Jump to content

Рио Тинто

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

On 15. 6. 2021. at 14:11, Bilbija рече

Rudnik je na 300 ha, i ko kaze da ce bilo sta biti devastirano a pored toga koliko radnih mesta je stvorio Kusturica? I ja sam otvorio jos pre 30 godina tri radna mesta ...i nisam nista zagadjivao ..

Expand  

Колико ће бити простора директно и индиректно девастирано?

Не знам тачан број људи запослених у парку природе нити у Дрвенграду али верујем да су десетине у питању. Али још урачунај и скундарне послове и повезаност са Андрићградом.

Овде је потребно омати тачне податке о свему да би се донела исправна одлука.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 14. 6. 2021. at 18:31, Milan Nikolic рече

Прво, рудник Јадар ће бити подземни. Неће то бити као површински коп Колубара, где је такође вођена битка, а не знам да ли се због тога ико икада бунио да ту буде рудник угља и разорена велика површина земље.

Expand  

Није, то је радио ДС, па није било н1 то јест б92 нити 1#5 милиона да кмече о томе. 

Подели на овим сајтовима

Морамо се сви укључити у процес, да рудник буде безбедан и да се јаловина депонује како треба.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 15. 6. 2021. at 14:11, Bilbija рече

Rudnik je na 300 ha, i ko kaze da ce bilo sta biti devastirano a pored toga koliko radnih mesta je stvorio Kusturica? I ja sam otvorio jos pre 30 godina tri radna mesta ...i nisam nista zagadjivao ..

Expand  

Рудник је на 300ха а где ће да се одлаже сва јаловина а шта је са дренажним водама и утицајем на околне екосистеме. Мани се тих глупих калукалација нисмо ми овде сисали весла. 

Рудници су силовање Божије творевине. По нужности. Али ако човек као добар домаћин ове планете изврши прикладну рекултивацију нема проблема, а ако се понаша као рио тинто онда не господари планетом по Божијем науму већ разара Богом му дану земљу. 

Подели на овим сајтовима

On 15. 6. 2021. at 18:39, sampaganini92 рече

Рудник је на 300ха а где ће да се одлаже сва јаловина а шта је са дренажним водама и утицајем на околне екосистеме. Мани се тих глупих калукалација нисмо ми овде сисали весла. 

Рудници су силовање Божије творевине. По нужности. Али ако човек као добар домаћин ове планете изврши прикладну рекултивацију нема проблема, а ако се понаша као рио тинто онда не господари планетом по Божијем науму већ разара Богом му дану земљу. 

Expand  

Колико разумем, проблем су отпадне воде које се стварају приликом прерараде минерала. 
Њих морају да регулишу. Нисам видео неке остале проблеме. 

Подели на овим сајтовима

Рио Тинто је недавно обећао да ће испуштати воду већег квалитета него што је у рекама, док је Вучић сада најавио да постоји и начин механичког издвајања литијума. Ми треба само да контролишемо, али и да учествујемо у производњи. Рудник ће бити подземни на дубини од више стотина метара, а постројење за прераду ће бити на површини. Дискутабилно је на шта ће да личи депонија за јаловину, јер и она мора да се филтрира.

Депонија је предвиђена да буде недалеко од места рудника, јужније, поред Дворске.

Овде је све то предложено, али је мапа тешка за распознавање:11_Spatial_Plan_Map.thumb.jpg.4d0e7f3e1c9ce95c0f8f903cf808f7f6.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ово је место где ће бити постројење. Обратите пажњу на место где пише Брезјак, јер ће ту бити средиште приказано на другој слици.

2021-06-15_190444.thumb.jpg.0a86343f7899b19598e59417c139329a.jpg

9_RT_mine_model.thumb.jpg.1d609c079f3a3ecc88860473258da7f3.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 15. 6. 2021. at 18:42, haveaniceday рече

Колико разумем, проблем су отпадне воде које се стварају приликом прерараде минерала. 

Expand  

Ma problem je sto kao i o vakcinama diskutuju neznalice po netu ... Bice ovo, bice ono a niko nije video ni rudnik lignita u zivotu.,..

Mlacene gluposti dokolicara koje je opozicija upregnula u zapregu ..

Подели на овим сајтовима

On 15. 6. 2021. at 19:30, Tumaralo. рече

https://rs.n1info.com/vesti/obezbedjenje-linglonga-ponovo-u-akciji-sprecavanja-novinara-da-rade-svoj-posao/

Da li ovo pripadnici vojske Narodne Republike Kine primenjuju silu na teritoriji Republike Srbije ili su u pitanju kineski radnici koji se oblače u Army shopu?

Expand  

Кинеска фабрика, са кинеским радницима, чија радна места Србија субвенционише, и уз то загађује природну средину у Србији.

Ко од ње има користи, осим корумпираних чиновника?

Иначе у Србији послује Кинеска банка, чији је сајт на кинеском. Има је у списку банака на сајту НБС. Банка која послује у Србији, ал нема намеру да има клијенте који не разумеју кинески!?

Подели на овим сајтовима

On 15. 6. 2021. at 18:42, haveaniceday рече

Expand  

То заиста није толико тешко. И ја немам проблем с рудницицима каo таквим али на основу претходних подухвата рио тинто не делује као поуздан а у нашу власт слабо имам поверења да ће да их обавежу на еколошко пословање. 

Но свакако овакав притисак јавности и удружења уколико доведе до правилног пословања рио тинта у Србији а не нужно офустајања од пројекта то је довољно. То је и поента да у тензији власти и опозиције дође до оптималног исхода. 

Подели на овим сајтовима

On 15. 6. 2021. at 20:00, Ђорђе Р рече

Кинеска фабрика, са кинеским радницима, чија радна места Србија субвенционише, и уз то загађује природну средину у Србији.

Ко од ње има користи, осим корумпираних чиновника?

Иначе у Србији послује Кинеска банка, чији је сајт на кинеском. Има је у списку банака на сајту НБС. Банка која послује у Србији, ал нема намеру да има клијенте који не разумеју кинески!?

Expand  

:( 

Подели на овим сајтовима

Električni automobili (samovozeći) neće biti dostupni velikoj većini građana (preskupo).

Biće u vlasništvu Korporacije koja će ih davati na korišćenje građanima zavisno od njihovog social credit scora i zavisno od opravdanosti razloga putovanja.

Benzinci će za nekih 10-15 godina biti zabranjeni zbog "CO2 emisions".

Pravi razlog je:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...