fsa Написано Јун 30, 2020 Пријави Подели Написано Јун 30, 2020 Coronavirus: Should We Aim for Herd Immunity Like Sweden? MEDIUM.COM And What Can Countries like the US or Netherlands Learn from It? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Јун 30, 2020 Пријави Подели Написано Јун 30, 2020 пре 49 минута, fsa рече Coronavirus: Should We Aim for Herd Immunity Like Sweden? MEDIUM.COM And What Can Countries like the US or Netherlands Learn from It? pa dobro skok broja slucajeva se i ocekuje u slucaju svedske... ne znam sta je tu preterano vest.... mislim kada ides na imunitet krda ne usporavas infekciju nego je pustas da ide svojim tokom... Poenta je da su u pravu alarmisti svedska bi trebala da bude mnogo iznad svih ovih drzava - a nije... lockdown svakako usporava koronu, ali je ne usporava puno, to je i poenta... sto i mozemo da vidimo na grafiku.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Јун 30, 2020 Пријави Подели Написано Јун 30, 2020 Пре сат времена, haveaniceday рече lockdown svakako usporava koronu, ali je ne usporava puno, to je i poenta... sto i mozemo da vidimo na grafiku.. Ne znam kako si došao do tog zaključka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Јун 30, 2020 Пријави Подели Написано Јун 30, 2020 пре 3 минута, fsa рече Ne znam kako si došao do tog zaključka Bas na osnovu tih grafika. Nadam se da si svestan da kada krene jesen svedjani ce svi imati imunitet na koronu, a ove ce saseci i korona i grip istovremeno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Јун 30, 2020 Пријави Подели Написано Јун 30, 2020 @haveaniceday Rekao si da "lockdown svakako usporava koronu, ali je ne usporava puno", dok ovi grafici pokazuju suprotno... A što se tiče "imuniteta krda", tek će se videti da li ga je uopšte moguće steći na način kako to pokušavaju Šveđani. Ja mislim da je to potpuno pogrešna strategija ИгорМ and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Јун 30, 2020 Пријави Подели Написано Јун 30, 2020 пре 12 минута, fsa рече @haveaniceday Rekao si da "lockdown svakako usporava koronu, ali je ne usporava puno", dok ovi grafici pokazuju suprotno... meni ovo po graficima nije puno.... A što se tiče "imuniteta krda", tek će se videti da li ga je uopšte moguće steći na način kako to pokušavaju Šveđani. A kako drugacije da steknes imunitet od visoko zaraznog virusa.. valjda si svestan da cilj lockdowna nije da se korona istrebi vec da se uspori... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Јун 30, 2020 Пријави Подели Написано Јун 30, 2020 Пре сат времена, haveaniceday рече A kako drugacije da steknes imunitet od visoko zaraznog virusa.. valjda si svestan da cilj lockdowna nije da se korona istrebi vec da se uspori... Recimo onako kako to radi Južna Koreja. Njima ne pada na pamet da stiču imunitet krda pre pronalaska vakcine.. i šta im fali? Život funkcioniše manje-više normalno, ekonomija netaknuta, a sačuvani i ljudski životi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Јун 30, 2020 Пријави Подели Написано Јун 30, 2020 пре 13 минута, fsa рече Recimo onako kako to radi Južna Koreja. Njima ne pada na pamet da stiču imunitet krda pre pronalaska vakcine.. i šta im fali? Život funkcioniše manje-više normalno, ekonomija netaknuta, a sačuvani i ljudski životi. Uh to koliko su ekonomije netaknute ces tek da osetis.. i koliko ce ljudskih zivota da izgubimo zbog toga ( a koliko smo vec izgubili) je u velikom znaku pitanja.... problem kod ovih informacija gde ti pokazuju koliko je ljudi umrlo kao posledicu korone jeste sto niko nece da ti pokaze koliko je ljudi umrlo od posledica lockdowna. ja znam gostionicare, zanatlije, mehanicare, limare - i mnoge druge radnike koji dinara nisu videli zbog ovoga sto se desilo..... Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Јун 30, 2020 Пријави Подели Написано Јун 30, 2020 Пре сат времена, haveaniceday рече Uh to koliko su ekonomije netaknute ces tek da osetis.. i koliko ce ljudskih zivota da izgubimo zbog toga ( a koliko smo vec izgubili) je u velikom znaku pitanja.... problem kod ovih informacija gde ti pokazuju koliko je ljudi umrlo kao posledicu korone jeste sto niko nece da ti pokaze koliko je ljudi umrlo od posledica lockdowna. Naveo sam primer Južne Koreje baš zato što tamo nije bilo lockdowna, a ipak su uspeli da epidemiju drže pod kontrolom uz minimalni gubitak ljudskih života South Korea Coronavirus: 12,800 Cases and 282 Deaths - Worldometer WWW.WORLDOMETERS.INFO South Korea Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day, mortality and recovery rates... A što se tiče ekonomije: haveaniceday је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Јун 30, 2020 Пријави Подели Написано Јун 30, 2020 Управо сада, fsa рече Naveo sam primer Južne Koreje baš zato što tamo nije bilo lockdowna, a ipak su uspeli da epidemiju drže pod kontrolom uz minimalni gubitak ljudskih života South Korea Coronavirus: 12,800 Cases and 282 Deaths - Worldometer WWW.WORLDOMETERS.INFO South Korea Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day, mortality and recovery rates... A što se tiče ekonomije: Koreanci su svakako profi odradili posao. Valjda zato sto od starta ne veruju kinezima. Sto se tice ekonomije, tesko to mozes da vidis sada. Drzave trenutno upumpavaju pare u ekonomiju. Treba vremena da stigne inflacija i da krenu biznisi da se zatvaraju da dodju do negativnih bilansa i bankrota. ja ne bih voleo da se desi ista, i najvise bih voleo da gresim sto se tice ekonomije.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 30, 2020 Пријави Подели Написано Јун 30, 2020 пре 4 часа, haveaniceday рече Koreanci su svakako profi odradili posao. Valjda zato sto od starta ne veruju kinezima. Sto posto jer ne vjeruju...a ostali nisu odradili profi ne zato što su nesposobni, nego jer ta njihova sposobnost nije došla do izražaja jer su se prvo uzdali u Kineze... A da možda nisu odradili profi jer se tamo ljudi ne ismijavaju virusu kao recimo u SAD ili Evropi, nego ga uzimaju ozbiljno ne zato što vjeruju ili ne vjeruju Kinezima, nego zato što žive u regionu gdje taj virus u drugim oblicima postoji, i gdje im ne trebaju Kinezi da mogu znati nešto što mogu i sami. fsa је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Јул 1, 2020 Пријави Подели Написано Јул 1, 2020 Цитат A da možda nisu odradili profi jer se tamo ljudi ne ismijavaju virusu kao recimo u SAD ili Evropi, nego ga uzimaju ozbiljno ne zato što vjeruju ili ne vjeruju Kinezima, nego zato što žive u regionu gdje taj virus u drugim oblicima postoji, i gdje im ne trebaju Kinezi da mogu znati nešto što mogu i sami. Moze da bude tvoje tumacenje tacno ali vise biram da verujem zvanicnicima Tajlanda i Japana koji kazu da nista od starta nisu verovali kinezima nego su odmah krenuli u akciju dok su naivni evropejci i amerikanci verovali WHO. I jos sad zbog te naivnosti i zbog konstatne korupcije informacija koje su dolazile od kine i WHO, neki ljudi ne veruju. Sto je normalno, kada ti neko prica jednu pricu pa drugu pricu a treba da bude kao neki autoritet - niko normalan mu ne veruje. I meni je impresivno koliko ti sve moras da uoblicis u AMERIKA LOSA.. idi leci se to je neki ozbiljan poremecaj. Tolika mrznja prema nekom entitetu zbog koje se ponasas kao ljubitelj komunistickih diktatora ti ozbiljno skodi u zivotu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 1, 2020 Пријави Подели Написано Јул 1, 2020 пре 5 часа, haveaniceday рече Moze da bude tvoje tumacenje tacno ali vise biram da verujem zvanicnicima Tajlanda i Japana koji kazu da nista od starta nisu verovali kinezima nego su odmah krenuli u akciju dok su naivni evropejci i amerikanci verovali WHO. I jos sad zbog te naivnosti i zbog konstatne korupcije informacija koje su dolazile od kine i WHO, neki ljudi ne veruju. Sto je normalno, kada ti neko prica jednu pricu pa drugu pricu a treba da bude kao neki autoritet - niko normalan mu ne veruje. Pa taj narativ "kineske krivice" su izmislili upravo amerikanci...Niko nikad ne bi ni pričao o tome da oni to nisu potezali. Ako su Amerikanci i Evropljani vjerovali WHO, i nisu zbog toga preduzeli potrebne mjere...šta su onda nego najobičniji idioti? Zar treba da vjerujem SAD-u da su se uzdali u WHO, u jednu međunarodnu organizaciju, kada samo nikad ništa ne poštuju od tih organizacija nego se ponašaju kao nezavisni entitet jer smatraju da su jači, uticajniji i bogatiji...što i jeste tako. пре 5 часа, haveaniceday рече idi leci se to je neki ozbiljan poremecaj. Tolika mrznja prema nekom entitetu zbog koje se ponasas kao ljubitelj komunistickih diktatora ti ozbiljno skodi u zivotu. Dječko, mani me tvojih nebuloznih dijagnoza. Gledaj sebe, meni je odlično u životu. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 1, 2020 Пријави Подели Написано Јул 1, 2020 пре 7 часа, haveaniceday рече jlanda i Japana koji kazu da nista od starta nisu verovali kinezima nego su odmah krenuli u akciju dok su naivni evropejci i amerikanci verovali WHO. То је можда било тачно на почетку. Али кад је већ све било јасно и кад је вирус почео да се шири по Европи, најпре су многи и сами крили (Италија и Аустрија због скијашке сезоне), многи су се исмевали, већина игнорисала док јако дуго итд. fsa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
haveaniceday Написано Јул 3, 2020 Пријави Подели Написано Јул 3, 2020 On 1.7.2020. at 10:50, Juanito рече То је можда било тачно на почетку. Али кад је већ све било јасно и кад је вирус почео да се шири по Европи, најпре су многи и сами крили (Италија и Аустрија због скијашке сезоне), многи су се исмевали, већина игнорисала док јако дуго итд. I to stoji, ali Italija i Austrija nisu globalne organizaciej u koje svi redom imaju poverenja i zbog kojih bi ljudi odlagali saobracaj prema kini. Da smo svi jos u decenbru postrozili mere saobracaja prema kini, za karantinom ne bi bilo potrebe apsolutno nigde. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука