Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 13 минута, haveaniceday рече

Многе болести и ствари усмрћују много више од короне па их толеришемо. Али ето, корона је специјалан случај. Можда да ови твоји кинези нису радили gain of function истраживања, и да их је запад мало боље држао под лупом можда ништа не би било. 

Ako ni posle godinu i po dana od početka pandemije nisi ukapirao zbog čega je kovid-19 "specijalan slučaj" tj. po čemu se visoko zarazna i smrtonosna respiratorna infekcija razlikuje od nekih drugih bolesti onda ti ja tu ne mogu pomoći.

Što se tiče Kineza - manje slušaj američku propagandu.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Bukvalno sve suprotno... nisu takve propise smislili sad, važi za sve zarazne bolesti, a za HIV je oštrije u odnosu na druge...

https://www.paragraf.rs/propisi/krivicni-zakonik-2019.html

Član 250

(1) Ko svesno drugog dovede u opasnost od infekcije HIV virusom,
kazniće se zatvorom do dve godine.

(3) Ko znajući da je zaražen HIV virusom svesno prenese na drugog tu infekciju,
kazniće se zatvorom od dve do dvanaest godina.

(4) Ako je usled dela iz stav 3. ovog člana nastupila smrt zaraženog lica,
učinilac će se kazniti zatvorom od pet do petnaest godina.

Као што рекох, немаш право да не будеш заражен хивом. 
Особа може да те несвесно и ненамерно зарази хивом. 

Не знам шта је ту у супротности са мојом изјавом. 

Цитат

Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije

Član 248

Ko za vreme epidemije kakve opasne zarazne bolesti ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

Ово им је управо ад хок карта. У случају пандемија и епидемија, можемо да уведемо мере по којима можемо да радимо више мање шта оћемо, верујте нам имам стручњаке то је за ваше добро. 

Имаш ли још неки доказ да сам у праву или се ограничаваш на ова два? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, fsa рече

Ako ni posle godinu i po dana od pojčetka pandemije nisi ukapirao zbog čega je kovid-19 "specijalan slučaj" tj. po čemu se visoko zarazna i smrtonosna respiratorna infekcija razlikuje od nekih drugih bolesti onda ti ja tu ne mogu pomoći.

Što se tiče Kineza - manje slušaj američku propagandu.

Ако ти после годину и по дана ниси укапирао да је ковид мало опаснији од грипа, да није више заразан и да није више смртоносан ја ти ту не могу помоћи. 

Што се тиче кинеза, мање слушај државнике где имаш контролу слободе говора и одузимање права уколико причаш нешто што се власти не свиђа. 

Замисли.. у лабораторији која је радила gain of function истраживања, баш на корона вирусу.. у истом граду.. изађе корона вирус.... јер ето, неко је појео пацова. Мораш да будеш дебело наиван да не мислиш да ту нешто смрди. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Ако ти после годину и по дана ниси укапирао да је ковид мало опаснији од грипа, да није више заразан и да није више смртоносан ја ти ту не могу помоћи. 

Praviš budalu od sebe.

пре 4 минута, haveaniceday рече

Што се тиче кинеза, мање слушај државнике где имаш контролу слободе говора и одузимање права уколико причаш нешто што се власти не свиђа. 

Замисли.. у лабораторији која је радила gain of function истраживања, баш на корона вирусу.. у истом граду.. изађе корона вирус.... јер ето, неко је појео пацова. Мораш да будеш дебело наиван да не мислиш да ту нешто смрди. 

Tebi je mozak odavno uspešno ispran 

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

Ja ne vidim da je ikome zabranjeno kretanje_

Тренутно није али си имао полицијски час. 

Пре само пола године, дозволио си вучићу да уведе полицијски час. 

Nikome nije oduzeto pravo na rad. Ukoliko su se desile okolnosti u kojima nije moguce vise obavljati osnovnu delatnost niko nikoga nije sprecavao da radi nesto drugo... jel ovako nekako bese rezonujete vi libertarijanci?

Човек држи малу приватну кафаницу у његовом селу. Од те кафане живи цела породица. Ти му забраниш да ради неколико месеци. То није одузимање права на рад? ооок. 

Је л ти стварно толико немаш емпатије за људе чији су бизниси пропали, који су сада на ивици банкрота? 

Цитат

ovo je jedna od naglupljih vadjenki (ne mogu da kazem argumenata) antivaksera. Tebi ne prilici da pricas ovakve gluposti, nemoj da ispadnem glup sto te ipak drzim za maaalo pametnijeg od obicnog avaksa

Е видиш то је проблем.. што је теби сваки аргумент супротан од твог "анти ваксерски" ... Нису глупости, истина је. А то што ћеш људе који нису спремни да жртвују слободу због безбедности у истој мери као и ти да називаш анти ваксерима показује само колико немаш осећаја за основан права људи и нормалну дискусију.

Ви провакси сте болесна екипа.. ко год вам се супростави.. по било ком питању.. је "авакс" и "прича глупости"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, fsa рече

Praviš budalu od sebe.

Не правим, смртност ковида је 0.1 или 0.2 CFR ...Приде имај на уму да се грип уопште не контролише колико се контрилисао ковид. Нити су смрти грипа све убројане, случајеви се претпостављају, цео ЦФР грипа је претпостављен. 

Цитат

Tebi je mozak odavno uspešno ispran

Друже, молим те... верујеш кинезима... и још горе .. комунистима...  верујеш да Тиамат Сквер није био масакр...  ...ко си ти да кажеш било коме било шта о испраности мозга. 

Погледај се у огледало.. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, haveaniceday рече

Пре само пола године, дозволио си вучићу да уведе полицијски час. 

haha nisi u stanju cak ni za ovo da ga diretno optuzis? Jel imate neki cip ugradjen koji vas pecne svaki put ako dobijes misao da bacis kritiku voljenom vodji? :D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

Је л ти стварно толико немаш емпатије за људе чији су бизниси пропали, који су сада на ивици банкрота? 

Potrosio na ljude koji umiru... ne razumes ti to...

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, haveaniceday рече

Kako ocekujes da te iko shvata ozbiljno dok izgovaras ovakve gluposti kad si ti onaj koji je pre godinu dana zastupao stav "Lek za kovid postoji"? Btw... de je batice taj lek?

Samo ti je bitno da pokazes kako se "bezveze dize panika" i uvek ali UVEK promasis u prognozama. Kad su govorili vakcina ce biti posle nove godine, ti si i tad pricao "dizu paniku, plase ljude reatrdi nijedni, videcete vi vakcine ce biti do kraja avgusta..."

Mnogo lupas gluposti. Mno-go. I nikad nista ne naucis  iz svojih kataklizmicnih promasaja u predvidjanjima samo zato sto sto si predubedjen u svoju superiornost a cak i ne pripadas nekoj od superiornih kultura! :D  

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, haveaniceday рече

Као што рекох, немаш право да не будеш заражен хивом. 
Особа може да те несвесно и ненамерно зарази хивом. 

Не знам шта је ту у супротности са мојом изјавом. 

Ово им је управо ад хок карта. У случају пандемија и епидемија, можемо да уведемо мере по којима можемо да радимо више мање шта оћемо, верујте нам имам стручњаке то је за ваше добро. 

Имаш ли још неки доказ да сам у праву или се ограничаваш на ова два? 

Nemam ama baš nikakav razlog da bilo šta dodam ili oduzmem onome što već piše u prethodnoj poruci... ako ti misliš da su to dokazi da je ono što si napisao tačno, šta ja da ti radim... samo teraj... 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, haveaniceday рече

У случају пандемија и епидемија, можемо да уведемо мере по којима можемо да радимо више мање шта оћемо

A znas sta me isto zanima... Jel mislis da vojska Srbije  u slucaju rata ima pravo da mobilise gradjane?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

A znas sta me isto zanima... Jel mislis da vojska Srbije  u slucaju rata ima pravo da mobilise gradjane?

Не. Прво нема морално то право, друго, мислим да нема више то право уопште осим ако грађанин није резервиста за шта мораш сам да се пријавиш. 

Дакле мене и тебе република србија сутра дан у не дај боже случају рата нема право да мобилише. Немој да ме држиш за реч али мислим да је то тренутна ситуација. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

Nemam ama baš nikakav razlog da bilo šta dodam ili oduzmem onome što već piše u prethodnoj poruci... ako ti misliš da su to dokazi da je ono što si napisao tačno, šta ja da ti radim... samo teraj... 

Видиш, када су у питању ауторитативне ствари ови који воле кинеске комунисте и мисле да на тиамат тргу није било масакра се одлично слажу са тобом. 

Зато сам ја био и остао либертаријанац. Јер није довољан ризик од болести да ме натера да своја права бацам у воду нити да измишљам позитивна права која и технички једва да могу да постоје. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Видиш, када су у питању ауторитативне ствари ови који воле кинеске комунисте и мисле да на тиамат тргу није било масакра се одлично слажу са тобом. 

Koje autoritativne stvari?

пре 1 минут, haveaniceday рече

Зато сам ја био и остао либертаријанац. Јер није довољан ризик од болести да ме натера да своја права бацам у воду нити да измишљам позитивна права која и технички једва да могу да постоје. 

Ali ti izmišljaš da je neko povodom korone izmislio propise koji postoje odavno... to nema nikakve dodirne tačke sa libertarijanizmom niti autoritarizmom...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...