Jump to content

Предавања, беседе и разговори оца Димитрија Плећевића

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

И сами наслућујете из наслова предавања о чему ће бити реч. Циљ свих ових предавања је развијање црквене, литургијске свести код наших људи.

joooj

Подели на овим сајтовима

И сами наслућујете из наслова предавања о чему ће бити реч. Циљ свих ових предавања је развијање црквене, литургијске свести код наших људи.

joooj

Поготово је супер што предавање на ову тему држи брат Димитрије. slavabogu

Он је баш талентован за предавања, тако да се после његовог предавања, међу слушаоцима често чује: "Хоћемо још, хоћемо још!" 0203_cool

Подели на овим сајтовима

наш субђакон Димитрије је као и увек био кратак, разбио предавање, а и током наредних два сата одговори на питања су му били увек разумљиви и обилни здравим разумом и знањем  :cheesy: 0205_whistling

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Oče,kad čitamo u Prologu o životima apostola,navodi se dosta stvari,npr.gde su propovedali,gde su stradali isl.Mene zanima koliko mi to zaista znamo,odnosno na osnovu čega znamo gde su propovedali i stradali?Za apostola Pavla i Petra se može naći dosta u Delima Apostolskim,ali ne i za ostale apostole.Da li postoje neki izvori van Sv.Pisma iz kojih to saznajemo?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Oče,kad čitamo u Prologu o životima apostola,navodi se dosta stvari,npr.gde su propovedali,gde su stradali isl.Mene zanima koliko mi to zaista znamo,odnosno na osnovu čega znamo gde su propovedali i stradali?Za apostola Pavla i Petra se može naći dosta u Delima Apostolskim,ali ne i za ostale apostole.Da li postoje neki izvori van Sv.Pisma iz kojih to saznajemo?

predanje Crkve Bozije, dela i svedocenja savremenika, akta mucenika................

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

ne znam da li imaju prevedna akta mucenika to su tomovi ali imas zitija svetih, razne istorije crkve imas od prote |Radomira Popovica izvod iz apostolskih ustanova i ..............

Подели на овим сајтовима

Брате Ипођаконе Димитрије, велики поздрав, 0442_feel захвална сам  zru што сам имала прилику да чујем ваша  заиста надахнута предавања, захваљујући којима сам нешто и научила, а и оно што сам  и знала  још више сам утврдила. Имам једну молбу, иако претпостављам да сте веома заузети, замолила бих вас да ми одговорите на једно питање, које не бих да постављам на форум,( нек ми опроста форумаши)  :) више због комплексности, а и зато што нисам сад спремна да то поделим са другима, па могу  ли вам послати писмо на ваш пп, са надом да ће те ми одговорити. 70zfof0qsamomolitva

Подели на овим сајтовима

Oče Dimitrije da li se o stradanjima apostola govori u delima Polkarpa Smirnskog,Justina Filosofa,Atinagore Atinskog,Teofila Antiohijskog,Melitona Sardskog,Jermije Filosofa,Irineja Lionskog i drugih pisaca 2.veka.

segmentalno0 da ali su se navedeni istoricari i oci crkve bavili drugim stvarima 0409_feel tj istorijom rodjene Crkve |Bozije

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...