Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, cloudking рече

ta ako ti kao verujuci u lekarsko iskustvo odes npr kod Nestorovica da te leci i on ti kaze "uzmi rakijicu to je dobro za imunitet, i gde si bese rodjen? Sumadija? U pa ti imas srpski gen, ne brini ok si, samo cepaj".

Врло лако у том случају.

Питаћу га које тачно супстанце из ракијице су добре за имунитет. Можда стварно јесу, али ће морати да ми да добру хипотезу шта из ракије и како утиче на имунитет, да бих онда на себи радио проверу те хипотезе. И уопште се не зезам, стварно то захтевам од лекара (за те неке контроверзне тврдње). Вероватно добијају нервни слом кад ме виде. Ал на крају ћу свакако узети ракијицу.

За српски ген ћу му рећи да је то немогућа прича, а ако се не сложи постоје две варијанте. Могуће је да је лик заиста добар у својој специјализацији, можда и геније, ал да има неке фикс идеје у вези других области. Не би био ни прво ни последњи пут у историји да се то деси. Ако је то тачно, а ако је при том и разуман човек који може да прихвати да ја нећу прихватити његове идеје у геници, може да настави да ме лечи методама које су нам обојици прихватљиве. У супротном се разилазимо осим ако држава није одлучила да немам баш много избора, као што је држава Холандија то урадила и да је једини лекар код кога могу да одем онај најближи на мојој адреси и нема другог. Значи нема друге опције, чак ни да платим десет пута више. Ракија или ништа. Ал пошто је држава, сигурно су у праву. Немогуће је да они доносе сумануте регулације.

пре 7 минута, cloudking рече

Kod mene je suprotan zakljucak nekako... ja sam tek sad nakon korone shvatio da su doktori koji su pojedinci a istupaju sa nekim svojim vidjenjem aktuelnih desavanja potpuno vredni ignorisanja. Ako 100.000 doktora kaze da korona ostaje na povrsinama a jedan "mnogo dobar doktor" iz Glebenglajbenglubenburga iz severoistocnok dela Bavarske objavi youtube video u kome raskrinkava te nalaze, kod mene ne budi nikakvu sumnju u te javne nalaze... naprotiv.

Evo na primer... individualno iskustvo i lekarska praksa bivseg pedijatra moje dece je podrzaumevao homeopatske lekove.. doktorka nacelnica pedijatrije, 30 godina se bavi medicinom, ako neko ima praksu ima ona. I kako ja sad njoj da verujem? Sta joj vredi ta lekarska prksa  i iskustvo?

To je poenta kod verovanja u lekarska iskustva... previse su individualna.

Ово ти исто важи за истраживања и званичну медицину. Не зна се ни ко пије ни ко плаћа чим се мало изађе из неких основних ствари. Различите државе чак имају потпуно различите регулације, праксу, све. Невероватно је колико нећеш успети да нађеш то неко званично тело коме можеш да верујеш. Изгледа да је то мрка капа и да нема баш много помоћи. Срећа у несрећи је да се јако мали број људи суочава са тим неким стварима где се ломе копља. Оне ствари које су главне за преживљавање су познате већ двеста година и нико то не доводи у питање. На пример, вакцине. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juanito said:

Ово ти исто важи за истраживања и званичну медицину. Не зна се ни ко пије ни ко плаћа чим се мало изађе из неких основних ствари. Различите државе чак имају потпуно различите регулације, праксу, све. Невероватно је колико нећеш успети да нађеш то неко званично тело коме можеш да верујеш. Изгледа да је то мрка капа и да нема баш много помоћи. Срећа у несрећи је да се јако мали број људи суочава са тим неким стварима где се ломе копља. Оне ствари које су главне за преживљавање су познате већ двеста година и нико то не доводи у питање

Ne podsecaj me... je i od pre korone vec duze vreme imam osecaj da opsta medicina nema veze sa zivotom i da se svi oslanjaju na prirodnu sposobnost naseg tela da se izleci od cega god samo ako mu das dovoljno vremena a da medicina ima smisla tek kod ozbiljnijih zdravstvenih stanja. :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

Al nije to poJenta, nego se radi o tome da ti danas imas armiju lekara koji i dalje stoje cvrsto na strani "zlu ne trebalo" kad se prica o vakcinama... i sta ces ti kao obican covek koji se oslanja na iskustvo lekara i odes kod njega samo da bi ti on rekao, "sacekaj sa vakcinama ipak, za svaki slucaj"

Не ослањам се само на лекаре. На њих се ослањам кад је у питању њихово клиничко искуство, рад са пацијентима, дијагностика итд. У сваком послу су пракса и искуство ненормално битни и опште је позната ствар да ће пре адвокат да зна како да добије одређени случај од професора универзитета који објављује радове о праву. Ал не може адвокат да ми каже да је ОК красти. Тако је и са лекарима.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, cloudking said:

Ako 100.000 doktora kaze da korona ostaje na povrsinama a jedan "mnogo dobar doktor" iz Glebenglajbenglubenburga iz severoistocnok dela Bavarske objavi youtube video u kome raskrinkava te nalaze, kod mene ne budi nikakvu sumnju u te javne nalaze... naprotiv.

Ако мислимо на истог - тај није "неки много добар доктор", него начелник института за епидемиологију у Бону и члан немачког државног тима за борбу против короне. И није објавио јутјуб видео, него рад у коме тврди то што тврди. То што је гостовао по емисијама које су после качене на јутјуб нема везе са тим.

Мени буди и те какву сумњу јер оних других 100.000 треба да докажу да баш овај вирус из породице корона има нека својства која други вируси из исте породице немају (да дуго остаје вирулентан на површинама). Штреков налаз се баш уклапа у оно што знамо о осталим корона респираторним вирусима - да не можеш да се заразиш ако пипнеш нешто што је пре тебе пипнуо неко заражен.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Juanito said:

Питаћу га које тачно супстанце из ракијице су добре за имунитет. Можда стварно јесу, али ће морати да ми да добру хипотезу шта из ракије и како утиче на имунитет, да бих онда на себи радио проверу те хипотезе. И уопште се не зезам, стварно то захтевам од лекара (за те неке контроверзне тврдње). Вероватно добијају нервни слом кад ме виде. Ал на крају ћу свакако узети ракијицу.

За српски ген ћу му рећи да је то немогућа прича, а ако се не сложи постоје две варијанте. Могуће је да је лик заиста добар у својој специјализацији, можда и геније, ал да има неке фикс идеје у вези других области. Не би био ни прво ни последњи пут у историји да се то деси. Ако је то тачно, а ако је при том и разуман човек који може да прихвати да ја нећу прихватити његове идеје у геници, може да настави да ме лечи методама које су нам обојици прихватљиве. У супротном се разилазимо осим ако држава није одлучила да немам баш много избора, као што је држава Холандија то урадила и да је једини лекар код кога могу да одем онај најближи на мојој адреси и нема другог. Значи нема друге опције, чак ни да платим десет пута више. Ракија или ништа. Ал пошто је држава, сигурно су у праву. Немогуће је да они доносе сумануте регулације.

Ja ti opet kazem... ja nisam naucnik. Stvarno ne razumem te stvari i meni lekar moze do sutra da objasnjava klinicke studije, hipoteze i imunitete. 
kad odvezem auto kod mehanicara ja ne trazim da mi objasnjava tacno svaki sraf koju ulogu ima nego mu dam kinte da mi sredi stvar jer je ne zelim time da se bakcem jer mi to nije poso i ne poznajem te stvari.. Neko poverenje  u strucnost mora da postoji, bez obzira dal popravljas trabanta ili lecis reumu.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, cloudking said:

Ne podsecaj me... je i od pre korone vec duze vreme imam osecaj da opsta medicina nema veze sa zivotom i da se svi oslanjaju na prirodnu sposobnost naseg tela da se izleci od cega god samo ako mu das dovoljno vremena a da medicina ima smisla tek kod ozbiljnijih zdravstvenih stanja. :)

Nije to toliko netacno, ima ona jedna studija o smrti zbog pogresnih terapija. Jebiga telo je kompleksna masina... ziv organizam, i svako je razlicit za nijansu.
Kod zubara mojoj sestri pet anestezija daju i nista, meni ubodu pola i odmah deluje.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, GeniusAtWork said:

Мени буди и те какву сумњу јер оних других 100.000 треба да докажу да баш овај вирус из породице корона има нека својства која други вируси из исте породице немају (да дуго остаје вирулентан на површинама). Штреков налаз се баш уклапа у оно што знамо о осталим корона респираторним вирусима - да не можеш да се заразиш ако пипнеш нешто што је пре тебе пипнуо неко заражен.

Ja kako sam skontao cela zabuna oko toga je jer su virusi iz grupe korona obavijeni sa masnim jedinjenjem oko rnk. I kada sunce\uv opizde tu mast oni je otope i RNK bude izlozen svim ostalim stvarima van pa ga brzo ubiju na povrsini. E sad tu ima gomila faktora, da li je virus u "kapljici" ili je kapljica sasusena.
Itd...

Korona virus na temperaturi oko 0 moze da ostane ziv po 24 dana... iz istog razloga jer se to masno jedinjenje stvrdne isto kao sto se svinjska mast stvrdne u frizideru .... jedan od razloga sto prenosimo obicnu prehladu tako lako zimi a leti je uopste nema(prehlada je iz iste porodice). ali prosecna temperatura preko 15 mu pravi vece probleme.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, GeniusAtWork said:

Ако мислимо на истог - тај није "неки много добар доктор", него начелник института за епидемиологију у Бону и члан немачког државног тима за борбу против короне. И није објавио јутјуб видео, него рад у коме тврди то што тврди. То што је гостовао по емисијама које су после качене на јутјуб нема везе са тим.

OK, ali zasto onda postoji to verovanje da mozes da se zarazis i od povrsina? Pretpostavljam da  i to dolazi od nekih "radova"?
Ali ako jeste, zasto su ti radovi toliko pogresni?
Opet pitam, jesu li oni zamlaceni teoreticari zavera na kraju ipak u pravu?

Neko namerno stimuje nalaze da bi postigao ovo ili ono? Politika? Kina vs amerika? Prozivodjaci maski rukavica lobiraju da bi prodavali proizvode (malopre videh i tu teoriju)? Mrze Trampa pa mu smestaju (ovo sam napisao zbog Mladje :ani_biggrin:)

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, cloudking рече

То је дословно званични став и пракса холандске медицине. Ал уопште се не зезам и не шалим нити претерујем. Знам да је скоро немогуће поверовати и мени је било, ал сам се на врло ружне начне уверио. И то је било пре короне. Код короне су наставили слично, само су додали још једну ствар. Пре короне је било скоро немогуће доћи до лекара осим ако немаш нешто баш очигледно лоше и опасно. Чека се и чека и чека и чека... Кућни лекар, лекар опште праксе, је једини кога сте могли видети за обавезних 100 евра месечно по особи и то само онај најближи. Никакве специјалисте није могуће видети без упута, нема заиста приватних лекара код којих се може отићи својевољно. Чак ни дерматолога или офтамолога. Труднице не виде лекара, ултразвук ради бабица. С доласком короне су то само легализовали: ”Нико више не може уживо да види ни лекара опште праксе. Долазите само ако сте јако тежак случај.” И ткао и би.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, haveaniceday said:

Prosecna temperatura preko 15 mu pravi vece probleme.

Ali valjda situacija u toplijim krajevima planete koji imaju jednak prolbem sa epidemijom kao i svaki drugi ukazuje da to kod korone i nije bas tacno?

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, cloudking said:

Mrze Trampa pa mu smestaju (ovo sam napisao zbog Mladje :ani_biggrin:)

Haha, pa nisam ja rekao da mu nauka smesta nego da se novinari fokusiraju na uspeh\neuspeh tretmana X lekom samo zato sto ga je tramp spomenuo. :)
Bukvalno sam siguran da testiraju jos 30 lekova, od kojih neki rade, neki ne, za svih 30 se pisu istrazivanja ali za ovaj se novinari uhvatili ko pijani plota. :P

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juanito said:

То је дословно званични став и пракса холандске медицине. Ал уопште се не зезам и не шалим нити претерујем. Знам да је скоро немогуће поверовати и мени је било, ал сам се на врло ружне начне уверио. И то је било пре короне. Код короне су наставило слично, само су додали још једну ствар. Пре короне је било скоро немогуће доћи до лекара осим ако немаш нешто баш очигледно лоше и опасно. Чека се и чека и чека и чека... Кућни лекар, лекар опште праксе, је једини кога сте могли видети за обавезних 200 евра месечно и то само онај најближи. Никакве специјалисте није могуће видети без упута, нема заиста приватних. Чак ни дерматолога или офтамолога. Труднице не виде лекара, ултразвук ради бабица. С доласком короне су то само легализовали: ”Нико више не може уживо да види ни лекара опште праксе. Долазите само ако сте јако тежак случај.” И ткао и би.

liiij

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, cloudking said:

Ali valjda situacija u toplijim krajevima planete koji imaju jednak prolbem sa epidemijom kao i svaki drugi ukazuje da to kod korone i nije bas tacno?

Pa nemaju, kacio sam vec par studija za to. Jednostavno Ro nije jednak svuda, i jedna od korelacija su prosecna temperatura i vlaznost vazduha.

evo ti jedna od sprovedenih...

image.thumb.png.290be4e98639ae97906101f04a57355e.png

tldr:
image.thumb.png.1db5acd50d86de3583fa9bbe376a8642.png

image.png

Подели на овим сајтовима

Just now, haveaniceday said:

Haha, pa nisam ja rekao da mu nauka smesta nego da se novinari fokusiraju na uspeh\neuspeh tretmana X lekom samo zato sto ga je tramp spomenuo. :)
Bukvalno sam siguran da testiraju jos 30 lekova, od kojih neki rade, neki ne, za svih 30 se pisu istrazivanja ali za ovaj se novinari uhvatili ko pijani plota. :P

E sto se tice Trampa... apsolutno je normalno i pozeljno (!) da se svaka problematicna zdravstvena izjava predsednika slobodnog sveta  momentalno istrazi jer kao sto si ti sam lepo rekao, kad  ja i ti pricamo o tome sta bolje leci koronu kiselina ili raikja to ni za koga nije opasno, ali kad tramp izjavi da neki lek leci koronu, onda je neophodno sto pre proveriti to jer je covek za deo planete apsolutni Mesija... 

Problem nastaje kad nakon provere zaista provalis da je lik rekao glupost... onda ti predstoji 9 krug pakla od strane slepih sledbenika gospodina narandzastog. Ne sme se dovoditi u sumnju ono sto izgovori vodja... u tom smislu su vucic i tramp skoro identicni (ne po nacinu na koji vode ekonomiju i spoljnu politiku, (ko sto vi trampovci cujete) nego po manirizmu i egocentricnosti i drugim psihickim poremecajima)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...