Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 2 минута, jovanstanic рече
RS.N1INFO.COM

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kragujevcu, Krizni štab grada na Lepenici predložiće u sredu gradonačelniku...

image.png.977651014919387b44bc2632ed2534cb.png

Цитат

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izajvio je na sednici Kriznog štaba da je "zabrinjavajuće da je u prethodnih 17 dana registrovano 77 novozaraženih koronavirusom i da je među njima raspon starosti 25 do 35 godina".

Шта је забрињавајуће у овом узрасту заражених? Зар то није добро?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Džaba to pokušavaš da tumačiš ili razumeš, to je čista propaganda (kao i pre izbora), jer je sve to isto tako bilo i u nedelju, subotu, petak itd.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, haveaniceday рече

I krenulo je, sada nece niko da pusti glasa oko karantina

Ništa nije krenulo jer nije ni zaustavljeno, ovo je kao kad pritisneš feder pa ga pustiš. Feder nije ni nestao ni toliko oslabio da ne može da odskoči. I to se znalo, ali propaganda.

I ovakva propaganda nije samo oko glasova, procenata, držanja strane, ovakva propaganda bukvalno ubija ljude, sve ljude kakvo god političko mišljenje imali.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Građani Severne Makedonije koji se vraćaju u svoju domovinu preko niškog aerodroma prijavili su makedonskim službama bezbednosti da imaju mogućnost da na aerodromu kupe falsifikovani negativni PCR test za 50 evra, piše makedonski portal MKD.

Prema navodima makedonskih medija, prevoznici koji ulaze u Severnu Makedoniju na graničnom prelazu Tabanovce takođe navode da se za 65 evra takav negativan test lako može kupiti na vranjskim benzinskim stanicama, piše portal Jugmedia.

:smeh1:

RS.N1INFO.COM

Građani Severne Makedonije koji se vraćaju u svoju domovinu preko niškog aerodroma prijavili su makedonskim službama...

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Juanito рече

Valjda su tokom marta i aprila imali 80 i nesto a sad za 2 nedelje 77

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

Valjda su tokom marta i aprila imali 80 i nesto a sad za 2 nedelje 77

Током марта и априла се мање тестирало. Ал не питам за број, то контам зашто може да буде забрињавајуће, него узраст. Ваљда је одлично, а не забрињавајуће, ако је већина заражених узраста од 25-35. Смртност у том узрасту је јако јако ниска.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Juanito рече

Током марта и априла се мање тестирало. Ал не питам за број, то контам зашто може да буде забрињавајуће, него узраст. Ваљда је одлично, а не забрињавајуће, ако је већина заражених узраста од 25-35. Смртност у том узрасту је јако јако ниска.

,A to... meni to nije zabrinjavajuce, samo je indikativno jer su upravo mladje generacije pohrlile jedni drugima u kafanske zagrljaje koliko sutradan nakod ukidanja VS, ovo je ocekivano. Mene upravo broj zabrinjava i to ne zbog same korone kolko zbog nas ostalih kojima ne daj boze da zatreba medicinska pomoc u trenutku dok ti je 50% lekara u izolaciji a bolnicki kapaciteti popunjeni

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

,A to... meni to nije zabrinjavajuce, samo je indikativno jer su upravo mladje generacije pohrlile jedni drugima u kafanske zagrljaje koliko sutradan nakod ukidanja VS, ovo je ocekivano. Mene upravo broj zabrinjava i to ne zbog same korone kolko zbog nas ostalih kojima ne daj boze da zatreba medicinska pomoc u trenutku dok ti je 50% lekara u izolaciji a bolnicki kapaciteti popunjeni

Koliko je tebi zarazenih prihvatljivo mesecno u Srbiji?

Подели на овим сајтовима

citam po medijima da je sad situacija ozbiljnija jer sad ima vise pacijenata sa tezim kinickim slikama, al ne smem to da stavljam, mladja ce grkljan da mi iscupa sto uopste citam ikakve medije...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, cloudking рече

citam po medijima da je sad situacija ozbiljnija jer sad ima vise pacijenata sa tezim kinickim slikama, al ne smem to da stavljam, mladja ce grkljan da mi iscupa sto uopste citam ikakve medije...

Citaj slobodno, samo ne moras da verujes radiolozima po blogovima. Nego lepo uzmes kao ja pogledas rad na kom se zasniva to misljenje, vidis da je uzorak izuzetno mali, i da varijable nisu kontrolisane, i onda lepo primenis logiku da retko kada vitalni organ kao sto su pluca moze da bude ostecen bez simptoma, posto nedostatak kiseonika svakako primetis.

Ili budes glup, ne mislis svojom glavom ...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

posto nedostatak kiseonika svakako primetis.

Ovo ne mora nuzno da bude tacno.

Ogradjujem se jer ne poznajem medicinu, ali jesi bio nekad kod lekara da ti meri saturaciju i onda kazu da je ispod normale a tebi nista? NIje ni meni al jeste mom klincu.
Osim toga, kako ces da primetis smanjen kapacitet pluca od nekoliko posto ako npr ceo dan radis uz komp i ne izlazis nigde i ne kreces se? Il cak ako se kreces, takve smanjenje bi dovelo do toga da se mozda brze zamoris a dal bi ikad pomislio "u jbt brzo se zamaram, mora da mi pluca nisu dobro"? Nikad, nego ces da pomislis "svinjo debela, kace pocnes da vezbas malo gle kolko nemas kondicije"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...