Jump to content

Мироточење икона

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne prihvatam cuda i ne prihvatam dokaze za cuda bilo kakve vrste i bas me briga za to sta neko misli .

Cuda ne postoje i za svako od njih postoji racionalno objasnjenje. Magija ne postoji.

izvolte, da li postoji neko racionalno objasnjenje za recimo sveto miro.....

a sto se tice racionalnog, buduci da za ateiste nema Boga, sta je smisao coveka, i zasto on postoji....???? )moze i preko pp da ne spamujemo)

(ne svadjam se, da se ne stekne pogresan utisak)

To sto ga mi nemamo ne znaci da ne postoji.

Ne znam zasto drugi postoje, ja postojim zato sto se spermatozoid mog oca spojio sa jajnom celijom moje majke.

Sta jos nije jasno?   greengrin

``To sto ga mi nemamo ne znaci da ne postoji.`` rece ateista  :bla: da li ja to primecujem neke promene  мајкл

salim se, zasto prema ateizmu postji covek, koja je njegova svrha????

Mislio sam na OBJASNJENJE, to sto nemamo OBJASNJENJE ne znaci da ne postoji OBJASNJENJE.

A sta je ateizam uopste?

Подели на овим сајтовима

Ne prihvatam cuda i ne prihvatam dokaze za cuda bilo kakve vrste i bas me briga za to sta neko misli .

Cuda ne postoje i za svako od njih postoji racionalno objasnjenje. Magija ne postoji.

izvolte, da li postoji neko racionalno objasnjenje za recimo sveto miro.....

a sto se tice racionalnog, buduci da za ateiste nema Boga, sta je smisao coveka, i zasto on postoji....???? )moze i preko pp da ne spamujemo)

(ne svadjam se, da se ne stekne pogresan utisak)

To sto ga mi nemamo ne znaci da ne postoji.

Ne znam zasto drugi postoje, ja postojim zato sto se spermatozoid mog oca spojio sa jajnom celijom moje majke.

Sta jos nije jasno?   greengrin

``To sto ga mi nemamo ne znaci da ne postoji.`` rece ateista  :bla: da li ja to primecujem neke promene  мајкл

salim se, zasto prema ateizmu postji covek, koja je njegova svrha????

Mislio sam na OBJASNJENJE, to sto nemamo OBJASNJENJE ne znaci da ne postoji OBJASNJENJE.

A sta je ateizam uopste?

bezboznistvo, vid ljudske gordosti....

Подели на овим сајтовима

Dokazivanje vere je potpuno besmisleno.

И да се ја питам овде бих ставио једну вееееееелику тачку greengrin

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Jedino cudo je kako se ne pokidas od smeha dok pricas to.

pravoslavne i katolichke relikvije koje mirotoche, meditanti koji ostaju zhivi zakopani pod zemljom, hindu statue bogova koje piju mleko, gurui koji imaju mocj materijalizacije, svachega ima po svetu..

A kako ces da dokazes da su nasa cuda Bozija a ne od djavola?Dokazivanje vere je potpuno besmisleno.

onda je besmisleno prihvatiti veru koja nije dokaziva. zashto prihvatiti pravoslavlje a ne krishnaizam?

А која је доказива?Ниједна.Прихватиш ону према којој те срце повуче,бар ја тако капирам,пошто ако искључимо део са рационалнинм доказивањем,шта осим срца остаје.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Не значи ни да постоји,ако ћемо тако greengrin

Подели на овим сајтовима

onda je besmisleno prihvatiti veru koja nije dokaziva. zashto prihvatiti pravoslavlje a ne krishnaizam?

Zato sto je Hristos ontoloska maksima.

Naprotiv,ako verujem u Boga zato sto sto to proizilazi iz logicke nuznosti,taj odnos nije slobodan,tj.Boga ne poznajem kao Licnost vec kao predmet.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Бог се не доказује. Он се открива онима који га траже. Да Бог жели дати неки рационални доказ о свом постојању, доказ који људски ум не може довести у сумњу, то сигурно не би било мироточење или нешто слично већ нешто дибидус очигледно - али би нам тиме укинуо слободу.

Ево једног интересантног чуда из прошлог века, икона која се осликала на стаклу:

http://www.interesniy.kiev.ua/dost/hramy-kieva/vvedenskiy-monastyr-vvedenskiy-monastir/vvedenskaya-obshchina/

Постављена слика

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Бог се не доказује.

Koja je svrha onda raznih "cuda"?

Он се открива онима који га траже. Да Бог жели дати неки рационални доказ о свом постојању, доказ који људски ум не може довести у сумњу, то сигурно не би било мироточење или нешто слично већ нешто дибидус очигледно - али би нам тиме укинуо слободу.

Na koji nacin bi to tacno ukinulo nasu slobodu izbora? Molio bih Vas da obrazlozite tvrdnju oko ukidanja slobode izbora.

Ево једног интересантног чуда из прошлог века, икона која се осликала на стаклу:

http://www.interesniy.kiev.ua/dost/hramy-kieva/vvedenskiy-monastyr-vvedenskiy-monastir/vvedenskaya-obshchina/

Cemu ovo "cudo" kada ne postoji potreba za dokazivanjem?

Подели на овим сајтовима

Objasnjenje za Blagodetni oganj. Предраг Стојадиновић

1. Одблесци

Не ретко (иако не и сваке године) ходочасници пред силазак Благодатног Огња виде у храму плавичасте одблеске светлости, попут блесака какви бивају при севању муња.

- kako izgledaju obljesci kada se vatra pali velikim kremenom?

2. Документарне потврде чињенице да Благодатни Огањ не опаљује.

Подсетићу за сваки случај, да је у обичном Огњу, а посебно изнад њега веома тешко држати руку макар једну секунду. Свако ко сумња може то да провери одмах, државши своју руку или изнад запаљене шибице, или изнад запаљене свеће, или изнад кандила и уопште, изнад сваког обичног пламена.

- u osnovnoj školi smo se golim rukama dobacivali hepo kockicama, pardon, ZAPALJENIM GORUĆIM hepo kockicama... nikad niko nije bio opečen...

Некакав адвокат из Солуна, сличан човек теби, Григорије, дошао је код старца Пајсија у Панагуду и досађивао му: нема Бога, нема Бога ...

Старац га послушао мало, док му није досадио. Онда је позвао змију и питао је: "има ли Бога?" И удав рече: "има Бога".

Подели на овим сајтовима

Svesti Boga na granice empiriskih dokaza je nemoguce, jer onda Bog ne bi bio Bog. Bog bi onda bio neko bice nase pale prirode t.j bice sa palom prirodom.

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

онда благоизволи образложити мени наочиглед догађај како је једна жена ушла у цркву једва стојећи са два штапа а изашла са оба испод руке после молитве испред иконе свете Петке?

или једном десетогодишњем детету које је цело искривљено од рођења дошло у колицима и чуло се крцкање док је читана молитва и кад је дете најнормалније устало из својих колица на очи својих родитеља и присутних после миросања миром светих Превлачких мученика?

слушам  greengrin

могу и остали да се окушају, који ''не верују у чуда''.  greengrin

Подели на овим сајтовима

слушам  kriminalac

могу и остали да се окушају, који ''не верују у чуда''.  kriminalac

Слушај. Атеистима се смучило да слушају безвезне и паушалне анегдоте, а онда да кад их подвргну најосновнијој не чак ни научној него обичној здраворазумској критици слушају како ''се Бог не доказује''. Као што је Индиос већ више него елоквентно рекао ако се Бог не доказује ЧЕМУ ПОЕНТА оваквих прича? Јел ти ове две приче стављаш на тацну као доказ постојања Бога?

КО је та жена? КО је то дете? О КОЈОЈ цркви или црквама је то било реч? КАД су се ови догађају десили? Јел игде објављен овај догађај? Можда би неко од запањених људи који су присуствовали овом догађају РЕКАО НЕШТО НОВИНАРИМА? Што ти ниси отишао до неке редакције? Што ниси зауставио то дете па да заједно одете?

И кад смо веч о томе о каквим догађајима је реч. Жена ушла у цркву са штаповима? Шта то значи? Откуд ти знаш која је била њена здравствена ситуација? Можда је једва стајала јер се уморила од ходања до цркве? Или због пењања уз степенике испред улаза у цркву? Моја бака је дуго могла сама да хода али су јој за степенике били потребни штапови. Можда је та жена кренула да користи те штапове опет чим је изашла из цркве или после пар минута?

Исто и за дете. Није свако у колицима јер НЕ МОЖЕ УОПШТЕ да хода. Пуно људи користе колица јер би им ходање на дуже стазе било превише тешко, заморно или компликовано, а могу без проблема да устану и чак се прошетају. Ево свако вече људи на оним телеевангелистичким емисијама ''устају из колица''. Јел то значи да је њихов бренд хришћанства истинит? Чуј ти њега, чуло се крцкање. Шта то значи? Негде у Библији стоји да бог лечи коштане болести крцкањем? Свемоћни бог не би био у стању да исправи неком кости без крцкања?

Не кажем. Можда заиста ниједна критика коју сам сад доставио није на месту и све је то спектакуларан доказ постојања бога, и то баш оног православног. АЛИ, твоје презентовање ових прича овде без најмање труда да подариш детаље који би ове приче учинили веродостојнијим само показује колико је теби стало до истине, оне са малим и.

Мислим ја сам потпуни мазохиста што уопште улазим у овакве дискусије.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

9. Христос исцјељује у суботу слијепога од рођења. Фарисеји испитују исцијељенога.

(Зач. 34).

1. И пролазећи видје човјека слијепа од рођења.

2. И запиташе га ученици његови говорећи: Рави, ко сагријеши, овај или родитељи његови, те се роди слијеп?

3. Исус одговори: Не сагријеши ни он ни родитељи његови, него да се јаве дјела Божија на њему.

4. Мени ваља чинити дјела Онога који ме посла, док је дан. Долази ноћ кад нико не може радити.

5. Док сам у свијету, свјетлост сам свијету.

6. Рекавши ово, пљуну на земљу и начини блато од пљувачке, и помаза блатом очи слијепоме.

7. И рече му: Иди умиј се у бањи Силоамској, што преведено значи: послан. Он оде, дакле, и уми се, и дође гледајући.

8. А сусједи и они који га бијаху видјели прије да бјеше слијеп говораху: Није ли ово онај што је сједио и просио?

9. Једни говораху да је он. а други да је налик на њега. Он говораше: Ја сам.

10. Тада му говораху: Како ти се отворише очи?

11. Он одговори и рече: Човјек који се зове Исус начини блато, и помаза очи моје, и рече ми: иди у бању Силоамску и умиј се. И кад отидох и умих се, прогледах.

12. Тада му рекоше: Гдје је он? Рече: Не знам.

13. Онда њега, некадашњега слијепца, одведоше фарисејима.

14. А бјеше субота кад Исус начини блато и отвори му очи.

15. А фарисеји га тада опет питаху како прогледа. А он им рече: Блато ми метну на очи, и умих се и видим.

16. Тада говораху неки од фарисеја: Није овај човјек од Бога, јер не светкује суботу. Други говораху: Како може човјек грјешан таква знамења чинити? И наста раздор међу њима.

17. Опет рекоше слијепцу: Шта ти велиш за онога што отвори очи твоје? А он рече: Пророк је.

18. Тада Јудејци не вјероваше за њега да је био слијеп и прогледао, док не дозваше родитеље тога што је прогледао,

19. И запиташе их говорећи: Је ли ово син ваш за кога ви кажете да се роди слијеп? Како, дакле, сада види?

20. А родитељи његови одговорише им и рекоше: Знамо да је ово син наш, и да се роди слијеп;

21. А како сада види не знамо, или ко му отвори очи ми не знамо: сам је већ одрастао, питајте њега, нека сам каже за себе.

22. Ово рекоше родитељи његови јер се бојаху Јудејаца; јер се Јудејци већ бијаху договорили да буде одлучен од синагоге ко год њега призна за Христа.

23. Зато рекоше родитељи његови: Одрастао је, њега питајте.

24. Тада по други пут дозваше човјека који је био слијеп. и рекоше му: Подај славу Богу, ми знамо да је онај човјек грјешан.

25. А он одговори и рече: Је ли грјешан, не знам; једно знам - да ја бијах слијеп, и сада видим.

26. Тада му опет рекоше: Шта ти учини? Како отвори очи твоје?

27. Одговори им: Већ вам казах и не слушасте. Шта опет хоћете да чујете? Да нећете и ви да постанете ученици његови?

28. Они га изгрдише и рекоше: Ти си ученик његов, а ми смо ученици Мојсејеви.

29. Ми знамо да је Мојсеју говорио Бог; а овога не знамо откуда је.

30. Одговори човјек и рече им: У томе и јесте чудо што ви не знате откуда је, а он отвори очи моје.

31. А знамо да Бог не слуша грјешнике; него ако ко Бога поштује и вољу његову твори, тога слуша.

32. Откако је вијека није се чуло да ико отвори очи рођеноме слијепцу.

33. Кад он не би био од Бога, не би могао ништа чинити.

34. Одговорише и рекоше му: Ти си се родио сав у гријесима, па ти нас да учиш? И истјераше га напоље.

35. Чу Исус да га истјераше напоље, па нашавши га рече му: Вјерујеш ли ти у Сина Божијега?

36. Он одговори и рече: А ко је он, Господе, да у њега вјерујем?

37. А Исус му рече: И видио си га и онај који говори с тобом, тај је.

38. А он рече: Вјерујем, Господе! И поклони му се.

(Зач. 35).

39. И рече Исус: За суд ја дођох у овај свијет, да виде који не виде, и који виде да постану слијепи.

40. И чуше ово неки од фарисеја који бијаху са њим, и рекоше му: Еда ли смо и ми слијепи?

41. Рече им Исус: Кад бисте били слијепи, не бисте имали гријеха; а сада кажете: видимо, тако ваш гријех остаје.

Ако човек не жели да поверује, нико га не може убедити.

Подели на овим сајтовима

Мислим ја сам потпуни мазохиста што уопште улазим у овакве дискусије.

Јеси, и мени је као вернику веома мучно стално сукобљавање са чудистима, могу мислит' како је теби...

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...