Jump to content

Star Wars

Оцени ову тему

Препоручена порука

Star Trek > Star Gate > Star Wars 

Poredjenje je potpuno besmisleno. Nema srodnosti imzmedju ovih filmova, osim sto uopsteno svi pripadaju NF zanru. Inace, ako ovako krenemo, neizostavno dolazimo do toga da je 2001: Odiseja u svemiru bolja nego svi ovi nabrojani zajedno - filmski, filosofski, ... , kako god okrenes.

Drugim recima, ovo bi bilo kao i ono pitanje - koliki je zbir 2 babe i 3 zabe...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 701
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Inace, ako ovako krenemo, neizostavno dolazimo do toga da je 2001: Odiseja u svemiru bolja nego svi ovi nabrojani zajedno - filmski, filosofski, ... , kako god okrenes.

И ја тако често размишљам, а задњи из SF жанра за који бих могао да кажем како ми је бар донекле био интересантан је Prometheus мада ми је одмах и било јасно да ће бити наставака.  

Подели на овим сајтовима

Star Trek new generation je ono sto meni najvise odgovara , deep space 9 je isto jako dobra i Babylon 5 sam odgledao sa apetitom. U principu me ne zanimaju odiseje i ostala visoko umetnicka dostignuca ne palim se na takve stvari  , volim lagani SF i mnogo mi je zao sto je "space opera" mrtva . Sad sam se prebacio na lake horore tipa supernatural , sleepy hollow , resurrected ... nisu lose serije

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

I to što kažeš Star Trek je toliko iznad svega ostalog da je nemoguće porediti ga, jedino možda Doctor Who je tu negde...

Star Trek je toliko ispod SW da je bilo kakvo poredjenje totalno neumesno. Osim naravno kad su u pitanju ljudi koji ne vide smisao u gledanju fudbalskih utakmica jer to nije nesto racionalno i vezano za nauku.

:P

Подели на овим сајтовима

Ја ноћас почео опет да гледам, али по реду... Од "првог" дела... Иначе, пошто сте спомињали Стенлија Кјубрика, мало скрећем са теме, али мислим да је проф. Клајн једном пригодом, у неком од многих својих цртица о језичким недоумицама, објављеним у неком од листова (мислим да је Политика) рекао, да обзиром на порекло Стенлијево, норма српског језика каже да га имамо звати Кубрик и никако другачије...

Sto je samo jos jedan razlog da se ta i takva perskriptivisticka gramatika ignorise. Bar za nas koji se po tom pitanju vodimo Pinkerizmom. Po slicnom sablonu smo od Meksvela kod nas dobili Maksvela, sto se je li uzima kao gotova stvar jer tako kaze gramatika. :)

Подели на овим сајтовима

Највише говора о Сили и најлепши прикази ликова и њихове унутрашње борбе су у њој, бар се тако мени учинило.

Priznaj da si se najezio tokom ove scene. :D

Е сад, имам неки осећај да ипак нисам малтене ни на пола пута до суштине Стар ворс света, шта рекосте сада, серије, или да одгледам онај анимирани Клон ворс или игрица или ? :)

Naravno, prava zabava tek sada pocinje. :) Gledaj ove crtace a posle toga igre. 

И да, мало завидим онима који су имали среће да гледају филм за филмом, како је излазило. Могу да замислим само шокове када је Дарт рекао Луку да му је отац, или када се показало да је Јода оно мало зелено чудо. :) Ми смо нажалост били лишени тога, јер мислим да нема на свету неког ко није чуо за Јоду, или за реченицу "Лук ај ем јор фадер" :)

Ne samo to nego za nas koji volimo crni humor, ironiju i sarkazam i ono legendarno

Apology accepted,Captain Needa. I to najscesce u ovakvom kontekstu sprdnje:

Telefon je baš tada zazvonio, a glas nadležnog urednika, donekle izmenjen crnom metalnom maskom, pitao ted, Captain Needa” nije odgovor koji bilo ko želi da čuje van konteksta pukog zezanja.

Link

:D :D :D

Подели на овим сајтовима

Priznaj da si se najezio tokom ove scene.

Много моћна сцена, али највише сам се најежио кад су почели да убијају џедаје, после наређења 66. :D

Ne samo to nego za nas koji volimo crni humor, ironiju i sarkazam i ono legendarno Apology accepted,Captain Needa. I to najscesce u ovakvom kontekstu sprdnje:         Telefon je baš tada zazvonio, a glas nadležnog urednika, donekle izmenjen crnom metalnom maskom, pitao ted, Captain Needa” nije odgovor koji bilo ko želi da čuje van konteksta pukog zezanja. Link

хахах, аполоџи екцептед је одлична фора :D смејао сам се и много пута због Р2, онда кад га шутне онај дроид кога је опржио струјом итд. :)

Него, копао сам нешто по нету, и скоро сви су једногласни да су стари делови много бољи од нових, а ја нисам баш стекао такав утисак. Например, критикују Јуана Мекгрегора како је одиграо Обија, а по мени је он ништа лошији од Марка Хамила н старим деловима. Или кажу да су новији делови досадни, да је сценарио лош итд итд, а ја уопште нисам приметио неку велику разлику у атмосфери, сем што ми је лик који глуми Анакина много иритантан и што се слажем да је онај Џар Џар скроз непотребна појава... 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Meni se svideo Christensen kao Anakin.

Мислим да си једини човек на свету :D могуће да он није крив што су му дали такав сценарио, али много круто делује, као да глуми на силу (или Силу :D )

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Погледах и ја све епизоде у ових 6 дана и изнећу утиске. 

Кренуо сам од 4 епизоде, дакле по годинама изласка, послушао сам Аквилија и сад кад овако размислим, мислим да је добро што сам тако кренуо. 4, 5 и 6 епизода су онако, а има пар ствари у причи које ми се не допадају. Прво, личи ми на шпанску серију. ''Лук, ја сам твој ћале'' или ''Леа, ја сам твој бураз'' а она одговара ''Знала сам, увек сам знала'' без имало шока и са изразом лица који глумица није баш добро урадила. А пре тога, пре него што су сазнали своје крвне везе, лупали су једно другом жваке. Дискастинг! Ал добро, може се узети у обзир као остављање утиска на гледаоце, на мене ето јесте, могао је то Лукас мало другачије, али добро. Друго, те три епизоде су ми некако хладне. Оно, неко умро, нико ништа, ни сузу да пусти, мало се растужи и одмах после тога у авантуру. Мислим да је то одлика тих филмова из 80их, а генереално свих холивудских филмова и то ми се баш не допада код њих, не одсликавају реалне човекове емоције.  

Ипак, 4,5,6 су потребне ради приче без које је све бесмислено. Некако је боље гледати овако од 4,5,6 него од 1,2,3, шта знам. 

1, 2 и 3 су већ друга прича. То ми се баш допало и немам никакву критику. Види се такође та еволуција Анакина,тај карактер још од малена, његова жеља за моћи као и његов страх и брига за мајку који му касније долазе главе. То ми се посебно допада, приказ те промене личности и самог карактера Анакина. А и позитиван утисак су оставили специјални ефекти наравно. 

Е сад има пар нејасноћа. У првом делу Анакин као Дарт Вејдер убија Оби Вана на један мало чудан начин. У току борбе Оби Ван подиже мач и нестаје, од њега остаје само одећа. Ја сам ту помислио да се он као телепортовао, шта знам, реко то нема моћ Силе, кад видим касније појављује се као дух. Зашто је то урадио, ако има неки одговор? 

Касније и Јода умире на исти начин тако што нестаје. Што то? Остали ликови и џедаји умиру класика, чак их спаљују, само ова двојица нестала. Још Јода каже: ''Идем на вечни сан'' али се опет појављује као дух. Јесу то они живи после смрти или је то неки трип Лука? 

Толико од мене. Шта препоручујете даље да гледам?  :D

Подели на овим сајтовима

Obelodanjeno i ime za Star Wars ep. VII, nakon sto je zavrsen prvi deo rada na filmu (principal photography, tj. zivo snimanje)...

08b55f0c4120dddeb8a4f0a5ffd9cd81f0189b33

http://www.starwars.com/

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

E, a inace, osim ep. VII, VIII i IX spremaju se 2 odvojena autorska filma, ali pod rukovodstvom Lukasa, naravno. Jedan prati Bobu Feta, a drugi Han Sola, tj. njihovu mladosti i postepeni ulazak u glavnu Star Wars pricu. Znaju se vec i reditelji i jos neki detalji.

A to sto velis, ne bi da tvrdim, ali mislim da i na to polako idu, tj. da polako spremaju nesto iz tih epoha; sad, da li seriju, film, CGI film ili sta vec, to ne bi znao (normalno), ali nekako sam siguran da nisu zaboravili nikako na taj period...

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Da, upravo sam ga odgled`o i mislio da postavim... :good2:

Za sad je premalo otkriveno, osim sto se vidi da je tehnicki znatno superiorniji od ranijih, i sto ima jasnu crtu Abramsove rezije (brze scene i pracenje kamerom iz nekih vrlo neobicnih uglova ponekad), koju smo vec mogli da vidimo na novim Star Trek filmovima.

Kad se pojavi neki novi trailer sa vise detalja verovatno ce moci vise da se kaze.

Подели на овим сајтовима

I naravno da nam nisu pokazali stare glumce u prvom traileru (Hamil, Ford, Fiser). Tako se cedi mas` publiki... grin.gif

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...