Jump to content

Ponovo onlajn nastava: Nezadovoljni i nastavnici i roditelji

Препоручена порука

Mene zanima kako ću pisati operativni plan i kako ću jednu nastavnu jedinicu realizovati ako polovina razreda ide poslepodne u školu, a polovina ostaje kod kuće. 

To su dve stvari, u vezi sa praktičnim radom.

Mislim da će se učenje svesti na osnovni nivo znanja, a to znači razumevanje pročitanog. 

U toku svog još malo pa tridesetogodišnjeg rada u prosveti uvek sam istraživala, učila novo..i užasno mi smeta pitanje A kad ćete u penziju? To je na nivou konstatacije da sam baba. A to je čist bezobrazluk i nedostatak domaćeg vaspitanja.

Veoma me zanima kako će većina prosvetnih radnika odgovoriti na izazove nove školske godine. I tako to.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Natasa. рече

Nemoj molim te sa ovim forama...što bi se bolje osećali jer je nekome gore nego nama? Ne mislim konkretno na provetu, ceo koncept-ima i gorih slučajeva-mi je bezveze.

Mala mi je plata, ali bar nisam luda kao Miljana Kulić :smeh1:.

Nemoj ni ti molim te sa tim forama.
Ne trebate se osećati bolje, nego prosto uzeti u razmatranje širu sliku:)

Meni je bezveze ceo koncept ljudi koji su stalno nezadovoljni i stalno kukaju.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Биљана, два рече

Mislim da će se učenje svesti na osnovni nivo znanja, a to znači razumevanje pročitanog. 

I do sada je učenje bilo svedeno na opsti nivo (razumevanje pročitanog). Mogu na prste jedne ruke da nabrojim ako uzmem u obzir i osnovnu i srednju školu, one koji su nam pružili više od tog opšteg, a neki ni toliko. Tako da :skidamkapu:za vas što istražujete.

пре 10 часа, Биљана, два рече

Veoma me zanima kako će većina prosvetnih radnika odgovoriti na izazove nove školske godine. I tako to.

I mene ovo zanima:)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, J_a_n_a рече

nego prosto uzeti u razmatranje širu sliku:)

Znamo mi širu sliku i šta sad. Znamo da su ljudi gubili poslove, znamo da neki gladuju, znamo da deca oboljevaju...ceo koncept konstantnog podsećanja da je nekome još gore je isto bezveze. Znate kako, nekome je bolje, i nije nemoguće da bude bolje. Hoćemo li se ikad ugledati na bolje uzore umesto stalnog tešenja kako je nekome još gore. Na tom konceptu se zasniva rijaliti-vidite, ima i gorih od vas, opustite se.

Odoh predaleko...ali znamo širu sliku.

Подели на овим сајтовима

On 15.8.2020. at 14:08, Natasa. рече

Znamo mi širu sliku i šta sad. Znamo da su ljudi gubili poslove, znamo da neki gladuju, znamo da deca oboljevaju...ceo koncept konstantnog podsećanja da je nekome još gore je isto bezveze. Znate kako, nekome je bolje, i nije nemoguće da bude bolje. Hoćemo li se ikad ugledati na bolje uzore umesto stalnog tešenja kako je nekome još gore. Na tom konceptu se zasniva rijaliti-vidite, ima i gorih od vas, opustite se.

Odoh predaleko...ali znamo širu sliku.

Pa ništa, po vas bolje ako je znate :) i ja se isto to pitam hoćemo li se ugledati na bolje? Hoćete li? Evo na primer medicinari ni njima nisu plate nešto obzirom na škole i odgovornost samog posla pa se nešto ne sećam da štrajkuju za razliku od prosvete.

Neko je rekao da moramo biti svesni da ono što je nama dato je uskraćeno nekom drugom, i da budemo blagodarni za ono što imamo. Nekome je bolje i nije nemoguće da bude bolje, ali da bi bilo bolje morate vi sami da budete bolji.

Za naredni period je izvesno da će biti 'online', kako u kom obimu, da li će i koje razrede najviše zahvatiti to ćemo videti...ono što je posedica toga je višak radne snage svuda, pa i u prosveti, tako da u toj situaciji kukati što će se više raditi da bi se spremila nastava i slično i potenciranje da prosvetni radnici mnogo rade a nisu plaćeni za to dovoljno (ista priča godinama i stalni štrajkovi) meni lično je malo previše.

Подели на овим сајтовима

Постоји могућност да ће почетак школске године бити померен.

У Кризном штабу не постоји консензус још увек када треба да се почне са школом - Кон сматра да треба померити почетак јер епидемија не може да се довољно сузбије до 1. септембра да би било безбедно да деца пођу у школу; Тиодоровић је изричито да се пође на време и да је то "обавеза читавог друштва", ил' тако нешто, да деца од 1. до 4. разреда пођу 1. септембра.

Подели на овим сајтовима

Eno histerija po društvenim mrežama kako neće da puštaju decu u školu.  To su isti oni što su kukali od marta do juna što deca ne idu u školu, šta će deca u kući i kako je on line nastava ništa.  To su isti oni što im ne odgovara ni ako ne krenu ni ako krenu. Evo, ja bih da uzmemo pretpostavku da škole daju tri opcije i da roditelji odlučuju sami. 1 -Škola "on line", ili 2-  škola live sa maskama, ili kao treca opcija da dete ne ide u školu (zbog rizika)  niti pohadja on line nastavu (kao loše rešenje) nego da ponovi razred. Izaberi sam, jednu od te tri opcije, od volje ti. I u skladu s tim bi bilo oraganizovano svako pojedinačno odeljenje. Za 15 dana do početka škole svaki razred bi se pojedinačno organizovao. Ako bi roditelji znali šta od te tri opcije  hoce - ubij me. Osim opcije da na svaku kukaju i da je uvek bolja ona koja se ne sprovodi.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 16.8.2020. at 19:34, GeniusAtWork рече

Постоји могућност да ће почетак школске године бити померен.

У Кризном штабу не постоји консензус још увек када треба да се почне са школом - Кон сматра да треба померити почетак јер епидемија не може да се довољно сузбије до 1. септембра да би било безбедно да деца пођу у школу; Тиодоровић је изричито да се пође на време и да је то "обавеза читавог друштва", ил' тако нешто, да деца од 1. до 4. разреда пођу 1. септембра.

Koji degenerici nas vode... majko mila :D

dajte vise rastavite taj krizni stab, cisto bacanje para...pustite ljude da sami odlucuju...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...