Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

7 minutes ago, Juanito said:

Учини ми се да је тема о сексу, па се збуних.

"Ali bolje cesce nego redje"

(evo sad se uklapa u temu o seksu :D )

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, cloudking said:

Ali bolje redje nego cesce?

Ja stvarno mislim da ti ne razumes sansu u statistici.
Ajd prost misaoni eksperiment.

Kada su ti vece sanse da se zarazis koronom? Ako se rukujes sa jednim covekom koji ima koronu ili sa 100 ljudi koji imajuj koronu? (svi ostali uslovi su isti)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, haveaniceday said:

Ja stvarno mislim da ti ne razumes sansu u statistici.
Ajd prost misaoni eksperiment.

Kada su ti vece sanse da se zarazis koronom? Ako se rukujes sa jednim covekom koji ima koronu ili sa 100 ljudi koji imajuj koronu? (svi ostali uslovi su isti)

Vece su sanse da se zarazis koronom ako se rukujes sa sto ljudi nego kad se rukujes sa jednim covekom. Sanse da jedan covek ima koronu su daleko manje od sanse da medju sto ljudi neko ima koronu... zabrinjava me ovo tvoje nepoznavanje osnovnih brojki... ono, zivotno.

Idi u JAZAS sa ovom teorijom "ej ljudi, zapravo imate iste sanse da dobijete sidu i ako spavate sa 1000 ljudi i ako spavate sa 1 osobom" idi, idi, kazi im obavezno :D 

A dok hodas na tamo razmisli o tome kolike su sanse da jedan covek ima virus a kolike su sanse da medju 100 ljudi neko ima virus ;)

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, cloudking said:

Vece su sanse da se zarazis koronom ako se rukujes sa sto ljudi nego kad se rukujes sa jednim covekom.

moje pitanje je bilo:  Ako se rukujes sa jednim covekom koji ima koronu ili sa 100 ljudi koji imajuj koronu?

Sanse da jedan covek ima koronu su daleko manje od sanse da medju sto ljudi neko ima koronu...

Kada su vece sanse da sretnes nekog ko ima koronu, medju 100 ljudi ili medju 1000 ljudi? :)

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, haveaniceday said:

moje pitanje je bilo:  Ako se rukujes sa jednim covekom koji ima koronu ili sa 100 ljudi koji imajuj koronu?

Zasto uopste uvodis ove imaginarne situacije koje nemaju nikakve veze sa realnosu? Ja bih ipak da pricamo o realnim scenarijima. Ove sbbkbb varijante mi nisu zanimjive i ne vidim im svrhu.

2 minutes ago, haveaniceday said:

Kada su vece sanse da sretnes nekog ko ima koronu, medju 100 ljudi ili medju 1000 ljudi? :)

Medju 1000 ljudi.

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, GeniusAtWork said:

@haveaniceday evo... pa ti igraj ruski rulet s pranjem ruku, kontaktima i maskama :) 

Za sve ostale- stitie se ljudi i smanjite maksimalno mogucnost da zakacite koronu. Nije strasno doobiti koronu, strasno je dobiti koronu u Srbiji...

A sad, odoh da vidim de mi bese onaj skafander.... :D

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, cloudking рече

Nije strasno doobiti koronu, strasno je dobiti koronu u Srbiji...

Али Србија је само различита јер је све у хаосу, имамо тоталног психотика на власти и имамо изборе због којих ништа друго није битно. У Холандији је такође до даљњег затворена медицина. Нема, ништа, 0. Можда ако умиреш или слично, ал овако иначе нема доктора. Пробо ја пре две недеље. Имао високу температуру и неке чудне симптиме и чудне осцилације. Чуо се с мојим лекаром из Србије, каже најбоље да те неко прегледа и да урадиш анализу крви. Нема, све затворено. Чекај да прође.

И ја овде не браним Србију, далеко било, не пада ми на памет. Него ми је мало глупо да људи мисле да је западни свет као неко супер уређено место где су сви реаговали фантастично. Јок бре, не зна се нигде ни ко пије ни ко плаћа око ове короне, ал није овако психолошки лудо и бизарно као код нас. Тамо ће ти рећи одма да нема доктора до даљњег и то ће ти рећи отворено. Ми смо у неком суреалном научно-фантастичном хорор филму, а они у неком досадном дистопијском роману.

Подели на овим сајтовима

41 minutes ago, cloudking said:

Zasto uopste uvodis ove imaginarne situacije koje nemaju nikakve veze sa realnosu? Ja bih ipak da pricamo o realnim scenarijima. Ove sbbkbb varijante mi nisu zanimjive i ne vidim im svrhu.

Realni scenario je da si ti ved dosao u dodir sa koronom. Nerealni scenario je da ti neces doci u dodir sa koronom nikada.Osim ako ti nisi istripovao da sigurno nisi dosao u dodir sa koronom i da neces ni doci ako se samo dovoljno "klonis" ljudi.....

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, haveaniceday рече

Ajde  izracunaj mi verovatnocu da jedan covek ima koronu, da jedan od 100 ima koronu i da jedan od 1000 ima koronu... eto dokazi mi tvoju matematiku...

Пишите децо, први задатак: ”Перица је имао симптоме три дана пре него што је дијагностикован у понедељак. Концентрација IgM антитела у његовој крви је 45 микрограма по литру (ово сам лупио). Ако је Милица у уторак видела Перицу, а Јелена видела Милицу у петак, колика је вероватноћа да ће се Јелена заразити?”

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Juanito said:

Пишите децо, први задатак: ”Перица је имао симптоме три дана пре него што је дијагностикован у понедељак. Концентрација IgM антитела у његовој крви је 45 микрограма по литру (ово сам лупио). Ако је Милица у уторак видела Перицу, а Јелена видела Милицу у петак, колико је вероватнћа да ће се Јелена заразити.”

Ja bih cak i mogao to da modeliram u pandas i numpy :))) ali sam lenj, da nisam radio bih hahaha. Mislim hocu da mu dokazem da je njemu kao individui sansa ista.

Ne znam zasto misli da mu je veca sansa da dobije sest ako baca kockicu 100 puta nego ako je baca prvi put.

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

@cloudking Evo ti treba da odgledas ovaj video.

sa tim sto si delimicno u pravu, da u malom broju slucajeva sansa nece da bude iznivelisana(precizna), ali ti ne mozes da izolujes svoje postojanje na tako mali broj slucajeva (kako zamisljas) pa je savrseno nebitno da diskutujemo o tome. Zato i gresis jer razmisljas, 1, 10, 1000 i zato sam te ja pitao za 1000 ljudi. Za hiljadu ljudi je sansa sigurno identicna kao za 100 ljudi. Ti mislis da se sansa povecava sa brojem ljudi, sto nije tacno.

Sve to lepo objasnjavaju u ovom videu. Samo zameni broj na kocki ili znak na pari sa "covek koji ima koronu"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...