Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 5 минута, Tumaralo. рече

@Avocado

Takođe, vakcine ne sprečavaju prenosivost već eventualno simptome i smrtnost tako da je sumanuto diskriminisati nevakcinisane.

Smanjuju prenosivost...

Ne postoji diskriminacija nevakcinisanih... to o čemu pričate prosto nije diskriminacija i ne možemo ozbiljno da razgovaramo kada pričate takve nebuloze... naravno da možemo da pričamo o tome koliko je koja mera opravdana, efikasna, korisna, racionalna i kao što sam više puta rekao, ja ne mislim da su sve mere dobre...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Ili da imaš negativan test ili da si preležao... što u startu uništava tezu da su nevakcinisani diskriminisani... jer je očigledno da ne postoji nikakva lična netrpeljivost, pa čak ni po osnovu tako besmislenog "ličnog" svojstva kao što je vakcinacija... već da je razlog nešto drugo...

Ne vidim... zato što isto tako u vozačima bez vozačke i hirurzima bez diplome vidim izvor opasnosti, pa uopše nemamo ozbiljne posledice... niti eskalaciju problema...

Da ne zaboravim, kada bih verovao da će da dođe do neke dugoročne eskalacije, brinuo bih se i ja... samo ne verujem... ako dođe, biću skroz na vašoj strani...

Нисам детаљно испратио ситуацију у немачкој да може и са негативним тестом али свакако дугорочно гледано ако ова ситуација опстане финансијски ће бити неодржив регуларан живот за невакцнисану особу против короне. Ако мораш да радиш тест и за ресторан и за биоскоп и за путовање и за ајде шта већ сад има ту још. Тако да тренутно је на снази наизглед благ механизам присиле.

Што се тиче твоје угрожености мноме жао ми је што је тако. Већина људи не дели твој став, премда званичници деле. Тако да с већином људи општим најнормалније нит знам дал су они вакцинисани нит они дал ја, и то најнормланије функционише Богу хвала већ колко годину и по дана. То је нормалан живот, који ми делује да ће преовладати тако да нисам ни ја претерано забринут. Макар до неке следеће пандемије кад ће ситуација већ бити знантно уигранија.

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, cloudking рече

MI se kao drustvo prema ljudima koji UBIJAJU druge ljude ophodimo civilizovano. Ne saljemo ih u konc logore ili gulage nego u zatvore. JEsu liseni slobode ali imaju topao krevet, redovnu hranu i sva ljudska prava apsolutno zagarantovana.

A ti kukas da ce neko da vas trpa u logore ko jevreje sto odbijate da se vakcinisete... ajde stvarno, uozbiljite se malo drugari.

Нисам то рекао, него како у даљем одмотавању посматрање невакцинисаних као убица може да изведе моралне аргументације којима би и конц логор био прихватљиво решење. Не кажем да јесте тако него да у потенцијалу може да буде. Не сад и не услед ове пандемије али некад у будућности кад буде друга тура ху ноус.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, sampaganini92 рече

То је нормалан живот, који ми делује да ће преовладати

Oce sigurno. Samo ne zahvaljujuci nevakcinisanima.

Da sma slicnog mentalnog sklopa ja bih sad komotno mogao da zakljucim da su vakcinisani diskriminisani. Zasto ja da i dalje budem prisiljavan da zatvaram kafice u 23h i da nosim maske gde god krenem i da se vakcinisem non stop ili da ne mogu da sedim s drusrtvom za istim stolom samo zbog toga sto NEKIodbijaju vakcinaciju? S moje tacke gledista ja sam sve uradio kako treba a i dalje mi se uskracuju normalne stvari. I dalje sam zrtva raznoraznih mera koje postoje zbog vas koji tvrdogalvo odbijate da ukljucite mozak. To je diskriminacija!!! GULAG!!! :D

• Оплаках :)) 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, sampaganini92 рече

Нисам то рекао, него како у даљем одмотавању посматрање невакцинисаних као убица може да изведе моралне аргументације којима би и конц логор био прихватљиво решење. Не кажем да јесте тако него да у потенцијалу може да буде. Не сад и не услед ове пандемије али некад у будућности кад буде друга тура ху ноус.

Ajd cu ponovim... CAK I DA VAS NEKO SMATRA UBICAMA (a glupo je uopste i razmtrati takvu nevervatnu situaciju) opet, biste imali sva ljudska prava zagarantovana kao i svaki pretupnik sto ih ima... ali je sama prica  o tome da ce vakcinisani biti posmatrani ko ubice prilicno bljutava.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, sampaganini92 рече

Нисам детаљно испратио ситуацију у немачкој да може и са негативним тестом али свакако дугорочно гледано ако ова ситуација опстане финансијски ће бити неодржив регуларан живот за невакцнисану особу против короне. Ако мораш да радиш тест и за ресторан и за биоскоп и за путовање и за ајде шта већ сад има ту још. Тако да тренутно је на снази наизглед благ механизам присиле.

Neće čak ni to... jer nećeš baš toliko dugo moći da izbegneš zarazu... pri čemu, ja lično ne verujem da će i te mere potrajati... po mojoj slobodnoj i neutemeljenoj proceni to ide do kraja sledećeg talasa...

пре 8 минута, sampaganini92 рече

Што се тиче твоје угрожености мноме жао ми је што је тако. Већина људи не дели твој став, премда званичници деле.

Problem je što možeš da imaš svoje mišljenje, ali ne možeš da imaš svoje činjenice... a činjenica jeste da su šanse da zaraziš druge veće ako nisi vakcinisan... okolnost da ja verovatno neću imati teže posledice ako me zaraziš, opet ne isključuje to da ću na taj način biti zaražen i možda zaraziti još nekog... pa taj još nekog... itd...

Inače, ne mislim da to opravdava zabranu da uđeš negde (pod uslovom da nosiš masku), ali ne donosim ja te odluke... samo ti skrećem pažnju na to da ni ti koji donose takve odluke ih ne donose zato što te ne vole i hoće da te diskriminišu, već iz sasvim drugačijih razloga...

• Зачуђен 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

NOVAEKONOMIJA.RS

Američka Uprava za hranu i lekove (The Food and Drug Administration - FDA) dala je potpunu dozvolu za korišćenje Fajzer-Biontek vakcine protiv korona virusa za osobe od 16 i više godina, čime je ova...

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday Imaš nešto ovde:

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/22221751.2021.1969291

https://www.bangkokpost.com/world/2165003/indonesia-says-sinovac-efficacy-dropping

Ja sam primio 3. dozu Fajzer vakcine pre nekoliko dana i po prvi put imao reakciju na vakcinu 

WWW.KURIR.RS

Naš čuveni imunolog prof. dr Janko Nikolić Žugić, šef katedre za imunologiju Univerziteta Arizona u Tusonu u intervjuu za Kurir objasnio je i kako bi trebalo kombinovati ...

Подели на овим сајтовима

Pisao sam ranije da će se protivljenje medicinskoj tiraniji smatrati terorizmom.

WWW.BITCHUTE.COM

Department of Homeland Security says you are a domestic terrorist if think the governments response to Covid-19 is overreach. Sign up for a membership at https://redicemembers.com Super chats:...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...