Jump to content

Prava istina o vitaminu D

Bernard

Препоручена порука

пре 3 часа, Срђан Шијакињић рече

Е сада, што сам се одлучио да узимам толико витамина Д - прво јер према подацима које сам нашао, не постоје студије које пријављују штетне последице до уноса од 10.000 ИЈ

Postoje, postoje! Rak nije medicinski već politički problem i zbog toga se te studije kriju. Nije mi jasno zašto ste toliko navalili samo na vitamin D. Za 100% funkcionisanje imuskog sistema su pored vitamina isto tako važni : folna kiselina, cink, selen, gvožđe i bakar.

Šta piše na deklaraciji tog vitamina D što ga ti kupuješ, iz čega je napravljen, kako si siguran da u tableti nije samo 1/10 tog vestačkog vitamina i 9/10 "brašna i praška za pecivo". Ko ti garantuje da je u tableti sve to što piše na deklaraciji? 

Kako znaš da će tvoj želudac, tj. sluznica prepoznati taj veštački vitamin i obavestiti jetru šta se u njemu nalazi? Jetra (pod uslovom da je zdrava) će samo na osnovu ispravnog signala iz želudca poslati u dvanaestopalačno crevo neophodne supstance za njegovu razgradnju!!! Ako želudac ne prepozna šta si ti popio (najobičniju sintetiku) samo "bacaš pare kroz prozor"..... 

Da li si ti negde video ili čuo da postoji ozbiljna medicinska studija koja je dokazala da želudačna sluznica prepoznaje tu veštačku sintetiku? JA nisam!

Mislim da je mnogo pametnije jesti hranu koja ima najviše vitamina D.

Jejte teh 9 živil, ki vsebujejo največ vitamina D:
  • Olje trskinih jeter

1 jedilna žlica: 440 IU

trska-polenovka-bakala_1115x560_acf_cropped.jpg

• Sardine

100g: cca. 170 IU

• Losos

100g: cca. 400 IU

• Skuša

100g: cca. 400 IU

• Tuna

100g: cca. 230 IU

• Mleko

1 skodelica: cca. 100 IU

• Kaviar

30g: 35 IU

• Jajca

1 veliko: cca. 40 IU

• Gobe (šampinjoni)

1 skodelica: 2 IU

*priporočen dnevni vnos vitamina D je 600 IU/dan, za osebe nad 70 let pa 800 IU/dan

• Свиђа ми се 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 48
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Potpuno se slažem to za političare. Ima ih da šetaju po organizacionoj strukturi društva van svoje struke, pa izjavljuju parole, za koje treba zatvorsku kaznu neko da uvede.

Koliko arapa ima na balkanu, to možemo da nagađamo, ali sigurno je to odgovornije za rak, nego uranijum. Po ovom članku tvom, jedan arapin balkanac mora da pojede svaki dan barem 2 kilograma brancina ili 5 litara mlijeka, pa teško da će to organizam trpjet čak postoje blokatori za razne vitamine da čovjek ne umre od prejedanja nekom hranom.

Ako kod nas žive osobe tamne puti ili neki ček bijelci porijeklom iz arapskog svijeta gdje je veće UV zračenje dio njihove biologije, ta osoba mora konzumirat barem 6 puta više D vitamina, ili mogu da dobiju rak, rahitis... A depresija se posebno liječi nekim lampama.

Najlakše je političaru u SRB da kaže i to često kažu, da je Balkan epidemija kancera zbog uranijuma. A CG i Dalmacija koji su podjednako bombardovani kao Srbija, nisu u epidemiji jer se krije u zavjeri. Samo da se sakrije da je nemoguće platit 400 eura koktel vitamina mjesečno po osobi u zemlje gdje je prosjek plate 500 eura.

Inače da vas podsjetim, podržite proteste ugostitelja kod vas. Ja jedva čekam jedan lokalni najavljeni protest ugostitelja da odem i dam podršku, naravio sam transparent od 2 sa 1 metar NE DAMO KAFANE. Zamisli brate Bernarde, rade prodavnice a ne rade kafane, kao da ima logike u tome. Ja na šanku pijem najčešće pravi infuzer biljni napitak kao čaj, samo što nije kineksi čaj nego druge biljke, a ljeti najčešće pivo ili medovinu.

Šank gdje sam ja gost, nije zatvoren, nego se zastakli tokom zime i odma je kod plaže, da dođe neko da ga zatvori ja bih oružjem branio šank. Situacija je došla dotle, da je sad samo meduška iz slovenije mogla da se kupi, nije bilo naše domaće medovine više

A ko će na balkanu da kaže pošteno da od meduške nema mamurluka, nema zdravstvenih poslijedica na mozak, naspram rakije od koje pola mozga postanu mrtve ćelije. Kod nas su rakiju pili samo neke sluge i čobani, koji bi to sami pravili od ostataka grožđa koje je već postalo vino. Nađu taj trop i prekuvavaju ga. Meni boce rakije koje nisu odtropova, traju 20 godina i to samo maginjaču pijem, i neke mješavine rakija. A širom CG, po neki domaćinstvu se popije i 100-200 litara godišnje bez problema. Ne znam sad ovo u srbiju što prave od šljive jeli zdravo, nisam ispitivao ali kod nas na šank nema rakija sem tekile od koja se pravi od kaktusa i stvarno je super piće za ljeto.

pozdravljam vas za večeras, Bernarde vidim ti si slovenac, podijeli malo iskustva sa alkoholnim pićima, kako pravite medovinu, jeli kao kod nas da ostavite u stablu sama da se napravi, ili u bačve posebno. Jer osjeti se drugačiji šmek, od naših lokalnih koje se prave, isto su A klasa vidim ali drugačije bez recepta na njih.

Подели на овим сајтовима

Why Dr. Budwig said ‘No’ to Synthetic Vitamins and Minerals?

Synthetic Vitamins and Minerals

The original Dr. Johanna Budwig anti-cancer program did not include any synthetic vitamins or minerals (or supplements).  Why?

She commented: “Vitamin pills are fragmentized nutrients and they are in most cases synthetic. …[they often contain fillers], one of them is Talc which is akin to asbestos.  High doses or levels of antioxidants(antioxidant supplements) [might] reduce the effectiveness of or interfere with the Budwig Protocol.”

Scientists finally appreciate what Dr. Budwig discovered some 50 years ago.  In a study reported in Cancer Research, two groups of lab rats with cancer tumors were given lycopene. One group received it via several types of food that contained the substance, and the other group was given lycopene supplements. Those taking the supplements had no significant reduction in tumor growth, but those eating the foods did.

Synthetic Vitamins and Minerals – Lessons Learned

What can we conclude from this study? Wholefoods, the way God made them, contain many other phytochemicals that work together with lycopene.  When man manipulates these ‘foods’ and puts them into a supplement, they are fragmented and do not provide all the benefits.

Our body is intelligently designed, and it knows the difference between ‘real food’ and ‘manipulated foods’.  It’s no wonder then that real foods often have many times more healing power when compared to an equal amount of synthetic vitamins and minerals.

Real, live foods have also been called ‘functional foods’ as they go far beyond just providing basic nutrition. They perform specific medicinal healing actions within the body. For example, one component found in cruciferous vegetables called sulforaphane is biologically active and offers a natural weapon against cancer and many common diseases.

Although we may have hated eating our greens when we were young, our parents love prevailed when they urged us to eat cruciferous vegetables such as:

• Arugula
  • Bok Choy
  • Broccoli
  • Brussel Sprouts
  • Cabbage
  • Cauliflower
  • Collard Greens and Kale

To make these types of vegetables more palatable, it’s definitely worth the effort of putting together tasty recipes that the whole family will enjoy.

Sulforaphane Plays Target Practice on Cancer Cells

A new research study has shown for the first time how sulforaphane can selectively target and kill cancer cells. At the same time, it leaves healthy cells untouched. That is precisely the kind of natural weapon we need when fighting cancer!

The French have a very thought-provoking expression: “We dig our own grave with our teeth.”  Could deficiencies in nutrients be the real cause of the beginning of many chronic diseases because we are eating too many ‘processed foods’ instead of ‘real functional food’?

Flavonoids, the “On-Switch” to Genes that fight Cancer

Consider another example, flavonoids. They are remarkable natural compounds that have a wide range of healing effects on our bodies. In vitro tests show that flavonoids have up to five times the antioxidant power of vitamin C.  Free radicals cause untold damage to our cells, whereas, flavonoids hunt down and absorb free radicals before they cause aging and disease.

The Linus Pauling Institute in Oregon, USA, uncovered some breakthrough research when they found that flavonoids change the way genes are expressed in the body. They cause the body to “switch on” in ways that can fight or even prevent cancer.

They discovered that flavonoids force the body into producing enzymes that destroy the substances that cause mutations and tumors. Flavonoids can also trigger “mechanisms” in the body that kills cancer cells and stop tumors from growing.

Top Flavonoid Food Sources

• Almonds
  • Romaine lettuce
  • Blueberries and Strawberries
  • Celery
  • Tomatoes
  • Peaches, Pears, Oranges, Apples, and Watermelon
  • Garbanzo beans

In light of these discoveries, we can see why Dr. Budwig did not favor synthetic vitamin supplements but instead included herbs and herbal remedies to complement the therapies she recommended.  Keep yourself and your loved ones healthy by following the wisdom of Dr. Johanna Budwig, replace synthetic vitamin and mineral supplements with ‘real live foods’ and if possible, always choose organic.

Tip: Wash all fruits and vegetables, including organic, in pure water and white vinegar at a ratio of 1 parts vinegar to 5 parts water for 10 minutes, rinse and enjoy!

BUDWIGCENTER.COM

The original Dr. Johanna Budwig anti-cancer program did not include any synthetic vitamin or mineral supplements.  Why? Read this article for the answer.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Bernard рече

Институт Линус Паулинг из Орегона, САД, открио је неко револуционарно истраживање када је открио да флавоноиди мењају начин на који се гени изражавају у телу. Они узрокују да се тело „укључи“ на начине који се могу борити или чак спречити рак.

Открили су да флавоноиди присиљавају тело да производи ензиме који уништавају супстанце које узрокују мутације и туморе. Флавоноиди такође могу да покрену „механизме“ у телу који убијају ћелије рака и заустављају раст тумора.

Врхунски флавоноидни извори хране

• Бадеми
  • Салата Ромаине
  • Боровнице и јагоде
  • Целер
  • Парадајз
  • Брескве, крушке, поморанџе, јабуке и лубеница
  • Гарбанзо пасуљ

Dali sam ja dobro savladao tematiku, može li D vitamin sam po sebi da spriječi rak koji može da se pojavi na razne načine. Ili je to kao što sam ja shvatio, lijek samo za osobe koje zbog nedostatka D vitamina obole od raka nakon više godina. I oni moraju 6 puta više tog vitamina da unesu, piše na Vikipediji

ja imam predispoziciju da dobijem rak ako sam u zoni ekvatora bez krema protiv zračenja. suprotno od ljudi iz tih krajeva koliko sam ja shvatio.

U Africi kada sam bio, tamo bez kreme nema da se izlazi, posebno za malarične komarce se nanose kreme i posebno za sunce. U Australiji na terasama kafića obavezno stoji krema za zaštitu od UV zračenja.

Подели на овим сајтовима

Komentar je ćiriličan jer me preveo gugl translejt zajedno sa tekstom članka koji sam citirao sa engleskog na engleski pod opcijom prevedi

Hahaha, kažem unaprijed, da ne bude da ja kao Krivokapić čas pišem ćirilicom a čas latinicom, hahaha, ako pop zoran čita, neka ne brine, nisu me primili u tu tajnu organizaciju i nijesam ja saučestvovao u postavljanju vlade u CG :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Bernard рече

Postoje, postoje! Rak nije medicinski već politički problem i zbog toga se te studije kriju.

Ако се крију како знамо да постоје?

Nije mi jasno zašto ste toliko navalili samo na vitamin D. Za 100% funkcionisanje imuskog sistema su pored vitamina isto tako važni : folna kiselina, cink, selen, gvožđe i bakar.

Апсолутно се слажем, пијем и цинк и магнезијум, а требало би и ово остало да узимам, него све заборавим да купим. Наравно, најбоље би било да све узимам из хране, а не из суплемената, али немам толико времена за планирање оброка, па ми лакше да узимам суплементе, по оном принципу "боље ишта него ништа".

Šta piše na deklaraciji tog vitamina D što ga ti kupuješ, iz čega je napravljen, kako si siguran da u tableti nije samo 1/10 tog vestačkog vitamina i 9/10 "brašna i praška za pecivo". Ko ti garantuje da je u tableti sve to što piše na deklaraciji? 

Kako znaš da će tvoj želudac, tj. sluznica prepoznati taj veštački vitamin i obavestiti jetru šta se u njemu nalazi? Jetra (pod uslovom da je zdrava) će samo na osnovu ispravnog signala iz želudca poslati u dvanaestopalačno crevo neophodne supstance za njegovu razgradnju!!! Ako želudac ne prepozna šta si ti popio (najobičniju sintetiku) samo "bacaš pare kroz prozor"..... 

Нико ми не гарантује, као што ми не гарантује ни за један други лек, суплемент, прехрамбени или козметички производ.

Али што се тиче "препознавања" рекох да сам радио тестове крви и да су показали да се ниво витамина повећао и приближио оптималној мери, тако да закључујем да ово што узимам има ефекта иако је вештачки. Друго, те конкретно капи ми је препоручило више искусних лекара, па рачунам да имају разлоге зашто их препоручују.

Mislim da je mnogo pametnije jesti hranu koja ima najviše vitamina D.

Слажем се, али просто мени није изводљиво да поједем толико хране богате вит. Д да бих унео онолико колико мислим да ми је потребно. Требало би ми 10 јаја нпр. за свега 400 ИЈ, или 10 сардина за 1700 ИЈ итд. 

Иначе, ја се у принципу слажем да је витамине и минерале увек боље уностити природним путем него путем суплемената, али за вит. Д ми се чини да је посебна прича, јер ако се не излажем сунцу (што има опет својих ризика), врло тешко могу да га надокнадим храном. А, студије указују да је до - најмање - 4000 ИЈ дневно безбедно. Тако да сам ја лично проценио, да ми је мањи ризик да узимам суплементе вит. Д него да не узимам. 

Али свако треба да одлучи за себе, пошто провери ниво витамина у крви и саветује се на основу тога са лекаром.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Срђан Шијакињић рече

Али што се тиче "препознавања" рекох да сам радио тестове крви и да су показали да се ниво витамина повећао и приближио оптималној мери, тако да закључујем да ово што узимам има ефекта иако је вештачки.

Ово је природни витамин Д3, који се синтетише када се изложимо Суневој светлости:

1024px-Cholecalciferol.svg.png

А ово је вештачки витамин Д3 из суплемената:

1024px-Cholecalciferol.svg.png

Као што се да приметити, разлика је огромна, право је чудо та ти вештачки витамини ”делују”...

Подели на овим сајтовима

Ima epizoda "Adam ruins everything" o vitaminima. Treba pogledati :D daje odgovor oko dilema treba li uzimati suplemente. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 6.11.2020. at 16:43, Срђан Шијакињић рече

Ако се крију како знамо да постоје?

Апсолутно се слажем, пијем и цинк и магнезијум, а требало би и ово остало да узимам, него све заборавим да купим. Наравно, најбоље би било да све узимам из хране, а не из суплемената, али немам толико времена за планирање оброка, па ми лакше да узимам суплементе, по оном принципу "боље ишта него ништа".

Нико ми не гарантује, као што ми не гарантује ни за један други лек, суплемент, прехрамбени или козметички производ.

Али што се тиче "препознавања" рекох да сам радио тестове крви и да су показали да се ниво витамина повећао и приближио оптималној мери, тако да закључујем да ово што узимам има ефекта иако је вештачки. Друго, те конкретно капи ми је препоручило више искусних лекара, па рачунам да имају разлоге зашто их препоручују.

Слажем се, али просто мени није изводљиво да поједем толико хране богате вит. Д да бих унео онолико колико мислим да ми је потребно. Требало би ми 10 јаја нпр. за свега 400 ИЈ, или 10 сардина за 1700 ИЈ итд. 

Иначе, ја се у принципу слажем да је витамине и минерале увек боље уностити природним путем него путем суплемената, али за вит. Д ми се чини да је посебна прича, јер ако се не излажем сунцу (што има опет својих ризика), врло тешко могу да га надокнадим храном. А, студије указују да је до - најмање - 4000 ИЈ дневно безбедно. Тако да сам ја лично проценио, да ми је мањи ризик да узимам суплементе вит. Д него да не узимам. 

Али свако треба да одлучи за себе, пошто провери ниво витамина у крви и саветује се на основу тога са лекаром.

Znaš kako kažemo mi ovde u Sloveniji - ako znaju dva, znaju svi! Postoji i u zdravstveno-farmaceutskoj industriji "tajna služba" koja odlučuje šta će nam servirati u medijima, a šta ne. Za nekoliko minuta ću otvoriti temu pa ćeš imati priliku da upoznaš jednu od tih tajni.

A kažeš da se ti je nivo vitamina povećao. Drago mi je, stvarno mi je drago, ne zezam se. Tvoj placebo funkcioniše vrlo dobro, ali šta ćemo sa onima kojima placebo ne radi? Kratkoročno ti si na dobitku, mislim pa da si dugoročno na gubitku jer za 10-15 godina će tvoj želudac biti zbunjen, najverovatnije će "prepoznati" samo 50 % hrane koju budeš pojeo....... Svako odlučuje o sebi, ti gutaj sintetiku, a ja ču da jedem ribu, pomalo ću popiti vino i pametno se sunčati. U zdravlje i živ mi bio!:D

Подели на овим сајтовима

Ja sam pila vit. d jer sam bila u nedostatku, čak sam pila 10 000ij dnevno, bitno je piti najmanje 1,5l trečnosati dnevno zbog bubrega i da bi se višak kalcijuma izbacio. Sada nisam u nedostatku, popijem 5 000ij nedeljno.

Kako sam čitala sve zavisi od organizma kako iskoristi vit.d, a da stvarno radi trebalo bi kontrolisati PTH (paratoidnihormon)... Najbolje je Sunce, kroz ishranu su male količine, dakle, ostaju suplementi tokom zime i jeseni. Da, bitan je i magnezijum da bi se iskoristio vitD3. Ali kod nas je uglavnom Mg citrat, meni ne odgovara, pa sam naručivala preko iHerb-a druge oblike magnezijuma...

Подели на овим сајтовима

On 5.11.2020. at 15:51, Срђан Шијакињић рече

између осталих анализа одрадио сам и ниво витамина Д у крви.

Na osnovu čega su te uverili da je taj nalaz nivoa vitamina D povećao? Zar stvarno tako slepo veruješ da ne postoje i takvi doktori koji te gledaju u oči i lažu?

Подели на овим сајтовима

WWW.RTS.RS

Поједини научници верују да витамин Де-3 може да помогне зараженима коронавирусом да избегну најтежу клиничку слику. Други пак мисле да од тога нема ништа. Поузданих...

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Bernard рече

Na osnovu čega su te uverili da je taj nalaz nivoa vitamina D povećao? Zar stvarno tako slepo veruješ da ne postoje i takvi doktori koji te gledaju u oči i lažu?

На основу анализе крви које сам радио у две различите клинике, нису ни знали зашто би треба, тј. зашто тражим ту додатну анализу уз још неке стандардне... Сигурно да лажу и неки лекари, као и неки апотекари и адвокати и судије и попови итд. итд. али просто то је живот... Шта предлажеш да радимо? Како да знам да ме не лажу ти што причају како је сва "синтетика" безвезе, а све "природно" добро?

Само ме занима како може плацебо ефекат да створи витамин Д ни из чега? 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Kofaktori vitamina D ukratko

Magnezijum
Otprilike 1 od 300 ljudi ima lošu reakciju na povećanje vitamina D, ali reakcija na vitamin D (bolovi u mišićima) je gotovo uvek usled nedostatka magnezijuma Magnezijum povećava koristi vitamina D za oko 30% (Mg i Vit. D su sinergistički)Magnezijum pruža veliku zdravstvenu korist nezavisno od vitamina D Magnezijum se koristi u 8 faza metabolizma vitamina D
Čini se da je dovoljno 100 miligrama magnezijuma (recimo iz magnezijevog hlorida) čak i s visokim nivoom vitamina D Neki ljudi (nisu konsenzusi) veruju da se crevima može oduzeti samo 100 mg Mg odjednom,ako je moguće, uzmi magnezijum nekoliko puta u toku dana - ne samo jedanput Čini se da vitamin D konzumira magnezijum
Ljudi koji imaju> 100 ng vitamina D (i ne nadopunjuju ga Mg) imaju 2,5 puta veću verovatnoću da će imati A-fib (arterijska fibrilacija)

Omega-3
Omega-3 povećava aktivni vitamin D - posebno kod ljudi koji slabo funkciju jetre ili bubregaČini se da je dovoljan 1 gram Omega-3. Napomena: različite marke imaju vrlo različitu bioraspoloživost

Vitamin K2
K2 zadržava kalcijum u kostima i van arterija.Kalcifikacija zbog nedostatka K2 može biti razlog povećane smrtnosti od nekih bolesti zbog visokog vitamina D.Verovatno će vam trebati 100 mikrograma na 2000 IU vitamina D (tj. 500 mikrograma za 10.000 IU vitamina D)Možda vitamin D konzumira vitamin K, pa mu treba više Možda ne biste trebali istovremeno uzimati K2 s vitaminom D. Vitamin D smanjuje unos vitamina K 1 za 50%

Kalcijum
Previše kalcijuma godinama je povezano s kardiovaskularnim problemima, a ne jačim kostimaTreba imati manje od 750 miligrama dodataka kalcijuma , puno vode pomaže izbacivanju viška kalcijuma iz bubrega

Bor 
Bor povećava vitamin D i magnezijum u telu za ~ 20% Većini ljudi bor nedostaje sada kada se koriste komercijalna gnojiva Trebalo bi da sadrži 3-10 miligrama elementa bora dnevno Bor može biti izuzetno nisku cenu, manja od 0,01 dolara dnevno
Cink 
Čini se da ekstra cink ne povećava D u krvi. ali može povećati D u tkivu Cink je, međutim, ključan za stvaranje receptora vitamina D i korišćenje Omega-3 Nizak cink povezan je s mnogim autoimunim bolestima, infekcijama, prehladama itd Cink je, poput bora, izuzetno jeftin i siguran

Nažalost, kofaktori kao tablete su skupi i obično ih je potrebno uzimati svakodnevno
Trošak kofaktora je 10X do 100X više od vitamina D ako se uzima u obliku tableta
Skupno dodavanje vitamina D, magnezijuma, cinka, B-12, K2, bora itd. - niži troškovi i jednostavniji od pilula samo 40 centi dnevno u prahu
Mnogi kofaktori moraju se uzimati svakodnevno (vs vitamin D može se uzimati nedeljno ili dvonedeljno)

https://vitamindwiki.com/Vitamin+D+Cofactors+in+a+nutshell?fbclid=IwAR1_p4mHc7EYTX9oAwPC4kZ0FLvGI5rfaRCcpgxEqr6hnGfHD3B8dMBxqzI

Подели на овим сајтовима

On 5.11.2020. at 21:38, Nikk рече

Koliko arapa ima na balkanu, to možemo da nagađamo, ali sigurno je to odgovornije za rak, nego uranijum. Po ovom članku tvom, jedan arapin balkanac mora da pojede svaki dan barem 2 kilograma brancina ili 5 litara mlijeka, pa teško da će to organizam trpjet čak postoje blokatori za razne vitamine da čovjek ne umre od prejedanja nekom hranom.

Preteravaš! Potrebno je mnogo manje, naprimer:

1. 6-7 grama ulja od polenovke ili lanenog semena (20 mikrograma)

2. 80 grama haringe (20 mikrograma)

3. 125 grama lososa (20 mikrograma)

Po standardima WHO potreban dnevni unos za odraslu osobu je 20 mikrograma.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...