Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 9 часа, dragisa рече

Upravo je tako, i sama "struka" je bila iznenađena kada je isčitala prateću dokumentaciju iz podneska za odobravanje (fajzera i moderne) gde je jasno stajalo da je svrha preparata da umanji tegobe, dakle cilj uopšte nije bio sprečavanje zaraze, još gore cilj nije bio čak ni sprečavanje smrti nego samo ublažavaje simptoma... odnosno sprečavanje teških oblika bolesti

A što samo može dovesti do stvaranja novih varijanti i razvoja ADE kod vakcinisanih.

Takođe, to je odlično za Krupni Kapital.

пре 9 часа, dragisa рече

već je i ljudima koji su vakcinisani jasno da im je neko ne tačno plasirao informacije i da su praktično dovedeni u zabludu, .....najgore od svega je to što su potpuno svesno i namerno dovodili ljude u zabludu jer ovakav rasplet koji sad imamo nije slučana ili ne očekivana greška u vakcini ... ne ona je tako dizajnirana.

Svakako je lakše prevariti ljude nego ih ubediti da su prevareni. Ego odbrana se uključuje u drugoj situaciji. 

Naravno, leming sluša samo šta OIM kaže u ovom trenutku i to prati bez pogovora.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Avocado рече

Zato što to nije nemoguće, tzv. "sterilišući imunitet" nije nužan za pobedu nad pandemijom i vakcine (uz odgovorno ponašanje) jesu najbolji način da pobedimo pandemiju... 

Kakva tuga :( 

Hopeless lemmus.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Вукашин рече
Цитат

Jovanović: Nevakcinisani đaci radiće test svake nedelje

Virusolog i članica Kriznog štaba Tanja Jovanović izjavila je da je važno da se nastava vrati u realne okvire, zbog čega je, prema njenim rečima, važna vakcinacija đaka od 12 godina pa naviše, koji će morati da rade test svake nedelje ukoliko nisu imunizovani.

Болест. 

Нити деца имају теже облике, нити вакцина спречава пренос вируса.

Stvar je u tome što ljudi više nisu bitni.

Svet je prenaseljen, high EROI nafta nestaje, a tehnologija je takva da Overlordima nije više potrebna radna snaga.

Mogu roditelji da ispisuju svoju decu iz škole zbog prinudnog vaxa, ionako su nebitni. Mogu da protestuju po ulicama do mile volje, nebitni su.

Подели на овим сајтовима

Haaahahahahahahah 12:smeha:

WWW.RTS.RS

Imena sazvežđa bi mogla da se koriste prilikom otkrivanja novih sojeva kovid 19, ukoliko slova grčkog alfabeta ne budu dovoljna, izjavila je tehnička direktorka Svetske zdravstvene organizacije...

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, dragisa рече

stvar je vrlo prosta, dakle sada se zna da vakcina ne sprečava zarazu niti prenošenje virisa, jel tako ....tako.

Uopste nije tako. Odakle ti ovakve informacije? Jel te Tumaralo laze ili ih sam izmisljas?

ako je tako: jel ta "manjkavost" vakcine slučajnost

Koja manjkavost.

ako je to tako: zašto je nama prodavana priča da samo vakcinom možemo da pobedimo pandemiju, kada je to ne moguće jer znalo se da vakcina ne obezbeđuje sterilišući imunitet? jel tako ...tako

Nije tako. Vakcinama moze da se pobedi pandemija... al ima tako nekih glupih ljudi koji ce radije da sabotiraju vakcine svojom neobrazovanscu nego da ucine nesto dobro za sve i zajedno prekinemo pandemiju. Zahvaljujuci vama, jos dugo godina cemo nositi maske i imate raznorazne mere.

Prvo ste se praili pametni za maske jer "maske su dizajnirane da kontrolisu ljude"confused1 a posle ste se prebacili na vakcine... ako nekad dobijemo i lek za koronu, u kolko pare da cete i za to da smislite neki "dijabolicni plan koji stoji iza toga od strane zlih overlorda i vanzemaljaca sa sirijusa"? :D:D :D 

pa ako je tako: neko je namerno lagao od samog početka!

Ili ste toliko bili zauzeti glupostima da uopste niste pratili sta je medicina pricala u to vreme? 

To cesto radite. Skoro si bas ti pricao nesto na temu "Aha! Ispostavilo se da vakcine ipak nisu 100% efikasne! Eto dokaza da medicina nema pojma" a u medicini NIKO NIIAD nije ni pomislio a kamoli napisao tako nesto, cak ni u vreme razvoja vakcina. Eto, takvim lazima  i manipulacijama vas mazu na lebac a vi gutate... sotke.

Da malo vise pratis medicinu a malo manje  budale  po netu, ovo bi i sam do sad znao (ovo su sve clanci PRE nego sto smo dobili vakcine, nasumicno sam ih nalazio na googlu, ima ovoga kolko oces sa raznih izvora)):

16. novembar 2020.

WWW.REPUBLICWORLD.COM

The World Health Organisation (WHO) chief, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus has said that a coronavirus vaccine would not by itself stop the pandemic.

2. AVGUST 2020.

3. jun 2020.

WWW.VOX.COM

We need to plan for many different Covid-19 vaccine scenarios. These four factors will influence the outcome.

Jel ti glupo kad ovako otkrijes da su te lagali kad su ti rekli da je medicine"ranije pricala da su vkaicne dovoljne za prekid pandemije a posle promenila misljneje" a u realnosti to nema mnogo veze sa realnoscu.... bas kao i 99%  stvari koje ti i tumaralo ovde postavljate nego mene mrrzi da bas svaki debunkujem, narocito sto vama do istine nije stalo jer smo vam samo na ovoj temi do sada sto puta pokazali nedvosmisleno da pricate stvari koje su apsoltuno gluposti ali vama to jednostavno ne smeta. Vi imate svoj plan i agendu i nema toga sto ce vas od njih odvratiti... sto je zalosno. Odrazli ljudi, zreli....

• Свиђа ми се 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Tumaralo. рече

Haaahahahahahahah 12:smeha:

WWW.RTS.RS

Imena sazvežđa bi mogla da se koriste prilikom otkrivanja novih sojeva kovid 19, ukoliko slova grčkog alfabeta ne budu dovoljna, izjavila je tehnička direktorka Svetske zdravstvene organizacije...

Smeje se... a sta ce, jadan...

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Tumaralo. рече

Stvar je u tome što ljudi više nisu bitni.

Svet je prenaseljen, high EROI nafta nestaje, a tehnologija je takva da Overlordima nije više potrebna radna snaga.

Mogu roditelji da ispisuju svoju decu iz škole zbog prinudnog vaxa, ionako su nebitni. Mogu da protestuju po ulicama do mile volje, nebitni su.

Ovako su se i nadnicari plasili pre mnogo decenija kad je najavljen raazvoj poljoprivrednih masina... svi su se prepali da ce ostati bez posla i - bili su u pravu....

PETICIJA DA SE VRATI NADNICARENJE!!!! :))

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, dragisa рече

Upravo je tako, i sama "struka" je bila iznenađena kada je isčitala prateću dokumentaciju iz podneska za odobravanje (fajzera i moderne) gde je jasno stajalo da je svrha preparata da umanji tegobe, dakle cilj uopšte nije bio sprečavanje zaraze, još gore cilj nije bio čak ni sprečavanje smrti nego samo ublažavaje simptoma... odnosno sprečavanje teških oblika bolesti

Pa ti ćeš onda spasiti svet sa tom tvojom prokapronalazač idejom...

Stvar i jeste u tome što ove vakcine (ako se to uopšte može nazvati vakcinom u smislu onoga što se uobičajeno podrazumeva pod tim terminom) ne obezbeđuju sterilišući imunitet, i cela stvar se vrti oko toga. virus koji ima visoku stopu zaraze uvek će biti u prednosti jer se vakcinom ne eradiguje (ne iskorenjuje) virus... već samo sprečava teži oblik bolesti... jednostavno rečeno napravljena je tako da olakša bolest ali da je nikada u potpunosti ne eliminiše...

ako nije patentiraj tu svoju ideju i postaćeš vrlo slavan... na žalost upravo jeste

već je i ljudima koji su vakcinisani jasno da im je neko ne tačno plasirao informacije i da su praktično dovedeni u zabludu, .....najgore od svega je to što su potpuno svesno i namerno dovodili ljude u zabludu jer ovakav rasplet koji sad imamo nije slučana ili ne očekivana greška u vakcini ... ne ona je tako dizajnirana.

Zaista ne znam odakle ti ideja da neko može da dizajnira vakcinu tako da bude efikasna u sprečavanju težih oblika bolesti ali da (namerno usled dizajna) ne stvara "sterilišući imunitet"... to je suprotno onom kako ja razumem da funkcionišu vakcine... možda ja nešto ne razumem, pa ću da skapiram ako objasniš...

Koliko ja razumem, svaka vakcina samo pomaže imunom sistemu da brže prepozna uljeza i samim tim da brže krene u borbu sa njim, pre nego što se uljez previše razmnoži... radi isto kao i stečeni imunitet na taj patogen, samo što ima "jači udar" (zbog adjuvansa ili u slučaju mRNA vakcina naloga za kopiranje patogena) koji povećava šanse da organizam razvije više antitela nego u slučaju slabije infekcije pravim virusom, a sa druge strane ima "obogaljen" patogen koji omogućava da nemaš posledice u vidu ozbiljne bolesti i simptoma.

To što ti zoveš "sterilišući imunitet" nije nikakvo svojstvo vakcine ili imunog sistema nego se neki virusi sporo razmnožavaju (imaju dug period inkubacije) da stečeni imunitet (bilo vakcinom bilo preležavanjem) može da ih uništi pre nego što krenu da se previše šire po organizmu i da izlaze napolje. Neki virusi (kao korona ili grip) prosto nisu takvi...

Što se tiče zaustavljanja pandemije, već sam ti ukazao na to da to nije isto što i eradikacija virusa... stoga nije uopšte nužno da imamo "sterilišući imunitet" tj. nije neophodno da stopu reprodukcije tj. R (prosek, koliko svaki zaraženi zarazi novih osoba) svedemo na nulu... dovoljno je da ga samo spustimo ispod 1. Ako je R=0,5, to znači da će u svakom sledećem "krugu" biti duplo manje zaraženih.... da na svaka 2 zaražena imamo jednog novozaraženog...  čak ni za eradikaciju virusa nije neopodno da R=0. Ta ideja ne može da se patentira... ne samo zato što se inače ideje ne mogu patentirati, nego zato što je to veoma dobro poznato svakom ko se o tome nije (dez)informisao na bitchute...

Dakle, ako vakcine smanjuju R (a podaci ukazuju na to da smanjuju) i uz odgovorno ponašanje koje takođe smanjuje R, možemo da zaustavimo pandemiju...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@cloudking s tobom više ne raspravljam pošto baš mnogo lažeš i zanosiš se u fikcijama da je neko nešto reka, nešto misli, itd

npr.: verovatno ti je poznata moja priča sa početka pandemije da sam bio ogorčen na način kako se crkva odnosila prema ovoj bolesti i da sam bio bukvalno jedini od 100-200 ljudi koji nosi masku u crkvi. to što ti mene odma svrstavaš po svojim halucinacijama da sam ja i protiv ovoga i protiv onoga ... govori o tome da prosto izmišljaš i da ti je cilj dokazivanje neke svoje fix ideje.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Imali smo mnogo rasprava po pitanju imuniteta kod ljudi koji su preležali kovid. Sad imamo i vrlo dobre podatke:
- vakcinisani ljudi su više nego dvostruko bolje zaštićeni od reinfekcije nego oni koji su preležali virus.
- kod ljudi koji su preležali virus, jedna doza vakcine je dovoljna da se postigne visok nivo zaštite (nema razlike u odnosu na potpuno vakcinisane). Sa upozorenjem da je u pitanju mali uzorak, i da ovo nije potpuno sigurno - ali uklapa se sa prethodnim studijama i informacijama.
Podaci su iz Amerike (Kentaki), vakcine u ovim nalazima su Pfizer ili Moderna.
Delta se ne pominje u studiji jer nisu pratili tačan soj kod pacijenata. Ali u periodu u kome je studija rađena, Delta je bila 20-50% svih infekcija u tom području (poznato iz drugih studija). Tako da zaključak stoji (mada sa nižim nivoom sigurnosti).
Za naučnike, prednost vakcinacije nad preležanom bolešću je OR = 2.34; 95% CI = 1.58–3.47.
Vrlo dobro objašnjenje na engleskom:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, dragisa рече

@cloudking s tobom više ne raspravljam pošto baš mnogo lažeš i zanosiš se u fikcijama da je neko nešto reka, nešto misli, itd

npr.: verovatno ti je poznata moja priča sa početka pandemije da sam bio ogorčen na način kako se crkva odnosila prema ovoj bolesti i da sam bio bukvalno jedini od 100-200 ljudi koji nosi masku u crkvi. to što ti mene odma svrstavaš po svojim halucinacijama da sam ja i protiv ovoga i protiv onoga ... govori o tome da prosto izmišljaš i da ti je cilj dokazivanje neke svoje fix ideje.

Ne drami.

Nisam rekao tebi licno nego kolektivno ekipi koju promovises po forumu.

A ako je ovo nacin da ignorises cinjenice iz mog posta i umesto za ono sto je bitno da se vatas za gluposti, onda ok. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

Zaista ne znam odakle ti ideja da neko može da dizajnira vakcinu tako da bude efikasna u sprečavanju težih oblika bolesti ali da (namerno usled dizajna) ne stvara "sterilišući imunitet"... to je suprotno onom kako ja razumem da funkcionišu vakcine... možda ja nešto ne razumem, pa ću da skapiram ako objasniš...

ja se ne bi pravio mnogo pametan pa ksao to objašnjavao... ja samo čitam šta ljudi pišu, kačio sam ovde na temi ako uspem da pronađem okačiću opet... dakle struka je bila iznenađena kada se iz podnete dokumentacije jasno i ne skriveno videlo da su ciljevi razvitka tada još ne odobrenog sredstva: ublažavanje simptoma i sprečavanje težih oblika bolesti. kako to funkcioniše (da se ne pravim pametan, iskreno) ne znam ali činjenica je a to i trenutno izveštavanje (narativ) potvrđuje da je to ono što vakcina radi.... pa je moja poenta bila u smislu kome onda prodajete maglu sloganima samo vakcinom možemo da pobedimo virus, vratimo se normalnom životu itd.

Koliko ja razumem, svaka vakcina samo pomaže imunom sistemu da brže prepozna uljeza i samim tim da brže krene u borbu sa njim, pre nego što se uljez previše razmnoži... radi isto kao i stečeni imunitet na taj patogen, samo što ima "jači udar" (zbog adjuvansa ili u slučaju mRNA vakcina naloga za kopiranje patogena) koji povećava šanse da organizam razvije više antitela nego u slučaju slabije infekcije pravim virusom, a sa druge strane ima "obogaljen" patogen koji omogućava da nemaš posledice u vidu ozbiljne bolesti i simptoma.

ovo je vrlo upitno da li je tako u slučaju ove nove mrna tehnologije, možda za pređašnje vakcine "starog" tipa koje su radile tako kako kažeš (btw ta stara tehnologija je imala i neobične (pozitivne) nus-efekte, recimo BSŽ vakcina koja je originalno vakcina protiv bakterije pokazala je da su ljudi njom vakcinisani značajno više zaštićeni od virusa)

To što ti zoveš "sterilišući imunitet" nije nikakvo svojstvo vakcine ili imunog sistema nego se neki virusi sporo razmnožavaju (imaju dug period inkubacije) da stečeni imunitet (bilo vakcinom bilo preležavanjem) može da ih uništi pre nego što krenu da se previše šire po organizmu i da izlaze napolje. Neki virusi (kao korona ili grip) prosto nisu takvi...

stvar je u tome da dinamika razmnožavanja virusa naspram imunog odgovora koji se aktivira je takva da dozvoljava preživljavanje i dalje širenje virusa koji u kombinaciji sa stopom zaraze dovodi do ovoga što imamo: virus se ne iskorenjuje u populaciji nego cirkuliše u populaciji.

Što se tiče zaustavljanja pandemije, već sam ti ukazao na to da to nije isto što i eradikacija virusa... stoga nije uopšte nužno da imamo "sterilišući imunitet" tj. nije neophodno da stopu reprodukcije tj. R (prosek, koliko svaki zaraženi zarazi novih osoba) svedemo na nulu... dovoljno je da ga samo spustimo ispod 1. Ako je R=0,5, to znači da će u svakom sledećem "krugu" biti duplo manje zaraženih.... da na svaka 2 zaražena imamo jednog novozaraženog...  čak ni za eradikaciju virusa nije neopodno da R=0. Ta ideja ne može da se patentira... ne samo zato što se inače ideje ne mogu patentirati, nego zato što je to veoma dobro poznato svakom ko se o tome nije (dez)informisao na bitchute...

isto da ne ponavljam.

Dakle, ako vakcine smanjuju R (a podaci ukazuju na to da smanjuju) i uz odgovorno ponašanje koje takođe smanjuje R, možemo da zaustavimo pandemiju...

neselektivna upotreba vakcina (npr na ljudima koji su preboleli covid, ili na deci) može samo da dovede do toga da virus stvarno bude sa nama narednih 100 godina (kako reče dr.(A)Kon ) 

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...