Jump to content

Будите сарадник уредницима на ЖРУ! :)

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Људи, потребна ми је ваша помоћ. Нека ми се на ПП јави неко ко може да преузима садржаје преко rapidsharea, ко има брзу конекцију и ко после може да подигне тај садржај на Vimeo. У питању су видео садржаји који ће много значити људима који желе да чују православну теологију.

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...
  • Гости

Браћо и сестре,

ако је неко вољан и има времена да пола сата одвоји за форум дневно могао би да нам помогне да одрадимо видео туторијале за форум и сајт, тј. да покажемо људима који желе да постану чланови или онима који су мало слабије упознати са свим могућностима које портал нуди, да им олакшамо рад на сајту и укажемо на неке одличне опције које им омогућавају веома лак у удобан рад на сајту.

Ако име неког ко би ово желео да одради, нека се јави. Постоје програми који снимају шта се дешава на екрану и веома је лако напраити видео објашењења.

Хвала zru

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  • 2 years later...

Овим такође свако може допринети - ако вас не мрзи при постављању нових тема и коментара дотерајте мало текстове да буду лепи и за око. Нпр.

1) Пре отварања нове теме добро проверите, огромна је шанса да истоветна тема већ постоји! При отварању нове теме постављајте значке (тагове) ради лакше претраге и повезивања тема (писмо да буде ћирилица),

2) да наслови буду написани крупнијим словима од осталог текста,

3) поднаслови само подебљани, 

4) фотографије и видео записи центрирани ако се ради о чланку или ако је фотографија ужа од простора предвиђеног за коментар/пост,

5) линкови фотографија и других извора што мањи (8 или 10),

6) ако је наведени текст (Quote) важно прочитати - повећати (на 14) и потамнити слова,

7) кад копирате неки текст исправите словне грешке ако их видите + Постављање текстова на форуму!,

8) пријавите сваку неправилност за коју мислите да захтева интервенцију,

9) кад постављате видео напишите наслов изнад њега јер се дешава да видео повуку па остане "мртав линк" и сувишни пост. Ако стоји наслов лако ћемо наћи нови линк са истим садржајем и поставити уместо старог.

10) За уреднике: пре спајања , брисања или премештања тема проверите да ли је она коју припајате/бришете/премештате дељена недавно на некој друштвеној мрежи. Ако добијете благослов састављача наставите. Ако не добијете оставите како јесте или приликом премештања оставите пречицу како би линкови остали у функцији.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Ja pomislio da treba cinkariti nekoga pa se razočarao.
A onda vidjeh post na temi o kritikovanju gdje se upravo i traži cinkarenje :)

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Ja pomislio da treba cinkariti nekoga pa se razočarao.

A onda vidjeh post na temi o kritikovanju gdje se upravo i traži cinkarenje :)

А, не... :D За цинкарење су пријаве (!Report). То је врло дискретно урађено... ;)

Тема за критику форумаша подразумева неке отворене и конструктивне критике које треба сви да виде.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Imam ja jedan predlog, ne postavljati dugacke tekstove jer ih niko nece citati. Dobro, nije da bas nece niko, al' mene mrzi da citam. A i nemam kad. Procitas, pa prepricas svojim recima, o cemu se radi, ili izvuces bitne citate, i kratko jasno. Moze? :) 

Подели на овим сајтовима

Зависи од човека до човека и шта коме одговара. Зависи и од теме и како је текст написан. Некада највећи одјек на сајту имају веома дугачки текстови.

Најгоре је постављати било каква а приори ограничења.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Ево нове идеје о помирењу рекламе и уредности форума.

Приликом постављања нове теме која треба да буде дељена на друштвеним мрежама предузети следеће кораке респективно:

1) покренути тему на форуму (подразумева се да она буде смештена у одговарајући подфорум) или додати чланак у већ постојећу општу тему;

2) од жељеног поста направити вест на насловној страници (Promote to Article);

3) у оквиру вести поставити пречицу до теме на форуму (пример);

4) на друштвене мреже упућивати линк вести а не теме на форуму, као у наведеном примеру;

У случају да се тема премести пречица од вести до ње и даље важи. После извесног времена (нпр. месец дана) тема може да се споји са другом ако је потребно и то без опасности да ће линкови пропасти јер није била изрекламирана тема него вест која остаје тамо где јесте. Пречица од вести до изворног поста остаје чак и ако сепост премести или се тема која га садржи споји са неком другом јер сваки пост има своју шифру која му не дозвољава да буде изгубљен шта год да се ради с њим осим ако се потпуно обрише или сакрије (мада је уредницима и тада видљив).

Ово је дефинитивно најбољи начин за постављање "привлачних" тема до сада и најискреније се надам да ћете га сви прихватити.

:skidamkapu:  Апелујем на ваш здрав разум и добру вољу.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...