Jump to content

Ослобађање од проблема наркоманије

Препоручена порука

@клаудкинг

како не ствара? Ако подстиче нагло излучивање огромне количине хепи хормона, и после пуштања те, логично, баца у депресију, па шта је то ако не физичка овисност?

физичка зависност се подразумева да има физичких ефеката попут невољних грчева, повраћања и сличног као код скидања са хероина ...

кокаин, поред осталих поменутих, не оставља такве последице на тело, "само" на психу.

да не кажем на душу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1342388926' post='679826]

физичка зависност се подразумева да има физичких ефеката попут невољних грчева, повраћања и сличног као код скидања са хероина ...

кокаин, поред осталих поменутих, не оставља такве последице на тело, "само" на психу.

да не кажем на душу.

Мозак - орган. Кокаин - надражај конкретног органа. Физички ефекат? Или не?

Подели на овим сајтовима

naravno da je fizicki efekat (hemijski da budemo precizni), ali ti brkas pojmove. ne pricamo o delovanju droge nego o zavisnosti

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Мени је можда и највећи проблем што се нисам зближио са овим свештеницима храма којег посећујем иако ме знају јер сам редован, Лакше би ми било да попричам са својим духовником, али буквално немам са ким да попричам

Што се тиче ове моје депресије, пролазна је, тј прошла је, нема више оних најцрњих мисли, али ако се врати дефинитивно ћу се обратити психологу.

Што се тиче креирања мога става око тога да ли је трава грех, још увек то не знам, а вама хвала што пишете јер ми стварно заиста доста помажу постови.

Ипак ми се на неки начин чини да су доста смисленији постови који су против тога, и на неки начин ми се стварно чини да је ово тест моје вере, тако да сам ближе тој одлуци за сада и решењу да се сам изборим са овим, па можда некада, негде, ако буде прилике из чистог ужитка, пошто видим да има доста људи који мисле да није грех умерена конзумација :)

Само ви пишите читам ја, и ако је икако могуће да не оде тема у погрешном смеру на причу о кокаину и хероину, јер за то имате тему наркоманија, а за траву не постоји ниједна тема конкретно осим евентуално растафаријанизма који сам читао.

И да. још једна ствар, ја јесам био зависник од траве, али нисам био класични наркоман који упада у кризе, тачније упаднеш у кризу кад знаш да имаш могућност да дуваш, а не дуваш из неког разлога, али није ми био проблем да одем на одмор негде и по 15 дана и да будем без траве ако идем са мајком или код родбине. Све је у глави, кад имаш могућност онда је немогуће одолети, али нисам баш толико био на дну да се прича као да сам преживео зависнички пакао па би сада опет да се вратим дроги и да пробам да се изборим са тим, ипак је то трава, а не већ поменути кокаин рецимо.

Какве су ти мисли, такав ти је живот.

Подели на овим сајтовима

тренутни, колико траје дејство кокаина.

после тога нема физичких последица или невољних телесних криза као код хероина.

проблем је што даје утисак свемоћности, изазива превелику храброст, велики физички надражаја и то је оно што криви психу, али не и тело. телесно је активна дрога, није толико психички активна.

поготово што је спуштање прилично нагло и осећај исцрпљености се протеже телом, безвољност и малаксалост због одуства амфетамина који је један од главних покретача у кокаину а нема га више да исцрпљује тело да пумпа адреналин и серотонин.

зато су екстазији тако опасни, тешко утичу на емотивни живот и психу, изазивају депресију по престанку деловања, под условом да су чистији амфетамини. они мешани са ЛСД-јем су јш гори пошто могу да унаказе нечију психу доживотно од једног триповања код људи који нису емотивно или психички стабилни.

сем тога што неко физички неприпремљен може лако и да умре, само срце експлодира.

код других дрога, попут хероина, имаш физичку "глад" као да ниси јео или пио данима и то је оно што те примарно тера да је узимаш поново ... после неког времена узимаш хероин само да не би било кризе, само да не проживљаваш тај пакао.

зато мислим да је кокаин и тежа дрога од хероина, наштимује ти психу да заборавиш како изгледа нормалан живот и далеко више психички људи пуцају иако се лакше скину.

све има своје.

Подели на овим сајтовима

Види, рођени, увек те вуче управо оно око чега си се највише трудио да баталиш. Ја тако кад помислим на цигарете, не стварају ми неку претерану зависност, али ми се зато провуче често мисао "ма ајд један цигарилос само, ето чисто ради уживања, један ко ниједан". Управо на исту фору. Једноставно, када си се на неки грех бацао толико дуго, и са толиком страшћу, врло је тешко (а и неодговорно) било када рећи себи да си то превазишао и да више нема потребе да се бориш, јер си се сада дефинитивно са тим изборио.

Хоћу да кажем да су та стања нормална, и да она захтевају борбу. неће ти бити ни боље ни лакше од једног џоинта. И због тога је много смислен предлог, да ако већ без неког опуштања не мож да издржиш, да лупиш по алкохолу неком (али не по гадном неком, да не би помислио "да сам узео џоинт, ово ми се не би десило"), из простог разлога што ћеш постићи тај ефекат који ти стоји као разлог да се вратиш пороку, а нећеш се предати после толико дуге и мукотрпне борбе. Наравно да је и напијање грех, али мислим да би, у твом конкретном случају, то било далеко смисленије, јер према алкохолу немаш такав однос као према трави.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Мени је можда и највећи проблем што се нисам зближио са овим свештеницима храма којег посећујем иако ме знају јер сам редован, Лакше би ми било да попричам са својим духовником, али буквално немам са ким да попричам

Што се тиче ове моје депресије, пролазна је, тј прошла је, нема више оних најцрњих мисли, али ако се врати дефинитивно ћу се обратити психологу.

Што се тиче креирања мога става око тога да ли је трава грех, још увек то не знам, а вама хвала што пишете јер ми стварно заиста доста помажу постови.

Ипак ми се на неки начин чини да су доста смисленији постови који су против тога, и на неки начин ми се стварно чини да је ово тест моје вере, тако да сам ближе тој одлуци за сада и решењу да се сам изборим са овим, па можда некада, негде, ако буде прилике из чистог ужитка, пошто видим да има доста људи који мисле да није грех умерена конзумација :)

Само ви пишите читам ја, и ако је икако могуће да не оде тема у погрешном смеру на причу о кокаину и хероину, јер за то имате тему наркоманија, а за траву не постоји ниједна тема конкретно осим евентуално растафаријанизма који сам читао.

И да. још једна ствар, ја јесам био зависник од траве, али нисам био класични наркоман који упада у кризе, тачније упаднеш у кризу кад знаш да имаш могућност да дуваш, а не дуваш из неког разлога, али није ми био проблем да одем на одмор негде и по 15 дана и да будем без траве ако идем са мајком или код родбине. Све је у глави, кад имаш могућност онда је немогуће одолети, али нисам баш толико био на дну да се прича као да сам преживео зависнички пакао па би сада опет да се вратим дроги и да пробам да се изборим са тим, ипак је то трава, а не већ поменути кокаин рецимо.

извини, ја нисам од почетка пратио тему, ал могу ти рећи да добар део депресије добијаш и од дувања, сем тога што је трава најгора од свих дрога јер криви психу и успорава човека, обезвољује за било какав нормалан живот после дуже конзумације.

хероин ти прави пакао од живота и тога је човек болно свестан и дао би пола душе само да може да се скине и да живи нормалан живот па зато их доста и прибегава скидању путем метадона јер немају воље за животом без дроге.

кокаин те унакази физички и опет те тера на скидање док ти ганџа све време даје илузију да си нормалан а константно те разграђује и уништава ти психу, емоције, вољу за животом а прави ти од тела ршум јер ће добру годину да ти пушта тхц алкалоиде по телу кад будеш топио масти по телу у којима се похрањује ...

па ти види шта те чека, треба да се наоружаш и вољом, и вером и љубављу ближњих да поднесеш и самог себе и остали тебе.

и да, ја причам све из искуства, не знам за друге.

Подели на овим сајтовима

Хоћу да кажем да су та стања нормална, и да она захтевају борбу. неће ти бити ни боље ни лакше од једног џоинта. И због тога је много смислен предлог, да ако већ без неког опуштања не мож да издржиш, да лупиш по алкохолу неком (али не по гадном неком, да не би помислио "да сам узео џоинт, ово ми се не би десило"), из простог разлога што ћеш постићи тај ефекат који ти стоји као разлог да се вратиш пороку, а нећеш се предати после толико дуге и мукотрпне борбе. Наравно да је и напијање грех, али мислим да би, у твом конкретном случају, то било далеко смисленије, јер према алкохолу немаш такав однос као према трави.

ti bi alkoholom da gasis vutru?! 0110_hahaha

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Да брате, али мислим да је сасвим другачија ствар са цигаретама са којима сам се и сам изборио.

Ту знаш да не смеш ни једну и то је то, нема једну дневно, нема 5 дневно, ако запалиш једну ти си зависник опет.

Са травом није баш тако. И поред тога опуштајућег дејства ко год је дувао зна да може травом да се доведе у стање повећане концентрације. Небројено много пута ми се десило да схватим неке ствари кад сам надуван.

Једноставно као да имаш сасвим другачији приступ и поглед на ствари. И нисам ја ово лупио, доказано је да трава може да смањи, али и да повећа концентрацију. И онда ми некако недостаје тај осећај да га осетим бар још пар пута до краја живота.

Знам да нећу решити проблем са тим, али могу га сагледати на други начин и олакшати себи пар сати и омогућити да добро размислим о некој теми и да је прочешљам са свих страна,

Подели на овим сајтовима

Види, рођени, увек те вуче управо оно око чега си се највише трудио да баталиш. Ја тако кад помислим на цигарете, не стварају ми неку претерану зависност, али ми се зато провуче често мисао "ма ајд један цигарилос само, ето чисто ради уживања, један ко ниједан". Управо на исту фору. Једноставно, када си се на неки грех бацао толико дуго, и са толиком страшћу, врло је тешко (а и неодговорно) било када рећи себи да си то превазишао и да више нема потребе да се бориш, јер си се сада дефинитивно са тим изборио.

Хвала ти на одговору и издвојеном времену, али мислим да ипак треба да издвојиш мало времена и прочиташ први пост на теми, јер имамо исто мишљење о трави као навици и свакодневном дувању.

Подели на овим сајтовима

Прочитао сам и не причам ни ја о свакодневном дувању. Причам да је пораз и да узмеш само једном. А и нико ти не гарантује да неће постепено да се врати на старо, што је, признаћеш, велика могућност, посебно када се ради о супстанцама које изазивају зависност, попут опијата или дувана. ВЕрујем да си имао ликове који су се скидали са дроге и враћали на њу у свом окружењу. И видео си колико се неко лако враћа, а сви крену са "само један, нема везе".

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Са травом није баш тако. И поред тога опуштајућег дејства ко год је дувао зна да може травом да се доведе у стање повећане концентрације. Небројено много пута ми се десило да схватим неке ствари кад сам надуван.

Једноставно као да имаш сасвим другачији приступ и поглед на ствари. И нисам ја ово лупио, доказано је да трава може да смањи, али и да повећа концентрацију. И онда ми некако недостаје тај осећај да га осетим бар још пар пута до краја живота.

Знам да нећу решити проблем са тим, али могу га сагледати на други начин и олакшати себи пар сати и омогућити да добро размислим о некој теми и да је прочешљам са свих страна,

то ти се чини.

ганџа даје осећај дисторзије времена и све изгледа убрзано јер си уствари успорен и достижеш ниво ментално заосталог човека који тешко може да сабере два броја ... не зове се то безвезе опијат, сем тога што ће да се навозаш ко будала смишљајући све живе варијанте али никад не решавајући јер је то управо оно што ти ганџа узима - вољу да живиш, само вољу да одложиш.

Подели на овим сајтовима

da, kod mnogih biva previse nekreativnih i nekonstruktivnih fantazija i ulenje se

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Прочитао сам и не причам ни ја о свакодневном дувању. Причам да је пораз и да узмеш само једном. А и нико ти не гарантује да неће постепено да се врати на старо, што је, признаћеш, велика могућност, посебно када се ради о супстанцама које изазивају зависност, попут опијата или дувана. ВЕрујем да си имао ликове који су се скидали са дроге и враћали на њу у свом окружењу. И видео си колико се неко лако враћа, а сви крену са "само један, нема везе".

Ја сам сигуран да нећу наставити редовно да дувам пре свега јер је претеривање грех, а после тога и зато што немам окружење такво више нити сам у таквој материјалној ситуацији пошто сам ипак студент. Мада капирам шта оћеш да ми кажеш.

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1342391349' post='679882]

то ти се чини.

ганџа даје осећај дисторзије времена и све изгледа убрзано јер си уствари успорен и достижеш ниво ментално заосталог човека који тешко може да сабере два броја ... не зове се то безвезе опијат, сем тога што ће да се навозаш ко будала смишљајући све живе варијанте али никад не решавајући јер је то управо оно што ти ганџа узима - вољу да живиш, само вољу да одложиш.

Ганџа не даје осећај да све изгледа убрзано, него баш напротив, осећај да је време потпуно стало и да је све успорено и опуштено. Укуцај на интернету дејства марихуане, или једноставно питај било кога ко је дувао, Ако причаш из личног искуства, онда стварно не знам зашто си мислио да је све убрзано. И кажем ти, у почетку сам стално био "ко мутав" и нисам био у стању да саберем два броја, али сам сигуран да сам касније досегао стање повећане концентрације. Десило ми се више пута да провалим нешто или некога када сам надуван, и да после када сам чист се осећам глупим што то нисам могао да скапирам.

Ганџа ти одузима вољу да живиш ако је пушиш редовно.

da, kod mnogih biva previse nekreativnih i nekonstruktivnih fantazija i ulenje se

Опет дуготрајне последице. Па нећеш се улењити ако се надуваш 2 пута годишње.

И опет да поновим пошто стварно испада да сам поставио питање а онда вас убеђујем како је ганџа супер и како не штети, свестан сам ја добро њених негативних утицаја и ефеката, али сам сигуран да их или нема, или су минимални ако се конзумира јако ретко.

Рекао сам да сам дефинитивно јако близу одлуке да одложим ту дувку за годину-две и нека срећнија времена, али морам да вам реплицирам када напишете да ће да ме улењи дување једном у пар месеци.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...