Гости Guest Izida Написано Јул 23, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 23, 2009 Tako je,Medice.Hvala ti na ovoj opseznoj dopuni!Meni samo palo na um da pomenem kad sam pisala prethodni post. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Георгина Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Иако моје име није баш српско, да нешто о њему кажем 0442_feel - лепо је имати ретко име, иако оно значи земљорадница 319.gif. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јул 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Georgina,dobrodosla u forum! 0442_feel Izvoli svrati na kaficu 319.gif u Zenski kutak. Imas veoma retko,neobicno i lepo ime za nasa podrucja.Ja veoma volim i ljude sa arhaivnim imenima.I moje je takvo.Obe nas mogu zvati Gina. Utvrdila sam da arhaicna imena svojim titularima determinisu karakter.Mi smo rasli s tom neobicnoscu! Sta fali zemljoradnicima?To je veoma casno zanimanje,a i posten hobi.Mislim da ne treba brkati zemljoradnike kao zanimanje,i seljake kao vid malogradjanske karakterologije.Verovala ili ne poznajem puno pametnih,pismenih i obrazovanih ljudi iz ruralnih sredina,i isto toliko "seljaka",tj. primitivaca iz urbanih.By the way,u srednjevekovnoj Engleskoj,u pravnoj istoriji poznatoj kao kolevci parlamentarizma i demokratrije(?) savremenih oblika,kao i kolevci nove novoerske civilizacije,su plemicku titulu(ser,lord...)mogli steci samo vlasnici zemlje.Smatralo se da je zemlja sveta stvar,da ona sve hrani,a da su trgovina i bankarstvo necasna zanimanja.U to vreme je plemicku titulu mogao steci samo trgovac,koji se tri puta otisnuo na otvoreno more i vratio se.Verovalo se da je on mudar i sposoban covek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јул 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 ,Ana je bila rodjena sestra Jelisavetina,koja je rodila Svetog Jovana Krstitelja ili Pretece,na Ivandan.Bio je Isusov ujak i stariji od njega 6 meseci. ???? ?? ?????. ???? ?? ????? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јул 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Ceco,ti svakako bolje znas od mene,ali kad sam ja ucila veronauku Jelisaveta je bila Bogorodici tetka.Znaci Sveti Jovan je NJen brate od tetke. Dakle,Isusov ujak,ali ne rodjeni.Bili su peti stepen krvnog srodstva prema ucenjima gradjanskog prava. Ako me secanje dobro sluzi na film "Moja velika mrsna pravoslavna svadba" i u Grckoj priznaju rodjake kao i mi ovde... 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јул 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Ceco,ti svakako bolje znas od mene,ali kad sam ja ucila veronauku Jelisaveta je bila Bogorodici tetka.Znaci Sveti Jovan je NJen brate od tetke. Dakle,Isusov ujak,ali ne rodjeni.Bili su peti stepen krvnog srodstva prema ucenjima gradjanskog prava. Ako me secanje dobro sluzi na film "Moja velika mrsna pravoslavna svadba" i u Grckoj priznaju rodjake kao i mi ovde... 319.gif ? ????? ??, ????? ????? ?? ???? ?? ????? ????????? ??????????. ?????, ???? ???? ??????? ????? ??????. p.s. ???? ?? ???????? ???? ????, ??? ???? ?? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јул 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 I meni je neobicno.Tako sam ucila na veronauci,kad svestenik kaze ujak,nekako mi zvuci ovozemaljski,Boze oprosti.A,recimo,nikad za Svete Joakima i Anu ne kazu da su baba i deda Isusa Hrista,uvek u molitvi kazu:"Bogootaca Joakima i Ane"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Георгина Написано Јул 24, 2009 Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Georgina,dobrodosla u forum! 319.gif Izvoli svrati na kaficu 8084.gif u Zenski kutak. Imas veoma retko,neobicno i lepo ime za nasa podrucja.Ja veoma volim i ljude sa arhaivnim imenima.I moje je takvo.Obe nas mogu zvati Gina. Utvrdila sam da arhaicna imena svojim titularima determinisu karakter.Mi smo rasli s tom neobicnoscu! Sta fali zemljoradnicima?To je veoma casno zanimanje,a i posten hobi.Mislim da ne treba brkati zemljoradnike kao zanimanje,i seljake kao vid malogradjanske karakterologije.Verovala ili ne poznajem puno pametnih,pismenih i obrazovanih ljudi iz ruralnih sredina,i isto toliko "seljaka",tj. primitivaca iz urbanih.By the way,u srednjevekovnoj Engleskoj,u pravnoj istoriji poznatoj kao kolevci parlamentarizma i demokratrije(?) savremenih oblika,kao i kolevci nove novoerske civilizacije,su plemicku titulu(ser,lord...)mogli steci samo vlasnici zemlje.Smatralo se da je zemlja sveta stvar,da ona sve hrani,a da su trgovina i bankarstvo necasna zanimanja.U to vreme je plemicku titulu mogao steci samo trgovac,koji se tri puta otisnuo na otvoreno more i vratio se.Verovalo se da je on mudar i sposoban covek. ????? ?? ????????????. ?? ????? ?? ????? ???? ??????????????, ??? ??? ?? ?????????? ??? ??? ??????? ?? ????????, ? ? ???? ?? ????? ??????? ??????????? ??????? ???? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јул 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 24, 2009 Moj komentar je bio cisto uopsteno moje misljenje na danasnje stavove mladih.Ti si m i samo dala slagvort. Za Geo znam da na grckom znaci Zemlja,dalje ne znam. Ima i cvece georgina. 8084.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Георгина Написано Јул 25, 2009 Пријави Подели Написано Јул 25, 2009 ево је 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јул 26, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 26, 2009 Hvala!Bas je lepo! :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 27, 2009 Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 Мени је име дала мама.Рекла је или Дејан или никако другачије.Дејан је славеносрпско име.Може бити порекла од старословенске речи "дејати" у значењу "чинити,радити" или од старословенске речи "дес" у значењу "десити се".У прошлости реч "дес" била је једнака данашњем значењу речи срећа(добра или зла). Постоји мишљење да изводи порекло из латинског "Деа" у значењу "богиња" или "Деус" у значењу "Бог,божанство".Од овог имена изведена су имена Дејана,Дејка,Дека. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Јул 27, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 27, 2009 Pozdravi mamu!Bas lepo ime! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Новембар 18, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 18, 2009 Anastasija,kad se prevede na srpski znaci Vaskrsija.Bas lepo,zar ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vizantiona Написано Новембар 18, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2009 Anastasija,kad se prevede na srpski znaci Vaskrsija.Bas lepo,zar ne? Vaskrsija!!!DIVNO!!! 0442_feel Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука