Jump to content

Сабори - окупљања чланова форума

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

da li Vam se dopada ova ideja  

58 члановâ је гласало

1. 1. da li Vam se dopada ova ideja

• da
      46
    • ne
      3
    • mozda
      3
    • nemam stav
      2

Препоручена порука

I posle se cuju samo price kako popovi iliti svestenici zive k`o bubrezi u loju, zive u raskosi i bahate se ! Zeludac da ti se prevrne!

A ovako nesto ostaje ispod tepiha.

Ali dodje sve na svoje, kad tad. I mi smo ziveli u slicnoj kuci, isto stara gradnja,doduse posleratna, karatavan,vlaga i jos svasta nesto, pa smo uspeli da se sredimo hvala Bogu. Moji su to postigli pod stare dane, ali ipak se strpljenje izgleda isplatilo.

Tako da verujem da cete i Vi da se sredite i da ce i kod Vas stvari doci na svoje mesto.

Подели на овим сајтовима

I posle se cuju samo price kako popovi iliti svestenici zive k`o bubrezi u loju, zive u raskosi i bahate se

на жалост, има доста таквих....а немају ни ''д'' од духовности...

зашто се у овом свету никад не цени квалитет...?

баш сам и хтела да питам о.Ивана како постиже све то да ради поред свог породичног живота....човек се тотално предао једном тако узвишеном делу...све то што је урадио је немерљиво људској могућности и уму...а у каквим условима живи....

али, оче, не смете да одустанете, не смете да нас напустите никако...није ово прво велико искушење које вас је снашло ...(мислим на аферу курир)...сигурна сам да ће и ово испасти на добро....ипак, разумем да је тешко...(имам своје лично тешко искуство)...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Боље да не причамо то ако нисмо стварно спремни и не заложимо се да се нешто стварно уради. (Извињавам се што сам патрибрејкер)

Подели на овим сајтовима

Боље да не причамо то ако нисмо стварно спремни и не заложимо се да се нешто стварно уради. (Извињавам се што сам патрибрејкер)

nisi partibrejker :)

samo Oco mora da kaže kako da pomognemo

možda je ovo njegova bitka

mi možda treba samo da se molimo

• Волим 1

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Није ово проблем који би се могао решити на заједнички орук. То би можда помогло у једној конкретној ствари а и то само у одређеној мери. А шта када се појави друга ствар, па пета, па десета?

Мора да постоји разумевање и предусретљивост од оних који управљају епархијом, континуитет њихове помоћи, њихова присутност у оваквим стварим, њихов слух макар за, ето, основне, егзистенцијалне ствари, потребе.

Ово је стварно превише и потпуно обесхрабрујуће. Како свештеник са приходом од више него скромне парохије да одвоји да реновира кућу? Како? Па једва се саставља крај са крајем у сиромашнијим парохијама.

Те старе куће имају висок плафон а то се тешко греје зими. Па ето има и влаге. Страшно.

Подели на овим сајтовима

Одлична примедба. Није ово морање него добра воља, па самим тим и нема потребе да се неко осећа присиљеним да учествује. Свако према могућностима (а комунизам није ваљао, ха!) и свакоме према потребама.

Да само нешто напоменем, да сви који би желели да учествују схвате унапред.

Санација је три пута компликованија него изградња новог. Пуно тога је битно предвидети и један грађевинац би био више него пожељан. Ја не знам тачно ко са каквим знањима располаже али би могли да се пребројимо. Не мора да буде основно занимање али да човек зна шта зна.

Моја је струја, ако неко хоће да се прикључи, још боље. Умем да зидам са итонг блоковима, наравно, бетон, малтер, мешање, регуларно. Могу да обезбедим мешалицу. И да је допремим, имам караван.

Дакле, све би ово могло да се организује али треба то урадити како Бог заповеда, у детаље.

Подели на овим сајтовима

Није ово проблем који би се могао решити на заједнички орук. То би можда помогло у једној конкретној ствари а и то само у одређеној мери. А шта када се појави друга ствар, па пета, па десета?

Мора да постоји разумевање и предусретљивост од оних који управљају епархијом, континуитет њихове помоћи, њихова присутност у оваквим стварим, њихов слух макар за, ето, основне, егзистенцијалне ствари, потребе.

Ово је стварно превише и потпуно обесхрабрујуће. Како свештеник са приходом од више него скромне парохије да одвоји да реновира кућу? Како? Па једва се саставља крај са крајем у сиромашнијим парохијама.

Те старе куће имају висок плафон а то се тешко греје зими. Па ето има и влаге. Страшно.

Ратко,да ли можеш да схватиш да су сеоски свештеници у екстра тешким ситуацијама,готово без изузетка.

Решење је само једно,засучеш рукаве па сам урадиш што урадиш,обијаш прагове,молиш за помоћ у новцу,материјалу у радној снази,а ако имаш среће с Божјом помоћи( а отац Иван зна о чему причам јер смо причали о томе приватно) пошаље Бог једног човека,Ктитора који има љубави и воље да помогне,да се раумемо,ни то није џабе.Ја сам знала да проведем од 10 ујутру кад су скинуте скеле у Храму до 6 увече у Цркви на коленима,рибајући појединачно сваку плочицу испрљану од капања боја,израчунајте колико је то сати.Нико те неће похвалити,то се подразумева,кад ти је већ обезбеђен новац.

Е,мој Ратко,твоја питања су мени смешна... :)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Оче Иване, да ли сте разговарали са председником општине о свом проблему немања животног простора? Палма би можда помогао, никад се не зна. Можда би он могао да реши проблем становања у Јагодини или у Дубокој? Нисте у завидној ситуацији, покушајте све. Палма, какав год да је, хоће да помогне. Пробајте, ионако немате шта да изгубите! Можда вам да неку нормалну кућу или направи нову у селу, што да не? То њему није ништа. На крају крајева буди упоран и код владике, мораће да ти реши проблем...у супротном ето мене као новинара да поставим непријатна питања. Веома сам озбиљна и спремна да помогнем у том погледу.

Подели на овим сајтовима

Да је некога реда узеле би се паре из ЕГФ и нашла нека кућа, да ли под кирију, да ли за стално.

Села изумиру има доста кућа на продају и једноставније је купити очувано кућу са помоћним зградама, него градити нову или реновирати неку старију.

За свештеника еј незгодно јер и ако би уложио неки свој новац ку парохијски дом, позајмио од родбине, банке, сутра може добити премештај и нико му не враћа уложено.

Није срамота обратити се за помоћ, кога све нисам молио кад сам био у градњи, колико се жена намучила спремајући мајсторима шта им је по вољи, а кад погоде о својој храни, онда све исто...

Колико неки људи траже да им се захваљује на дару који су дали, у свакој прилици... Сећа се једнога који еј баш у ово доба свратио да види како ради осветљење за које је дао прилог и онда засео као у кафани.....

Само храбро о. Иване, даће Господ да све дође на своје.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Оче Иване, да ли сте разговарали са председником општине о свом проблему немања животног простора? Палма би можда помогао, никад се не зна. Можда би он могао да реши проблем становања у Јагодини или у Дубокој? Нисте у завидној ситуацији, покушајте све. Палма, какав год да је, хоће да помогне. Пробајте, ионако немате шта да изгубите! Можда вам да неку нормалну кућу или направи нову у селу, што да не? То њему није ништа. На крају крајева буди упоран и код владике, мораће да ти реши проблем...у супротном ето мене као новинара да поставим непријатна питања. Веома сам озбиљна и спремна да помогнем у том погледу.

Све сам покушао.. био сам и код Палме. Он не обнавља "приватне куће" и ако се зна да та кућа није моја.

Но, молим вас и преклињем да се о овоме више не прича. Нема заиста потребе. Просто, покренуо сам тему да бих рекао да се од мене не очекује организација сабора форумаша. Ништа друго.

Богу хвала, има велики број људи који могу да то организују.

Подели на овим сајтовима

jес, ал не треба одбити помоћ кад се простодушно нуди ... није разумно, није он сам у тој кући, иако је смерно.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...