Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, cloudking рече

Pstoji razlika izmedju budale koja ti kaze "ne sedaj u auto nikada  u zivotu poginuces" i budale koja ti kaze "sedi u auto kad god narocito kad si pijan ili dorgiran i vozi sto brzo mozes"

I jedan  i drugi su podjednako budale, s tim sto ovaj prvi nikoga ne ugrozava a ovaj drugi ce da ubije nekog... Nije bas za poredjenje

Iz istog razloga ne mozes da vidis zasto je komunizam jednako zlo kao i nacizam.
Nacisti su ti budale koji kazu "ajde da ubijamo druge rase jer smo bolji od svih"  (mada je mit da su nacisti kada tako pricali al ajd)
A komunisti su ti budale koje kazu "hajde da damo radnicima na kontrolu sva sredstva proizvodnje"

I ti onda zivis u ubedjenju da su nacisti i rasisti zli ljudi a komunisti dobri i bezopasni. Sustina je da i jedni i drugi kada dobiju vlast zavrsi se u milionima mrtvih.

Msm nisi samo ti zrtva tog falicnog razmisljanja... mnogi su. Zato i tolerisu komuniste, iako imaju jednake dokaze da cim dobiju malo moci i vlasti imamo strasne rezultate, i da njihove demonstracije takodje nose zrtve ( za sada je 15toro ljudi stradalo u demonstracijama BLM i antife).

Подели на овим сајтовима

I posto sam ti obecao da necu da editujem @cloudking

Isti taj primer mozes da preneses na ekipu
"drzava treba da naredi svima da nosim maske zbog javnog zdravlja"

i
"nemojte da nosite maske"

Obe ekipe imaju opasne i velike posledice. Ali ti samo ovu donju dozivljavas visoko opasnu, ovu gornju bezopasnu - a zivis u zemlji gde politicar koristi tu situaciju da bi prigrabio jos vlasti i moci, i totalno si indeferentan na njegovo ponasanje, naredbe i dekrete drzave ... jer u sustini mislis da su bezopasni, i da je mnogo opasnije da ne radi nista.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

Iz istog razloga ne mozes da vidis zasto je komunizam jednako zlo kao i nacizam.
Nacisti su ti budale koji kazu "ajde da ubijamo druge rase jer smo bolji od svih"  (mada je mit da su nacisti kada tako pricali al ajd)
A komunisti su ti budale koje kazu "hajde da damo radnicima na kontrolu sva sredstva proizvodnje"

I ti onda zivis u ubedjenju da su nacisti i rasisti zli ljudi a komunisti dobri i bezopasni. Sustina je da i jedni i drugi kada dobiju vlast zavrsi se u milionima mrtvih.

Msm nisi samo ti zrtva tog falicnog razmisljanja... mnogi su. Zato i tolerisu komuniste, iako imaju jednake dokaze da cim dobiju malo moci i vlasti imamo strasne rezultate, i da njihove demonstracije takodje nose zrtve ( za sada je 15toro ljudi stradalo u demonstracijama BLM i antife).

Izvnte... kad sam ja to i kako postao ljubitelj komunizma i komunista?

U ovom tvom postu je dosta napisano a ja nista od toga ne nalazim relevantnim ni za mnene ni za moj prethodni post? S kog se macšuješ?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Izvnte... kad sam ja to i kako postao ljubitelj komunizma i komunista?

U ovom tvom postu je dosta napisano a ja nista od toga ne nalazim relevantnim ni za mnene ni za moj prethodni post? S kog se macšuješ?

Nisam rekao da si ljubitelj, vec da ih dozviljavas manje opasnim od nacista.
Pokusavam da ti ilustrujem zasto mislim da imas problem sa tim pretpostavkama ko je koliko opasan.

Pa sam morao da uzmem ziv primer gde mogu da ti ilustrujem da "ono sto pricaju" iako zvuci nevino i naivno jeste jako opasno.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, haveaniceday рече

I posto sam ti obecao da necu da editujem @cloudking

Isti taj primer mozes da preneses na ekipu
"drzava treba da naredi svima da nosim maske zbog javnog zdravlja"

i
"nemojte da nosite maske"

Obe ekipe imaju opasne i velike posledice. Ali ti samo ovu donju dozivljavas visoko opasnu, ovu gornju bezopasnu - a zivis u zemlji gde politicar koristi tu situaciju da bi prigrabio jos vlasti i moci, i totalno si indeferentan na njegovo ponasanje, naredbe i dekrete drzave ... jer u sustini mislis da su bezopasni, i da je mnogo opasnije da ne radi nista.

Problem je u tome sto kad ja kazem drzava ja mislim drzava, a kad ti kazes drzava ti mislis srbija...

Nikakav problem ne bih imao da drzava Danska naredi svima da nose maske. A veliki problem imam kad Vucic ista naredjuje (kazem Vucic jer trenutno Srbija ne postoji)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

Pokusavam da ti ilustrujem zasto mislim da imas problem sa tim pretpostavkama ko je koliko opasan.

Onda ti si opasno omasio poredjenje.

Maske smanjuju prenos virusa u odredjenom procentu. Onaj ko insisitra da ne treba da se nose je opasan. Onaj koji insistira da treba STALNO da se nose je samo dosadan... tesko da se radi o istom nivou opasnosti po druge.

Mozda mislis i da su i antivakceri i vakceri podjednako opasni po drustvo?

Jednostavno je. Kad propagiras ponasanje koje je opasno po ljude onda si opasan. Prosto ko pasulj.

Po koga su opasni ljudi koji dosadjuju s tim da treba da se maske stalno nose?

Evo, ischerrypickuj mi takve ljude da vidimo dal ce video da bude jednako idiotski.

Подели на овим сајтовима

Problem je u tome sto kad ja kazem drzava ja mislim drzava, a kad ti kazes drzava ti mislis srbija...

Nikakav problem ne bih imao da drzava Danska naredi svima da nose maske. A veliki problem imam kad Vucic ista naredjuje (kazem Vucic jer trenutno Srbija ne postoji)

To i jeste problem. Danaska je bolja od Srbije zato sto tamo moze jedan takav zakon da prodje, a u Srbiji prodju 10.
Nije danska drzava niti danski politicar nista bolji od vucica... samo je vise ogranicen u tome sta sme a sta ne sme, sta moze a sta ne moze (legalno) da radi.

zato ja u sustini podrzvam ove koji su protiv nosenja maski - jer oni ne argumentuju protiv nosenja maski vec prvenstveno protiv drzavne vlasti koja moze da nam naredi da nosimo ili ne nosimo maske.

Danska vrlo lako moze da postane Srbija. Samo da kultura danaca ne bude anti-komunisticka koliko jeste u ekonomskom i drzavnom pogledu.

Подели на овим сајтовима

Maske smanjuju prenos virusa u odredjenom procentu. Onaj ko insisitra da ne treba da se nose je opasan. Onaj koji insistira da treba STALNO da se nose je samo dosadan... tesko da se radi o istom nivou opasnosti po druge.

Tacno al drzavna naredba da neko mora da nosi maske povecava neke druge "viruse" (politicke i kulturne) u nekom procentu. A ti virusi su dugorocno mnogo opasniji od korone.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, haveaniceday рече

Daj molim te da ne ulazimo u ovu temu. Da ispostujem- moj odgovor je da su komunisti manje zlo ali opet zlo nevertheless...

Ima i nas koji smo u centru, mi smo najbolji :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Tacno al drzavna naredba da neko mora da nosi maske povecava neke druge "viruse" (politicke i kulturne) u nekom procentu. A ti virusi su dugorocno mnogo opasniji od korone.

nisam razumeo? Koje politicke i kulturne viruse?

Подели на овим сајтовима

Daj molim te da ne ulazimo u ovu temu. Da ispostujem- moj odgovor je da su komunisti manje zlo ali opet zlo nevertheless...

Ima i nas koji smo u centru, mi smo najbolji :D

Vi ste super( u centru) , al komunisti nikako nisu manje zlo... samo ti u to verujes zbog njihovog dobro PR-a.

Polako su krenule da se gomilaju njihove zrtve(bukvalno imamo ubijane ljude)  i u americi, samo mediji o tome bas i ne pisu, al kad je jedan nacos uleteo u rulju autom, nisu zatvarala. Otid i tvoja impresija da su "manje zlo".....

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, haveaniceday рече

zato ja u sustini podrzvam ove koji su protiv nosenja maski - jer oni ne argumentuju protiv nosenja maski vec prvenstveno protiv drzavne vlasti koja moze da nam naredi da nosimo ili ne nosimo maske.

E upravo je ovo opasno razmisljanje "ja cu da budem u inat drzavi bez obzira dal je to dobro po ljude il nije".

Ja nemam problem s tim da drzava* naredjuje ljudima da nose maske. Isto kao sto nemam problem kad drzava naredjuje ljudima da raskrsnicu smeju da prodju samo na zeleno ili kad naredjuje ljudima da ne smeju nikoga da ubiju. Ja kao gradjanin drzave od nje i ocekujem uprtavo takve stvari i na kraju za to i placam porez.

* mislim na drzavu kao definiciju, ne na Srbiju

Подели на овим сајтовима

nisam razumeo? Koje politicke i kulturne viruse?

Odsustvo samoodgovornosti, ideje da drzava treba da nas stiti i da je moc dobra u rukama politicara ako za to ima neko opravdanje u vidu javnog zdrastva....npr u ovom slucaju. 

Sa tom kulturom se krece od sitnih i beznacjnih stvari, kao sto su recimo... maske u doba pandemije ili obavezna vakcinacija.

Подели на овим сајтовима

* mislim na drzavu kao definiciju, ne na Srbiju

Bas zato i nemas problem... jer imas u tvojoj glavi viziju sta je drzava i kako ona radi, a ne fakticku reprezentaciju sta je drzava i kako ona radi.

preporucujem "anathomy of the state" od misesa. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Bas zato i nemas problem... jer imas u tvojoj glavi viziju sta je drzava i kako ona radi, a ne fakticku reprezentaciju sta je drzava i kako ona radi.

preporucujem "anathomy of the state" od misesa. :)

Ako bismo pricali o Srbiji onda je razgovor besmilsen jer je Srbija trenutno u limbu, nit je drzava nit nije. Kao da si stao u krater od nuklearne eksplozije i teras me da pricamo o biljnom svetu tog podrucja.... :D 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...