Jump to content

Ослобађање од проблема наркоманије

Препоручена порука

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

??????? ?? ??? ???????? ???? ?? ?????? ????? ??????,??????? ?? ??????????...

??, ???? ?? ??????? ??? ???????? ???????, ?? ??? ????????? ????????, ? ???? ?? ?????? ??? ?? ????, ? ????? ?? ???? ??????, ????? ?????? ...

??????? ?? ?? ?????? ?? ?????, ?? ?? ???? ??????, ?? ??? ?? ?????, ?? ?? ?????? ??? ???????, ? ???? ?? ?? ???????????? ???? ??? ??????? ? ?????? ?? ?? ????????? ??????? ...

???? ????, ?? ????? ???? ?????? ????? ????? ?? ???? ??? ??? ??????, ?? ??? ??? ? ????? ?????? ? ??????? ??? ?????? ?????????? ?? ??? ????, ?? ??????? ?? ??????? ???? ????.

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Заиста Медо, запањујуће је и заиста позитивно, што си једно такво искуство подијелио са форумашима, мислим људи обично крију такве ствари без обзира на то што су се догодиле у "прошлом животу", увијек има неко ко те може попријеко гледати због нечег тако погрешног, и стварно цијеним што си се показао у пуном свијетлу са свим добрим и лошим, и што си своје искуство подијелио с нама, јер свако искуство може некоме да добро дође. Баш си карактер, само немој да се уобразиш.  :)

мене више није стид, мене је Бог опрао крштењем. 0202_238

уколико има неко нешто против тога, може да се обрати Њему ...

нисам чак ни укапирао зашто сам карактер  :) 0110_hahaha

Пре пар година су нам на једном семинару говорили да се у первентивној едукацији младих не требају укључивати бивши неркомани јер деца онда закључе: Кад се он скинуо, моћи ћу и ја. А јуче сам чуо да нека НВО баш користи бивше наркомане као такозване "живе књиге". Иду по школама, разговарају са децом, ради "разбијања предрасуда" према њима, лезбејкама, ромима и слично.

Значи два супротстављена мишљења.

Шта ти кажеш Медо? Требају ли бивши наркомани да раде са децом која нису имала још увек контакт са дрогом?

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Заиста Медо, запањујуће је и заиста позитивно, што си једно такво искуство подијелио са форумашима, мислим људи обично крију такве ствари без обзира на то што су се догодиле у "прошлом животу", увијек има неко ко те може попријеко гледати због нечег тако погрешног, и стварно цијеним што си се показао у пуном свијетлу са свим добрим и лошим, и што си своје искуство подијелио с нама, јер свако искуство може некоме да добро дође. Баш си карактер, само немој да се уобразиш.  :cheesy2:

мене више није стид, мене је Бог опрао крштењем. :cheesy2:

нисам чак ни укапирао зашто сам карактер  0102_laugh 0102_laugh

Пре пар година су нам на једном семинару говорили да се у первентивној едукацији младих не требају укључивати бивши неркомани јер деца онда закључе: Кад се он скинуо, моћи ћу и ја. А јуче сам чуо да нека НВО баш користи бивше наркомане као такозване "живе књиге". Иду по школама, разговарају са децом, ради "разбијања предрасуда" према њима, лезбејкама, ромима и слично.

Шта ти кажеш Медо? Требају ли бивши наркомани да раде са децом која нису имала још увек контакт са дрогом?

Шта ти мислиш Огњене који ће редов у војсци боље проћи обуку и више научити:

1. Онај кога учи човек који је сам учио из књига .

2. Или онај кога учи човек који је прошао ратиште.

?

Подели на овим сајтовима

Заиста Медо, запањујуће је и заиста позитивно, што си једно такво искуство подијелио са форумашима, мислим људи обично крију такве ствари без обзира на то што су се догодиле у "прошлом животу", увијек има неко ко те може попријеко гледати због нечег тако погрешног, и стварно цијеним што си се показао у пуном свијетлу са свим добрим и лошим, и што си своје искуство подијелио с нама, јер свако искуство може некоме да добро дође. Баш си карактер, само немој да се уобразиш.  0409_feel

мене више није стид, мене је Бог опрао крштењем. 0705_read

нисам чак ни укапирао зашто сам карактер  algabacaju 1324_womens

?

у праву је жељко, тамо се не иде да се уче деца да се дрогирају, или им се популарише тако нешто, већ да се образују али и наплаше.

мислим да је то користан страх, а човек треба да буде свестан куда води дим-тамо-вамо.

нема тог који није подлегао дроги, то је сувише велико искушење, кад је већ пробао. заиста су ретки случајеви да се човеку толико слоши да му не падне на памет да следећи пут проба опет, такве је сам Бог сачувао.

дрога је уствари искушење моћи, власти над собом, као Адамово грижење јабуке, али буквално. обожење без Бога, то је инстант смрт.

опет бивши наркоман може некоме да послужи и као изговор.

ретко ко уђе у озбиљно дрогирање зато што нема паре, већ зато што има или се снађе. значи зицер варијанта за дилера су интелигентни и добростојећи.

зато је сиромаштво благословено.

људи су иначе убеђени да су они ''велики'' дилери опасност.

уствари су клинци по школама који су пулени таквих.

иначе сам мишљења да је све то прдеж што ради нека НВО, а да није у духу Цркве, пошто не верујем у превенцију или излечење ван Цркве.

ја не познајем, нити сам икада чуо за таквог који се скинуо перманентно са дроге, а да је то било ван Цркве.

ако се то и десило, као у мом случају, Црква га је одржала.

ал ја сам статистичка маргина, да нас набројиш на прсте, тако да чак ни не испитујем правило.

Подели на овим сајтовима

дрога је уствари искушење моћи, власти над собом, као Адамово грижење јабуке, али буквално. обожење без Бога, то је инстант смрт.

Ili način da ti je dobro i bez Njega.Ali koliko vremena,to je pitanje?

Ovo o čemu Medo priča sam vidio u jednoj emisiji,dok je Olivera radila na BK(?)

Tada su gosti bili pored NVO i ministarstava i dva bivša ovisnika.

To je nevjerovatno koliko su svi ovi ostali mašili poentu sve priče o narkomaniji i zavisnosti.

Jedan od zaključaka je i bio da su najviše pomoći u skidanju sa poroka pružili upravo oni koji su kroz to i prošli.

Valjda je to još jedan argument za Crkvu.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Ili način da ti je dobro i bez Njega.Ali koliko vremena,to je pitanje?

па свако ко загази у озбиљно дрогирање, нема га још пуно и само је питање тренутка кад ће умрети.

мислим да би човек требао бити упознат са том чињеницом - да је смртан, и да му виси живот о концу кад је кренуо у дрогу.

Ovo o čemu Medo priča sam vidio u jednoj emisiji,dok je Olivera radila na BK(?)

Tada su gosti bili pored NVO i ministarstava i dva bivša ovisnika.

To je nevjerovatno koliko su svi ovi ostali mašili poentu sve priče o narkomaniji i zavisnosti.

Jedan od zaključaka je i bio da su najviše pomoći u skidanju sa poroka pružili upravo oni koji su kroz to i prošli.

Valjda je to još jedan argument za Crkvu.

да, зато Црква и прави такве азиле за наркомане, сем тога што је најуспешнија у томе.

јавности не сме ни да се објави таква статистика, иначе би се урушила цело поимање медицине као установе која лечи али не ИЗЛЕЧУЈЕ.

ВЕЛИКА разлика, као смрт и живот.

Подели на овим сајтовима

Заиста Медо, запањујуће је и заиста позитивно, што си једно такво искуство подијелио са форумашима, мислим људи обично крију такве ствари без обзира на то што су се догодиле у "прошлом животу", увијек има неко ко те може попријеко гледати због нечег тако погрешног, и стварно цијеним што си се показао у пуном свијетлу са свим добрим и лошим, и што си своје искуство подијелио с нама, јер свако искуство може некоме да добро дође. Баш си карактер, само немој да се уобразиш.  :bla:

мене више није стид, мене је Бог опрао крштењем. :bla:

нисам чак ни укапирао зашто сам карактер  0442_feel :drugarstvo:

?

Пази, изгледа да си превидео једну ствар. Болдирао сам горе. Бивши наркоман је на том ратишту погинуо. На ратишту да ли да проба први пут или не.

Мени се лично изузетно допао један руски филм "И не уведи нас у искушење" где су радили интервијуе са бившим наркоманима, и имао сам намеру да га пуштам деци, међутим став да бивши наркомани не требају поучавати децу која нису ушла у причу са дрогом ме је поколебао. Једно је када бивши наркоман помаже наркоману а друго када бивши наркоман говори неком ко дрогу није пробао.

Можда не би било лоше да се подели тема, отишли смо на другу страну скроз.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Једно је када бивши наркоман помаже наркоману а друго када бивши наркоман говори неком ко дрогу није пробао.

Има логике.
што?
Подели на овим сајтовима

Управо је човек и објаснио, ја ћу да поновим: јер кад клинац види бившег наркомана, тј наркомана у апстиненцији (кажу да нема излечених само апстинената), може да помисли .. хеј, кад се он ишчупао што не бих и ја, пробам мало и то је то.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...