Jump to content

Srpska imena i njihova znacenja!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Јер тачно да Јован значи - Бог се смиловао  isus-sinai

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Ја сам Радош и врло радо бих мењао име. Нажалост био сам у прилици али сам се преварио. Наиме крстили смо се сви заједно, цела породица, а ја сам имао 12 година. Рекли ми да могу да мењам име, али да поп и кум имају предност у том избору имена, па ја размишљао да сигурно постоји неко горе име од имена Радош, па рек`о да не рикизујем и тако ми ово име остаде. Иначе колко знам име Радош је словенско име и долази од придева "бити рад" тј. вољан. 

Подели на овим сајтовима

S obzirom da ja imam troznamenkasto ime...značenje je..

Vladan (staro slavenosrpsko

(izvodi poreklo od osnove vladati)

Profilaksa:

"da bude upravitelj,gospodar,staresina".

U redovima vlastele srpskih Slovena na Balkanu tako su se nazivala dva kralja najstarije "srpske" dinastije Svevladovica s kraja 6. i poc. 7. veka.)

Stjepan

poreklo-grčko, značenje KRUNA, OKRUNJEN

Ibrahim - arapska varijanta imena Abraham

Značenje - OTAC MNOGIH

Šta bih tek da se zovem

Don Čiko Felipe Kaetano Lopez i Martinez i Gonzales

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Ја сам Радош и врло радо бих мењао име. Нажалост био сам у прилици али сам се преварио. Наиме крстили смо се сви заједно, цела породица, а ја сам имао 12 година. Рекли ми да могу да мењам име, али да поп и кум имају предност у том избору имена, па ја размишљао да сигурно постоји неко горе име од имена Радош, па рек`о да не рикизујем и тако ми ово име остаде. Иначе колко знам име Радош је словенско име и долази од придева "бити рад" тј. вољан. 

Mozes uvek da ga promenis, niko ti ne brani sinak, samo izaberi 0203_cool
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Šta bih tek da se zovem

Don Čiko Felipe Kaetano Lopez i Martinez i Gonzales

Свеједно  је  некако  раситњено...

a ti si musko????????? 0203_cool

ondak u tom slucaju uzmi to ime, al nek ti zivotni uzor budu ova dva junaka

Постављена слика

Mislim ciko samo krka, a ti neces da budes nesto nalik buretu :nene:

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Како да га променим? То ми је и крштено име. А крштено име се мења само на монашењу и схими. Осим ако се не уведе грчак и руска пракса да на крштењу можеш да промениш име.

Подели на овим сајтовима

Како да га променим? То ми је и крштено име. А крштено име се мења само на монашењу и схими. Осим ако се не уведе грчак и руска пракса да на крштењу можеш да промениш име.

Pa zamonaši se ,pa ćeš da dobiješ ime Sisoje  :)
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...