Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Пре сат времена, cloudking рече

Ne zna se od cega je umro. Za sad se zna da je umro posle primanja meningitis vakcine ali ne i da je umro od nje. Takodje je umro nakon sto je oprao zube, vozio auto, popio kafu, pojeo jabuku... :)

Ne kazem da nije nego da kolko ja vidim jos nije objavljen uzrok smrti.

Па управо о томе причамо. Немају појма јер немају никакве хипотезе. Само шприцају људе и гледају шта се дешава. Врло је могуће да би умро и да је био у другој групи, тј. да је примио корона вакцину. Тад такође не бисмо знали да је баш умро од корона вакцине, а управо то тестирамо. 

Али ето, испаде та трећа фаза кључни доказ за безбедност вакцине. И генерално клиничке студије.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Али ето, испаде та трећа фаза кључни доказ за безбедност вакцине. И генерално клиничке студије.

Nisam te razumeo, kako ovaj slucaj potvrdjuje da treca faza nije dokaz bezbednosti?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Juanito рече

Па управо о томе причамо. Немају појма јер немају никакве хипотезе. Само шприцају људе и гледају шта се дешава. Врло је могуће да би умро и да је био у другој групи, тј. да је примио корона вакцину. Тад такође не бисмо знали да је баш умро од корона вакцине, а управо то тестирамо. 

Не умире се тек тако од вакцине, онда се нико не би ни пријавио да се тестира на њему. Вероватније је да је човек био у тешком стању и пре вакцине. Али за сад немамо поуздане информације, мислио сам да је можда ви имате из неког другог извора, осим ове објаве Б92.

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

А иначе знамо после те треће фазе?

Теби је струка физика, ако сам разумео. Знаш како се долази до знања у физици. Знаш како се и зашто раде експерименти. Ево, буди искрена, да ли је та ”трећа фаза” научни доказ (evidence) да је вакцина безбедна по тих 10-20 људи? И обрнуто, да ли је научна тврдња да мање знамо о безбедности за тих 10-20% због изостанак те фазе?

Да ли ишта знамо ако немамо идеју зашто би вакцина била штетна за тих 10-20%? Шта онда уопште тестирамо у тој трећој фази? 

Naravno da 3. faza nije /ne mora biti evidenca da je vakcina bezbedna i za tih10-20%.

Koliko ja razumem, 3. faza je značajna za ispitivanje retkih reakcija.

Evo, moja svekrva se neki dan našla u čudu. Decenijama prima vakcinu protiv gripa. Ove godine, za sada, neće moći. Otišla je da primi… ne može jer je osetljiva na streptomicin a takvim osobama se ova vakcina (ne znam koja/čija je) ne sme davati. Da li zato što znaju da izaziva alergiju ili zato što medju ispitanicima nije bila I grupa osetljivih na streptomicin, ne znam. Ova naša nije za starije od 65 a svekrva je mnoooogo starija od 65. Znači ni to ne može.

Nije mi struka fizika ali ću uzeti primer iz fizike. Ako Stoksovom metodom odredjujem koeficijent viskoznosti tečnosti, u jednačini za izračunavanje koeficijent imam, za istu aparaturu, dve promenljive (trenutke prolaska pored markera na cevi i prečnik kuglice ) koje moram meriti. Posle samo računam. Kolikogod puta ponovila eksperiment, samo te dve varijable merim.

Kada su u pitanju ljudi i ispitivanje dejstva vaccine, postoji daleko više varijabli koje moramo uzeti u obzir – starost, pol, telesna masa, komorbiditet, lekovi koje (ako) već uzimaju….. I svaka ta varijabla iziskuje prisutnost odredjenog broja ljudi. Naravno da ne možemo u obzir uzeti sve promenljive ali što ih je više, valjda je bolje. Samo što to zahteva I veći broj ispitanika.

Neko, negde je taj broj ispitanika smanjio I sad su, u Srbiji, dostupne dve vakcine a moja svekrva ni jednu ne može da primi.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Branka62 рече

Naravno da 3. faza nije /ne mora biti evidenca da je vakcina bezbedna i za tih10-20%.

Koliko ja razumem, 3. faza je značajna za ispitivanje retkih reakcija.

Evo, moja svekrva se neki dan našla u čudu. Decenijama prima vakcinu protiv gripa. Ove godine, za sada, neće moći. Otišla je da primi… ne može jer je osetljiva na streptomicin a takvim osobama se ova vakcina (ne znam koja/čija je) ne sme davati. Da li zato što znaju da izaziva alergiju ili zato što medju ispitanicima nije bila I grupa osetljivih na streptomicin, ne znam. Ova naša nije za starije od 65 a svekrva je mnoooogo starija od 65. Znači ni to ne može.

Nije mi struka fizika ali ću uzeti primer iz fizike. Ako Stoksovom metodom odredjujem koeficijent viskoznosti tečnosti, u jednačini za izračunavanje koeficijent imam, za istu aparaturu, dve promenljive (trenutke prolaska pored markera na cevi i prečnik kuglice ) koje moram meriti. Posle samo računam. Kolikogod puta ponovila eksperiment, samo te dve varijable merim.

Kada su u pitanju ljudi i ispitivanje dejstva vaccine, postoji daleko više varijabli koje moramo uzeti u obzir – starost, pol, telesna masa, komorbiditet, lekovi koje (ako) već uzimaju….. I svaka ta varijabla iziskuje prisutnost odredjenog broja ljudi. Naravno da ne možemo u obzir uzeti sve promenljive ali što ih je više, valjda je bolje. Samo što to zahteva I veći broj ispitanika.

Neko, negde je taj broj ispitanika smanjio I sad su, u Srbiji, dostupne dve vakcine a moja svekrva ni jednu ne može da primi.

I ja ga nekako ovako cenim... Treca faza je vazna jer obuhvata veliku grupu ispitanika sto povecava verovatnocu da ce se time pokriti sto vise razlicitih stanja i varijabli, kako ti rece... 

Ako se dobro secam cak i poslednja faza, odnosno pirmena vakcine u populaciji se takodje blisko nadgleda jer i tada se prati dal ce da se pojavi neka grupa koja ima znacajne reakcije a nije bila reprezentovana u uzorku u trecoj fazi. 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Branka62 рече

Код Стоксовог метода зна о тачно шта меримо и зашто баш то меримо јер имамо теорију из које добијамо формулу. Код људи и лекова испада да било шта може да се догоди, је л то овде тврдња? Значи да је тотално легитимно испитивати да ли 5Г таласи могу да буду штетни иако немамо никакву теорију по којој би могли да буду?

Постоји ли неки разлог зашто вакцина може да буде штетна за оне од 66 година, а при том ОК за оне од 55, зашто би била штетна за дебеле, а ОК за мршаве итд. Јасно ми је, на пример, зашто се мора посебно испитивати на људима са аутоимуним болестима или пак обрнуто, на онима са слабијим имунитетом. Сигурно да постоји још доста ствари које се теоријски могу довести у везу са вакцинама, те их има смисла испитивати. Али одакле је та идеја да вакцина и уопште сваки лек мора да се испита на свим тим факторима? То је астрологија, није наука. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Branka62 рече

Цитат

Antibiotics are used to prevent bacterial contamination during manufacture. Most are removed during the vaccine purification process, but trace quantities remain in some vaccines. Because antibiotics can cause severe allergic reactions in children (like hives, swelling at the back of the throat, and low blood pressure), some parents are concerned that antibiotics contained in vaccines might be harmful. However, the antibiotics most likely to cause severe allergic reactions (e.g., penicillin, cephalosporins and sulfa drugs) are not contained in vaccines.

Antibiotics used during vaccine manufacture include neomycin, polymyxin B, streptomycin and gentamicin.

Ал за то ти не требају клинички тестови. Особе осетљиве на састојак ме смеју примити ништа што има тај састојак, а знамо да је за алергијске реакције некад довољно минимално присуство. 

Мене посебно занима зашто је у студијама потребно статистички покрити све оне променљиве за које не постоји теоријски разлог да буду штетне.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Juanito рече

Код људи и лекова испада да било шта може да се догоди, је л то овде тврдња?

Ovo bolje da ne komentarišem. Nadam se da je to samo "žuta minuta".

пре 16 минута, Juanito рече

зашто би била штетна за дебеле

Gojazne osobe češće imaju oslabljen imunitet, hronične upale I krv im je sklonija zgrušavanju. Sve to može pogoršati Covid-19. Ne treba potceniti ni psihološki efekat – zbog česte stigmatizacije, gojazni se teže odlučuju da potraže pomoć lekara.

пре 17 минута, Juanito рече

Али одакле је та идеја да вакцина и уопште сваки лек мора да се испита на свим тим факторима?

Ne znam ni otkud ovo kada sam čak i napisala

пре 1 сат, Branka62 рече

Naravno da ne možemo u obzir uzeti sve promenljive ali što ih je više, valjda je bolje.

Evo da malo ja budem maliciozna pa da pitam

Hoćemo li vakcine samo za potpuno zdrave muškarce i žene koje nisu trudne (i ne planiraju trudnoću sledećih 6 meseci)

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Juanito рече

То је астрологија, није наука. 

Nije ti adekvatno poređenje sa astrologijom, jer pored toga što za astrologiju nema poznatog mehanizma delovanja, astrologija "ne radi"... a medicina "radi"... slično kao što i kod aerodinamike nismo baš 100% sigurni zašto avioni lete, ali znamo da lete...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Avocado рече

Nije ti adekvatno poređenje sa astrologijom, jer pored toga što za astrologiju nema poznatog mehanizma delovanja, astrologija "ne radi"... a medicina "radi"... slično kao što i kod aerodinamike nismo baš 100% sigurni zašto avioni lete, ali znamo da lete...

Па не бих баш рекао да не знамо зашто авиони лете. Не знамо ама баш сваки детаљ и немамо још увек комплетну нумеричку симулацију која може све детаље да предвиди из основних принципа, ал знамо те основне принципе. Знамо довољно да авион који је тестиран над Француском не морамо да тестирамо изнад свих земаља преко којих ће да лети.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Juanito рече

Постоји ли неки разлог зашто вакцина може да буде штетна за оне од 66 година, а при том ОК за оне од 55

A da, evo i za ovo. Nije stvar u tome da je štetna za starije od 65, već da, za starije, nije dovoljno efikasna. Tako da ako je i prime, slaba vajda. Plus što se osoba, nakon primljene vakcine, oseća sigurnija - manje se čuva te se lakše zarazi. Postoje vakcine za starije.

A zašto baš 65/66 a ne 60/61? Verovatno iz istih razloga iz kojih je punoletstvo sa 18 a ne sa 17 ili 19.

Подели на овим сајтовима

WWW.CBS7.COM

Dr. Richard Bartlett works at various clinics around West Texas, and says he’s found a successful treatment for the coronavirus, however it is not approved by the FDA

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Juanito рече

Па не бих баш рекао да не знамо зашто авиони лете. Не знамо ама баш сваки детаљ и немамо још увек комплетну нумеричку симулацију која може све детаље да предвиди из основних принципа, ал знамо те основне принципе.

Znamo osnove i u vezi sa medicinom... problem je u detaljima...

Цитат

Знамо довољно да авион који је тестиран над Француском не морамо да тестирамо изнад свих земаља преко којих ће да лети.

Uzeo si parametar koji je irelevantan... isto kao da neko kaže da znamo dovoljno da vakcina koja je testirana na ljudima u žutoj odeći ne mora da se testira na ljudima u plavoj odeći...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...