Jump to content

Star Wars

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa sada mi uopste ne bi bio problem da ga gledam na keca ali kad na to naletis sa 17-18  jos si iz Rambo generacije onda mozes misliti koja je reakcija.

Prvi put sam probao da gledam taj film u 8. razredu, bio na TV, i zaspao sam posle nekih pola sata...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 701
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pazite ovaj amaterski poduhvat. Ovo je radjeno 2002. u "garazi", sa dva Mekintosa je izgurana citava postprodukcija. Dakle u istoj godini kad izlazi E2 izlazi i ovo delo samo dvojice entuzijasta.

http://www.youtube.com/watch?v=0LsaR9vYexU

Подели на овим сајтовима

Price pricane u SW svetu sa tim elementima i takvim likovima. To spada u kratke price. Dakle izmedju 20-30 stranica A4 formata cc. Imas citave timove ljudi koji prave amaterske SW filmove, kratkomatrazne i dugometrazne, prave pozorisne predstave i potraznja za pricama je ogromna. Mozes pronaci na SW fan sajtovima i forumima. Mislim da je i danas aktivno dosta raznih konkursa za pisanje. I ne samo SW nego manje vise svih zanrova. Tako da ako mislis da imas smisla za pisanje mozes da pies neke HL orijentisane.

А разумем, виђао сам такве кратке филмове у вези ХЛ-а на Ју Тјубу. Но, не бих ја нешто тако. 

Као клинац сам слично радио док сам гледао Покемоне и Дигимоне. Смишљао сам неки свој цртани и причу, имам ту свеску, десетак страна исписано.  :D

Подели на овим сајтовима

Prvi put sam probao da gledam taj film u 8. razredu, bio na TV, i zaspao sam posle nekih pola sata...

A ja sam negde u tom periodu gledao prvi put horor, The Howling kec. Naravno bio je to najuzasniji film od tada pa dok nisam video Dzejsona i Krugera.Pogledao sam Howling opet pre koju godinu i ubio se od smeha na svaku scenu na koju sam se kao klinac skoro uneredio. Ljudska psiha je cudo. :D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ako nisi gledao Odiseju u svemiru i to gledaj naopako. Dakle prvo drugi deo pa onda prvi. Ali ovog puta zato stoje prvi deo gotovo pa cist umenticki film a posto je to Kjubrik onda se lako moze desiti da pogubis konce i smoris se.

гледао сам већ први део, искрено нисам знао ни да постоји други, а први ми се није свидео и опет искрено, нисам ништа похватао, што би ми се свидело... :) иначе нисам неки фан Кјубрика, Клокворк и Стрејнџлав су солидни али ништа више, за мене...

И уопште, "проблем" са филмовима, што се мене тиче, је то што ми се често чини да не разрађују довољно теме којих се дотичу, поставе питање али не понуде одговоре (или ја не успем да их региструјем). Зато сам те и питао да ли мислиш да су творци Матрикса били свесни све комплексности и свих могућих одговора на питања која се могу поставити док се гледа Матрикс, или су се бавили областима, а касније су разни тумачи давали мишљење о значењима појединих елемената филма. Например, није исто када бих ја правио филм, узео слободу као тему и дао своје разрађено и детаљно мишљење о њој (кроз дијалоге глумаца например), и када бих са друге стране правио филм, узео слободу као тему и оставио гледаоцу да проналази разне могуће одговоре, којих се можда ја нисам ни сетио док сам стварао филм. Чини ми се да књижевност, због веће изражајне моћи језика у односу на слику, може дубље да се бави питањима која покреће. Наравно, ради се о личном утиску, немам чак ни јасан став о томе, само неки општи утисак.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Da nastavimo pricu... :)

Pazi - Odiseja uopste nije Kjubrik, nego Klark. U tome je stvar. Neces da pogresis ako pogledas 2010: Drugu odiseju, a posle nje se vratis na prvu. Tako ce mnogo toga iz prve da ti bude jasnije, a i cela prica bice bolje zaokruzena.

A onda se uclanis u gradsku biblioteku, i uzmes druge dve - 2061: Trecu odiseju, i 3001: Konacnu odiseju, i procitas.

Ja sam stig`o do trece i mislim da procitam i cetvrtu, ako Bog da, medjutim, malo me pokolebao jedan drugar koji je vec citao, i kaze da mu se cetvrta ne svidja bas puno, jer je nekako kraj sasvim skrenuo sa citave dotadasnje price.

Ali bez obzira, to nema veze sa filmovima, i za njih vazi svaka preporuka.

Inace, prva odiseja smatra se uopste jednim od najboljih filmova ikad uradjenih, i to od strane najuvazenijih filmskih kriticara u svetu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@@obi-wan,

Ниси ме теговао, није ми стигло обавештење, тек сад видим... :) Него, одгледао сам управо 5 - у од 6 епизода, још сутра и филмови су готови :)

што се одисеје тиче, погледаћу двојку, па се можда вратим на први део (пошто ме је она дужа верзија баш удавила), али овако засад, нећу да се фолирам као да сам нешто разумео и да ми се свидело, кад није... :))) Књиге можда прочитам, искрено проблем ми је мало што имам толико "озбиљних" књига на реду да прочитам, да ми све буде жао да узмем неку фантастику... Знам да вероватно грешим, али оно, гледам да читам само ствари из којих ћу нешто сигурно научити... Мада, у свему се крије нешто корисно вероватно :) 

• Волим 1

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Animacija za Rebels radjena je u stilu Ralfa Mekverija, koncept umetnika koji je radio i osmislio staru trilogiju. Obzirom da serija zauzima period izmedju filmova III i IV, to je bila jedna od odrednica po kojoj ce i da se prepoznaje (prethodna serija CLone Wars vremenski je smestena izmedju filmova II i III).

Inace, pratim seriju, i mogu da kazem da je iz epizode u epizodu sve bolja. :)

Подели на овим сајтовима

Ја ноћас почео опет да гледам, али по реду... Од "првог" дела... Иначе, пошто сте спомињали Стенлија Кјубрика, мало скрећем са теме, али мислим да је проф. Клајн једном пригодом, у неком од многих својих цртица о језичким недоумицама, објављеним у неком од листова (мислим да је Политика) рекао, да обзиром на порекло Стенлијево, норма српског језика каже да га имамо звати Кубрик и никако другачије...

Подели на овим сајтовима

Animacija za Rebels radjena je u stilu Ralfa Mekverija, koncept umetnika koji je radio i osmislio staru trilogiju. Obzirom da serija zauzima period izmedju filmova III i IV, to je bila jedna od odrednica po kojoj ce i da se prepoznaje (prethodna serija CLone Wars vremenski je smestena izmedju filmova II i III).

Inace, pratim seriju, i mogu da kazem da je iz epizode u epizodu sve bolja. :)

Dobra je serija, samo mi je animacija malo cudna , navikao sam na clone wars pa mi sad treba vremena da se adaptiram.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@@obi-wan, и остали,

Одгледао сам управо последњу епизоду. Све у свему свидело ми се. Како сам гледао филм за филмом, све више и више ми се доападало, да би ме на крају последњи филм, Епизода 3 баш одушевила.

Мени су се допали више новији филмови, јер ми се чини да су приче успелије изведене у њима, у оним старијим, можда са изузетком Епизоде 6, прича ми некако иде наврат нанос, некако се ствари просто десе, нема развоја радње који би водио до неке кулминације, него као да се лети са догађаја на догађај. Можда је то само мој утисак, или су старији филмови једноставно такви, или нешто треће... Углавном, чини ми се да је Епизода 3 права кулминација приче, некако најслојевитији и најбогатији значењима део саге... Највише говора о Сили и најлепши прикази ликова и њихове унутрашње борбе су у њој, бар се тако мени учинило.

Е сад, имам неки осећај да ипак нисам малтене ни на пола пута до суштине Стар ворс света, шта рекосте сада, серије, или да одгледам онај анимирани Клон ворс или игрица или ? :)

И да, мало завидим онима који су имали среће да гледају филм за филмом, како је излазило. Могу да замислим само шокове када је Дарт рекао Луку да му је отац, или када се показало да је Јода оно мало зелено чудо. :) Ми смо нажалост били лишени тога, јер мислим да нема на свету неког ко није чуо за Јоду, или за реченицу "Лук ај ем јор фадер" :)

Подели на овим сајтовима

Star Trek > Star Gate > Star Wars 

е бре сад, немој то да радиш, тога твог има још 13 филмова :P стар трек сам гледао давно, као серију, није лоша, али мислимд а није баш исти фазон као Стар ворс да би се поредило...

Подели на овим сајтовима

е бре сад, немој то да радиш, тога твог има још 13 филмова :P стар трек сам гледао давно, као серију, није лоша, али мислимд а није баш исти фазон као Стар ворс да би се поредило...

I to što kažeš Star Trek je toliko iznad svega ostalog da je nemoguće porediti ga, jedino možda Doctor Who je tu negde...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...