Jump to content

Srpska imena i njihova znacenja!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Поздрав од још једног Марка.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Моје име је чешког порекла. Значи нешто у смислу "борити се на даљину" или "удаљена борба".

А сатана војске подигао, од звјериња свога и људскога, све до самих Божјих противника и својих једномишљеника

којих би се марва застидјела и вепрови дивљи посрамили, пакленим их огњем наоруж'о, повео их на земљу Србију.

Подели на овим сајтовима

??? ???? ??? ?? (???) ??? ????? 69, ?????? ?? ?? ???????? ? ????? ?????, ? ? ??? ?? ???? ????? ??????? ???? - ?? ?????????, ????????, ????? ?????? ?????????, ???????????, ?????? ? ???????????? ??????, ??? ? ????????? ???? ????? ???????? ?? ???, ???????? ????????? ??????? ???? ?????????, ???????? ?? ????????? ?????????? ????? ???? ?????? ?? ???? ??????????, ? ?????????, ???? ??????????? ??? ?? ????? ?? 100 ?????? ????? ? ?????? ?????? ? ?????? ????????.

??? ? ???? ?????? ?????????? ?? ?????? ????? '90 ??????, ????? ?? ?? ??? ?????? ???? ???????? ????????.

?????, ?? ?? ???????????, ???? ?? ????????? ? ??????? ????? ... ?? ??? ?? ???????? ????? ????????? ?????? ??? ??? ?? ???????? ?? ??????? ?? ???????????, ???? ???? ????? ????. ??????????? ????.

????? ???????? ????? ?????? ??? ????????? ?????.

http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

Имена која се завршавају на реч ''слав'' не говоре о слављењу или о слави као што то неки говоре, него о пореклу од Славена (=Слави). Та су имена нациоанлна, родољубива, општословенска. Нпр Радослав је онај који је радо Славен. Има их у свим словенским народима.

http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

???? ??? ?? ?????? ???????. ????? ????? ? ?????? "?????? ?? ?? ??????" ??? "??????? ?????".

??? ???? ????? ?? ''??????'' ??????? ?????? ?? ??????????????, ??????? ??????? ????? ?????????? ? ??????? ??????? ? ??????.

''??????'' ?? ??????? ????? ?? ???? ????????? ???????????? ???????? ????, ????? ?? ?? ??? ????????? ?????, ??? ???? ?? ?????? ???? ?? ??????????? ????????? - ????????, ????????, ???????, ?????? ...

???????? ????? ????? ????????, ?? ??????? ?? ??? ???????? ? ? ??????? ?? ???????????? ????????  0442_feel

Подели на овим сајтовима

??? ???? ??? ?? (???) ??? ????? 69, ?????? ?? ?? ???????? ? ????? ?????, ? ? ??? ?? ???? ????? ??????? ???? - ?? ?????????, ????????, ????? ?????? ?????????, ???????????, ?????? ? ???????????? ??????, ??? ? ????????? ???? ????? ???????? ?? ???, ???????? ????????? ??????? ???? ?????????, ???????? ?? ????????? ?????????? ????? ???? ?????? ?? ???? ??????????, ? ?????????, ???? ??????????? ??? ?? ????? ?? 100 ?????? ????? ? ?????? ?????? ? ?????? ????????.

??? ? ???? ?????? ?????????? ?? ?????? ????? '90 ??????, ????? ?? ?? ??? ?????? ???? ???????? ????????.

?????, ?? ?? ???????????, ???? ?? ????????? ? ??????? ????? ... ?? ??? ?? ???????? ????? ????????? ?????? ??? ??? ?? ???????? ?? ??????? ?? ???????????, ???? ???? ????? ????. ??????????? ????.

????? ???????? ????? ?????? ??? ????????? ?????.

????????? ????? 11. ??????? 1999. ?????e, ?? ???????????? ...

??? ?????? ???????????  0442_feel

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam šta zna?i moje ime...eno ga u nick-u...jel' to zna?i da puno sanjam? 8084.gif

?????? ???????  0442_feel

????

?? ???????? ??? ??? ????? ???????, ???????????. ????? ?? ??????? ? ?????? ? ?????? ?? ?? ?? ??? ?????????? ????? ?????????? ??????? ??? ? ??? ?????. ?? ???????? ?? ??? ???? ????????? ????? ????[5] ??? ????? ????????, ??????.

???? ?? ? ?????? ???????? ?? ???????? ?? ????? ??????????. ??? ?? ??????? ???, ??? ?? ????? ????? ??? ??????.

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D1%9A%D0%B0

??????????

?????????? (???. ??????????) ?? ????? ??? ?????? ???????. ?? ?????? ?????? ????? „????????? ????“. ????? ?? ?? ???? alexein ??? ????? „???????, ?????????“, ? andros, ??? ????? „?????“.

?????? ????? ????? ?? ??????????.

????????? ?? ? ?????? ???????? ? ????????, ????????? ??? ??????????? (???: ??????????) ? ?????????? (???: Alexander). ? ?????? ????????? ?????? ?? ?? ???????? ?????????? (???: Alexander, ???: Alexander, ???: Alexander, ???: Alexander, ???: Alexander, ????: Alexander), ???: Aleksander, ???: Alexander, ???: Aleksander, ??? ?? ????????? ? ??? ????????? (???: Alejandro) ??? ???????, ????????? (???: Alessandro) ??? ?????????, ? ?????????????? (????: Alexandrelex) ??? ????????. ?????? ??? ?????? ?? ??????????? (???: Aleksanteri), ? ??? ?????? ?????? (???: Sándor).

??? ??????? ?? ????????? ??? ???? ? ???? (???: ?????????, ???: Alexandr) ? ?????????? ??? ???? (???: ?????????? ).

? ????????? ????? ?? ????? ????????? ?????: ??????? ??? ???????? (???: Skender), ???????? ??? ?????? (???: Iskender), ? ?? ???????? ??? ????? (????: Äl-Iskändär).

?????????? ?????:

* ??? ????: ????, ????.

* ??? ????: ??????, ???????, ???, ???, ????, ????, ?????, ????????

* ??? ???????: ??, ????, ?????, ??????? ? ??????.

* ??? ??????: ?????? ? ??????.

* ??? ?????????: ??????.

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80

??? ????? ???????:

Od ovih imena izvedena su imena Aleksa, Aca, Aco, Ksandra, Laca, Laco, Leko, Leksa, Sanda, Sandra, Sandro, Sanja, Sanjin, Sanjica, Saša, Saška, Caja, Caka i Caca.

http://www.radiopek.co.yu/onomastikonsearch.php?pretraga=sanja

Подели на овим сајтовима

E,hvala mnogo na ovome vrlo interesantno,samo moga imena nema ni u jednom spisku  0202_238

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam šta zna?i moje ime...eno ga u nick-u...jel' to zna?i da puno sanjam? 0442_feel

?????? ???????  :drugarstvo:

????

?? ???????? ??? ??? ????? ???????, ???????????. ????? ?? ??????? ? ?????? ? ?????? ?? ?? ?? ??? ?????????? ????? ?????????? ??????? ??? ? ??? ?????. ?? ???????? ?? ??? ???? ????????? ????? ????[5] ??? ????? ????????, ??????.

???? ?? ? ?????? ???????? ?? ???????? ?? ????? ??????????. ??? ?? ??????? ???, ??? ?? ????? ????? ??? ??????.

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D1%9A%D0%B0

??????????

?????????? (???. ??????????) ?? ????? ??? ?????? ???????. ?? ?????? ?????? ????? „????????? ????“. ????? ?? ?? ???? alexein ??? ????? „???????, ?????????“, ? andros, ??? ????? „?????“.

?????? ????? ????? ?? ??????????.

????????? ?? ? ?????? ???????? ? ????????, ????????? ??? ??????????? (???: ??????????) ? ?????????? (???: Alexander). ? ?????? ????????? ?????? ?? ?? ???????? ?????????? (???: Alexander, ???: Alexander, ???: Alexander, ???: Alexander, ???: Alexander, ????: Alexander), ???: Aleksander, ???: Alexander, ???: Aleksander, ??? ?? ????????? ? ??? ????????? (???: Alejandro) ??? ???????, ????????? (???: Alessandro) ??? ?????????, ? ?????????????? (????: Alexandrelex) ??? ????????. ?????? ??? ?????? ?? ??????????? (???: Aleksanteri), ? ??? ?????? ?????? (???: Sándor).

??? ??????? ?? ????????? ??? ???? ? ???? (???: ?????????, ???: Alexandr) ? ?????????? ??? ???? (???: ?????????? ).

? ????????? ????? ?? ????? ????????? ?????: ??????? ??? ???????? (???: Skender), ???????? ??? ?????? (???: Iskender), ? ?? ???????? ??? ????? (????: Äl-Iskändär).

?????????? ?????:

* ??? ????: ????, ????.

* ??? ????: ??????, ???????, ???, ???, ????, ????, ?????, ????????

* ??? ???????: ??, ????, ?????, ??????? ? ??????.

* ??? ??????: ?????? ? ??????.

* ??? ?????????: ??????.

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80

??? ????? ???????:

Od ovih imena izvedena su imena Aleksa, Aca, Aco, Ksandra, Laca, Laco, Leko, Leksa, Sanda, Sandra, Sandro, Sanja, Sanjin, Sanjica, Saša, Saška, Caja, Caka i Caca.

http://www.radiopek.co.yu/onomastikonsearch.php?pretraga=sanja

Hvala na odgovoru. Ali nisu mi pogodili- ja mudra i razborita? Možda su to moji roditelji hteli, ali su se zeznuli... :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Јел неко зна порекло мог имена?

Ја сам нешто начула: потиче од имена Данило (Бог jе моj судиjа)... Данило jедан од 4 старозаветна пророка

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...