Jump to content

Отац Рафаило Бољевић - предавања и беседе

Оцени ову тему

Препоручена порука

Читање беседе светог Јована Златоуста

Јеромонах Рафаило је на бдењу уочи рођења светог Јована Претече прочитао беседу светог Јована Златоустог на овај празник.

Преузми аудио

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Беседа изговорена 08.07.2015. на дан свете преподобномученице Февроније у манастиру Ждребаонику, где се налази њена свечесна глава.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли је било објављено до сада, предавање је од фебруара (мислим 2014. године), о Спаситељу.

Топла препорука: клик

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...