Jump to content

Star Wars

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 701
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Kažu da će snimiti još jedan film. Sedmi, za kraj. :)

Da si ziv i zdrav, oni planiraju ne taj nego jos 6 filmova, sto ukupno izlazi 12, kako je jos davno Lukas prvobitno i zamislio. Epizoda VII sledi, ako Bog da, 2015. godine, a za njom - kako kazu - na svake 2 godine jos po 1 film. Tako da sedmi nije kraj jos ni izbliza...

:)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jeste, od njega se nastavlja prica. Ali planiraju da idu dosta dalje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

„Звездани ратови“ и „Партизанска ескадрила“ исти филм?!

Kада се мало загребе површина, није само реч о холивудском зачетнику приче о „сили“ и култном партизанском филму старе Југославије. Слични су и бројни ликови, најпре Лук Скајвокер и Далибор, као и Дарт Вејдер и Клауберг. „Звездани ратови: Нова нада“ и „Партизанска ескадрила“... то је исти филм?!

На први поглед, остварења Звездани ратови и Партизанска ескадрила немају много заједничког. Једно је холивудски зачетник приче о „сили“, а друго култни филм југословенске кинематографије.

Ratovi%20z%20protiv%20Partizanske%20e.jp

Међутим, на интернет страници Скелтер хелтер појавила се занимљива анализа у којој се доказује да сличности и те како има!

Приче, када се мало загребе површина, веома личе, слични су и бројни ликови, најпре Лук Скајвокер и Далибор, као и Дарт Вејдер и Клауберг.

„Када сам био дете, моја два омиљена филма била су Звездани ратови и Партизанска ескадрила. Требало ми је више деценија да схватим да сам гледао исти филм!“, започиње своје објашњење аутор и истиче да је све почело када је после 30 година поново погледао Ескадрилу.
Filmovi,%20foto%202.jpg

„У међувремену, свет је постао много сложенији, стари идоли су пали, дошло је до дигитализације кинематографије, али и даље, филм је задржао тај стари мирис и могао сам оживети стара времена.“

Изненада, наставља аутор причу о свом откровењу, схватио је да два споменута филма имају више тога заједничког од чињенице да су привукла пажњу југословенске деце која су одрастала током осамдесетих.
Ratovi%20zvezda,%20foto%201.jpg

Остварење Звездани ратови: Нова нада (1977) прати причу младића који се придружује побуњеницима у борби против зле галактичке империје. Научивши џедајске вештине постаје пилот. Са саборцима уништава Звезду смрти.

С друге стране, Партизанска ескадрила (1979) прати младића који постаје део прве партизанске ескадриле у борби против злог Трећег рајха.
Partizanska%20eskadrila,%20foto%201.jpg

Када је савладао пилотске вештине, заједно са својим друговима уништава важан део непријатељске инфраструктуре.

Ту листа подударности тек почиње...

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Premesteno... :)

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Nova animirana serija, planirana da startuje 3. oktobra. Radnja se desava izmedju ep. III i IV... :)

slide-XD_SWR_WebShowHero_1920x778-1000x4

http://watchdisneyxd.go.com/star-wars-rebels

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

@@obi-wan,

Оби Ване, можда ниси видео питање у Питајте администрацију, али ја ћу инсистирати на одговору! :D 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Moj ti je savet da gledaš prvo novije filmove. Uživaćeš. :) A posle starije, još više ćeš uživati. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

https://www.pouke.org/forum/topic/18929-питајте-администрацију/?p=1195513

@obi-wan,

генерале, имам сад мало времена, а дуго већ планирам да одгледам у цугу Стар Ворс, али ми једни кажу да гледам према хронологији којом су излазили филмови а други да гледам према редоледу у радњи (дакле прво онај из 99-е, па на даље), шта да радим? питам јавно, а не преко пп, пошто можда неко некад буде имао сличну дилему :D

Vidi, to mu dodje skroz subjektivno, jedni vele ovako, drugi onako.

Medjutim...

Po mom misljenju posebnu draz ima kad gledas prvo staru trilogiju, tj. 4, 5 i 6, pa tek onda novu (pa posle redom sto bude islo, ep. 7, 8, itd, treba da ih bude ukupno 12). Zasto? Zato sto se radnja nekako mnogo bolje i suptilnije otkriva kad se gledaju tim redom, da ti ne kvarim sad gledanje, tj. kad upadnes u sred price, i onda se radnja grana na vise mesta, i otvara mnogo novih prica - sta je bilo pre, sta ce da bude posle, itd.

Osim toga, filmovi stare trilogije su kao filmovi osetno bolje uradjeni, mislim dramaturski, tako da i to ima izvesnu tezinu kad se krene u gledanje - oni ostave narocit utisak na gledaoca, tako da sve sto se gleda posle toga, gleda se kao razmotavanje te trilogije, kao sto rekoh gore iznad...

Подели на овим сајтовима

Editovana prosla poruka, osvezi stranu da vidis nastavak... :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...