Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 37 минута, Juanito рече

САД су вероватно једина западна држава где имаш Индијце, па још рођене у Индији, на позицији извршних директора компанија које спадају у најмоћније на свету. Пробај као Србин да одеш у Немачку и постанеш извршни директор, на пример, Боша. 

A jesi probao i njegov predlog? Da odes na internet  i da se predstavis kao republikanac ili MAGA entuijasta? Navodno se desavaju neki nepojmljivi uzasi... Gori od sistematskog rasizma kojeg  nema  u USA jer su statisticki, manjine daleko sklonije kriminalnom ponasanju... ono kao urodjeno im.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, cloudking рече

A jesi probao i njegov predlog? Da odes na internet  i da se predstavis kao republikanac ili MAGA entuijasta? Navodno se desavaju neki nepojmljivi uzasi... Gori od sistematskog rasizma kojeg  nema  u USA jer su statisticki, manjine daleko sklonije kriminalnom ponasanju... ono kao urodjeno im.

Не знам за ужасе на редиту, ал поуздано знам да у академији и великом броју ИТ компанија више не смеш да кажеш никакво мишљење које није екстремно прогресивно, а да не доспеш у озбиљне проблеме.

И пази, какав црни МАГА качкет. Пробај да кажеш да жена не може да има пенис. Пробај да будеш радикална феминисткиња. Срећно ти било. Дозвољен је једино крајње екстреман наратив, за све остало иду санкције које су врло често губитак позиције. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Juanito рече

Не знам за ужасе на редиту, ал поуздано знам да у академији и великом броју ИТ компанија више не смеш да кажеш никакво мишљење које није екстремно прогресивно, а да не доспеш у озбиљне проблеме.

И пази, какав црни МАГА качкет. Пробај да кажеш да жена не може да има пенис. Пробај да будеш радикална феминисткиња. Срећно ти било. Дозвољен је једино крајње екстреман наратив, за све остало иду санкције које су врло често губитак позиције. 

Ima istine u tome, ali takodje mislim se stvar ipak nije tako crno bela.

Na kraju krajeva, koja ti je motivacija da govoris da zena ne moze da ima penis? Nek ima sta oce, sta me briga? 

Ali narativ kojim se ljudima zabranjuje ovo ili ono ili se diskriminisu po bilo kom osnovu svakako nije dobar. Otud potreba da se takve stvari sankcionisu... E sad, jeste to u nekim aspektima otislo u krajnost ali daleko od toga da je stanje alarmantno. 

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, cloudking рече

Na kraju krajeva, koja ti je motivacija da govoris da zena ne moze da ima penis? Nek ima sta oce, sta me briga? 

На пример, мушкарац који се идентификује као жена се стави да учествује на женском такмичењу у атлетици и наравно победи. Жене које се на то пожале трпе последице под оптужбом да су транс мрзитељи.

Гора варијанта, мушкарац који се идентификује као жена бива осуђен за силовање и послат у женски затвор, јер је мржња ускратити му то и рећи да није жена.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Juanito рече

На пример, мушкарац који се идентификује као жена се стави да учествује на женском такмичењу у атлетици и наравно победи. Жене које се на то пожале трпе последице под оптужбом да су транс мрзитељи.

Гора варијанта, мушкарац који се идентификује као жена бива осуђен за силовање и послат у женски затвор, јер је мржња ускратити му то и рећи да није жена.

uh, te gluposti nikako ne mogu da pohvatam i skontam... ali sto se tice sprota ja sam za da nema muski i zenski nego prema kvalifikacijama. Nek se prijavi ko oce ali u vis ce skacu samo oni koji preskoce tu i tu visinu u kvalifikacijama i cao zdravo... pa nek se javljaju muskarci, zene, orangutani svejedno. 

To bi resilo taj probem a i izdefinisali bi se dominantno muski i dominantno zenski sportovi kao i razni nivoi mesovitih ali sami od sebe a ne deklarativno i tako bi se  u isto vreme zapusila usta i konzervama i progresivcima.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, cloudking рече

uh, te gluposti nikako ne mogu da pohvatam i skontam... ali sto se tice sprota ja sam za da nema muski i zenski nego prema kvalifikacijama. Nek se prijavi ko oce ali u vis ce skacu samo oni koji preskoce tu i tu visinu u kvalifikacijama i cao zdravo... pa nek se javljaju muskarci, zene, orangutani svejedno. 

To bi resilo taj probem a i izdefinisali bi se dominantno muski i dominantno zenski sportovi kao i razni nivoi mesovitih ali sami od sebe a ne deklarativno i tako bi se  u isto vreme zapusila usta i konzervama i progresivcima.

To bi samo uništilo ženski sport... a i nema nikakve potrebe... taj problem se već rešava (preko nivoa testosterona u krvi) i rešavaće se verovatno i bolje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, cloudking рече

Ali narativ kojim se ljudima zabranjuje ovo ili ono ili se diskriminisu po bilo kom osnovu svakako nije dobar. Otud potreba da se takve stvari sankcionisu... E sad, jeste to u nekim aspektima otislo u krajnost ali daleko od toga da je stanje alarmantno. 

ne, ti ne zelis da verujes da je stanje alarmatno jer bi onda ispalo da su "desnicari u pravu" i da "levicari lueptaju".

stanje jeste alaramtno, meni su ljudi pisali da "treba da prestanem da ucim programiranje" jer imam "previse desnicarske stavove" i to ne bilo koji ljudi nego zaposleni u nekim srednjim programerskim agencijama. 

Sta mislis, kako bi me ti ljudi sutra dan docekali na intervjuu za posao? 

Al opet, ja znam da je to njihovo pravo, ja necu da ih "kaznjavam zakonski" ja hocu da ih pobedim kulturno. A to mi ne ide bas najbolje jer normalni ljudi kao sto si ti nece da prihvate alrmantnost stanja, posto moraju da teraju inat desnicarima i novinari im pune glavu levim biasom. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Juanito рече

Reddit je cesspool. Dao sam mu reddit kao primer, jer tamo moze da vidi kako te tretiraju, vredjaju, ponizavaju i sta ti sve pricaju. 

Cisto da mu ilustrujem kako se ophode prema tebi. 

Na redditu je postao karma farming tako sto napises nesto negativno o trampu i odma te botovi i fenovi upvotuju do nebesa. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, cloudking рече

Jedini sport koji nije "musko-zenski" vec podeljen je sah. I zbog loseg i slabo uspeha zena u sahu, naravno krive diskriminaciju i seksizam (jedini dokaz je slab uspeh zena) i traze podelu na muski i zenski sah. 

Bukvalno postoji ono sto ti hoces, i nije resilo nikakav problem, samo trabunjaju o seksizmu u sahu. 

Ne bi resilo probleme nikakve, jer bi se uocile razalike izmedju zena i muskaraca. Razlike koje ti i progresivci ne mozete da priznate i za koje moramo da se pravimo da ne postoje. Konkretno razlike u distribuciji IQ-a, koje objasnjavaju slabiji uspeh zena u sahu, manje zena u empirijskim akademskim disciplinama, manje zena na visokim pozicijama i mnoge druge efekte koje vidimo a za koje krive skesizam. 
image.png.d9ee77fff4a8b2a6d1e794db56255acf.png

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

To bi samo uništilo ženski sport... a i nema nikakve potrebe...

Ne znam, moguce... iskreno,

nisam puno razmisljao o tome

пре 2 часа, Avocado рече

taj problem se već rešava (preko nivoa testosterona u krvi) i rešavaće se verovatno i bolje...

Ovo nisam znao. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, haveaniceday рече

stanje jeste alaramtno, meni su ljudi pisali da "treba da prestanem da ucim programiranje" jer imam "previse desnicarske stavove" i to ne bilo koji ljudi nego zaposleni u nekim srednjim programerskim agencijama. 

Ovo znaci da si imao posla s budalama ne i da je problem alarmantan samo zato sto se tebi jednom desio.

Sta mislis, kako bi me ti ljudi sutra dan docekali na intervjuu za posao? 

Mogu da te docekaju kako god zele. Privatan posao, mogu da zaposle kog oce  i da ne usluze kog pozele... ;)

Al opet, ja znam da je to njihovo pravo, ja necu da ih "kaznjavam zakonski" ja hocu da ih pobedim kulturno. A to mi ne ide bas najbolje jer normalni ljudi kao sto si ti nece da prihvate alrmantnost stanja, posto moraju da teraju inat desnicarima i novinari im pune glavu levim biasom. 

Zapravo niko "ne tera inat" desnicarima. ja teram inat tebi, ali ja to radim sporta radi, cisto da te izlozim iskustvu kojem desnicari izlazu ostatak sveta... secas se? Vama je uvek bilo bitnije da gledate "levicarske suze" nego sto vam je bilo bitno da se nesto zaista promeni na bolje...

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, haveaniceday рече

Jedini sport koji nije "musko-zenski" vec podeljen je sah. I zbog loseg i slabo uspeha zena u sahu, naravno krive diskriminaciju i seksizam (jedini dokaz je slab uspeh zena) i traze podelu na muski i zenski sah. 

Bukvalno postoji ono sto ti hoces, i nije resilo nikakav problem, samo trabunjaju o seksizmu u sahu. 

Da. U pravu si. Nisam mnogo razmisljao pa sam izneo predlog. Posle sam malo razmislio i shvatio da je glup.

пре 17 минута, haveaniceday рече

Konkretno razlike u distribuciji IQ-a, koje objasnjavaju slabiji uspeh zena u sahu, manje zena u empirijskim akademskim disciplinama, manje zena na visokim pozicijama i mnoge druge efekte koje vidimo a za koje krive skesizam. 

E ovo je jedna zestoka desnicarka budalastina.

Ja se slazem da pricamo o rodnoj distribuciji i njuskamo grafikone po citav dan ali TEK ONDA kad i ja i ti mozemo da kazemo da su pocetne pozicije svima iste, a dokle god se od devojcice ocekuje da pegla lutke  a od  decaka da popravlja kamioncice, nema ni govora  o tome da pricamo o malom broju zena u empirijskim akademskim displinama ili visokim polozaijma.

Prihvati i ti vec jednom da je drustvo, i to svako uz neke sitne izuzetka jos uvek tako ustrojeno da ce tebi ako si devojcica svaka pomisao da se bavis icim sto nije "zenski" posao da bude docekana u najboljem slucaju sa podsmehom i to od sopstvenih roditelja a da ne pricamo o samom drustvu.

Tu logiku desnica ne kapira ni kod rasizma... zato ti mases beskrajnim grafikonima o crnackom kriminalu (koji jesu tacni) ali okreces glavu na svaki pomen da je crnackom detetu u americi daleko gore i teze da napravi ikakav akademski uspeh.

Ako se i slozimo oko toga da je danas rasizam na najnizem nivou (ako!), to samo znaci da ce oni koji su danas deca  za 30ak godina mozda biti u boljoj situaciji (mozda!), ali grafici koje danas nosite ko zastave uzimaju u obzir ljude koji su rodjeni pre 30 ili 40 godina ali vama  i dalje to jednostavno ne ulazi u tintaru...

Подели на овим сајтовима

Kasno se ubacujem na temu i gledajući zadnjih par strana vidim da je tema politika a ne korona virus.

Pošto ne mogu da čitam 500 strana a interesuju me mišljenja povodom aktuelne pandemije, voleo bih da pročitam neka iskustva.

Živim u malom gradu (45.000 stanovnika) a radim u velikoj firmi i opet ne poznajem nikog ko je oboleo. 

Da li je toliko alarmantno da se sve zatvora, da se uvode ove mere?

Da li postoje zaista asimptomacki slučajevi a prenosioci? 

Koliko su testovi pouzdani (koje mi nabavljamo)? Čuo sam da neke počinjemo sami da proizvodimo. Da li su ti bolji?

Da li vi znate puno ljudi koji su bolesni? Kako to izgleda.

Znam da ste već verovatno pričali o ovome ali je 500 strana stvarno previše. Možete i da mi citirate već napisano.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Predrag.Kovacevic рече

Da li je toliko alarmantno da se sve zatvora, da se uvode ove mere?

Pa nista se ne zatvara trenutno a mere su tu s dobrim razlogom. 

пре 30 минута, Predrag.Kovacevic рече

Da li postoje zaista asimptomacki slučajevi a prenosioci?

Da. Male su sanse da dobijes koronu od asimptomatskog pacijenta al nisu bas ni nula.

пре 30 минута, Predrag.Kovacevic рече

Koliko su testovi pouzdani (koje mi nabavljamo)? Čuo sam da neke počinjemo sami da proizvodimo. Da li su ti bolji?

Ovo stvarno pojma nemam.

пре 31 минута, Predrag.Kovacevic рече

Da li vi znate puno ljudi koji su bolesni? Kako to izgleda.

Ja sam poznavao dvojicu koji su umrli od kovida.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

Konkretno razlike u distribuciji IQ-a, koje objasnjavaju slabiji uspeh zena u sahu, manje zena u empirijskim akademskim disciplinama, manje zena na visokim pozicijama i mnoge druge efekte koje vidimo a za koje krive skesizam. 
image.png.d9ee77fff4a8b2a6d1e794db56255acf.png

Управо ово је тема која ме најбрже избаци из такта, то селективно бирање скупа појединачних случајева и пројекције на читав пол. Међу 100 најуспешнијих светских математичара, 80 су мушкарци, ерго мушарци су бољи у математици од жена. Али зато, у сваком разреду, од 10 најгорих из математике, такође су 8 мушкарци, ерго девојчице су паметније од дечака по питању математике.

Одговор је управо ова дистрибуција коју си поставио и многима из тих кругова бораца за социјалну правду она не може да доспе до мозга. Не посматрају Теслу као Теслу, као изузетан примерак људског рода који је по питању електротехнике супериоран у односу на 99,999% других мушкараца, него одмах виде неправду и траже узроке због чега Тесла није женског пола.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...