Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 10 минута, fsa рече

Evo ja cu da mu odgovorim zasto nemaju. Zato sto su vecina nevakcnisani, a nevakcinisani su najvise crnci i onda ce ispasti da je u pitanju rasizam, kao i sve uvek gde su crnci u necemu negativnom vodeca demografija naprimer u kriminalu.

Zato nemaju. 

naravno kada budu trebale da se dele neke pare onda ce pricati kako su crnci najvece zrtve kovida i da zato crncima najvise para treba da se da, uz put glasajte za nas demokrate, mi smo sa vama. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

Evo ja cu da mu odgovorim zasto nemaju. Zato sto su vecina nevakcnisani, a nevakcinisani su najvise crnci i onda ce ispasti da je u pitanju rasizam, kao i sve uvek gde su crnci u necemu negativnom vodeca demografija naprimer u kriminalu.

Zato nemaju. 

naravno kada budu trebale da se dele neke pare onda ce pricati kako su crnci najvece zrtve kovida i da zato crncima najvise para treba da se da, uz put glasajte za nas demokrate, mi smo sa vama. 

Korisni su ovi podaci za Nemačku...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Tumaralo. рече

Imaš dole brda dokumenata kao prilog ovome o čemu priča.

Na kom trenutku u klipu i/ili na kojoj stranici kog dokumenta piše da se kovid registruje kao uzrok smrti kad pogine u saobraćajki neko ko je bio pozitivan na kovid?

Pored toga, bolnice dobijaju više novca ukoliko klasifikuju pacijenta da je oboleo od kovida i mnogo više novca ukoliko ga prikače na respirator.

A još više novca dobiju ako pacijent ima infarkt, šlog ili rak... pa šta?

Zato je valjda grip misteriozno nestao.

Razumem kada glupi Ameri ne razumeju da ostatak sveta ne funkcioniše kao SAD ali kako tebe neko naloži na takvu glupost? 

Ostatak sveta nema Medicaid, obamacare i slične gluposti... niko ne dobija više para ako grip dijagnostifikuje kao kovid.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

A još više novca dobiju ako pacijent ima infarkt, šlog ili rak... pa šta?

Не добијају. Држава(америка) финасира и покрива ковид случајеве. Не покрива инфаркт, шлог или рак. 

лепо ти је човек објаснио мотивацију болница да пријављују више смрти итд.. и потпуно је тачно, али ти си толико смеће у дебати да ни то не можеш да му признаш.... 

језиво стварно. Буквално ти не пада на памет да ни у једном тренутну ни по једном питању човеку не кажеш јесте у праву си.

Зато си ми ти гадан а он готиван, иако си ти више у праву. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, fsa рече

Је л ти стварно верујес да србија има 4.103 случејева а хрватска 184? 
Има ли нешто да је различито у Срб и Хрв осим бројке? 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Avocado рече

Ostatak sveta nema Medicaid, obamacare i slične gluposti... niko ne dobija više para ako grip dijagnostifikuje kao kovid.

стварно ти не пада ни један једини мотив зашто би државе и политичари врло радо дијагностиковали грип као ковид?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, haveaniceday рече

Nemam pojma za Hrvatsku, ali znam da Srbija ima mnogo više od 4103 jer se mnogi ( obično mlađi ljudi i deca ) uopšte ne testiraju a 100% su zaraženi

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, haveaniceday рече

Ако циљаш на број становника - и ту смо лоши. Румунија има три пута више становника, а 4 пута мање заражених дневно од нас. Мађарска 50% више становника, а скоро 7 пута мање заражених дневно.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, haveaniceday рече

Dok ti njemu ne das potpisan dokument od strane bolnice gde jasno pise kako se zavode on nece nista da ti uvazi nego ce da se vodi onim sto se zove

Kad dodjem do toga da me neko naloži da u nekom dokumentu piše nešto kontroverzno, a da ne želim sam da vidim taj dokument, onda ću da promenim ime u Mlađa....

Цитат

Blissful ignorance

: a state of not knowing and not wanting to know about unhappy things or possible problems existing in blissful ignorance.

Da, zahtev za više informacija i direktnije informacije je ponašanje kada ne želiš nešto da saznaš... 12:smeha:  :aplauz: brilijantno... ni Tramp ni Vučić ni Gebels te se ne bi postideli...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, haveaniceday рече

Не добијају.

Jok, leče za džabe... :D

Држава(америка) финасира и покрива ковид случајеве. Не покрива инфаркт, шлог или рак. 

A da ukucaš u guglu "does medicaid cover heart attack", "...stroke", "...cancer"... PRE nego što ispadneš glup u društvu?

лепо ти је човек објаснио мотивацију болница да пријављују више смрти итд.. и потпуно је тачно, али ти си толико смеће у дебати да ни то не можеш да му признаш.... 

језиво стварно. Буквално ти не пада на памет да ни у једном тренутну ни по једном питању човеку не кажеш јесте у праву си.

Зато си ми ти гадан а он готиван, иако си ти више у праву.

Jako lepo sam mu objasnio zašto je ta teza glupa... ali pošto nikako da popuniš onaj formular želiš po ko zna koji put da se mnogo glupo kačiš na nešto što sam napisao...

Aj sad idi i zamišljaj da doktori po celom svetu pišu lažne dijagnoze da bi dobili više para... ono tvoje standardno "kako mali Perica zamišlja nešto o čemu nema blage veze"

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, fsa рече

Nemam pojma za Hrvatsku, ali znam da Srbija ima mnogo više od 4103 jer se mnogi ( obično mlađi ljudi i deca ) uopšte ne testiraju a 100% su zaraženi

исто мислим да важи са хрватску јер имају туристичку државу, 30 % вакцинисаних и пази... нашли су нама да продају маглу како имају 180 случајева или колико већ... 

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Avocado рече

A da ukucaš u guglu "does medicaid cover heart attack", "...stroke", "...cancer"... PRE nego što ispadneš glup u društvu?

На то си решио да се вадиш?
Па ајде овако, пар чињеница 
1. Немају сви медикаид

2. Неће свим људима да покрије њихово осигурање лечење од ковида.

Не испадам ја глуп у друштву него те испрозивам за очигледно интелектуално лицемерје па немаш боље објашњење него да причаш да сам глуп. Чињеница је да у америци болнице добијају паре од државе и да имају финасијски мотив да лажу. 

И могао си да му кажеш лепо и поштено, јесте у праву си у америци имају али у европи немају. 

Цитат

Jako lepo sam mu objasnio zašto je ta teza glupa..

Не, ти си објаснио поједине случајеве у којима би та теза била глупа. Например да би у Европи финасијски мотив био глуп, јер све једно добијају паре. Али у европи( као и у америци) не постоји само финасијски мотив. 

Његов аргумент је сасвим легитиман, макар тај део, политичари и болнице и те како имају мотива да лажу.

Цитат

. ali pošto nikako da popuniš onaj formular želiš po ko zna koji put da se mnogo glupo kačiš na nešto što sam napisao...

И ти се мени качиш, па не кукам. Кад мало кренем оног клаудкинга да исправљам за глупости које пискара, ти се укачиш да га као нешто браниш. само што за разлику од тебе.. ја макар Тумаралу напишем где мислим да лупета, а ти клаудкингу ћутиш ко заливен..

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, haveaniceday рече

На то си решио да се вадиш?

Iz čega se vadim?  :D

Па ајде овако, пар чињеница 
1. Немају сви медикаид

Medicare je u pitanju inače.... ja sam pogrešio u prethodnoj poruci...

2. Неће свим људима да покрије њихово осигурање лечење од ковида.

Pa?

Не испадам ја глуп у друштву него те испрозивам за очигледно интелектуално лицемерје па немаш боље објашњење него да причаш да сам глуп. Чињеница је да у америци болнице добијају паре од државе и да имају финасијски мотив да лажу. 

Naravno da je činjenica da u Aamerici bolnice dobijaju pare od države (i od privatnih osiguranja) i da samim tim imaju finansijski motiv da lažu za razne bolesti pa i one koje sam nabrojao... takođe imaju i finansijski i sve ostale motive da ne kradu pare da ne bi išli u zatvor i etički motiv da ne dijagnostifikuju netačno boljesti...  iz činjenice da dobijaju novac i da mogu dobiti više novca ako dijagnostifikuju težu bolest ne sledi da zaista to i rade... ti imaš finansijski motiv da opljačkaš banku, pa opet nisi još ni jednu opljačkao... to što bi mali Perica lagao u njihovoj situaciji radi nekog novca, ne znači da je svako toliko nemoralna, pohlepan (i toliko glup) da na taj način radi... to svaki lekar u Americi može da radi za razne bolesti... naravno, bilo je i takvih pojedinačnih slučajeva, ali zamisliti da je to tako masovno da predstavlja potencijalno objašnjenje za okolnost što sada gotovo nema gripa, to mogu samo male Perice...

И могао си да му кажеш лепо и поштено, јесте у праву си у америци имају али у европи немају. 

Ne da nije u pravu, nego je teza da nema gripa zato što lekari dijagnostifikuju koronu umesto gripa zaista umobolna...

Не, ти си објаснио поједине случајеве у којима би та теза била глупа.

Jok, samo sam ukazao na to da takav motiv postoji i za druge bolesti... kao i to da van Amerike ne postoji takav mehanizam...

Например да би у Европи финасијски мотив био глуп, јер све једно добијају паре. Али у европи( као и у америци) не постоји само финасијски мотив. 

:D

Koji motiv je mali Perica zamislio da imaju lekari u Evropi da dijagnostifikuju kovid umesto gripa?

Његов аргумент је сасвим легитиман, макар тај део, политичари и болнице и те како имају мотива да лажу.

Naravno da za svakog možeš da izmisliš neki motiv zbog kojeg bi teorijski mogao da laže... samo je u ovom slučaju potpuno retardiran motiv jer pokušava da objasni globalnu pojavu mehanizmom koji funkcioniše samo u Americi... zaista mi je neverovatno da tako jednostavnu stvar ne možeš da ukapiraš... ti sad pokušavaš da predstaviš kao da je bila priča o tome da i političari i bolnice (i američki i evropski) imaju razne neke motive da lažu... a argument se ticao direktno iznosa novca kojeg američke bolnice dobijaju od Medicare... taj argument je evidentno glup... nešto što samo Fox može da smisli, Tumaralo prenese i Mlađa se naloži...

И ти се мени качиш, па не кукам. Кад мало кренем оног клаудкинга да исправљам за глупости које пискара, ти се укачиш да га као нешто браниш. само што за разлику од тебе.. ја макар Тумаралу напишем где мислим да лупета, а ти клаудкингу ћутиш ко заливен..

Popuni formular...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...