JESSY Написано Август 18, 2014 Пријави Подели Написано Август 18, 2014 "Jer se navikoh biti zadovoljan sa onim u čemu sam. Umem da živim u poniženju, a umem da živim i u izobilju. U svemu, i svuda, navikoh se i nasititi i gladovati, i izobilovati i oskudevati. Sve mogu po onome koji mi moć daje".Poslanica Filipljanima 4:11-13 Данче*, arizan, Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 18, 2014 Пријави Подели Написано Август 18, 2014 " Jer mi ne gledamo na ono sto se vidi,nego na ono sto se nevidi.Naime,ono sto se vidi je privremeno,a ono sto se ne vidi je vjecno.(2Kor.4:18) " arizan, Жика and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Август 18, 2014 Пријави Подели Написано Август 18, 2014 "Све ми је дозвољено, али није све корисно. Све ми је дозвољено, али нећу да нешто има власт нада мном. Храна је за трбух, а трбух је за храну, а Бог ће уништити и једно и друго. Али, тело није за блуд, него за Господа, а Господ за тело. Бог је својом силом васкрсао Господа, па ће и нас васкрснути. Зар не знате да су ваша тела Христови удови? Да ли ћу, дакле, да узмем Христове удове и учиним их блудничиним удовима? Нипошто! Или зар не знате да ко се сједини с блудницом, постаје с њом једно тело? Јер, речено је: Двоје ће бити једно тело. А ко се сједини с Господом, постаје с њим један дух!Бежите од блуда. Сваки грех који човек учини, ван тела је, а блудник греши против свога тела. Или зар не знате да је ваше тело храм Светога Духа, који је у вама, кога имате од Бога, и да нисте своји? Јер, скупо сте купљени. Зато својим телом прославите Бога." (1. Коринћанима 6:12-20) ivanaika, arizan, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 18, 2014 Пријави Подели Написано Август 18, 2014 Pred Bogom smo opravdani vjerom u Isusa Krista. Tako se spašavaju svi koji vjeruju, bez razlike. Jer svi smo zgriješili i lišeni smo Božje slave. A Bog nam ipak milostivo daruje opravdanje kroz Isusa Krista, koji nas je otkupio uzimajuci na sebe naše grijehe. Poslanica Rimljanima 3, 22-24 22 Срђан Ранђеловић, Дуња and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bogoslovDusan Написано Август 18, 2014 Пријави Подели Написано Август 18, 2014 химна љубави...све говори 13 глава корићанима arizan, Срђан Ранђеловић and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 “Нећу те оставити нити ћу од тебе одступити. Тако да можемо смело говорити; Господ је мој помоћник и нећу се бојати; шта ми може учинити човек?“ (Јеврејима 13, 5) Срђан Ранђеловић and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 19, 2014 Пријави Подели Написано Август 19, 2014 Кад вам дакле, опрах ноге, ја Господ и Учитељ, и ви сте дужни једни другима прати ноге. Јер сам вам дао примјер да, као што ја учиних вама, и ви чините. (Јн.13,14-15) Срђан Ранђеловић, Mironosica and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 И нико не пришива нове закрпе на стару хаљину; иначе ће одадријети нова закрпа од старога, и гора ће рупа бити.И нико не сипа ново вино у мјехове старе; иначе ново вино раздере мјехове, и вино се пролије и мјехови пропадну; него вино ново треба сипати у мјехове нове. (Марко 2:21,22) Mironosica and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 "А свакоме који иште у тебе, подај; и који твоје узме, не ишти. И како хоћете да вама чине људи, чините тако и ви њима." (Лука 6:30,31) Данче* and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 "Ето, ја вас шаљем као овце међу вукове: будите дакле мудри као змије и безазлени као голубови" (Мат.10, 16.). Срђан Ранђеловић, arizan and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 "Хоћу да кажем: живите у Духу, па нећете удовољавати пожудама тела. Тело жуди против Духа, а Дух против тела. Јер, то двоје се једно другом противе, па не чините оно што бисте хтели. Али, ако вас води Дух, нисте под Законом. А дела тела су очигледна. То су блуд, нечистота, разузданост, идолопоклонство, врачање, непријатељства, свађе, љубомора, љутња, сплеткарења, раздори, странчарења, завист, опијање, банчење и њима слична. Упозоравам вас, као што сам вас већ и упозорио, да они који тако нешто чине неће наследити Божије царство. А плод Духа је љубав, радост, мир, стрпљивост, љубазност, доброта, верност, кроткост и уздржљивост, и против њих нема закона. Они који припадају Христу Исусу распели су тело са његовим страстима и пожудама. Ако живимо у Духу, онда се по Духу и равнајмо. Не будимо сујетни, не изазивајмо један другога, не завидимо један другом."(Галатима 5, 16-26) Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivanaika Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Не бој се, само веруј! (Марко 5:36) Лапис Лазули, Данче* and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 "јер знам да ће се посредством ваших молитви и уз помоћ Духа Исуса Христа то што ме снашло преокренути на моје избављење. Жељно ишчекујем и надам се да се ни у чему нећу постидети, него да ћу имати довољно поуздања да се и сада, као и увек, Христос прослави у мом телу, било мојим животом, било смрћу. Јер, за мене је живот Христос, а смрт добитак." (Филипљанима 1:19-21) Данче*, nana, ivanaika and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
arizan Написано Август 26, 2014 Пријави Подели Написано Август 26, 2014 28 Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti. 29 Uzmite jaram moj na sebe, i naučite se od mene; jer sam ja krotak i smeran u srcu, i naći ćete pokoj dušama svojim. 30 Jer je jaram moj blag, i breme je moje lako. Matej, 11, 28-30 Срђан Ранђеловић, ivanaika, Mini Mi and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 27, 2014 Пријави Подели Написано Август 27, 2014 Не дајте светиње псима; нити мећите бисера свога пред свиње, да га не погазе ногама својим, и вративши се не растргну вас. (Мат. 7,6.) arizan, ivanaika and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука