Jump to content

Православно учење о сујеверју , астрологији, врачању, магији и лажним пророцима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Malo ti mene ne razumeš.

Magija je ljudski izum i postoje tragovi dokazi, Ono što je nematerijalno to je djavo a ja danas ne pišem o njemu.

Ono što je materijalno to je veštica i može da se dokaže obmana.

oko tačke 5 te ništa ne razumem

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

raskrinkavanje obmane je upravo život u Hristu ali ajde sad.... to me ne zanima trenutno žao mi je što misliš da nisam savladao osnove Hrišanstva.

Pogledaj koliko su sveti Hristovi raskrinkavali idolopoklonike potpuno.

Ti ako misliš da nije niko kapacitet da u postojećem gradjanskom zakoniku nadje dokaz za recimo obmanu ili uznemiravanje, pretnje,..

nznam .

Подели на овим сајтовима

Оно о чему ти говориш НИСУ  вештице него видовите Зорке, Ћорке, Милани Тароти и сл... И за те врсте превара има и може бити процесуирања.

За праве вештице и магове, који се тиме истински баве на вишем нивоу-не може, долази се на терен оностраног, ту нема "типовања" и подвале, то је део у који не треба залазити јер се не доказује, о томе ти говорим. Разграничи прво код себе ко су шарлатани (као горе наведени) где се може доказати превара, и нешто што није шарлатанство, и где нема материјалних доказа јер се све догађа на духовном плану...

Дакле,"Ono što je materijalno to je veštica i može da se dokaže obmana" не стоји, код правих вештица и магова (мислим ПРАВИХ, разграничи то већ једном-ове које се служе психо-триковима, претходним истраживањем жртве и потказивањем од родбине у то не рачунам!!!) нема обмане, чист додир са оностраним. Веровао ти или не.

.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Iako i velik deo tih Zorki, Corki i Tarota itekako imaju dodira sa onostranim. Dovoljno je da otvoris tarot i eto. Skoro svi ti prevaranti izucavaju magiju... e sad druga je prica kolko je ko "uspesan" u tome, neki su vise, neki manje, a neki uopste nisu.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Iako i velik deo tih Zorki, Corki i Tarota itekako imaju dodira sa onostranim. Dovoljno je da otvoris tarot i eto. Skoro svi ti prevaranti izucavaju magiju... e sad druga je prica kolko je ko "uspesan" u tome, neki su vise, neki manje, a neki uopste nisu.

Свакако, слажем се, има оних који су капацитет само за прављење ситне лове на превару, неки нису капацитет за већа "духовна достигнућа" па се ту и зауставе, а има и оних који оду даље, много даље...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Ako se ne varam, Akvilio je u nekoj temi, rekao da je Milan Tarot iniciran u OTO

http://en.wikipedia.org/wiki/Ordo_Templi_Orientis

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Ajde sad odlučite se el male vračare imaju dodira sa onostranim ili nemaju?

Ja vrlo dobro znam šta pišem.

Malo nam je otišla priča u nedodjiju gde niko nije u pravu.

Naravno da je život u Hristu nedodirljiv za vračare a šta je sa onom malom braćom koji to nisu okusili?

Ja nemam nikakva iskustva sa magijom osim belog luka i šta sad jesam li lud ako kažem da su ljudi žrtve?

Bitno mi je da se odlučite da li male vračare imaju dodir sa onostranim, jer ovako ste neozbiljni u tvrdnjama bolje kažite ne znamo.

Подели на овим сајтовима

Pošto je kod vas magija samo djavolski posao i ljudi nemaju veze sa tim .... plače mi se.

Da vidimo još jednom ako ikako uspem: Magija je ljudski izum ne djavoljev.

Ko bira žrtve po vama veštica ili djavo?

kažeš : 5. Ја тупим зубе и тастатуру да није прича уз кафицу али се не решава тако како ти предлажеш-ловом на вештице и упознавањем са техникама, већ светотајинским живљењем, а ти мени овако...Брате мој у Христу, у Царство се не уводи СИЛОМ, не можеш да идеш около и браниш људима да буду сујеверни, боје се вештица, или да их тераш да се причешћују. СЛОБОДАН ИЗБОР!!! 

Ja:

Reci mi koga da jurim ako ne vešticu koja me je napala? 

Naravno da mogu da jurim vešticu ne da bi je spalio već da saznam Istinu. Verovatno se tu krije i neko ko mi želi zlo.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Ako se ne varam, Akvilio je u nekoj temi, rekao da je Milan Tarot iniciran u OTO

http://en.wikipedia.org/wiki/Ordo_Templi_Orientis

Mislim da je ipak Zlatna Zora, al nije ni bitno jer sve je to isto s.... drugo pakovanje.

Подели на овим сајтовима

Sad dok sam citao o magiji, setih se jednog dogadjaja od pre dosta godina, jedno vece drugar i ja bili kod drugara(sadasnjeg kuma) i on imo neku tako bibliotekicu kuci sa raznim knjigama, i uzme on neku magijsku knjigu i pocne da cita naglas i jos se sprda pritom, i posle toga izadjemo mi napolje.

Bili tako u gradu i pri povratku kuci, sedimo u njegovom yugu, a posto je bila zima, stakla se zamaglila. I pre izlaska iz auta, vidim cudne figure na soferci, jarca i krstove, i kazem im sta vidim, a kum kaze ajde bre i obrise staklo. Mi izadjemo, i on krene kuci. Posle minut je udario u banderu i slomio butnu kost. Naisao mu fantomski fica iz suprotnog smera u njegovoj traci, i da bi ga izbegao, odskoci od bankine i rokne u banderu. Posle toga mu vise nije palo na pamet da pipne takve knjige. Dal je sve bila slucajnost ili ne, ostaje pitanje.

Подели на овим сајтовима

Svodi se ovde tema na nerazumevanje.

Osnovno što tvrdim je da se lek od magije nalazi u jednom Hrišćanskom liturgijskom životu gde djavo nema dejstva obmane samim tim i magija ne deluje jer veštica ostaje bez tih moći. Lek je post molitva.

Ali ja dodajem da može čovek sebi dozvoliti i razotkrivanje tih obmana prosto je moguće treba samo bistra glava.

Jedna razotkrivena tehnika radja put ka razotkrivanju druge.

Magija je ljudski izum , meni to jasno govori da se do Istine i razotkrivanja obmane može doći.

Ko hoće, naravno da neće neko udariti sistem preko vode do slobode. Dobro eto samo to sam hteo pa ko misli da tu možemo još nešto dodati tu smo.

Ostaje nejasno ko bira žrtve veštica ili djavo? (nema odgovora)

Подели на овим сајтовима

Dal je sve bila slucajnost ili ne, ostaje pitanje.

Nema tu nikakvog pitanja, u magiji slučajnosti nema, a tako baš izgleda to kad se s njom "poigra" neko neupućen. Dešavale su se i velikim magovima takve slične neugodne interakcije ali ne toliko iz neznanja i neupućenosti već iz drugih raznih razloga.

Подели на овим сајтовима

Do tog zakljucka smo i mi dosli.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...