Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 8 часа, Н И Н Е рече

Оградили су се од одлуке кризног штаба. То ће остати записано. Хиљаде умрлих неће њима на душу. 

Шта су требали, да поднесу оставке у овом тренутку? На њихово место би довели лекаре са Бебиног института за младе СНС-овце.

А они се управо од тада и понашају као лекари са Бебиног института и СНС-овци. Која је разлика?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Н И Н Е рече

@Јанко Ниси одговорио да ли мислиш да су параноични што су предлагали да се све затвори на две недеље? Или си мислио на мене да сам параноик? Надам се да је ово друго мада не знам како ја то неког могу држати као таоца. Може свако да ме блокира кад хоће.

Ја кажем да сам лично био у старту за месец дана локдауна, ти ме питаш да ли су параноични што су предлагали две недеље?!?

Ај` читај шта пишем или се сабери.

Параноици су сви који

1. напољу носе маске на отвореном без близине већег броја људи око себе, као и

2. вакцинисани који нису прележали корону и који хоће да притворе све невакцинисане.

Аман, ако је неко вакцинисан а није прележао и НЕ ВЕРУЈЕ да ће проћи са блажим симптомима нека бежи И ОД ВАКЦИНИСАНИХ јер И ОНИ МОГУ да пренесу корону! Да се завуче се у рупу и не дише... Може удахнути једну ћелију вируса...

Е сад, ако себе налазиш у овима - твој проблем.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, fsa рече

10356 umrlih od kovida samo u 2020. godini... a evo koliko su prijavili:

Информација о актуелној епидемиолошкој ситуацији у вези са новим корона вирусом у Републици Србији за 31. децембар 2020. године

Кад ћеш одговорити на моје питање?

1. Цифра у 2020. је 10 356.

1.б. Ево, хоћу да прихватим и ту од 16 000.

2. ТВОЈА рачуница за 2020. је 40 000 - 50 000 умрлих.

Како тумачиш ових осталих 24-34 000 смртних случајева

Пази, већ смо све корона-могуће уврстили у оних 16 000.

Подели на овим сајтовима

Извини Јанко, немој да се љутиш.

Одјављујем се и ја са теме, немам више ничим корисним да допринесем.

• Оплаках :)) 1

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Н И Н Е рече

Извини Јанко, немој да се љутиш.

Одјављујем се и ја са теме, немам више ничим корисним да допринесем.

Не љутим се.

Чудим се верујућима који се ТОЛИКО плаше смрти да би све друге које сматрају потенцијално кривим за своју евентуалну потенцијално смртоносну болст (sic!) потаманили или затворили само да они остану СИГУРНО живи.

https://www.youtube.com/watch?v=yzm0bv-Dcmk&ab_channel=KomunaOfficial

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Јанко рече

Кад ћеш одговорити на моје питање?

1. Цифра у 2020. је 10 356.

1.б. Ево, хоћу да прихватим и ту од 16 000.

2. ТВОЈА рачуница за 2020. је 40 000 - 50 000 умрлих.

Како тумачиш ових осталих 24-34 000 смртних случајева

Пази, већ смо све корона-могуће уврстили у оних 16 000.

Negde se nismo razumeli... 40000 - 50000 je moja procena br. preminulih od kovida od početka epidemije do kraja ove godine... a ne u 2020. 

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Јанко рече

Ја кажем да сам лично био у старту за месец дана локдауна, ти ме питаш да ли су параноични што су предлагали две недеље?!?

A moram da te pitam, sada u retrospektivi, da li bi promenio to misljenje da znas ono sto je danas vise-manje ocigledno da tih mesec dana lokdauna ne bi promenilo skoro, apsolutno nista, osim sto bi MALO usporilo sirenje korone u Srbiji?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, fsa рече

Negde se nismo razumeli... 40000 - 50000 je moja procena br. preminulih od kovida od početka epidemije do kraja ove godine... a ne u 2020. 

Brate ta brojka vec teorije nema. :) 
Ajde da je duplo, 20 000 pa je i moguce, koliko-toliko. 
Ali nesto puno preko toga, teorije nema. 

To bi nam dovelo smrtnost do 4 % koja nije nigde u svetu prisutna...a sada vec sigurno znamo da je smrtnost  oko (ifr) 0.5 %  sa tvojom cifrom od 40, 50 000 mi bi morali da imamo bar 4 miliona obolelih do sada.... 

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, haveaniceday рече

To bi nam dovelo smrtnost do 4 % koja nije nigde u svetu prisutna...a sada vec sigurno znamo da je smrtnost  oko (ifr) 0.5 %  sa tvojom cifrom od 40, 50 000 mi bi morali da imamo bar 4 miliona obolelih do sada.... 

Moram da se ispravim... ne 40000 - 50000 umrlih samo od kovida, već je to procena viška smrtnosti do kraja 2021.... kao što sam ranije napisao u ovoj poruci: 

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/64295-тема-о-коронавирусу-све-на-једном-месту/&do=findComment&comment=2102800

Mislim da će se pokazati da je bar 80% od tog "viška" kovid, ali zvanične podatke imaćemo tek sredinom sledeće godine.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, fsa рече

Moram da se ispravim... ne 40000 - 50000 umrlih samo od kovida, već višak smrtnosti do kraja 2021.... kao što sam ranije napisao u ovoj poruci: 

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/64295-тема-о-коронавирусу-све-на-једном-месту/&do=findComment&comment=2102800

Mislim da će se pokazati da je bar 80% od tog "viška" smrtnost od kovida, ali zvanične podatke imaćemo tek sredinom sledeće godine.

Aha, to je moguce. Imamo dosta mrtvih od "kovida" koji nisu bolovali od kovida, nego od impakta kovida na zdrastveni sistem. To svakako.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, haveaniceday рече

Mnogi su oboleli dva puta... neki već i tri puta do sada

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, fsa рече

Mnogi su oboleli dva puta... neki već i tri puta do sada

Jako mali broj ljudi je oboleo dva puta. Bas sam skoro jurio studije o tome. Oko 10 % ljudi je oboleo dva puta do sada. I to uglavnom imuno kompromitovani, kod vecine se izgleda imunitet zadrzava sasvim fino. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Jako mali broj ljudi je oboleo dva puta. Bas sam skoro jurio studije o tome. Oko 10 % ljudi je oboleo dva puta do sada. I to uglavnom imuno kompromitovani, kod vecine se izgleda imunitet zadrzava sasvim fino. 

Ne znam koji procenat je u pitanju, ali od ljudi iz moje okoline znam baš puno takvih.

Veliki je i br. dece, mlađih ljudi i svih ostalih koji su bili zaraženi, ali sa blagim simptomima, pa se uopšte nisu testirali i ne ulaze ni u kakve statistike. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, fsa рече

Ne znam koji procenat je u pitanju, ali od ljudi iz moje okoline znam baš puno takvih.

Veliki je i br. dece, mlađih ljudi i svih ostalih koji su bili zaraženi, ali sa blagim simptomima, pa se uopšte nisu testirali i ne ulaze ni u kakve statistike. 

Pa tih ima svakako, ali nije kovid jedini virus koji kruzi. 
Evo ja sam ti pisao, ja sam MOZDA imao kovid sa stomacnim simptomima, i to sam tek saznao mesec dana posto sam imao simptome.

Dakle temperatura 38, bol u stomaku, losa stolica, tri dana. Nesto posle toga krece kasalj koji me drzi mesec dana ali bez drugih simptoma.

Onda slucajno na vestima naidjem na sledece: 

WWW.BLIC.RS

Pored simptoma kašlja i povišene temperature, nedostatka daha, kao „sporadični“ simptom, kod zaraženih može se javiti i dijareja. Iako na prvi pogled može delovati kao da je u pitanju stomačni...

Подели на овим сајтовима

On 12.11.2021. at 12:17, fsa рече

Ja mislim da je br. umrlih od kovida bar 3 puta veći od zvaničnog, tj. trenutno više od 30000 ljudi... čak i sam Kon je priznao nešto slično tome.

Inače, slažem se sa tobom da nam zdravstveni sistem ne funkcioniše dobro i da ne treba za sve kriviti epidemiju.

BIRN saznaje da su tokom prošle godine postojale uredno popunjene potvrde o smrti u kojima se kovid kao uzrok navodi u preko deset hiljada slučajeva, dok je zvanično saopštavan daleko manji broj - oko tri hiljade.

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba, kazao je da objektivno na svakih deset minuta imamo „smrtni slučaj povezan sa epidemijom“, dok zvanični podaci pokazuju da je na svakih 27 minuta od kovida 19 umre jedna osoba.

– Vrlo verovatno da u Srbiji trenutno na svakih 10 minuta umire jedna osoba, to je dva i po puta više od registrovanog broja. 

https://birn.rs/broj-umrlih-od-korone-tri-puta-veci/

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/visak-smrtnosti-cesto-i-pet-puta-veci-od-broja-umrlih-od-korone/

Дакле овако:

1. Званични бројеви Батута кажу да у вишку смртних случајева у односу на раније - осталих смрти има много више од смрти везаних за корону. (око 3200 од 14-16 000 у 2020, а преко 10 300 крајем октобра 2021 од неких 30ак хиљада вишка смрти). Закључак би био да су власти криве за помор осталих. Разлог да то није тачно? Хм... Из мог искуства, у доста случајева је проглашавано за смрт од короне и оно што није. Опет, има и доста супротних случајева. Не налазим изразит разлог да верујем да је однос превише другачији од званично написаног. Онде нешто додаш, овде одузмеш...

2. Кон помиње 2,5 пута већи број корона-смрти у односу на званични НА САЈТУ (то је Батут, регистровани, онај који сам проследио), који даје прилично изједначен однос корона : остали (гледајући на вишак у односу на просечан број у претходним годинама, тј тачан збир нетачних података). Пола-пола? Опет исти закључак, то је много ЖРТВОВАНИХ осталих због короне. Да не говоримо о томе да то каже лекар у КШ, који би на томе требало да је СВЕ ВРЕМЕ ИНСИСТИРАО јер има сазнања са терена или одакле већ (осим ако не гледа у пасуљ). А то што се фрља минутима као АВ секундама за перача прозора је тек прича за себе. Одакле му мерење 10минута/смрт једног од короне?!? Наравно, сви знају да он воли да вакцинише још од новембра 2009. Мали односи му не иду у прилог за џип, џеп, какогод. 

3. Волшебно, ЗВАНИЧНА Батутова цифра УКУПНОГ БРОЈА УМРЛИХ ОД КОРОНЕ ОД ПОЧЕТКА ДО КРАЈА ОКТОБРА 2021. постаје у републ. стат. ЦИФРА ЗА 2020. и то - у тексту су "СВЕ БОЛЕСТИ које се могу повезати са короном" (!), а на самом графику зелен квадратић и пише "Covid-19" (sic!!!)

Ти на крају увећаваш и Конову цифру  на три пута(!), где добијаш однос 30 000 корона : 10 000 осталих ТРЕНУТНО (јер је вишак око 40 000).

Знаш како, не верујем званичним подацима, ал` не видим зашто бих и тебе требало да узмем за релевантног. Немаш аргументе већ своја лична интернет-истраживања разних нетачних података. Друге оптуживати за изношење нетачних бројева, а своје ПРЕТПОСТАВКЕ проглашавати за тачне бројеве - не улива баш много поверења.

За мене је свака остала смрт која прелази уобичајен број а довољно је велика У ОДНОСУ НА  КОРОНУ (дакле није минорна појава) злочин саме државе.

Да направим далеку паралелу са Сребреницом. Свако ко брани Младића говорећи да Сребреница није геноцид јер цифра није 8 000 већ 2000 (у чему се слажем) свесно прећуткује да је тих 2000 - злочин. Дакле, овде нека је цифра само 10 000 осталих - то је злочин државе према својим људима који НИЈЕ ТРЕБАЛО ДА УМРУ ДА СУ ИНСТИТУЦИЈЕ БИЛЕ БОЉЕ ОРГАНИЗОВАНЕ. Да су ти људи могли да добију свог лекара и редовну терапију, преглед...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...