Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Сматрај сваки дан као један цео, отпочет и завршен живот. Одживи га као целину а не као део. Нек се сваки твој дан одрони од тебе као цео један човек с којим ћеш желети да се опет састанеш као с пријатељем и да га без стида покажеш васиони.

Свети владика Николај

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Nemojte da se čudite

što često ćutim,

jer niko od Vas ne zna

sa kakvom se budalom ja u sebi borim,

ne dozvoljavajući joj da izađe van.

Ivo Andrić

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Вера не сме да буде крута , већ чврста.Крута вера чини човека фанатичним, чврста - толерантним.Ко не стоји чврсто у вери, хвата се обема рукама за круте догме ; ко напротив стоји чврсто у вери , има руке слободне и пружа их другима са којима стоји у егзистенцијоналној комуникацији.

В. Франкл

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ljudi su zla djeca, zla po činu, djeca po pameti.

I nikad neće biti drukčiji.

M. Selimović

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

У ствари, човек је позван за то да у вољеној жени (или вољеном мушкарцу) види и воли не само принцип плоти, не само телесну појаву, већ и "душу" - оригиналност личности, посебност карактера, дубину срца, за које је спољашњи човеков склоп само телесни израз или живи орган. Љубав само онда није сирова и краткотрајна пожуда, непостојан и ситничав хир плоти, када човек, желећи смртно и коначно, воли иза њих скривену бесмртност и бесконачност; када се, уздишући за плотским и земним, радује духовном и вечном, другим речима, када он поставља своју љубав пред лице Божје и Божјим зрацима осветљава и мери вољеног човека... У томе је дубоки смисао хришћанског "венчања" које супружнике венчава венцем радости и мука, венцем духовне славе и моралне части, венцем доживотне и нераскидиве духовне заједнице. Јер жудња може брзо да прође и може да буде кратковида. И слућена наслада може да превари или дозлогрди. И шта тада? Узајамна одвратност два међусобно повезана човека?... Судбина човека који је у заслепљености везао себе, а кад је прогледао - проклео своју везаност? Доживотно понижавање, свакодневне лажи и лицемерја? Или развод? Ста-билност породице захтева нешто друго; људи треба да желе не само љубавну утеху, већ и одговорно заједничко стваралаштво, духовну заједницу у животу, у патњи и ношењу терета, према староримској брачној формули: "Где си ти Кај, тамо сам и ја, твоја Каја"...

Иван Иљин - Пут духовне обнове
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

''Понекад се човеку учини да је пут безбожнички прав, јер види базбожника где се богати и успева. О, кад би му се дало да види крај тога пута!''

''Кад сам био дечак веровао сам у Бога, али сад не морам да више верујем, јер знам да Бог постоји.''

Свети владика Николај Велимировић

Подели на овим сајтовима

ВИЛИЈАМ ШЕКСПИР

Ако ти у памћењу није остала ни најмања лудост на коју те навела љубав, никад ниси волео.

Подели на овим сајтовима

НУШИЋ

''На позорници се најпре дигне завеса, па се тада одигра драма. У животу то другачије бива: најпре се одигра драма, па се онда дигне завеса.''

Подели на овим сајтовима

„Неће Бог да помогне дембелима, ленштинама, и хвала Му“. Јер би онда било некорисно такве нас помагати. Треба помагати онима који хоће себи да помогну, и Бог то хоће. Јер неће Бог, као тиранин овог света, да се намеће. Бог није пропагандиста, Он не врши пропаганду, нити се намеће. Он је као тихи лахор, као овај пролећни ветар развигорац, и као сунчеви зраци, и као влага благе кише што отвара латице света, и као влага благе кише што отвара латице цвета, тако Бог хоће да отвори наше срце љубављу Својом. Хвала Му што није насилник, Који не верује у силу, и не делује као силан, иако је Свесилан и Свемоћан.

Епископ Атанасије (Јевтић)

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

"И ево сад једне поуке којој ћеш се смејати: да је љубав од свега најважнија! Прозрети свет, протумачити га и презрети - то је ствар великих мислилаца. Али мени је једино стало до тога да волим свет, да га не презирем, да не мрзим ни свет, ни себе, да на њ, на себе и на сва бића могу да гледам са љубављу и са дивљењем и са страхопостовањем." Х.Хезе " Сидарта "

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Требало би убијати прошлост са сваким даном што се гаси.Избрисати је,да не боли.Лакше би се подносио дан што траје,не би се мјерио оним што више не постоји.Овако се мјешају утваре и живот,па нема ни чистог сјећања,ни чистог живота.

Меша Селимовић " Дервиш и смрт"

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

milesevska22.jpg

Све је од Ње, Пресвете Богомајке; све што је Господ Христос учинио у овоме свету, од Ње је. Она Му је дала ту човешку природу, Она му је дала душу нашу, дала му срце наше, дала му тело наше, да би све то Он спасао, да би све то испунио Богом, да би све то очистио, осветио, обожио и тако човека, биће људско рођено испунио највећом радошћу, бесмртном радошћу, сверадошћу. А то, то је подвиг и дело Пресвете Богомајке.

Све је у Господу Христу од Ње, сав Спас, сав Богочовек, сво Еванђеље Његово, сва Црква Његова,сви Светитељи, сви хришћани, сви праведници, ви и ми, данашњи хришћани. Све је то од Ње, од Пресвете Богомајке. И још, од Ње смо и ми хришћани Срби, прави и истински Срби.

Текст преузет из књиге: Преподобни Јустин Ћелијски,ПРАЗНИЧНЕ БЕСЕДЕ, Београд,1998.

Извор: Епархија бачка

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Noćas želim da ukradem malo sjaja iz tvog oka,

tek toliko da oteram tamu kada budem odlazila.

Spakovaću i tvoje dodire u bušne džepove na koži

da greju moju krv kad me vetrovi budu šibali.

Uzeću ti sve. Sve što mogu da ponesem.

Samo da prevarim jutra da si tu.

Da prevarim sebe…I ovaj sumnjičavi svet,

da ćemo zauvek mi biti mi…

Autorka: Sonja Josipović

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...