Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 3 часа, Поуке.орг инфо рече

Занимљив момак, можда некад и постане озбиљан научник. До тад, има овде материјала на теми са озбиљним научницима позваним да говоре у области своје струке. И са једне и са друге стране, па бирајте људи и мислите слобода у Христу вам је дата. Иначе млади докторанд неуронауке стручно излаже о вакцинама као и многи пре њега - фајзер, модерна или астразенека - свака политичка конотација је сасвим случајна будите уверени.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Поуке.орг инфо рече

@sampaganini92 да, да... тако је... :skidamkapu:

Ма ништа ја не тврдим па да будем у праву, само реко да не промакне људима чињеница да младић који се бави мозгом стручно препоручује вакцине против вируса, искључиво оне са запада.. па нек људи сами закључују, побогу па нисам ја јавниј медиј да имам апсолутну тапију на истину :) Здраво ми били сви!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, sanja84 рече

@sampaganini92 što si ti neki kulturan čovek.:))

Ја драга Сања од почетка овде разговарах и са авокадом и са фса чини ми се на пристојан начин и рекох против вакцина нисам. Нити сам икоме икад рекао да се не вакцинише, ако неко приупита могу да кажем шта мислим ако не па ваљда је свако као икона Бога живога слободан да мисли по своме а не по налогу. Оно против чега сам био од почетка је оно што су ми говорили да се десити никад неће, а што се сад дешава у Аустралији, Аустрији, не знам да ли и колико и код тебе у Словенији. То је тотално склизавање људске цивилизације у пут сеграгације без повратка. 

Али баш да младић који с вирусологијом и епидемиологијом  нема везе никакве и који не верује у ефикасност руске и кинеске вакцине већ само британске и америчке буде параметар објективности, па баш и не иде.

Подели на овим сајтовима

@sampaganini92

Cudan su ti neki co`ek. Em pises ovde, em `oces i trezno da mislis glavom. Bas svasta.

...

https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/1154130/afera-fajzer-u-srbiji-svi-iznenadjeni.html

v
v

"Navode da je američka farmaceutska kompanija "Fajzer" podmićivala i srpske lekare i zdravstvene zvaničnike kako bi registrovala novi lek na našem tržištu i povećala prodaju ispitivaće Republičko javno tužilaštvo.

Kako RTS nezvanično saznaje, biće provereni svi navodi iz prijave koju je Komisija za hartije Sjedinjenih Američkih Država podnela protiv te farmaceutske kompanije, a koji se odnose na Srbiju.

Ukoliko se utvrdi da postoji sumnja da je neko prekršio zakon biće doneta odluka o eventualnom pokretanju krivičnog postupka.

U najnovijoj farmaceutskoj aferi navodi se da je američka kompanija "Fajzer" deset godina, od 1997. do 2007. podmićivala i lekare i visokopozicionirane zdravstvene zvaničnike u Srbiji, Hrvatskoj, Češkoj, Italiji, Kini... i da su na mito dali milione dolara.

U Udruženju koje okuplja proizvođače inovativnih lekova u Srbiji, a čija je članica i "Fajzer", kažu da nemaju podatke o eventulanom kršenju propisa.

Ja takvih indicija nemam i pozivam svako ko ima te podatke da se obrati udruženju, ako su etičke povrede, a za sve drugo nadležnim organima ove zemlje", rekao je Bojan Trkulja, predsednik Udruženja Inovija.

I u Ministarstvu zdravlja navode da nemaju podatak o kojim lekarima ili ustanovama je reč. Podsećaju da su odnosi lekara i farmaceutskih kuća uređeni u skladu sa evropskim propisima.

"Ti propisi u suštini omogućavaju lekarima da imaju pravo da u saradnji sa industrijom odlaze na kongrese, stiču nova znanja, ali svakako nemaju pravo da propisuju ili protežiraju određene sponzore koji su im platili takav put", rekla je Zorica Pavlović iz Ministarstva zdravlja.

Pavlovićeva kaže da  su to sporadični slučajevi i veruje da oni ne mogu narušiti sigurnst građana i zdravstvenog sistema. 

"Farmaceustke kuće su u obavezi da sve što sponzorišu stave na svoj sajt, znači da inspekcije, bilo da su pitanju poreska ili zdravstvena inspekcija mogu da se informišu da li se farmaceutska kuća pridržavala pravilnika, a pravilnik je jasan, svaku situaciju dobro reguliše", kaže direktorka Lekarske komore Srbije Tatjana Radosavljević.

Ipak, izjave nekih lekara u Srbiji, ali i u susednim zemljama, da od količine prepisanih lekova nekog proizvođača zavisi da li će im biti plaćen odlazak na neki kongres, otvaraju sumnju da li doktor u takvoj situaciji prepisuje lek koji je najbolji za pacijenta ili onaj koji mu plaća put.

"U primarnoj zdravstvenoj zaštiti radim već 20 godina, a terapiju koju prepisujem prilagođavam svakom pacijentu ponaosob", kaže Mirjana Miladinović iz Doma zdravlja Palilua.

A kakve su šanse da uskoro saznamo koga je sve podmićivala američka kompanija, možda najbolje govori vest da je "Fajzer" pristao da američkoj vladi plati 60 miliona dolara kazne, kako bi se povukle optužbe."

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, sampaganini92 рече

Ја драга Сања од почетка овде разговарах и са авокадом и са фса чини ми се на пристојан начин и рекох против вакцина нисам. Нити сам икоме икад рекао да се не вакцинише, ако неко приупита могу да кажем шта мислим ако не па ваљда је свако као икона Бога живога слободан да мисли по своме а не по налогу. Оно против чега сам био од почетка је оно што су ми говорили да се десити никад неће, а што се сад дешава у Аустралији, Аустрији, не знам да ли и колико и код тебе у Словенији. То је тотално склизавање људске цивилизације у пут сеграгације без повратка. 

Али баш да младић који с вирусологијом и епидемиологијом  нема везе никакве и који не верује у ефикасност руске и кинеске вакцине већ само британске и америчке буде параметар објективности, па баш и не иде.

Ma ne, to su kompleksi. Neko ko se ne razume u materiju, da ne ispadne glup ide lakšim putem. I sramota ga je braće koji drugačije misle, pa su ti ljudi neki "oni" i ostalo. Primitivizam. Da, ja nisam kulturna...pa me banujte.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

значи четврата вакцина. Па ово је већ толико јадно.

WWW.POLITIKA.RS

Израелски тим за борбу против пандемије препоручио је да старији од 60 година и здравствени радници треба да приме и четврту дозу вакцине против вируса корона...

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, sampaganini92 рече

. Оно против чега сам био од почетка је оно што су ми говорили да се десити никад неће, а што се сад дешава у Аустралији, Аустрији, не знам да ли и колико и код тебе у Словенији. 

Nama je lekarska komora poslala link na predavanje preko zuma na temu o tome kako je obavezna vakcinacija po zakonu dozvoljena. Tako da znamo šta nam se sprema. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Поуке.орг инфо рече

Нема потребе, капирају добро они... јер су свесни да то што постављају нема никакве вредности, али ајд`, тема ко тема, неће се овде ништа нарочито сазнати. Наравно, постоје ретки појединци који покушавају да дају релевантне информације, но таквих је изузетно мало.

У сваком случају, понижавање и вређање људи је недопустиво, на то да се строго обрати пажња.

тњма ко тема је да хоће да нас вакцинишу до бесвести. Ко преживи причаће.

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Onufrije рече

тњма ко тема је да хоће да нас вакцинишу до бесвести. Ко преживи причаће.

Тако је... само ће невакцинисани преживити... остали ће думру

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Onufrije рече

ово са омикроном је већ за дебиле

Јесте, јесте... све сте у праву. Ово је тако дубоки исказ, нема даље... свака част :pivo:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...