Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pitali su mudraca, koji trenutak čovekovog života je najbitniji, koji je najbitniji čovek koga u životu susreće i koje delo je u životu najnužnije.

Odgovor je glasio: Najbitniji trenutak uvek je sadašnjost, najbitnija osoba uvek je baš ona koja se nalazi nasuprot tebe, a najnužnije delo uvek je ljubav.

Meister Eckhart

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Нeсрeћа јe што нико нe мeри срeћу прeма сeби и својим потрeбама, нeго прeма другом, и то прeма најсрeћнијима. Манија свих људи јe да усвајају туђа мeрила и за свој сопствeни живот. Права срeћа човeкова бићe ако постигнe својe ослобођeњe од других људи; а ослободити сe, то јe најпрe одвојити своју судбину од прeсијe туђих примeра, дајући свом животу пeчат својe сопствeнe природe и својих укуса.

Јован Дучић

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Дознаћеш да си се потпуно избавио од ове трулежи (злопамћења) не када се помолиш за онога који те је увредио (пажња!), ни када му за зло узвратиш добрим или га позовеш к себи на трпезу, већ кад се, на вест да је претрпео неку душевну или телесну незгоду, растужиш и заплачеш због њега као због себе самог (гл. 12). Ово је својство љубави, о којем говори свети апостол Павле у глави 13 [Прве посланице] Коринћанима. Треба да састрадаваш с оним који страда, чак и ако је он твој непријатељ. Ако састрадаваш заједно са њим, и молиш за њега у великој невољи, ти си онда излечио и њега – и себе самога.

Подели на овим сајтовима

Није најгоре што све пролази, па и овај тренутак,

него што ми не можемо и не умемо да се помиримо

са том једноставном и неизбежном чињеницом.

(Нисам записла ћија је мисао , мислим да је Андрић)

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

Што веће богатство сабирате то сте жалоснији,што више знања трпате у себе то сте мање радосни.Све су приче на површини а смисао њихов у дубини. Св. владика Николај Велимировић

Подели на овим сајтовима

"Није смрт најгоре што ти се може десити!" Петар Сарић

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Имена улица не постоје да би се одала почаст мртвима, већ да би се ушло у траг живима.

Басара

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Не расипај снагу на оно што не можеш да измениш!

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

Onaj, koji želi da vidi Živog Boga, neka Ga ne traži na pustom svodu sopstvenog razuma, već u ljudskoj ljubavi.

F.M.Dostojevski

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Spoznati lepotu vere znači – spoznati lepotu života i prihvatiti mogućnost da nam se sve, i dobro i loše, dešava s razlogom, i da treba ceniti najveći dar koji nam je dat – život.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...