Sudija Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Ja da se bavim magijom,ja bih prvi ubeđivao ljude da magija ne postoji i da je ne obrazovan svako onaj ko veruje u magiju. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Slažem se sudija to i rade. Ima jako puno magova lepih i fakultetski obrazovanih... Kad te dobar mag provoza i najboljeg može da protrese. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Dodao bi još jedan termin koji ne retko srećem u pravoslavlju a to je : Došaptavanja. Има, на испиту... Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Čekaj moramo polako... molim te odgovori mi redom. 1. Da li postoje podnebesne sile? 2. Da li su se sveti oci sav svoj život borili protiv njih? 3. Da li misliš da su ih terali od sebe kao što teraš dim ili su imali oblik komunikacije? 4. Da li misliš da ne postoje ljudi koji podnebesne sile koriste kako bi obmanuli ljude koristi svoje radi? 5. da li i ti ljudi u daljem tekstu magovi takodje podnebesne sile prizivaju kao dim ili imaju komunikaciju sa njima? 6. Da li nešto što se zove Magija ekzistira vekovima a potpuno je beskorisna odnosno nije upotrebljiva? 7. Da li misliš da nema žrtava magije samo zato što ih ti ne poznaješ? 1. ДА 2. НЕ (нису, радили су у пољу, обилазили парохијане, ширили јеванђеље и молили се често) 3. ДА (да ..молитвом) 4. НЕ (постоје људи који мисле да могу да натерају демоне и који мисле да демони могу да науде човеку) 5. ДА (да, и зову се демони и са њима имају коминикацију, и ти исти демони их држе у лажи јер верују да могу магијом некога натерати на нешта) 6. ДА (да егзистира, али није употребљива, јер дођоше мудраци и поклонише се Краљу над краљевима Господу Исусу Христу) 7. ДА (нема жртава магије, јер магија нема могућност да направи жртву од некога, још реци да верујеш у хоџине записе) Pontifex Emeritus and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Magija djeluje samo u stripovima. Zagor itd... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Ево, ко жели да се бави магијом ( :hihihihi: ) овдје лијепо има приручник Не вјерујем да постоји магија (црна, бијела, жута зелена или која већ). Постоје само људи који манипулативно искориштавају слабости других људи. Raymond Red Reddington and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Ja nikad nisam rekao da verujem u magiju , zašto zamenjujete termine da bi vaši "argumenti" nailazili na plodno tle bez ijednog pravoslavnog autoriteta. Borili su se sveti oci sa podnebesnim silama i dali nam u predanje da mi činimo isto. (Neko ko se ne bori protiv tame već je prihvata kao svoju sigurno može da bude autoritet za poznanje podnebeskih sila) U magiju ne verujemo ali pouzdano znamo da postoji. (Još jedna aktivnost palih andjela koje su oberučki prihvatile magiju kao čist ljudski izum) Ja poznajem žrtve magije. ( pa i samog maga kao žrtvu naravno da sam mislio da se to podrazumeva a ranije sam i pisao o tome, pa ne mogu protiv sebe) Spasitelj je došao naravno da bude tu da magija više ne postoji . Ali došao je da ni ubistvo više ne postoji pa se dešava i postoji. Zašto bi pravoslavna Crkva skupljala razna kazivanja o magiji iz ličnog iskustva ako magija ne deluje i ne postoji? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Новембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2013 Не вјерујем да постоји магија (црна, бијела, жута зелена или која већ). Постоје само људи који манипулативно искориштавају слабости других људи. Stani na tramvajske šine na liniji 12 i veruj da tramvaj ne postoji!Mislim kako može da postoji sprava koja ima ljude u sebi i kreće se pomoću munja i gromova! Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ljiljana80 Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Dobar dan svima! Prvi put pisem na forumu ali vec neko vreme povremeno svratim i uvek nadjem nesto zanimljivo. Zanima me da li moze neko nesto vise da mi kaze o 'urokljivom oku'! Zivim u Grckoj tri godine a ovde masovno veruju u to i ne mogu da se naviknem na to. Osecam se nekako budalasto kad neko u mojoj blizini izjavi da ga boli glava jer je 'matiasmenos' i zove babu ili mamu da mu 'odbaja' i skine urok, ili kad neko od starijih zena krene da zakrstava i ucestalo zeva i tiho govori neke bajalice (i to cak i na javnim mestima). Objasnjavali su mi da to zaista deluje i zasto veruju, ali ja sam uvek sumnjala i nesto se u meni bunilo protiv toga, pogotovo sto predpostavljam da je taj obicaj ostao od Turaka (jer i oni imaju to plavo stakleno oko koje se koristi kao amajlija protiv uroka, kao i ovde).Na kraju sam pitala i nekoliko svestenika (sto srpskih, sto grckih) i jedni su mi rekli da je to glupost i da ne obracam paznju, a drugi da je to nacin zastite od negativnih misli i uticaja zavisti drugih ljudi kojim smo podlozni, ali da ako redovno idemo u crkvu i pricescujemo se onda nam to ne treba jer smo pod Bozjom zastitom. To mi je logicno i verujem da je tako, ali opet, nije mi jasno zasto vecina ljudi veruje toliko u to i to bas oni koji se predstavljaju kao vernici (iako ne idu redovno na liturgije niti poste i pricescuju se). Zanima me da cujem i misljenje nasih teologa i ostalih forumasa koji znaju nesto o tome. Hvala! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Da li neko može više da mi napiše u vezi onog babskog sipanja soli na ringlu? Šta je opšte to kakve su to bajalice? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Zasto tvrdnje da sigurno djavo ne diktira, kad sveti oci tvrde da je to apsolutno i realno moguće??? Ili ne verujemo u realnost postojanja duhovnog sveta??! Mogu da razumem ateistu tako da razmišlja, ali ne i verujućeg čoveka... Veštičarenje je ljudski izum i ne može se govoriti da djavo diktira. Veštičarenje može biti i naručeno a djavo tek posle stupa na scenu (nije inicijator) sam malo jasniji? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Мислим да смо нашли заједнички чинилац. Увек је човек тај који се својом слободом пружа у правцу Бога или нечастивог. Без човечијег пристанка Бог "неће" а ђаво не може... Само да пазимо, пристанак није само свесно "ДА", већ начин живота, коме се уподобљавамо ... Ипак, строго гледано, и Бог и ђаво су скоро увек иницијатори, кроз помисли које нам долазе (изузимам помисли које долазе од наше природе-гладан, жедан, хладно ми је, боли...). А човек најчешће само слободно одговара прихватајући иницијативу Божије (ненаметљиве) или друге (агресивно наметљиве, сладострасно-примамљиве итд исл) стране. Дијана., Volim_Sina_Bozjeg and Драшко је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Мислим да смо нашли заједнички чинилац. Увек је човек тај који се својом слободом пружа у правцу Бога или нечастивог. Без човечијег пристанка Бог "неће" а ђаво не може... Само да пазимо, пристанак није само свесно "ДА", већ начин живота, коме се уподобљавамо ... Ипак, строго гледано, и Бог и ђаво су скоро увек иницијатори, кроз помисли које нам долазе (изузимам помисли које долазе од наше природе-гладан, жедан, хладно ми је, боли...). А човек најчешће само слободно одговара прихватајући иницијативу Божије (ненаметљиве) или друге (агресивно наметљиве, сладострасно-примамљиве итд исл) стране. Hvala Bogu bar neke vajde od usaglašavanja. Kad sam otvorio temu nije mi bio cilj definicija.(mislio sam da se podrazumeva) Cilj mi je bio nekako da napravim mini bazu podataka koje sve tehnike magovi i veštice koriste. Zbog onih "malih" jasno treba reći da veštice nemaju nadprirodne moći ali budući da su sluge djavolove (svojom voljom) treba obratiti pažnju na djavola. Vaistinu samo Crkva leči. Potrebno je narodu da zna te dve veoma bitne stvari, kako se ne bi neko sablaznio i pomislio da sama veštica ima nadprirodne moći(veličanje onostranog) ... jer to otežava onu iskonsku Hrišćansku borbu protiv sopstvenog greha i zla.(pokajanje molitva post) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Ako ti znaš neku tehniku vračanja napiši je. Ako ti znas neku tehniku vracanja molim te napisi je Citala sam tvoje pistove O vradzbinama i vracarama Ali nisi nikad nista kontkretno rekao Pa ako mozes Napisi nesto konkretno није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Ako ti znas neku tehniku vracanja molim te napisi je Citala sam tvoje pistove O vradzbinama i vracarama Ali nisi nikad nista kontkretno rekao Pa ako mozes Napisi nesto konkretno Naravno da ću pisati ali do sada sam morao izmedju ostalog i tebi da objašnjavam definiciju magije u pravoslavlju. (rekla si da ne pričaš sa ljudima koji imaju iskustva sa magijom) (ni da postoji ni da ne postoji, čini mi se po sećanju da si tako rekla. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука