Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 18 минута, sanja84 рече

Zapravo može da smesti 5 PB memorije. Pokazivali su neki film mp4 format od sat i po i svašta nešto... Mislim na običnu DNK kao hardver. Ma bruka zanimljiva tema... 

A sta bi taj cip radio u nasem telu? Cak i da je moguce da nam ga ubace kroz vakcinu. Sta se postize time?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, sanja84 рече

Što meni pričaš nisam ja bioinformatičar, a nisi ni ti... 

Нисам био информатићар али сам информатићар програматор па пратим све те ствари, све си помешала. 

Ево сада ћу да ти објасним. Да би нека машина могла да се назове компјутором или чипом мора да буде ”Turing complete" то је у принципу сет ствари које нека машина мора да задовољи да би се назвала чипом, компјутором или како год. 

Ниједна од тих технологија не задовољава те критерујуме.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, sanja84 рече

Zapravo može da smesti 5 PB memorije. Pokazivali su neki film mp4 format od sat i po i svašta nešto... Mislim na običnu DNK kao hardver. Ma bruka zanimljiva tema... 

И шта ће да процесуира ту меморију? Надам се да си свесна да је меморија сама по себи ништа, треба ти неки процесор који ће да процесуира те информације и изврши те команде. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, sanja84 рече

Pa stvar je koliko si paranoičan. Granice su samo nebo... Plus neuročip Elona Moska... 

Da citiram Elona Moska: Da, budućnost će biti veoma čudna... 

Ti poredis Elonov cip koji se instalira hirurskom intervencijom direktno u mozak i neki imaginarni cip koji bi plivkao po nasoj krvi valjda?

Svaka buducnost je cudna.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

И шта ће да процесуира ту меморију? Надам се да си свесна да је меморија сама по себи ништа, треба ти неки процесор који ће да процесуира те информације и изврши те команде. 

Nemam pojma. Ovaj lik reče da može da se prenese informacija na telefon. On ima procesor. Hajde kad si već informatičke, daj ozbiljno se raspitaj pa objasni svima nama. Čini mi se da si ti onako realan. Nepristrasan. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Ti poredis Elonov cip koji se instalira hirurskom intervencijom direktno u mozak i neki imaginarni cip koji bi plivkao po nasoj krvi valjda?

Svaka buducnost je cudna.

Ne, samo sam zaokružila priču sa svim tim telesnim implantima.. Bićemo pravi terminatori. Internet of Bodies... 

Šalim se malo.. Kao što rekoh zanimljiva mi je tema, pa tražim sagovornike.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, sanja84 рече

Nemam pojma. Ovaj lik reče da može da se prenese informacija na telefon. On ima procesor. Hajde kad si već informatičke, daj ozbiljno se raspitaj pa objasni svima nama. Čini mi se da si ti onako realan. Nepristrasan. 

Па нема шта, људи експериментишу са свиме и свачиме, па тако у области оно cutting edge науке и технологије истражују и могућност тих био компјутера, нано компјутера, кватних компјутера итд. 

Али је све то будућност а не садашњост. Питање колико ће успети и шта ће све моћи са тиме. 

Ево ти укратко две ствари о којима си причача.. прва су логичка кола то јест процесуирање...

Укратко, оно што си споменула, логичка кола, логичко коло (свако ) се базира на буловој алгебри, и ради са бинарним вредностима, бинарне вредности су а или б, 1 или 0, плус или минус. Уз помоћ тих логичких кола се праве сви чипови и све машине које постоје, од твоје веш машине до телефона сви у себи имају процесор са тим логичким колима. Па тако, од свега и свачега ти технички и теоретски можш да правиш компјутер. Све што има нека два , бинарна стања. То ти је што се тиче операција, логичка кола врше те операције, сабирање, одузимање итд... Од днк не можеш направити логичко коло то мора да ради чип неки. Ова технологија на којој експериментишу, она има основна логичка кола, дакле као процесор неког јако простог дигитрона. Самим тим не може да ради пуно ствари. 

А меморија је друга ствар.. ту се враћамо на оно што си причала о днк
Например, ја могу да поређам аутомобиле у неком редоследу и да тако складиштим информацију. Ако је пуно паркиг место 1 а празно паркинг место 0, уз довољно количину паркинг места могу у бинарном коду да напишем шта хоћу. 

Например, бинарно слово А je  : 01000001

Дакле ако хоћу у ДНК да напишем А ја ставим једно празно паркинг место, па паркирам аутомобил на другом па оставим пет празних па паркирам на 6 месту још један аутомобил. И тако сам сачивао слово А. 

исти принцип ради на ДНК, комбинацијом различитих  киселина могу да чувају колико год информација хоће. Али то само по себи не значи ништа. То ти је исто као онај QR kod. Сет нула и јединица који када се декодира носи неку информацију. Али поента је да ТРЕБА НЕШТО ДА ДЕКОДИРА ТУ ИНФОРМАЦИЈУ. Тренутно не постоји процесор толико мали који то мо
же да уради, нити постоји биолошки процесор који то може да ради.

п.с. посоји један билошки процесор а то је онај у нама који декодира наш днк и прави протеине. Али о убацању неког туђег днк у нас нема ни говора, јер наш имуни систем тако ради да одмах напада свако страно тело које није наш, лично наш днк. Вероватно ти је познато да код неких жена имуни систем убије бебу. Зато што то није днк те жене, имуни систем га препозна као страно тело и убије. 

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday hm.. Pročitaju ovo još jednom ujutro. Sad sam pospana i ne pratim. Samo možda si primetio da je to staro već 6 godina. A to je puno u IT svetu, i sam znaš. 

пре 28 минута, cloudking рече

Подели на овим сајтовима

Управо сада, sanja84 рече

@haveaniceday hm.. Pročitaju ovo još jednom ujutro. Sad sam pospana i ne pratim. Samo možda si primetio da je to staro već 6 godina. A to je puno u IT svetu, i sam znaš. 

ја не видим ништа само цитат клаудкинга.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, haveaniceday рече

Али је све то будућност а не садашњост. Питање колико ће успети и шта ће све моћи са тиме. 

Ne, to što je Sanja postovala je sadašnjost i odavno je deo vojnih i drugih projekata. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

@haveaniceday

WWW.MEDICALDESIGNANDOUTSOURCING.COM

Ohio State University researchers have developed a nanochip technology that they say can...

Nađoh ovo... Kažu nanochip menja vrstu ćelije, što u prevodu znači da čeprka po genomu. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, sanja84 рече

@haveaniceday

WWW.MEDICALDESIGNANDOUTSOURCING.COM

Ohio State University researchers have developed a nanochip technology that they say can...

Nađoh ovo... Kažu nanochip menja vrstu ćelije, što u prevodu znači da čeprka po genomu. 

Pazi sada, ovaj tekst je iz 2017 godine. Imaj na umu da su te vesti dosta pompezne. Tipa uspeju dve ili tri celije da naprave i to je to. Ali to je daleko od realne primene. 

Sve je to moguce, ali jos uvek nije realnost. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...