Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Stručnjaci sve glasniji oko uvođenja strožih mera, šta zakon kaže o obaveznoj vakcinaciji

Jedino rešenje je masovna vakcinacija, ponavljaju stručnjaci. Vakcina ima dovoljno. Stiglo je još 79.560 doza "Fajzerove" vakcine. Zato se sve češće pominje mogućnost da vakcina bude obavezna za pojedine profesije i ograničenja za nevakcinisane kakva se primenjuju u pojedinim zemljama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je upitao kako da kaže "građaninu – vi smete da uđete u šoping mol zato što ste vakcinisani, a vi ne smete da uđete u šoping mol zato što niste".

Dilemu nema zdravstvena struka. Već nekoliko dana sve glasnije predlaže da Srbija uvede mere koje evropske države već primenjuju. U Austriji na primer u kafiće, teretane, bazene, ili kod frizera mogu samo oni koji ispune jedan od tri uslova.

"Ako vidimo neke skupove da se održavaju u zatvorenom, da su prisutne hiljade ljudi, po meni je krajnje logično da i tu važi isti princip – ili vakcinisani ili preboleo ili testirani. I tu ne vidim nikakvu diskriminaciju. Ja sam pušač, kad uđem unutra, oni kažu – ovde se ne puši, ja tu ne pušim. A platio sam porez, akcizu, sve legalno. Legalno je da se puši, ali nije u redu da pušiš tu, jer drugi ljudi udišu dim. Takav je zakon donet. Ja to poštujem", ističe Milanko Šekler, virusolog Veterinarskog instituta u Kraljevu.

https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4449428/mere-kovid-vakcinacija-eu-zakon.html

Подели на овим сајтовима

☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎

Морам мало да освежим тему:

Ашче и во гроб снизшел јеси безсмертне, но адову разрушил јеси силу и воскресал јеси јако побједитељ, Христе Боже; женам мироносицам вјешчавиј: радујтесја, и твојим апостолом мир дарујај; падшим подајај воскресеније. 

:ok:amin-nas

☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎☦︎

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

Complacency could condemn thousands more to long COVID

According to ZOE COVID Study incidence figures, it is estimated that among unvaccinated people in the UK there are currently 22,638 new daily symptomatic cases of COVID on average, based on PCR test data from up to five days ago [*]. An increase of 17% from 19,228 last week. 

Comparatively there are currently 11,084 new daily symptomatic cases in partly or fully vaccinated people, an increase of 85% from 5,982 new cases last week (Graph 1). The positivity rate is still much higher in those with just a first dose, compared to those who are double vaccinated (Graph 2). 

• Свиђа ми се 1

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Tumaralo. рече

Lemmus maximus kaže da je WEF country club kome je Brat Si, kinesko seljače, uplatilo milione da bude viđen (preko Zooma) međ' svetskim džet-setom. :))

:)):))

• Оплаках :)) 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, dragisa рече

Complacency could condemn thousands more to long COVID

According to ZOE COVID Study incidence figures, it is estimated that among unvaccinated people in the UK there are currently 22,638 new daily symptomatic cases of COVID on average, based on PCR test data from up to five days ago [*]. An increase of 17% from 19,228 last week. 

Comparatively there are currently 11,084 new daily symptomatic cases in partly or fully vaccinated people, an increase of 85% from 5,982 new cases last week (Graph 1). The positivity rate is still much higher in those with just a first dose, compared to those who are double vaccinated (Graph 2). 

Dragiša, ljudi koji obožavaju kulturu smrti će proći pored ove studije kao pored turskog groblja.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

Подели на овим сајтовима

NULTATACKA.RS

U objavi na Instagramu tokom vikenda, agent za nekretnine u Severnoj Karolini, Donique de Silva podelila je video u kojem se vidi kako je doživela nuspojave nedugo nakon primanja vakcine. ,,Dugo sam...

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Милошшш рече
NULTATACKA.RS

U objavi na Instagramu tokom vikenda, agent za nekretnine u Severnoj Karolini, Donique de Silva podelila je video u kojem se vidi kako je doživela nuspojave nedugo nakon primanja vakcine. ,,Dugo sam...

Nije ovo nista. Moj komsija se vakcinisao ujutru a uvece zateko zenu sa drugim muskarcem u krevetu.

Ljudi pamet u glavu. NE vakcinama!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Maletić: Ustav nije ograničavajući faktor za uvođenje obavezne vakcinacije

Specijalista zdravstvenog prava KCS Dragana Maletić izjavila je za N1 da bismo "mogli da propišemo obaveznu vakcinaciju u Srbiji, ukoliko bismo dobili preporuku SZO, dobili saglasnost Komisije za zarazne bolesti i preporuku zavoda, odnosno instituta za javno zdravlje Batut". "Naš pravni sistem ne poznaje prisilnu vakcinaciju, vakcinacija nije prisilna mera, ako bude uvedena kao obaveza, onda će biti propisane sankcije za neodazivanje pozivu za vakcinaciju", kaže Maletić.

Prema njenim rečima, „Ustav nije ograničavajući faktor za uvođenje obavezne vakcinacije“.

„Ustav, istina, proklamuje određena prava čoveka i građanina, ali isto tako dopušta i mogućnost da se ta prava ograniče, odnosno sasvim suspenduju. Ne određuje način na koji se ta prava ostvaruju, to uređuju zakoni. U ovom slučaju to su zakoni o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, o pravima pacijenta i o zdravstvenoj zaštiti“, kaže ona.

Kako je rekla, „mogli bismo da propišemo obaveznu vakcinaciju u Srbiji, ukoliko bismo dobili preporuku SZO, dobili saglasnost Komisije za zarazne bolesti i preporuku zavoda, odnosno instituta za javno zdravlje Batut“.

„Naš pravni sistem ne poznaje prisilnu vakcinaciju, vakcinacija nije prisilna mera, ako bude uvedena kao obaveza, onda će biti propisane sankcije za neodazivanje pozivu za vakcinaciju. Ne zna se da li će se to posmatrati kao prekršaj ili krivično delo. Prekršajne sankcije su propisane, kazne se kreću od 50 do 150 hiljada dinara, pa ako se ni tada ne odazove, onda će odgovarati krivično, a kazna je propisana do tri godina zatvora“, kaže Maletić.

Istakla je da Zakon o pravima pacijenta zaista daje pacijentu pravo da dobije ili prihvati određenu meru, sve dok ne ugrožava prava drugih pacijenata.

Govoreći o meri obaveznog PCR testa o ličnom trošku za zdravstvene radnike koji se vraćaju na posao, kaže da misli da je uvedena nepotrebno.

„Neće ništa doneti, osim što će možda disciplinovati zdravstvene radnike. To nije prava mera, prava mera bi bila da se uvede obavezna vakcinacija za zdravstvene radnike. Oni spadaju u kategoriju lica koja podležu obaveznoj vakcinaciji zbog pozicije na kojoj rade“, kaže ona.

https://rs.n1info.com/vesti/maletic-ustav-nije-ogranicavajuci-faktor-za-uvodjenje-obavezne-vakcinacije/

Подели на овим сајтовима

Kao što vidite, pogodio sam, jedino nisam očekivao odmah uvredu, ta ekipa obično ide ovim redom

1. relativizacija

2. insinuacija

3. "molerisanje"

4. uvreda

Nije to ništa novo za mene na ovom forumu, mislim na uvredu, niko ne može mene da uvredi, samo ja mogu sam sebe da uvredim. 

Da li moja izjava o delta soju potvrđeje ovu studiju (koja za mene nije ništa novo) ili ne prosudite sami!

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, fsa рече

Ti si beše onaj debil što je izjavio da je "delta soj" samo fancy name za vaccine injury?

Jok, on je neshvaćeni genije koji je izjavio da je delta soj samo fancy name za vaccine injury...  ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Bernard рече

Kao što vidite, pogodio sam, jedino nisam očekivao odmah uvredu, ta ekipa obično ide ovim redom

1. relativizacija

2. insinuacija

3. "molerisanje"

4. uvreda

Nije to ništa novo za mene na ovom forumu, mislim na uvredu, niko ne može mene da uvredi, samo ja mogu sam sebe da uvredim. 

Da li moja izjava o delta soju potvrđeje ovu studiju (koja za mene nije ništa novo) ili ne prosudite sami!

Razuman čovek ne sprda se s bolešću koja je usmrtila milione ljudi pritom optužujući druge da "obožavaju kulturu smrti"... jer nisu pročitali neku tamo studiju. confused1

A evo šta piše u toj studiji na koju se pozivaš:

"According to ZOE COVID Study incidence figures, it is estimated that among unvaccinated people in the UK there are currently 22,638 new daily symptomatic cases of COVID on average, based on PCR test data from up to five days ago [*]. An increase of 17% from 19,228 last week. 

Comparatively there are currently 11,084 new daily symptomatic cases in partly or fully vaccinated people, an increase of 85% from 5,982 new cases last week (Graph 1). The positivity rate is still much higher in those with just a first dose, compared to those who are double vaccinated (Graph 2)." 

“The ZOE data continues to show that the number of new cases are rising. UK rates are among the highest in the world, out-pacing the USA, Australia, Italy, France and Spain. While the rate of increase seems to be slowing down, we’re yet to reach the peak of this latest wave. Even though we’re doing away with COVID restrictions in the UK, COVID isn’t done with us. While it seems that the link between cases and deaths has been fundamentally weakened thanks to an excellent vaccine rollout, we are still seeing a correlation between new cases and Long COVID. Vaccines reduce the chances of people getting Long COVID, by reducing the risk of seriously debilitating symptoms and also by reducing the chances of an infection lasting more than three months. But unfortunately, if new cases continue to increase then many more thousands of people, especially the young, will be affected by long term symptoms that leave sufferers unable to live life normally.

60e6e72d5d0cbc3f32ec5c6d_4P1wau-kgcYTRtFNtqBkTd78EbiJN6-abUEZRZ3gHsMLOal6rmrpsStnmGgU4uYgijgpiGAiop0WsnBxfviEBTfgDVL7gtf6dp4CyQKRJ2F6NeFXmdm_mC4xZFwfKHVh-OVx6rO5.png

60e6e72d2cfc67426dca496f_-LWrZcGOejP0Y6VsIOmxpIHNvukTuyBGAL4rHAHqW7VcWRgOdaRj38Sj1Yya9fDPuaNbrdewikAB_2ycLa8n8weZIWyCR4sE0esxPWQ449CZoG3YGTj0Wyy3NR6EMSB1pUuMdNSG.png

Dakle, virus se najviše širi među nevakcinisanima, zatim među onima koji su primili tek jednu dozu, dok su najzaštićeniji oni koji su primili obe doze vakcine.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...