Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 7 часа, haveaniceday рече

Нисам бутхурт него је гледам стално како нешто улеће и глумата објективног чиниоца а од старта већ има унапред одређено мишљење и само тражи рупу да сукне људима... 

Што је и драгиша провалио зато јој је рекао да се лепо ”оградила”. 

просто када неко време проведеш са људима видиш патерне који се понављају.. исто као што сте ви видели код мене, ал то је мач са две оштрице видео сам и ја код вас.. 

ogovaranje.jpg

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Justin Waters рече

Муке кроз које пролазе тежи корона пацијенти су бар 10 пута горе у односу на тешке случајеве грипа и то аутоматски значи да је корона тежа болест од грипа.

OVo je neuporedivo.

Poznajem teske pecijente od korone koji su preziveli i nakon njihovih iskustava, vise bih voleo da me zgazi parni valjak nego da umrem od korone.

• Свиђа ми се 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

OVo je neuporedivo.

Poznajem teske pecijente od korone koji su preziveli i nakon njihovih iskustava, vise bih voleo da me zgazi parni valjak nego da umrem od korone.

Само замисли да се полако гушиш, бориш се за сваки атом кисеоника док си свјестан себе и околине, ко квадриплегичар полако напушташ овај свијет, да не спомињем остале посљедице много горе него што један грип може да направи људима. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Само замисли да се полако гушиш, бориш се за сваки атом кисеоника док си свјестан себе и околине, ко квадриплегичар полако напушташ овај свијет, да не спомињем остале посљедице много горе него што један грип може да направи људима. 

Moj prijatelj (36 godina, bez ikakvih pridruzenih bolesti) je  opisao situaciju kad mu je bilo najteze i kaze da je veliki problem bio da udahne. Ako udahne onesvstice se od kasljanja, a ako ne udahne pocinje da se gusi i onda je danima disao plitko, sto je plice mogao al to znaci da nije smeo nista drugo da radi. Bukvalno je sedeo i svu svoju energiju koncentrisao na disanje. A drugi problem je taj sto su mu pluca radila smanjenim kapacitetom tako da plitko disanje nije bilo dovoljno da unese sav kiseonik koji mu je potreban tako da to iskustvo danas opisuje kao davljenje koje traje nekoliko dana. Bukvalno se davis kao da si pod vodom i ne mozes nista da uradis povodom toga a nemas hrabrosti da udahnes jer onda sledi nenormalno bolan kasalj od kojeg je padao u nesvest.

Vecina tezih pacijanata otprilike tako opisuje teze slucajeve korone, kao konstantno davljenje.

Подели на овим сајтовима

OVo je neuporedivo.

Slažem se... meni čak uopšte nisu bila ugrožena pluća tj. disanje ( verovatno zbog primljene 1. doze vakcine )... saturacija nikada ispod 95-96... ali sam se danima borio s jako visokom temperaturom i visokim nivoom šećera u krvi, uz strašnu glavobolju, bolove u čitavom telu, zamućen vid, dijareju itd... za tih nedelju dana mučenja pre hospitalizacije izgubio sam 15 kg. i jedva sam mogao da ustanem iz kreveta... ne mogu ni da zamislim kako je tek onima koji su imali problem s disanjem

Подели на овим сајтовима

Moj prijatelj (36 godina, bez ikakvih pridruzenih bolesti) je  opisao situaciju kad mu je bilo najteze i kaze da je veliki problem bio da udahne. Ako udahne onesvstice se od kasljanja, a ako ne udahne pocinje da se gusi i onda je danima disao plitko, sto je plice mogao al to znaci da nije smeo nista drugo da radi. Bukvalno je sedeo i svu svoju energiju koncentrisao na disanje. A drugi problem je taj sto su mu pluca radila smanjenim kapacitetom tako da plitko disanje nije bilo dovoljno da unese sav kiseonik koji mu je potreban tako da to iskustvo danas opisuje kao davljenje koje traje nekoliko dana. Bukvalno se davis kao da si pod vodom i ne mozes nista da uradis povodom toga a nemas hrabrosti da udahnes jer onda sledi nenormalno bolan kasalj od kojeg je padao u nesvest.

Vecina tezih pacijanata otprilike tako opisuje teze slucajeve korone, kao konstantno davljenje.

Ковид може да узрокује нетипичну упалу плућа, за разлику од грипа који има типичну гдје је инфекција захватила само један дио плућа (концентрично) и пацијент може нормално да дише, али има високу температуру и кашље. Код ковид19 долази до лучења слузи у свим порама плућа и то спречава нормално дисање и човјек има осјећај као да се гуши у води плус што би кашљао да удахне мало јаче поред високе температуре. Али ето неким генијалцима је то исто. 

Грип може да узрокује и проблеме са коагулацијом али који се током времена санирају обично пар седмица. Ковид 19 ти проузрокује проблеме са коагулацијом, гдје ти доктори морају убризгати неких 20 ињекција против стварања тромбоцита, и то може трајати скоро 6 7 мјесеца, то је управо један случај мог комшије коме се потпуно здрава кћерка, медицинар 1982г заразила. Болест је фасовала у новембру 2020, а кад сам ја с њим причао у мају 2021 још је била под третманом. Ето неким генијалцима је и ово исто тј приближно као грип. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, fsa рече

Znači nikad... :stadaradim:

A možda će ipak ovi doći do nekog rešenja za sve naše probleme 

May be an image of 3 people

Ако стављаш у исту раван др.Несторовића са овим маговима...свака ти част :)))

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Рапсоди рече

Nestorovic je budaletina koja ce da zaglavi apsu cim se ova zemlja malo oporavi. Ono sto on radi se ne zna dal je vise za psihijatriju ili zabelu... mozda oba. 

On je dokaz kako neko moze da ima obrazovanja a da i dalje bude totalni fijuk. 

Pazi ti "lekara" koji kaze da svi muskarci sa kojima je zena spavala u zivotu, ucestvuju u genetskom materijalu deteta koje ona rodi. Ovo ne moze da izgoovri ni osnovac osim ako nije ometen u razvoju eventualno...

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, cloudking рече

Nestorovic je budaletina koja ce da zaglavi apsu cim se ova zemlja malo oporavi. Ono sto on radi se ne zna dal je vise za psihijatriju ili zabelu... mozda oba. 

On je dokaz kako neko moze da ima obrazovanja a da i dalje bude totalni fijuk. 

Pazi ti "lekara" koji kaze da svi muskarci sa kojima je zena spavala u zivotu, ucestvuju u genetskom materijalu deteta koje ona rodi. Ovo ne moze da izgoovri ni osnovac osim ako nije ometen u razvoju eventualno...

А када ти кажу да ти дете личи на комшију...ааааа12:smeha:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, cloudking рече

Имамо доказе код мува, научне доказе, рађени су експерименти. Код човека нису вршени експерименти...претпостављам због непријатних изненађења 12:smeha: нешто што је начелно  теоретски могуће, увек постоји вероватноћа  и у огледном испитивању. До експеримената на људима, држати се Божијих закона...један човек, једна жена. :)))

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Рапсоди рече

Taman posla! 

Ja mislim da je Nestorović mnogo gori od ovih likova a to je i mišljenje većine njegovih kolega.

Da živimo u normalnoj državi on bi odavno bio sankcionisan za sva svoja lupetanja tokom ove epidemije zbog kojih su mnogi izgubili glavu.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Рапсоди рече

нешто што је начелно  теоретски могуће

:unbelieveble:

OK, Rapso.. ja cu malo da se sklonim sad... :) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, fsa рече

Taman posla! 

Ja mislim da je Nestorović je mnogo gori od ovih likova a to je i mišljenje većine njegovih kolega.

Da živimo u normalnoj državi on bi odavno bio sankcionisan za sva svoja lupetanja tokom ove epidemije zbog kojih su mnogi izgubili glavu.

Е јелте, него шта....а због чега је Ломбардија толико страдала ? Да су дозволили обдукције у старту, видели би  коагулације, и начелно прменили протокол лечења. Да није можда Несторовић забранио обдукције ? 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, cloudking рече

:unbelieveble:

OK, Rapso.. ja cu malo da se sklonim sad... :) 

Што си уплашен толико....dobardecko 

За муве су објављени научни радови у Нејчеру. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...