амфилохијем, али треба устрајати, па кад се мало страсти смире, пробати опет.

И немој ме криво разумети, заиста ми није била намера да било кога учим, него сам имао потребу да напишем шта бих ја урадио, без наметљивости и придика, као што се и види из тога како сам се изразио.

Витешки живот заиста није бедан,

бориш се са аждајом од 9 до 1!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...