Jump to content

Star Wars

Оцени ову тему

Препоручена порука

@@obi-wan,

Тако сам и ја мислио. Прво, они који су уз СВ још од почетка су једино тим редом могли да гледају. Друго, вероватно (ти знаш нешто о томе верујем?) није случајно што су снимани управо тим редоследом? И треће, пошто се планира још наставака, нећу видети крај и заокружење саге већ на почетку, него капирам да има још тога да се види... Хвала ти!  

• Волим 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 701
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@@Срђан Шијакињић,

Nisi do sada gledao ni jednu epizodu? Ako nisi onda ti je moj iskren savet da gledas prvo stare filmove. Dakle epizoda IV, V, VI. Teka nakon toga gledas ove I, II i III. Zato sto je za jedan tako kompleksan svet koji u sebi ima mnogo manjih prica, filozofija, moralnih pouka je veoma vezno da shvatis kako je evoluirao. Da osetis duh onoga kako je to doziveo SW fan koji je gledao onako kako su izlazili. U suprotnom neces moci da razumes sta je tu zapravo tako mocno i neces moci osetiti ono sto osete stari SW fanovi. E to ti kaze jedan SW fan koji se niakd nije obukao u nikakav kostim nije imao nikad ni jednu majicu sa bilo cime vezanim za SW ni one plasticne maceve ali je pisao price sa SW tematikom za pare. A to je mozda i za koji stepen veci fanatizam.

Подели на овим сајтовима

А капирам да су и каснији филмови рађени тако што су они ранији морали битио узети у обзир, док ако гледаш прво онај из 1999., а касније ове старе, некако се чини да они можда не би били такви да су имали у виду ове новије... Мислим, никад не може човек да буде сигуран...

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Da, u pravu ste. I ja sam gledao prvo stare filmove, tj. 4, 5, 6, a potom nove, 1, 2, 3. Baš zbog toga sam i bio potresen. :)

• Волим 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@@Срђан Шијакињић,

Nisi do sada gledao ni jednu epizodu? Ako nisi onda ti je moj iskren savet da gledas prvo stare filmove. Dakle epizoda IV, V, VI. Teka nakon toga gledas ove I, II i III. Zato sto je za jedan tako kompleksan svet koji u sebi ima mnogo manjih prica, filozofija, moralnih pouka je veoma vezno da shvatis kako je evoluirao. Da osetis duh onoga kako je to doziveo SW fan koji je gledao onako kako su izlazili. U suprotnom neces moci da razumes sta je tu zapravo tako mocno i neces moci osetiti ono sto osete stari SW fanovi. E to ti kaze jedan SW fan koji se niakd nije obukao u nikakav kostim nije imao nikad ni jednu majicu sa bilo cime vezanim za SW ni one plasticne maceve ali je pisao price sa SW tematikom za pare. A to je mozda i za koji stepen veci fanatizam.

Upravo tako. Sve si odlicno objasnio.

Star Wars kao univerzum, tj. kao prica, pocinje svoju istoriju starom trilogijom, i tek se onda razvija dalje. Najprirodnije je ako se gleda upravo tim redom.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ali poenta je da kada pogledaš nove filmove 1 ,2 ,3, uzmeš opet da pogledaš stare, 4 ,5 ,6. E to je užitak. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

А капирам да су и каснији филмови рађени тако што су они ранији морали битио узети у обзир, док ако гледаш прво онај из 1999., а касније ове старе, некако се чини да они можда не би били такви да су имали у виду ове новије... Мислим, никад не може човек да буде сигуран...

Tacno. Dakle, sam pisac je sklapao nastavke koji prethode, uzimajuci u obzir postojece, tj. one koji tek slede po hronologiji pricanja. Paradoksalno na prvi pogled, ali izuzetno uspela kombinacija...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@@Срђан Шијакињић,

Е  баш и ја размишљам да кренем да гледам, пре неки дан сам листао да нађем новије епизоде, пошто доста ценим специјалне ефекте у филмовима, а старе су ми некако, па старе са специјалним ефектима, али није то толико битно ако је прича добра. Ја сам нешто мало гледао то као клинац на ТВ-у , ни не сећам се, па сад не знам да ли да одгледам неку новију или из почетка све епизоде. Дакле, слична дилема као код тебе. 

Подели на овим сајтовима

@Aquilius

Dobro si dodao crtac, ali dobra je i ona druga serija, a evo gledam i Rebels sad, i skroz mi je OK.

Tim redom kako su nastajali filmovi i serije, treba i da se gledaju...

Подели на овим сајтовима

Jeste li primetili da u novoj trilogiji skoro svi klonovi nose mandalorijske kacige umesto standardnih?

Iako to nisu bas mandalorske, nego lice na njih, to je svakako zato sto je Dzango Fet kao klon templet - Mandalorijan... :)

Подели на овим сајтовима

Nisi do sada gledao ni jednu epizodu?

Нисам, нажалост. До пре неку годину уопште нисам гледао филмове, а онда када сам почео да их гледам релативно често, и надокнађујем пропуштено, све време сам сматрао Лукаса релативно мање вредним за гледање, јер су га неки смештали у групу оних редитеља, заједно са Спилбергом например, који су допринели победи блокбастера над независним, уметничким филмовима... Али онда сам схватио да СВ свакако заслужује да им посветим 6 дана живота за почетак. :) 

Подели на овим сајтовима

A ko bas zeli da odgnonetne do kraja sustinu i filozofiju SW sveta bilo bi dobro da odigra Knights Of The Old Republic I i II za danasnje vreme totalno harverski nezahtevne igre. A radikalno je drugacije od svega sto se moze naci u i van SW sveta. Ima dosta razmisljanja i ne samo logickog zakljucivanja nego i dosta dubljeg filozofskog meditiranja.

Pogledajte sami.

Подели на овим сајтовима

Eto, a kad ja kazem na popisu da sam dzedaj po veroispovesti, ona ne zna kako se to pise i cudno me gleda.

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...