Jump to content

Srpska imena i njihova znacenja!

Оцени ову тему

Препоручена порука

moje ime je mirjana,i nekako mi je previse svjetovno greengrin

Што световно?Мир(на)(Јана)  greengrin МирЈана. А јел би волела да се зовеш другалије?

pa kako nije,svakako sam mirjanin,nema uopste potrebe da se zovem mirjana 0102_laugh  sala mala,nije lose,moglo je i gore nesiguran  tavita mi je super ime,voljela bi' da sam tavita,eto 0110_hahaha

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Ово сам нашао на нету:

"Vladimir je veoma staro ime za koje se smatra da potiče još iz sveslovenske zajednice. Ono ima opšteslovenski karakter s obzirom da se sreće na celom slovenskom etničkom prostoru - od Jadrana do Baltika i od Alpa do Urala. Ovo ime oduvek je bilo veoma frekventno kod svih slovenskih naroda.Ime Vladimir predstavlja složenicu sastavljenu od slovenskih osnova vlad i mir. Oblik vlad dolazi od staroga imperativa vladi, vlasti što znači vladati,druga bi mogla biti pridev mer sa značenjem velik(i) ili imenica  mir koja to i znači, mir.

Po svom sastavu i etimološkom značenju Vladimir se upoređuje sa nemačkim imenom Valdemar (Waldemar). To je staro germansko ime koje se sastoji od starovisokonemačkih reči walt, waltan - vladati, upravljati i mar - velik, slavan."

А мало је фалило да будем Антоније.

Подели на овим сајтовима

Ово сам нашао на нету:

"Vladimir je veoma staro ime za koje se smatra da potiče još iz sveslovenske zajednice. Ono ima opšteslovenski karakter s obzirom da se sreće na celom slovenskom etničkom prostoru - od Jadrana do Baltika i od Alpa do Urala. Ovo ime oduvek je bilo veoma frekventno kod svih slovenskih naroda.Ime Vladimir predstavlja složenicu sastavljenu od slovenskih osnova vlad i mir. Oblik vlad dolazi od staroga imperativa vladi, vlasti što znači vladati,druga bi mogla biti pridev mer sa značenjem velik(i) ili imenica  mir koja to i znači, mir.

Po svom sastavu i etimološkom značenju Vladimir se upoređuje sa nemačkim imenom Valdemar (Waldemar). To je staro germansko ime koje se sastoji od starovisokonemačkih reči walt, waltan - vladati, upravljati i mar - velik, slavan."

А мало је фалило да будем Антоније.

a jel' bi volio da si antonije?

Подели на овим сајтовима

David je na srpski Dragan ili Milan itd., tj. onaj koji je omiljen, ljubljen, drag...

Кад рече ти Драган, брате Драги... Подсети ме на једну фору када сам објашњавао једној

швабици да свако српско име има значење, ако нема, дакле, није српско. На то ме она

упитала шта значи моје име. У речнику сам пронашао да је Драган = Гелиптер (на нем.)  :drugarstvo:

Значи ми смо брате ГИЛИПТЕРИ.  ;)

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Цитат: Dragi  03. Март , 2011, 23:45:59

David je na srpski Dragan ili Milan itd., tj. onaj koji je omiljen, ljubljen, drag...

Кад рече ти Драган, брате Драги... Подсети ме на једну фору када сам објашњавао једној

швабици да свако српско име има значење, ако нема, дакле, није српско. На то ме она

упитала шта значи моје име. У речнику сам пронашао да је Драган = Гелиптер (на нем.) 

Значи ми смо брате ГИЛИПТЕРИ 

U jee ! Ja sam dragan a sin mi je David tj GILIPTERI na kvadrat.

Подели на овим сајтовима

Цитат: Dragi  03. Март , 2011, 23:45:59

упитала шта значи моје име. У речнику сам пронашао да је Драган = Гелиптер (на нем.)  

Значи ми смо брате ГИЛИПТЕРИ  

kriminalac pink panter

Подели на овим сајтовима

Па то ти причам имењаче.  ne_shvata

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...